Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Καποτε στο Συλλογο θυμαμαι

 Πριν καποια χρονια ημουν στον Συλλογο Γονεων και Κηδεμονων στο δημοτικο της κορης μου στην Ελλαδα. Χρονιά σταθμος. Δε θα σου πω κατι καινουριο, αλλα ρε φιλε, ποσο φοβισμενος ειναι ο κοσμος που ενω βαζεις λεφτα απο την τσεπη σου για να τρεχεις ολη τη χρονια, να υπαρχει παντα καποιος (και δυστυχως οχι μονο ενας) που με υφακι θα σε αμφισβητει. Επιασα το εαυτο μου να θελω να με υπερασπιστω με τροπους που, ουτε η 11χρονη κορη μου δε θα εκανε. Σε πολυ λιγο χρονο αντιλαμβανεσαι τι παιζει και προσαρμοζεσαι. Συγκεντρωνεσαι στον στοχο. Κατι που μου εκανε εντυπωση τοτε και θελω να μοιραστω μαζι σου ειναι αυτο. Μπορει καποιος να ειναι διαβασμενος, να τον εκτιμας για τις γνωσεις του και την εγκρατεια που δειχνει σε στιγμες που η ατμοσφαιρα ειναι τεταμενη. Κι ερχεται η στιγμη που συνειδητοποιεις οτι εχετε διαβασει το ιδιο κειμενο κι εχετε καταλληξει σε εντελως διαφορετικο συμπερασμα. Κι εκεινος θα στο μεταφερει βαζοντας μεσα την προσωπικη του αποψη. Κι εγω επισης. Αθελα μας. Ερμηνευσαμε διαφορετικα τα ιδια λογια και καταλληξαμε σε δυο διαφορετικες "αληθειες". 

Και σημερα θυμηθηκα εκεινη τη χρονια στο Συλλογο για δυο λογους. 

Πρωτα γιατι ο Δημητρης μου ειναι πολυ διαβασμενος, του αρεσει να αναλυει πολυ καποια θεματα κι εκανε μια "ομιλια" σημερα πανω σε ενα θεμα, βασιζομενος σε "γνωσεις", ερμηνευμενες με τη δικη του λογικη, σε ενα συμπερασμα πολυ διαφορετικο απο αυτο που αντιλαμβανομαι εγω. Και αναλογιζομουν ποσο ευκολα θα μπορουσε να πεισει οποιονδηποτε ενω εγω οχι. Ισως εκεινος να εχει δικιο τελικα. Αλλα εαν εχω εγω, δε θα ειμαι εξισου ευκολα πιστευτη.


Η δευτερη αφορμη εγινε παρατηρωντας την Τανια. Μια φιλη που απεκτησα εδω. Οταν εισαι σε ενα Συλλογο ερχεσαι σε επαφη με καποιους ανθρωπους που καταλαβαινεις συντομα οτι λογω ανιαρης ζωης ( γινομαι αυστηρη, το αντιλαμβανομαι, μα θα επιμεινω) ψαχνουν διαρκως αφορμες να δημιουργησουν θεμα, να κρινουν, να κατηγορησουν, να γινει σαματας γενικα. Με μια φιλη τοτε απο τον Συλλογο συνειδητοποιησαμε οτι κυριως αυτοι οι ανθρωποι ηταν γυναικες που δεν εργαζοντουσαν. Κι εχω πιασει τον εαυτο μου να ασχολουμαι πλεον με πραγματα που μεχρι πριν ενα χρονο που δουλευα, δεν προσεχα καν οτι υπαρχουν. Κι ερχεται η Τανια, μια γυναικα που δουλευει πολυ δυσκολα ωραρια, με δυο παιδια με homeschooling που πρεπει να διαχειριστει και ολες τις αλλες καθημερινες υποχρεωσεις και πιανω τον εαυτο μου να τη θαυμαζω σαν κατι απιαστο. Εκεινη νιωθει πιεσμενη και στα ορια της. Και δε μου δοθηκε η αφορμη να της πω ποσο ολο αυτο δινει ενα αλλο νοημα στην καθημερινοτητα, στη ζωη γενικα. Θα βρω ομως τροπο να της το πω. Δε θα την ξεκουρασει απο τις υποχρεωσεις της, αλλα να ξερει οτι καποιος τη θαυμαζει. Τη ζηλευω. Αχ να ερθει η στιγμη να δουλεψω κι εγω ξανα. 


Περασα ομορφα σημερα φιλε μου. Απο αυριο λενε παγωνιες και χιονια. Κι εχουν πεσει απανωτες αναποδιες τελευταια. Αλλα τριτωσε. Βαζω τελεία. Ολα θα πανε καλυτερα. Αναποφευκτα μετα τις αναποδιες ερχονται τα ευχαριστα. Και το αντιστροφο. Αλλαξα και κουπα καφε. Το εκανα στο ιατρειο οταν ηθελα να αλλαξει κατι. Χαζοκολληματα. Αλλα να δεις που την επομενη φορα που θα σου γραψω θα εχω κατι ευχαριστο να σου πω. Το οτι το πιστευω αυτο, εχει κανει ηδη τη μιση δουλεια ;)

Καλη εβδομαδα

6 σχόλια:

  1. Αποφευγω τους συλλογους οπως ο διαολος το λιβανι,για τους λογους που ειπες,ειδικα για τις γυναικες που δεν δουλευουν και ψειριζουν αρνητικα τα πάντα...μια φορα πηγα σε σχολικο συλλογο ,εφυγα την ιδια μερα και ποτε δεν ξαναγραφτηκα ουτε ενισχυσα οικονομικα...γραφω βιβλιο για τους σχολικους συλλογους,ουτε να τους ακουω δεν θελω.Για γυναικειους συλλογους εχω θετικη αποψη μόνο για δυο,σε δυο νησια που ημουν αναπληρωτρια.Βοηθουσαν ουσιαστικα ανθρωπους με προβληματα και εκαναν ωραιες εκδηλωσεις ,πολλες φορες με εξοδα ατομικα των γυναικων που αποτελουσαν τον συλλογο ,που και εδω τα ακουγαν απο κατι μιζερες Κατινες ,που καθονταν οι μυγες πανω τους! Ε,μα νευριασα τωρα που τα θυμηθηκα...και σε ρωτω :ποσοι συλλογοι αντρων και ποσοι γυναικων υπαρχουν;Δεν υπερασπιζομαι συχνα τους αντρες(αστειευομαι), αλλα εδω τους παραδεχομαι...χιλιες φορες μονη μου στο σπιτι ,παρα να ειμαι σε συλλογους...αν και με την κολλητη μου εχουμε πει πως οταν γερασουμε ,με το καλο, θα γραφτουμε σε ολους για να γελαμε 😂😂😂😂
    Θα εχουμε κι εμεις παγωνιες εδω απο το ΣΚ ,αλλα χιονι εδω που μενω ουτε στα ονειρα μας 😭😭Χαζοκολλημα καθολου ,γιατι η κουπα του καφε ειναι ιερη και πανδυσκολα την αλλαζω και τωρα με αναστατωσες να αλλαξω και την δικη μου και τι θα γινει αν εμενα πανε χειροτερα τα πραγματα;😜😜παντως κανω κι εγω αλλαγες εδω κι εναν χρόνο ,σε ρουχα με εχει βαλει ο διαολος και περισσοτερο σε κατι που υποννοούσα σε προηγουμενο σου ποστ ,αν με νιωθεις😜😜 που δυσκολα τα αλλαζα αυτα, ειχα καποια σαν της γιαγιας μου ( για τις δυσκολες μερες του μηνα), πανε αυτα ,υπερ πατριδος...εκει πηγαν καλυτερα τα πραγματα (χαχαχα) ,αντε να δω και με την κουπα τωρα ,🤣🤣🤣🤣φιλια και περιμενω και τα δικα σου ευχαριστα ❤️❤️❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νασια μου οι συλλογοι ειναι μικρες κοινωνιες. Θελει γερο στομαχι ή αναισθησια για να αντεξεις :) Ξερεις κι εσυ πως ειναι στις μικρες κλειστε κοινωνιες η ζωη. Μια μικρογραφια ειναι και ο συλλογος. Ο καθε συλλογος.

    Εγω εχω τρελλα με τις κουπες καφε. Δυσκολευομαι να διαλεξω μια. Οταν ειχα το οδοντιατρειο, καθε χρονο μετα τις καλοκαιρινες διακοπες αγοραζα δυο κουπες. Αυτες χρησιμοποιουσα ολη τη χρονια. Κι ενα μικρο μυστικο. Δε μου αρεσει να μου παιρνουν κουπες. Θελω να τις διαλεγω εγω. Αν κι εχω 2-3 αγαπημενες απο δωρα πολυ δικων μου ανθρωπων. Σε μια παλια αναρτηση του 2013 γραφω γι αυτες :)
    https://katkag.blogspot.com/2013/10/blog-post_18.html

    Αλλες αλλαγες δεν εχω κανει. Δεν ειμαι τοσο τολμηρη χαχαχα :) Αν δεν πιασει η αλλαγη με την αλλαγη κουπας δοκιμασε να αλλαξεις μπρελοκ, τσαντα (γιατι εγω κολλαω σε μια και σπανια την αλλαζω, αν εισαι ετσι κι εσυ ισως πιασει :) ), βαλε ενα δαχτυλιδι που εχεις να βαλεις καιρο (βρηκα προσφατα ενα που το χρησιμοποιουσα ως γουρι στις εξετασεις πανεπιστημιου χαχα). Πιστεψε τελοσπαντων με καποιον τροπο στην αλλαγη ροης των πραγματων. Αν πιστεψεις, θα πιασει ;)

    Σε φιλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα από Αθήνα.

    Μετά απο εναν χιονιά που μας εκλεισε περισσότερο μέσα και σήμερα μπορούμε και κυκλοφορούμε άνετα ,χωρίς χιόνια και πάγους.
    Μένω βόρεια προάστια και είχαμε πραγματικά πολύ χιόνι.
    Μια νέα μου μουσική ανακάλυψη είναι το webradio
    http://www.e-radio.gr/AK-Radio-Internet-Radio-i1975/live
    Εάν μπορείς γράψε τις εντυπώσεις σου αν μπορέσεις να ακούσεις.
    Μπορείς να στείλεις 12 αγαπημένα σου τραγούδια και να τα ακούσεις στις 18:00 ώρα Ελλάδος.
    Έχει και FB.
    (Marios)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριε χαιρομαι που ειστε και παλι καλα. Εχω φιλη που μενει στην Ανοιξη και ξερω ποσο δυσκολα ηταν αυτες τις μερες εκει. Εδω μπηκε η Ανοιξη :) Εχουμε ως και 10 βαθμους πανω απο το μηδεν και βγαινει συχνα ο ηλιος!
    Τον σταθμο που μου εστειλες εβαλα και τον ακουω αυτη τη στιγμη. Θα σου πω εντυπωσεις οταν τον ακουσω αρκετη ωρα :)

    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα από μία ανοιξιάτικη Αθήνα.
    Άκουγα σήμερα το πρωί τον καιρό και λένε ότι έρχεται στις πρώτες 15 μέρες του Μαρτίου πάλι πολύ κρύο και μπορεί και να ξανά χιονίσει.

    Επειδή έχω καταλάβει ότι έχεις πολύ σωστή άποψη για την μουσική γιαυτό καισου ζήτησα να μου πείς την άποψη σου για τον συγκεκριμένο σταθμό.
    Δεν ξέρω έαν έχεις Facebook.Ο σταθμός ο συγκεκριμένος έχει δώσει περισσότερη βάση στην μουσική όσο έχω καταλάβει.

    Με τον Covid είμαι πολλές ώρες στο σπίτι και προσπαθώ να
    οργανώσω όσο μπορώ πολλά θέματα που τρέχουν και προσπαθούμε να δουλεύουμε απο το σπίτι, αλλά και όλα όσα πιστεύω οτι μπορούν να κάνουν ένα ραδιόφωνο "φιλικό" και γιατί όχι παρέα σε ότι κάνει ένας άνθρωπος.Απο δουλειά ως γιατρός,σε καφέ,σε εμπορικό κατάστημα.
    Κάτι που να μην είναι αδιάφορο αλλά και να σου φτιάχνει την διάθεση.
    Πιστεύω να μην σε κούρασα.Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και εύχομαι να είστε όλοι καλά με υγεία.
    ΥΓ : Εάν επιλέξεις 12 τραγούδια αγαπημένα σου και τα στείλεις στο
    http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=1650
    θα σου πουν πότε θα τα ακούσεις.Είναι περίπου μια ωρα.Των ακροατών.
    Συνηθως Τετάρτες έχει τις επιλογές μας.Απο τις 18:00 και μετα ώρα Ελλάδος.
    Μάριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα Μαριε

    ακουσα για καμια ωρα τον σταθμο δυο φορες. Θα μπορουσε να παιζει σε καποιο ιατρειο, καφε κτλ Εχει ευχαριστη μουσικη. Συχνα μου θυμιζει λιγο ντισκο η μουσικη που παιζει. Ισως να πετυχα την ωρα (νωρις το απογευμα και οι δυο φορες). Για κατι που ακουγεται συνεχεια προτιμω, πιο ηρεμη μουσικη προσωπικα. Αυτος ο σταθμος θα ηταν ωραιος οπως ειπες σε καποιο καταστημα ή και σε διαδρομη με το αυτοκινητο.

    Κι εδω εχει πολυ ωραιες μερες αλλα λενε ειναι οι Αλυονιδες της Γερμανιας και θα ξανακανει κρυο. Για χιονια δεν ξερω :)

    Ενα ομορφο απογευμα σου ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή