Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

αντρες

Θα σου μιλησω για αντρες σημερα.
  Την αγαπη μου για μουσικη και τραγουδια υποψιαζομαι οτι τη γνωριζεις πλεον καλα. Οταν ακουω λοιπον καποιους καλλιτεχνες μου αρεσει και να τους βλεπω. Για παραδειγμα ο Δημητρης Μπασης. Μ'αρεσει. Μ αρεσει υπερβολικα η φωνη του αλλα μου αρεσει και ως αντρας. Το χαμογελο του, η ευγενεια του, η σταση του σωματος του και η διαδκριτικη γοητεια του.
Δεν ειχα ιδια γουστα απο μικρη. Και στη προσωπικη μου ιστορια θα βρεις διαφορετικους τυπους αγοριων-αντρων που με συνεπηραν. Ηταν μια ομορφη πορεια. Εδωσα βαση και σε φανφαρες και μοστρα και οσο περνουσαν τα χρονια κοιτουσα πιο πολυ το βλεμμα, το χαμογελο, τη γλωσσα του σωματος, την ευγενεια και την πολυτιμη επικοινωνια!
Η Ισμηνη στην αρχη της χρονιας ηθελε να ειναι καλη στο μπασκετ για να αρεσει στα αγορια. Ποσο ψεμα θα ηταν να της πως οτι αυτα δεν εχουν σημασια. Γιατι στα 10, αυτα και μονο εχουν σημασια. Και θα εντυπωσιαστει κι εκεινη απο τον αρχηγο της ομαδας, απο τον αληταμπουρα της παρεας. Και ισως να μη μοιασει τη μανουλα, ισως εχει εντελως διαφορετικο γουστο απο εμενα στους αντρες στο μελλον. Ισως της αρεσουν οι γυναικες. Ισως πολλα. Γιατι στο τελος απλα θαυμαζεις προσωπικοτητες. Ειτε ειναι γυναικα, ειτε ειναι αντρας.
Μ αρεσουν οι ερωτικοι ανθρωποι. Αυτοι που αντεχουν να ερωτευονται εναν ανθρωπο με δεσμευση, με τρελλα, με συνεπεια. Οσοι νιωθουν ηλεκτρισμο στην ατμοσφαιρα οταν ακουν ενα τραγουδι, οταν βγαινουν μονοι για περπατημα, οταν μοιραζονται μια μπυρα με εναν καλο φιλο. Οσοι παθιαζονται με αυτο που κανουν, ειτε αυτο ειναι επαγγελμα, ειτε χομπυ. Μ αρεσουν οι ανθρωποι που διασκεδαζουν με μικρες πολυτιμες στιγμες. Που ερωτευονται μια ωραια εκ βαθεων συζητηση. Που καταφερνουν την ισορροπια μεταξυ εργασιας και προσωπικης ζωης. Που κανουν τον ανθρωπο που ειναι διπλα τους να νιωθει σπουδαιος και μοναδικος. Οι ανθρωποι που θυμιζουν φως και οχι σκοταδι. Που δεν αναλωνονται. Που εχουν βρει τον τροπο να ολοκληρωνονται. Να αποδεχονται, να αγκαλιαζουν και να μοιραζονται. Που σε εμπνεουν να ζησεις, να εμπιστευτεις, να μοιραστεις.
Στη ζωη μου δημιουργειται νεος κυκλος ανθρωπων και μαζι δημιουργουμε υπεροχες εικονες, υπεροχες παρεες, δημιουργουμε στιγμες, αποθηκευουμε αναμνησεις και ξαναρχιζω να βλεπω λιγο αλλιως παλι τη ζωη. Καθε μεγαλη αλλαγη σε βαζει σε αυτη τη διαδικασια. Νεοι πρωταγνωνιστες, νεες προοπτικες. Να κοιτας να στεκεσαι διπλα σε ανθρωπους φωτεινους που εχουν να σου δωσουν, μου ειχε πει η Βασω.
Γιατι αν φυγει ο ερωτας καπου εχεις χασει καποιο μονοπατι. Και ειναι κριμα. Ψαξε να το βρεις. Ο ερωτας κρυβεται στο κελαηδισμα που ακους το πρωι, στις μοναχικες βολτες, στην ομορφη εικονα της εξοχης εδω διπλα, στις μουσικες μου, στα ρουχα που μου χωρεσαν μετα απο πολλα χρονια επειδη αδυνατισα λιγο, στη διαθεση να περιποιηθω για να παω την Ισμηνη σχολειο. Ερχονται σκοτουρες και δυσκολιες, σου κλεβουν λιγο τις μπογιες και σε αφηνουν αχρωμη και μαραμενη. Μη φοβηθεις. Στα 40+  λειτουργουν ακομη καλυτερα οι εσωτερικες αμυνες. Δε σε αφηνουν να βουλιαξεις. Κι ας φαινεται βουνο η αλλαγη. Ας φαινεσαι μικρος για να τα καταφερεις. Μη ξεχασεις αυτο που με συμβουλεψε η Βασω. Να ψαχνεις ανθρωπους φωτεινους. Γινε κι εσυ φωτεινος ανθρωπος. Και μη φοβασαι τιποτα. Ολα θα τα καταφερεις.

6 σχόλια:

  1. Αυτά τα κείμενα σου...
    ΑΥΤΑ τα κείμενα σου.
    Που αφήνεσαι να παρασυρθείς σε υπερ-τραίνα σκέψεων,
    να χαθείς μέσα, έξω, πεταριστά, και βαθιά μαζί.
    Γι'αυτά σε "ερωτεύομαι" κάθε φορά ξανά.

    Τι να πρωτοπιάσω?
    Θα το ξαναδιαβάσω.

    φιλιά λακκάκιμου
    χχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεταλουδιτσα μου, ο ερωτισμος ξεχειλιζει τελευταια :)
    Λιγο στη συννεφια και τη βροχη, λιγο στο οτι πλησιαζει το τελος του σχολειου που φετος ηταν λιγακι Γολγοθας για μας, λιγο οτι ερχονται στιγμες που ξυπνας και παιρνεις τα πανω σου..... Γοητευομαι και απογοητευομαι με καλη αλληλουχια πια ;)

    Σε φιλω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααααααχχ! Χαχαχα
    Εγω ένα κατάλαβα απο αυτο το κειμενο:πως ετοιμαζεις αδερφακι της Ισμηνης...θέλω να πειραξω κι αλλο , αλλά θα συγκρατηθω , γιατι ειμαι επισκέπτρια στο χωρο σου...αλλα αν πιναμε καφε μαζι τι δεν θα άκουγες χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχαχαχαχα
    τσουκ. Καμια σχεση :) Εχω απορριψη την ιδεα να κανω αλλο παιδι :) :) :)
    Και ειδικα τωρα που ζοριζομαι πολυ με την Ισμηνη αν ημασταν απο κοντα και μου το ελεγες θα σου ελεγα "ΠΑΣ ΚΑΛΑ;;; ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ;!;!" :) :) :)

    Αλλα νιωθω καπως τελευταια. Αυτο ειναι αληθεια.
    Σε φιλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το εχω καταλαβει πως δεν θελεις άλλο παιδι κι εχεις δικιο να μην καταλαβεις τι εννουσα γιατι το πηγα μέσω Λαμιας...εννοουσα πως τωρα , αυτην την εποχη, εισαι περαν του δεοντος υπερ της διαδικασιας που συμβαλει στη συλληψη ενος παιδιου🤣😂παντως περιπου τα ιδια νιωθω κι εγω ,οπως τα λες εσυ στην ανάρτησή σου , οχι οπως τα ερμηνευω εγω , χιουμοριστικα , στα σχόλιά μου...μην μπερδευτούμε πάλι 🤣😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενταξει. Ειμαστε στην ιδια σελιδα πλεον. Καταλαβα :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή