Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Mainzer Wiehnachtsmarkt & Advent Calendar 🎄

 Αααχ, Σαββατοκυριακο! Λες και δουλευα ολη την εβδομαδα! Χθες σταματησα τα χαπια στον Φρεντυ και του εβρασα ρυζι με κοτοπουλο και νιωθω οτι ηρεμησε λιγο το στομαχι του, μετα απο ολα αυτα τα φαρμακα και τις ειδικες τροφες, που καθολου δεν βοηθησαν νομιζω. Κυριακη κι επικρατει μια χαρουμενη διαθεση σε ολους. Απο αυτες που η ζωη θυμιζει διαφημιση δημητριακων. Μαγειρεψαμε μαζι με την Ισμηνη. Εκεινη εκανε τα περισσοτερα, εγω ημουν εκει μονο για οδηγιες. Η εισοδος στην κουζινα επιτρεποταν μονο σε κοριτσια ( Φρεντυ και μπαμπας απαγορευοταν να μπουν). Εφτιαξε χυλοπιτες, επλυνε και ξεπετσιασε τα μπουτακια κοτοπουλου, τα μαριναρε με πορτοκαλι, λεμονι και μουσταρδα και τωρα ψηνονται. Τωρα ανελαβε ο Δ να ετοιμασει πολιτικη σαλατα (σλουρπ). Εγω εγραψα μια αναρτηση στο γερμανικο blog μου (Eine Griechin in Deutschland). Γραφω που και που για να εξασκω τα γερμανικα μου. Με βοηθεια απο το google translate ακομη. Γραψαμε και γραμμα στον Αγιο Βασιλη και τα βαλαμε στο δεντρο να τα παρουν το βραδυ τα ξωτικα. 



Μαγειρεμα και γραμμα στον Αγιο Βασιλη ηταν στο αναποδο ημερολογιο σημερα. 


Οταν ηταν πιο μικρη η Ισμηνη, της ετοιμαζε η αδερφη μου εντυπωσιακα advent calendar και της αγοραζαμε μικρα δωρακια για καθε μερα. Τωρα μεγαλωσε. Τα τελευταια δυο χρονια επιλεγει ενα αγοραστο advent calendar (Harry Potter). Της βαζω ομως κι εγω χαρτακια καθε μερα με δραστηριοτητες. Λυνουμε αστυνομικους γριφους, κανουμε challenges μαζι (για παραδειγμα χθες βαλαμε ενα μπισκοτο στο μετωπο και επρεπε να το φαμε χωρις να χρησιμοποιησουμε χερια. Παραλιγο να με νικησει. Αλλα επειδη εγω ξεκαρδιστηκα στα γελια βλεποντας την, αρχισε να γελαει και της επεσε 😅), πρωινη βολτα με το αυτοκινητο στο Μαιντς πριν το σχολειο, ζεστο κακαο και κρουασαν απο τον φουρνο πριν το σχολειο, διαβασμα βιβλιου μαζι το βραδυ, λυνουμε σπαζοκεφαλιες, χαριζουμε ρουχα και παιχνιδια (πολυ δυσκολευεται σ'αυτο ως μοναχοπαιδι 😔), κηνυγι θυσαυρου (το λατρευει), μπισκοτοσπιτο, χριστουγεννιατικα μπισκοτα και διαφορα αλλα. Περιμενει πως και πως το αναποδο ημερολογιο καθε χρονο. 


Την Πεμπτη πηγαμε στη Χριστουγεννιατικη αγορα του Mainz. Ειχαμε κανονισει και βρεθηκαμε εκει με αλλους 4-5 Ελληνες. Τριγυρισαμε ξεχωριστα σε παγκους και στο τελος βρηκαμε ενα σημειο, καθισαμε ολοι μαζι και ηπιαμε ζεστο κρασι κι εγω μια ζεστη σοκολατα επειδη οδηγουσα μετα. Γερμανικη κατασταση. Κι ενω μου αρεσουν πολυ αυτες οι χριστουγεννιατικες αγορες, χαιρομουν που ημουν εκει με Ελληνες. Εκπεμπουμε σε αλλη συχνοτητα. Παντα με εντυπωσιαζε η σκεψη οτι πριν λιγα μολις χρονια, ημασταν ολοι αγνωστοι μεταξυ μας και ζουσαμε παραλληλες ζωες σε διαφορετικα μερη και οι συνθηκες μας εφεραν εδω σε αυτη τη χωρα, μπλεξαμε τις ζωες μας και νιωθουμε ζεστασια μαζι. Εχω την αισθηση οτι οι φιλιες στο εξωτερικο, λογω συνθηκων, δενουν πιο γρηγορα. Οπως οι εξ αποστασεως σχεσεις. Προσπαθεις να καλυψεις το κενο και ανοιγεσαι, αποδεχεσαι, απορροφας τον αλλο πιο απληστα. Δεν ειναι ευκολο. Συμβαινει ομως. Δειλα επιχειρησαμε να προτεινουμε να κανουμε ολοι μαζι χριστουγεννα σε ενα ελληνικο εστιατοριο. Δεν ξερω ποσο εφικτο θα ειναι, τα μετρα γινονται ολο και σκληροτερα, αλλα ισως το καταφερουμε. Θα το ηθελα. 

Το φαγητο ειναι σχεδον ετοιμο. Ο Δ. παλευει ακομη με την σαλατα. Θα στρωσουμε τραπεζι και πρεπει να σ'αφησω. Θα νοιξω κι ενα κρασακι να πιω σημερα. Στην υγιεα των φιλων εδω στη Γερμανια. Στο γαιτανακι που ξεκινησαμε μαζι. 

Καλο υπολοιπο Κυριακης!


6 σχόλια:

  1. 🌸🌸Πέρασα να σου ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία και όλα τα καλά στο σπίτι σου🌸🌸

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πιστευω κυρια μου στο γερμανικο μπλογκ να λες άλλα ,απ'οτι εδω! Θα τα βαλω κι εγω στη μεταφραση ,να ξερεις😂
    Μου αρεσει που βγαινετε και περνατε καλά.Ξερω Ελληνες που δουλευουν και μετα ειναι συνεχεια σπίτι...και χωρις χρήματα οι βολτες παντα ανεβαζουν την ψυχολογία και ξεφευγουμε απο αρνητικες σκεψεις ...
    Ελπιζω να μην δυσκολεψουν τα πραγματα και να περασουμε ολοι ωραια στις γιορτες με οσους αγαπαμε ♥️♥️♥️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκρουτζακο καλες γιορτες με υγεια και ομορφες στιγμες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νασια στο γερμανικο μπλογκ γραφω επιγραμματικα ο,τι γραφω εδω. Δεν εχουν φτασει οι γνωσεις μου στο σημειο να πλατιαζω εκει 😅
    Τωρα που πηγα στη Χριστουγεννιατικη αγορα συνειδητοποιησα ποσο εχω ξεσυνηθισει να βρισκομαι δημοσια με κοσμο. Περσι ηταν ολα κλειστα και δεν εβγαινα καθολου. Παρολα αυτα ηταν απο τους ωραιοτερους χειμωνες επειδη μαζευομασταν πολυ συχνα σε σπιτια με 2 ζευγαρια που καναμε παρεα. Ειμαι σπιτογατος, απολαμβανω πολυ το σπιτι. Αυτος ειναι ο λογος που ξεγελιεμαι ευκολα και περναει ο καιρος χωρις να βγω και νιωθω οτι ολα ειναι οκ και μετα βγαινω και νιωθω σαν ζομπι. Αυτη την εβδομαδα υποσχεθηκα και σε μια φιλη να τη δω για καφεδακι. Δευτερη εξοδος. Εχω ξεφυγει 😆
    Η ζωη εδω μας εδωσε την ευκαιρια να εχουμε δυνατοτητες να κανουμε περισσοτερα απο οσα μπορουσαμε στην Ελλαδα. Ευτυχως δε χρειαζεται να ειμαστε δουλεια-σπιτι μονο. Και ειμαστε ακομη πιο τυχεροι επειδη εχει ωραια παρκα και δαση να περπατησεις (ενδεικνυνται για την κατασταση που βιωνουμε). Μη φανταστεις, δεν το κανουμε κι εμεις συχνα (σπιτογατος-τεμπελα γαρ) αλλα που και που ξεσηκωνομαστε και παμε καμια βολτιτσα. Αποφευγουμε ομως τα μερη με κοσμο (την πολη, τα καφε κτλ). Ευχομαι να μην αργησει η στιγμη που οι επιλογες μας θα ειναι περισσοτερες.

    Σε φιλω Νασια μου

    υ.γ. θα σου στειλω μηνυμα στο μεσεντζερ για μια σκεψη που ειχα 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα απο Αθήνα.

    Εύχομαι καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα.ΜΕ υγεία και αγάπη!!!!

    Εάν μπορείς να ακούσεις Σάββατο και Κυριακή (Χριστούγεννα και δεύτερη μέρα)
    http://www.e-radio.gr/ERT-Kosmos-936-Athens-i113/live
    Θα αρέσει και στην Ισμήνη.
    Χρόνια πολλά !!!
    Μάριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλες γιορτες Μαριε!
    Να περασεις ομορφα, να απολαυσεις αυτες τις μερες οπως επιθυμεις!
    Θα προσπαθησω να ακουσω τη μουσικη που μου προτεινεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή