Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Δευτερα υπο κατασκευη...

Ηταν τοσο ομορφο αυτο το Σαββατοκυριακο. Γεματο αλλαγες, φιλια, αγκαλιες, παιχνιδι, επαφη και καλη διαθεση. Απολαυσα την οικογενεια μου, καταφερα να κανω "δουλειες" που ηθελα μηνες να τις κανω και το τελος της Κυριακης με βρηκε για καφεδακι στην φιλη μου την Ν και βλεποντας μια ωραια ταινια παρεα με τον Δ πιο αργα το βραδυ.
Διαβασα και μια υπεροχη αναρτηση για την γιορτη της μαμας στην Κατερινα. Συμφωνω τοσο πολυ που σκεφτομαι να κοινοποιω καθε χρονο αυτη την αναρτηση στην γιορτη της μητερας .
Παρολα αυτα μαζεψα λουλουδακια πρωι πρωι για τη δικη μου μαμα και της εκανα και το γλυκακι που προτεινε η Λιτσα, με τα σφολιατακια και τις φραουλες. Εγω εβαλα και βατομουρα κι εγινε ξινουτσικο. Εκανα και λιγα με τυρακι ομως, που βγηκαν απιθανα.



Σημερα η Δευτερα αρχισε με τηλεφωνα απο τραπεζες για χρωστουμενα δανεια και με την πρωτη πελατισσα να με ενημερωνει οτι θα με πληρωσει τελος του μηνα. Γινεται κι ενας χαμος με τους εκπαιδευτικους να μαλωνουν με ολο τον υπολοιπο κοσμο. Να σου πω την αληθεια εγω δεν βρισκω τον λογο για απεργια. Δεν θελω να ειμαι απολυτη, αν δεν μιλησω πρωτα με τη φιλη μου την ομπρελιτσα. Σε εκεινη εχω εμπιστοσυνη οτι θα μου τα πει ως εχουν τα πραγματα. Οσα διαβασα μεχρι τωρα σε αρθρα δεν βοηθησαν. Βγαινουν εκπαιδευτικοι προκλητικοι και ρωτουν ΣΗΜΕΡΑ ειρωνικα "εσυ ποσες ωρες ΑΛΗΘΙΝΑ δουλευεις;" . Εχω αγαπημενους φιλους εκπαιδευτικους και μια κολλητη φιλη, την ομπρελιτσα μου. Αν σκεφτω ομως ολους τους εκπαιδευτικους που γνωρισα στη ζωη μου, οι αληθινοι εκπαιδευτικοι δεν ειναι παραπανω απο τα δαχτυλα της μιας μου παλαμης. Αν ομως εγω δεν βρικω καποιον σοβαρο λογο για απεργια, δεν βρισκω και τον λογο να προσβαλω καποιον επειδη η αποψη μου ειναι διαφορετικη απο τη δικη του. Εξαλλου απο μακρυα τον κρινω εγω, απο μακρυα με κρινει κι εκεινος. Εξω απο τον χορο, που λενε, πολλα τραγουδια λες. Με απωθει η εμπαθεια. Αυτοι οι ανθρωποι που απλως μιλανε για να σε πεισουν και οχι για να κανουν διαλογο μαζι σου. Που δεν αφηνουν ενα ενδεχομενο οτι ισως ο αλλος τελικα να εχει καποιο δικιο. Οχι εξολοκληρου, πιθανον σε καποια σημεια μονο. Ελπιζω να τελειωσουν ολα με τον καλυτερο δυνατο τροπο και να διεξαχθουν με επιτυχια οι εξετασεις των παιδιων.
Θα αλλάξει η Δευτερα μου. Εχω ολο τον χρονο να επιλεξω μια ομορφη εβδομαδα. Μη μου χαλας τη Δευτερα μου λοιπον. Δειξε λιγη αγαπη. Λιγη διαθεση για δουλεια, για επικοινωνια, για εξυπηρετηση, για κατανοηση. Ελα χαμογελα μου. Εχω ενα δυσκολο ραντεβου σε λιγακι και προσπαθω πολυ να αλλάξω το αρωμα της μερας μου.



6 σχόλια:

  1. Εγώ, εγώ θα χαμογελάσω!
    :-))))))))))))
    Χρόνια Πολλά και σε σένα μανουλίτα!
    Για το θέμα..μάλλον θα συμφωνήσω..Από όσα έχω ακούσει τουλάχιστον, δεν έχω κάποιο φίλο να μου τα εξηγήσει με άλλη οπτική..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα μου χρονια πολλα. Γελασα με την αναρτηση σου πολυ :)
      Οσο για τους εκπαιδευτικους κι εγω δεν ειμαι σιγουρη. Την αποψη που εχω σχηματισει ως τωρα, βασιζομενη σε οσα διαβασα εδω κι εκει, εγραψα :)

      Καλο απογευματακι!!

      Διαγραφή

  2. Χρόνια Πολλά μανούλα Κατερίνα!!
    Είμαι σίγουρη πως θ΄αλλάξεις τη Δευτέρα σου...και να, σου χαμογελώ με βλέπεις? Πολλά φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ομως, με συνεπεια στον στοχο και τα δικα σας χαμογελα, εχει σχεδον γινει μια ομορφη Δευτερα η σημερινη :):)

      Χρονια πολλα και σε σενα Αννιω μου!!

      Διαγραφή
  3. Υπομονη αγαπητη μου να κρατας μονο τα καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή