Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Γραμματα σε μια νεαρη φιλη

"Περναει κανεις ολη του τη ζωη συγκρινοντας τον εαυτο του με καποιον αλλο, με το τι ειναι και τι θα επρεπε να ηταν, με καποιον που ειναι πιο τυχερος. Αυτη η συγκριση πραγματικα σκοτωνει. Η συγκριση ειναι κατι εξευτελιστικο, διαστρεβλωνει τον τροπο που βλεπει κανεις τα πραγματα. Και μεγαλωνουμε μεσα στη συγκριση. Ολη μας η εκπαιδευση βασιζεται σ'αυτη, οπως και ολη μας η παιδεια. Ετσι υπαρχει μια αδιακοπη παλη να γινει κανεις κατι διαφορετικο απ' αυτο που ειναι. [...] Αληθινη εκπαιδευση ειναι ν'ανατρεφεις παιδια χωρις συγκριση."



"Γραμματα σε μια νεαρη φιλη" Κρισναμουρτι

7 σχόλια:

  1. Η σύγκριση που γίνεται και εμμονή σκοτώνει τη διαφορετικότητα που κουβαλά το κάθε πλάσμα στον πλανήτη. Αλλοίμονο εάν ξοδεύει κανείς τη ζωή του θέλοντας να είναι κάποιος άλλος. Δεν θα έχει καταλάβει τι σημαίνει ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι σαλονικια μου, εχεις δικιο. Δυστυχως συχνα συγκρινουμε τις ζωες μας με το πως "θα επρεπε" να ειμαστε, πως ειναι καποιος που θαυμαζουμε κτλ.

      Καλη σου μερα!

      Διαγραφή
  2. Καλό μεσημέρι καλή μου Ντίντι.Είναι έτσι τα πράγματα,αλλά δεν θα πω τα προσωπικά μου βιώματα γιατί θα φανεί ποσο εγωίστρια είμαι!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω παντως καθε διαθεση να σε ακουσω....κι ας φανεις εγωιστρια...ποιος δεν ειναι; :)

      Καλο μεσημερακι!!

      Διαγραφή
  3. Aφού δεν σε νοιάζει και ούτε εμένα με νοιάζει αν και θεωρώ τον εγωισμό μεγάλο ελάττωμα,θα σου πω ότι εμένα προσωπικά ποτέ δεν με σύγκριναν,γιατί η σύγκριση θα έβλαπτε τον απέναντι.ΗΜΟΥΝ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Και το ΄΄ιδιο συνέβη και σε μένα με τα παιδιά μου!!!!!!!!!!!!Τι λες τώρα για την αλλαζω νία μου??????????
    Καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εριεττα μου λεω οτι μαλλον μεγαλωσες σε μια πολυ ομορφη οικογενεια και ειχαν την ιδια τυχη και τα παιδια σου με σενα :)

      Καλημερα ομορφη!

      Διαγραφή
  4. Και όμως ,παρ'όλον ότι εκτιμώ τα καλά Καλό σου σου λόγια και τη μεγαθυμία σου επιμένω.Κάτι ξέρω.
    Καλό σου μεσημέρι κοπελάρα μου γλυκειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή