Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Στενοχωριεμαι 😞

 Ηρθαν δυο φιλες της Ισμηνης σημερα στο σπιτι. Και στενοχωριεμαι οταν βλεπω συμπεριφορες που πληγωνουν τους αλλους. Ισως ειναι λιγο της ηλικιας τους (12-14 χρονων), αλλα οταν βλεπεις το παιδι σου να στενοχωριεται, το αποδεχεσαι δυσκολα ολο αυτο. 

Ευχομαι μεγαλωνοντας να εχει τους φιλους που της αξιζουν. Να μπορουσα να κανω ενα ξορκι για να πιστεψει στον εαυτο της, να φανει δυνατη. Με πληγωνει να την βλεπω να στεναχωριεται.

Δε θα σου πω ποση δυναμη χρειαστηκε για να μην αναμειχθω και αρχισω να "τις μαλωνω" για τη συμπεριφορα τους 😁


2 σχόλια:

  1. Και να παρεμβαινες ,αυτά τα ζει και στο σχολειο ,μπορει και χειροτερα ...θελει αρκετη συζητηση ,με παραδειγματα απο τη δικη σου σχολικη ζωη ,αν εχεις και πως ενιωθες εσυ...να της πεις πως τις ακουγες και γιατι δεν αντεδρασε, αλλα κατα τη γνωμη μου οχι να της πεις να τις αποφευγει...ξερω πως ειναι δυσκολο γι αυτην ,ειδικα αν ειναι οι κολλητες της,ισως γι αυτο δεν αντιδρα ,απο οσο καταλαβα...θα τολμησω να πω ,πως ισως φταιει οτι ειναι μοναχοπαιδι και αποζητα με καθε τροπο την παρεα τους,δεν εχει μαθει την διεκδικηση...εσυ μιλα συνεχως μαζι της ,χωρις να κατηγορεις τις φιλες της ,αλλα συζητωντας αν η Ισμηνη θα μπορουσε να φερθει το ιδιο σε αυτες πώς θα ενιωθαν οι ιδιες...ετσι νομιζω εγω...μπαινετε στα δυσκολα τωρα της εφηβειας και τα κοριτσια ειναι πολυ πιο σκληρα απο τα αγορια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι ειναι, μια χαρα καταλαβες.
    Εγιναν συζητησεις. Φυσικα δεν κατηγορησα τις φιλες της. Ειναι αρκετα μεγαλη η Ισμηνη στα δωδεκα, αλλα ταυτοχρονα και τοσο μικρη. Προσεχω πολυ τι θα της πω. Εχουμε τοσο μεγαλη δυναμη στα παιδια. Ειναι τρομακτικο καποιες φορες 😄. Της μιλησα για δικες μου στιγμες. Για φιλες που ειμαστε μεχρι σημερα καλες φιλες, αλλα με σεβασμο η μια στην αλλη. Επειδη μεγαλωνοντας μαθαινουμε να σεβομαστε λιγο περισσοτερο και τον εαυτο μας, παραλληλα με τους αλλους. Ειναι η ηλικια μωρε τετοια και τα κοριτσια ισως ειναι λιγο πο αγρια στην εφηβεια, εχεις δικιο. Δυσκολο να το παρακολουθεις ως γονιος ομως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή