Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Οι διακοπες μας, η επιστροφη κι ενα ονειρο...

Καναμε τα μπανακια μας, απολαυσαμε και τις 2 υπεροχες μπορες, ανεβηκαμε σε παιχνιδια παπακια, υποβρυχια και διαστημοπλοια, φαγαμε σουβλακια και λουκουμαδες, ειδαμε στο τηλεσκοπιο του μπαμπα μας το φεγγαρι, τον κρονο, τον Μ39, τον Μ117 και αλλους αστερισμους και ηπιαμε κι ενα απρογραμματιστο καφεδακι στην φιλη μου στην Καβαλα, στο μαγικο μπαλκονι της. Μα πανω απο ολα απολαυσαμε την ησυχια και ο ενας τον αλλον. Και το πρωι στην θαλασσα και τα βραδια στον οικισμο μας. Δεν θα παψω ποτε να ισχυριζομαι οτι αυτη η εποχη ειναι η καλυτερη για διακοπες.
Μονο μια εβδομαδα λειψαμε φετος, αλλα ηταν ακριβως οπως την ηθελα.















http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b4/Saturn_(planet)_large.jpg/240px-Saturn_(planet)_large.jpgΗ επιστροφη ηταν το ιδιο απολαυστικη. Γυρισαμε Κυριακη μεσημερι κι ετσι προλαβαμε να ξεκουραστουμε και το βραδυ να βγουμε στον πεζοδρομο εξω απο το σπιτι, να παιξουμε με του φιλους γειτονες, που ειχαμε να βρεθουμε ολοι μαζι τοσο καιρο, επειδη μια ελειπε ο ενας διακοπες και μια ο αλλος. Μαζευονται καμια 25αρια παιδακια και παιζουν ολα μαζι. Τα απολαμβανω πολυ. Μεγαλωσε και η δικη μας και ειναι λιγακι πιο αυτονομη πια. Στηνουν παιχνιδια με την φαντασια τους. Χθες εστησαν ενα βενζιναδικο-πλυντηριο-συνεργειο. Με καλαμακια και χαρτοπετσετες βαζουν βενζινη στα ποδηλατα, τα πλενουν, τα κολλουν αυτοκολλητα (στη φαντασια τους) και τους αλλαζουν μηχανες κανοντας τα να τρεχουν πιο γρηγορα :) Οταν νυχτωσε εβγαλε ο μπαμπας μας το τηλεσκοπιο στον πεζοδρομο και στηθηκαν παιδια και μεγαλοι στη σειρα να θαυμασουμε τον κρονο που θα ειναι ορατος για λιγες ακομη βραδιες.




  Σε ενα μηνα θα κανουμε παρτυ για την μικρη και αν δεν εχει καλο καιρο να ειμαστε εξω στον πεζοδρομο, δεν ξερω που θα τα χωρεσω ολα αυτα τα παιδια στο σπιτι!! Μαζευονται καμια 45 παιδακια. Χωρια οι γονεις τους!! Ουφ! Παλι καλα που αδερφη μου τρελλαινεται γι'αυτα και ηδη εχει αρχισει να στηνει το σκηνικο στο μυαλο της. Αρχιστε ολοι μαζι τα βουντου για να εχει καλο καιρο στις 5 Οκτωβρη, να κανουμε το παρτυ μας εξω :) Φυσικα και θα υπαρξουν φωτογραφιες. Θα ειναι υπερπαραγωγη και θα θελω οπωσδηποτε να δειξω τι καταφεραμε. Ευπροσδεκτα και sites με ιδεες για παιδικα παρτυ.

Στη δουλεια αρχισα απο σημερα κανονικα. Ηρεμη μερα η σημερινη. Ακομη ψαχνουμε τους ρυθμους μας. Την μικρη θα τη στειλω απο την Πεμπτη στον παιδικο. Και απο την αλλη εβδομαδα που θα ξεκινησει και το δημοτικο απεναντι απο τη δουλεια μου, ολα θα μυριζουν εντονα φθινοπρωρο. Ηδη το πρωι εχει αρκετη δροσια και απολαμβανω πολυ τις βολτες με την Φλαππυ. Η μικρη μου τα απογευματα βλεπει Χάιντι και με ρωταει ποτε θα χιονισει, οπως στις Αλπεις που ζει η Χάιντι με τον παππου της. Εχουμε κι ενα μικρο κιτρινο πουλακι που του μαθαινουμε να πεταξει οπως η Χάιντι και προσπαθουμε να μαθουμε να σφυριζουμε και σαν βοσκος για να ερχεται η ασπρουλα (το κατσικακι της Χάιντι). Ειναι απιστευτο ποσο μου φαινεται οτι μεγαλωσε το Ισμηνελι μας μεσα σε ενα μονο καλοκαιρι.

Επιστροφη λοιπον. Μαζι με τον λατρεμενο μου Σεπτεμβρη, με τα πρωτοβροχια, με τη πρωινη δροσια, τα πρωτα μακρυμανικα το βραδυ στον κηπακο μας. Επιστρεψαμε γεματοι ονειρα και καλη διαθεση. Τωρα αρχιζει η νεα χρονια για πολλους απο εμας. Ειδικα για οσους εχουν παιδια. Αν και μενα, θυμαμαι να μου αρεσε ανεκαθεν να νιωθω τον Σεπτεμβρη ως αφετηρια. Ισως να μου εμεινε απο τα δικα μου παιδικα χρονια. Καλο φθινοπωρο σε ολους σας. Καπου εδω γυρω θα ειμαι για αλλη μια χρονια. Με τις ευτυχιες και τις ανησυχιες μου.

HAPPY SEPTEMBER ALL OF YOU !!

14 σχόλια:

  1. Φαίνεται ότι περάσατε καταπληκτικά, ξεπροβάλλει η ανανέωση πίσω από τις λέξεις σου! Μπράβο! Και του χρόνου με το καλό.

    Τι καταπληκτικά παιχνίδια βρίσκουν τα μικρά! Ακούς εκεί συνεργείο/βενζινάδικο για ποδήλατα...


    Τώρα, για τις 5 Οκτώβρη:και βέβαια εύχομαι να έχει καλό καιρό, για να ευχαριστηθούν τα μικρά παιχνίδι στην αυλή κτλ και να μην κλειστούν μέσα. Όσα μικρά κι αν είναι. Μήπως, όμως, 45 παιδάκια για γενέθλια 4χρονης (τόσο δεν είναι η Ισμήνη) είναι πολλά; Σα βάφτιση μου ακούγεται, όχι σαν παιδικά γενέθλια. Απλοποίησε τα πράγματα, καλή μου, και μην αγχώνεσαι γι' αυτά τα θέματα...Εγώ στη θέση σου θα περιόριζα το γιορτινό κάλεσμα στους πολύ βασικούς, γιατί εκεί χρειάζεσαι χώρο, ποσότητες και ποικιλία στα εδέσματα. Και μια άλλη μέρα που τα παιδάκια της γειτονιάς θα έπαιζαν θα είχα ετοιμάσει κάτι πολύ απλό πχ τοστάκια για όλα τα παιδιά της γειτονιάς που δεν καλέστηκαν στα επίσημα γενέθλια και νεράκια ή μικρούς χυμούς.Δεν τους ξεχνάς με αυτόν τον τρόπο,αλλά δε φτάνεις και σε οικονομικές υπερβολές. Δε νομίζω κανείς να το παρεξηγήσει σε τέτοιες εποχές.

    Φιλιά πολλά και καλό Σεπτέμβρη!
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου

      περασαμε πολυ ομορφα. Ηρεμα ομορφα :)

      Για το παρτυ εχεις δικιο. Και πελαγωνω πολλες φορες στη σκεψη τοσων παιδιων. Αλλά ειναι η πρωτη φορα που θα της κανω γεννεθλια. Μεχρι τωρα το γιορταζαμε οικογενειακα επειδη ηταν μικρουλα. Και τα 37 παιδακια (τοσα τελικα ειναι) ειναι ολα αυτα που παιζει καθημερινα εδω στον οικισμο. Μονο 3 ειναι λιγακι πιο "ξεμπαρκα", αλλα δεν θα γλιτωσω τιποτα αν δεν καλεσω 3 παιδακια και θα νιωσουν κι αυτα ασχημα επειδη μενουν εδω. Ουφ, δεν ξερω. Με αγχωνει λιγακι ολο αυτο. Μαλλον θα κανω μεγαλο παρτυ φετος και απο του χρονου το παρτυ θα ειναι ετσι οπως ειπες. Απο ενα χυμο κι ενα σαντουιτσακι για καθε παιδακι εδω εξω κι ενα σοκολατακι στην τσεπη χαχαχα

      Ευτυχως εχω μεγαααααλη βοηθεια απο την αδερφη μου που θα συνεισφερει και οικονομικα και θα οργανωσει ολο τον στολισμο. Κατι θα δωσουν και οι γιαγιαδες-παππουδες και θα τα βολεψουμε :) Ειναι το πρωτο παρτυ και θελω να ειναι τα περισσοτερα χειροποιητα. Γιατι υπαρχει και η επιλογη του παιδοτοπου που συμφερει πολυ οικονομικα. Θα τα καταφερουμε νομιζω. Απο του χρονου βλεπουμε :)



      Μια ομορφη μερα ευχομαι!!!

      Διαγραφή
  2. Dee Dee μου,
    έχει το παιδάκι σου τόσα άλλα παιδάκια για παρέα να παίζει; Τι καλό που είναι αυτό! Απίστευτο μου φαίνεται, να γνωρίζει τόσα άλλα παιδάκια και να επικοινωνεί παίζοντας μαζί τους!

    Αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε δίκιο έχεις, ποιον να καλέσεις και ποιον να αποκλείσεις...Καλές ετοιμασίες λοιπόν! Όλα καλά θα πάνε και ευτυχώς θα έχεις και πρακτική βοήθεια στις ετοιμασίες. Θα είναι ένα πάρτυ που το Ισμηνάκι και οι φίλοι του θα το θυμούνται για καιρό!

    Καλό Σαββ/κο!
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μενουμε σε εναν οικοσμο που εχει ενα παιζοδρομο μεγαλο απεξω κι εκει παιζουν καμια 30 παιδακια καθε μερα. Καθε ηλικιας. Απο 1μιση χρονων μεχρι 10. Το καλο ειναι οτι τα μεγαλα παιδακια εχουν πολυ υπομονη με τα μικρα και παιζουν καποιες φορες ολα μαζι. Και εχει το καθε παιδακι το ρολο του. Το μεγαλο παιδακι ας πουμε ερχεται με το ποδηλατακι του στο "βενζιναδικο" και η Ισμηνουλα που ειναι πιο μικρη και δεν εχει ακομη πολυ ορεξη για ποδηλατο, του βαζει βενζινη :) Υπαρχουν βεβαια και μερες που παιζουνπιο μερα τα μεγαλα μαζι και τα πιο μικρα μαζι.
      Ειναι και το αλλο. Καποια μεγαλα παιδακια ειναι αδερφια αλλων μικροτερων (οι περισσοτεροι στη γειτονια μας εχουν 3 παιδια !!!). Δεν γινεται να καλεσω τα δυο μικροτερα και να εξαιρεσω το μεγαλυτερο. Αν και, κατα πασα οιθανοτητα, αν γινει καπου σε κλειστο χωρο το παρτυ, τα μεγαλα παιδακια δεν νομιζω να ερθουν. Αλλα εγω πρεπει να τα υπολογισω, δεν γινεται να κανω ετοιμασιες με ρισκο.

      Εκθεση σου εγραψα παλι :) Παντως ειναι υπεροχο να βλεπεις τοοοοσα παιδακια να παιζουν πανω κατω ολα μαζι!!! Ειναι πολυ τυχερη η Ισμηνουλα που μεγαλωνει σε τετοια γειτονια. Κι ας ειναι κουραστικο για εμας τους γονεις καμια φορα. Θα ψαξω να βαλω καμια φωτογραφια απο τον ομορφο πεζοδρομο μας να δεις :)

      Καλο απογευματακι!!

      Διαγραφή
    2. Νομίζω μένετε στον τέλειο οικισμό για ένα μικρό παιδί!

      Πόσο ωραίο το παιχνίδι στο δρόμο! Θυμάμαι τη δική μου παιδική ηλικία, που παίζαμε στο δρόμο όλα τα παιδιά της γειτονιάς μέχρι τα 16 μας (μετά άρχισαν τα πιο σοβαρά διαβάσματα) και δυστυχώς το βλέπω σπάνια να γίνεται στη δική μου την πόλη. Μόνο το καλοκαίρι (που τα παιδιά δεν τρέχουν σε εξωσχολικά μαθήματα) και σε λίγες γειτονιές.

      Καλό παιχνίδι να'χουν τα ζουζούνια, πριν αρχίσουν να μικραίνουν κι άλλο οι μέρες,να αλλάξει η ώρα και να σκοτεινιάζει νωρίς...Άλλη χάρη έχει το καλοκαίρι,πάει και τελείωσε...:-)))

      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή
    3. Και σημερα ετοιμαζομουν για αναρτηση με τιτλο "Σαν το φθινοπωρο δεν εχει..." :) :) :)

      Ναι, για τα παιδια η μεγαλη μερα εχει μεγαλυτερη σημασια. Ηδη εχει αρχισει να σκοτεινιαζει νωριτερα και παραπονιουνται λιγακι :)

      Διαγραφή
    4. Χα,χα,χα!

      Προτείνω τίτλο "Σαν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο δεν έχει (και σαν τη Χαλκιδική,βέβαια) !!"

      (ή πέφτουν πολλά στον τίτλο;)
      :-)))

      Καλό βραδάκι!
      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή
    5. Λες να κανω καμια αναρτηση με τιτλο σιδηροδρομο;;; Παντως θα ερθουν πολλοι να τη διαβασουν σιγουρα :) Μου ειχε πει καποτε μια φιλη να προσπαθω να βαζω πιο "φανταχτερους" τιτλους για να ερχεται περισσοτερος κοσμος. Αυτο λες να εννοουσε;; :) :) :) :) :)

      Καλη εβδομαδα Νατασσα μου

      Διαγραφή
  3. Καλώς σε βρίσκω!

    Τυχερό το παιδάκι σου που έχει τόσα παιδάκια,γείτονες και φίλους.
    Εμείς,δεν έχουμε κανένα και μένουμε μακρυά από τους φίλους μας και επειδή
    τον λυπάμαι το μικρό με τόση μοναξιά κάθομαι και παίζω εγώ μαζί του!

    Καλό μήνα,έστω και καθυστερημένα..κι εγώ αγαπώ πολύ αυτόν τον μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσουλα μου

      Εχει 7 χρονια που μετακομισαμε λιγο εξω απο τη Θεσσαλονικη και δεν εχω μετανιωσει ουτε μια στιγμη γι'αυτο. Αλλη ποιοτητα ζωης εδω!

      Δεν ξερω που μενεις, αλλα αν εχεις την επιλογη πηγαινε το σε παιδοτοπο καποιες φορες. Κι εγω την παω τη δικη μου, επειδη δεν εχει αδερφακια. Πολυ καλα κανεις και παιζεις μαζι του. Αλλα αλλη ενεργεια εχουν πολλα παιδακια μαζι. Ασε που εχουν φαντασια που εμεις νομιζω δεν μπορουμε να την φτασουμε :):):)

      Χαιρομαι που περασες απο εδω :)

      Καλο σου απογευματακι!!!

      Διαγραφή
  4. Κι εγώ τον Σεπτέμβρη τον έχω στο μυαλό σαν αφετηρία!
    Χαίρομαι που τα περάσατε όμορφα...τώρα έχεις να ετοιμάσεις την υπερπαραγωγή...καλές ετοιμασίες σου εύχομαι!
    Καλό μήνα!..φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ασχολουμαστε συνεχεια με το παρτυ τωρα. Απο ενα μηνα πριν και ειναι μονο 4 χρονων. Ω μοντιε τι εχουμε να τραβηξουμε μετα :)
      Αστειευομαι. Καλα να ειμαστε και μακαρι να μπορουμε παντα να της διοργανωνουμε τετοια παρτυ!

      Καλη εβδομαδα!

      Διαγραφή
  5. Να έχουμε έναν όμορφο Σεπτέμβρη! Πολύ χαίρομαι που περάσατε ωραία, όπως το θέλατε!
    Προετοιμασίες για πάρτυ λοιπόν! Με 45 παιδιά; Βουντού θα κάνουμε για καλοκαιρία, πώς αλλιώς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρηκα φθηνο χωρο απεναντι απο το γραφειο μου (λιγα μετρα πιο κατω απο το σπιτι μας) να κανουμε το παρτυ τελικα. Ε δεν χωρουσαν αλλιως ολα αυτα τα ατομα σπιτι αν επιανε καμια βροχη. :) Ευχαριστω για τα βουντου παντως :) :)

      Διαγραφή