Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ρυθμοι καλοκαιριου

Οι τροχιες ολων εχουν ρυθμιστει σε θερινη ωρα.
Η Ελενη με τον Δημητρη πηγαν εκδρομη εξωτερικο με τα παιδια. Η Βικυ με τον Θαναση στο παρτυ της Τινας στην Παρο. Η Τζενη με τον Δημητρη Αστυπαλαια νομιζω. Η Μαρια με τον Δημητρη Σκοπελο. Ο Αλεξανδρος με την αρραβωνιαστικια του θα πανε θεατρο. Η Σοφια με την οικογενεια της για μπανιο Χαλκιδικη. Οι συζητησεις στροβιλιζονται γυρω απο την θαλασσα, απο τις αδειες, απο την ζεστη. Τα παιδια στη γειτονια εχουν ξεχυθει πανω στα ποδηλατα τους μεχρι να βραδιασει. Και βραδιαζει αργα. Και γκρινιαζουμε λιγακι στο ντουζ το βραδυ. Ξαπλωνει στο κρεβατι και στο μισο παραμυθι κλεινει τα ματια και ταξιδευει στα ονειρα της. Εξαντλημενη απο ολη την ημερα. 
Το καλοκαιρι καταφερνει και αργοπορει τους λεπτοδεικτες. Σαν να περναει πιο αργα η ωρα. Στο γραφειο αργω λιγακι μεχρι να παω την Ισμηνη στο summer camp της καθε πρωι. Επεστρεψε η Βικυ και ηπιαμε ενα απολαυστικο καφεδακι το πρωι στη δροσια του παρκου. Αφου καταφερα και ξεπλυνα την ζεστη της προηγουμενης εβδομαδας απο πανω μου, ειμαι χαρουμενη. Στιγμες στιγμες πιστεψα οτι θα μεινω ιδρωμενη μεχρι τον Σεπτεμβρη.
Ισως η Βικυ παει διακοπες τον Σεπτεμβρη. Απιθανη περιοδος! Ποσο θα ηθελα να μπορουσα κι εγω. Σε ενα μερος με πρασινο και θαλασσα, με ησυχια, με λιγο κοσμο εδω κι εκει, με ρυθμους αργους και απολαυστικους. 
Εχω δει απειρες ρομαντικες ταινιες στο Hallmark και ολα τα βλεπω παστελ κιτρινα, ροζ, σιελ. Και μου εδειξε η Ελενη κατι μπλοκ ζωγραφικης για ενηλικους, για χαλαρωση, με μικρα μοτιβο και κατι υπεροχους μαρκαδορους με λεπτη μυτη και θελω να τα παρω. Να ξαπλωνω τα βραδια και να ζωγραφιζω. Και να ονειρευομαι. Και να ακουω μουσικη. Και να μοιαζει ο χρονος ολος δικος μου.
Γιατι ειναι καλοκαιρακι.
Και γιατι μ'αρεσει τελικα λιγακι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου