Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

λαδοπρασινο της ανοιξης

Δεν ξυπνησε στις εξιμιση. Χουζουρεψε λιγο παραπανω. Στις 7:30 εβγαλε το σκυλι βολτα και περπατησε μεχρι τερμα πανω. Απο εκει φαινεται αλλιως ο κοσμος. Επεστρεψε, σηκωσε μπατζακια, εβαλε σαγιοναρες και ανοιξε τη βανα στην πισω αυλιτσα. Το κοκκινο χωμα δεν εφευγε με τιποτα απο τα πλακακια. Μετα απο 5 νερα και τριψιμο και σκουπισμα, το νερο κυλουσε παλι θολο. Ανοιξη. Ολες οι νοικοκυρες κανουν δουλειες και το παιζει κι αυτη νοικοκυρα. Της εφτιαχνε τη διαθεση η πρωτη μερα με καφεδακι στον κηπο με καλη παρεα. Δεν ειχε παει δεκα οταν τηλεφωνησε η Μαρια. Κατεβηκε και την πηρε με το αυτοκινητο απο την σταση.Σε λιγη ωρα ηρθε και η Βικυ και ο Θανασης. Η Ισμηνη χοροπηδουσε. Βγηκαν τα πινελα και περαστηκε το πρωτο χερι σε τραπεζακι και καρεκλες. Διαλειμμα για καφεδακι. Στεγνωμα με το σεσουαρ για εξοικονομιση χρονου. Κατεβηκε και ο Δημητρης. Εκεινη ξεκινησε το μαγειρεμα. Κοτοπουλο, πιπεριες, κρεμμυδια, μανιταρια, πατατες. Ολα κομματακια στην κατσαρολα. Περαστηκε και το δευτερο χερι. Περασε η ωρα. Ευχοταν να μην επρεπε να φυγει η φιλη της. Να ετρωγαν ολοι μαζι και να επιναν ουζακια ως το απογευμα ακουγοντας ραδιοφωνο.
Η Μαρια εφυγε, εκεινη δεν ηπιε ουζακι και η μουσικη εκλεισε το μεσημερι. Ενα χερι ανοιξιατικου λαδοπρασινου περαστηκε και στην Κυριακη της. Η Δευτερα εμοιαζε λιγοτερο απειλητικη. Για καποιες αλλες φιλες η σημερινη μερα ηταν ασηκωτη. Ζωες ολοκληρες αλλαζουν σε μια μονο στιγμη. Κι εκεινη απλα εβαφε λαδοπρασινη την Κυριακη της χωρις ενοχες. Το στρογγυλο πινελο της Μαριας δεν αφησε καμια γωνιτσα ακαλυπτη. Λειο κι ενιαιο λαδοπρασινο παντου. 
Σημερα δυο χερια στερεωτικο βερνικι κι εκλεισε η αναμνηση. Τοσο απλα.

2 σχόλια:

  1. Καλή εβδομάδα, Dee Dee.
    υγ: Ζωές ολόκληρες αλλάζουν όντως σε μια στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζωες ολοκληρες αλλαζουν! Μα εαν δεν το ζησεις, ειναι πολυ φτωχα τα λογια για το μεγεθος της ουσιας. Εγω δεν το εχω ζησει. Το εχω δει σε αλλους. Και φοβηθηκα.

      Καλη εβδομαδα :)

      Διαγραφή