Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

oRganiZe

Εχω την εντυπωση οτι θα μπορουσα να ασχολουμαι ολη μερα στο σπιτι, βγαζοντας ντουλαπια στο πατωμα, τακτοποιωντας και βρισκοντας ιδεες, σαν αυτες στις φωτογραφιες. Τρελλαινομαι για τετοια πραγματακια. Ισως να πηρα το "χουι" απο τη μαμα μου. Τη θαυμαζω πολυ στην νοικοκυροσυνη της. Καταφερνει να τα εχει ολα τακτοποιημενα. Και οχι απλως τακτοποιημενα, αλλα να φαινονται σαν να ειναι βιτρινες καταστηματων τα ντουλαπια της. Ακομη και οι δυο αποθηκουλες της. Ειναι πιο συμμαζεμενες απο οτι ειναι εμενα η κουζινα μου :) Εχω παρει το χουι να μου αρεσει η οργανωση, αλλα δεν εχω παρει το ταλεντο να τα καταφερνω σ'αυτο )
Εδω μαλλον πηρα απο την πεθερα μου. Η νυφη μοιαζει στη πεθερα, ετσι δε λενε; Μια χαρα νοικοκυρα ειναι η γυναικα. Αλλα δεν ειναι αυτο το πραγμα που ειναι η μαμα μου και σε κανει εσενα να νιωθεις αχρηστη :):):)

Βλεπω τοσες καταπληκτικες κατασκευες στο ιντερνετ, που μου ερχεται να κλεισω ενα διαμερισμα-εργαστηρι διπλα μου, στον koulpa και να του παραγγελνω συνεχεια κατασκευες. Δεν θα προλαβαινε να πιει καφε ο ανθρωπος με μενα, αν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα να του παραγγειλω ολα αυτα που θελω κατα καιρους :)


Απο την επομενη εβδομαδα θα λειπει το βατραχακι μου για δυο εβδομαδες. Και δυστυχως υποπτευομαι, οτι κι εγω που ειμαι εδω, δεν θα σκοτωνομαι στη δουλεια. Το γυμναστηριο θα ειναι κλειστο για 2 εβδομαδες. Ο,τι πρεπει δηλαδη για "γυμναστικη" στο σπιτι. Μονο την υγρασια παρτε σας παρακαλω, δεν αντεχω αυτη τη ζεστη που ειναι σαν σαουνα.



Σημερα κληρωνει και το λαχειο που πηρα. Λες να μου φερεις γουρι; Τριτη κληρωνει, Τεταρτη πληρωνει Ζαχαρια. Κι εμεις εχουμε φτασει να χρωσταμε πολλα. Μου τηλεφωνησαν κι απο Αμερικη προχθες. Ειχα συμπληρωσει μια φορμα ενδιαφεροντος για δουλεια στην Αμερικη και πηραν να με ρωτησουν αν ενδιαφερομαι για να συζητησουμε για την πρασινη καρτα. Κι εγω δειλιασα και ειπα οτι δεν ειμαι ετοιμη ακομη. Θα επικοινωνησω εγω μαζι τους. Και τα αγγλικα που μιλησα ηταν κακιστης ποιοτητας. Δραμα η φαση δηλαδη.


Θα  βαφτισω την αλλη εβδομαδα "εβδομαδα οργανωσης". Καθε μερα θα αναλαμβανω ενα δωματιο. Αν και καποια δωματια θελουν 2-3 μερες το καθενα για να γινουν οσα πρεπει. Δεν πειραζει. Μικρα και σταθερα βηματακια. Πανω στο ψυγειο θα υπαρχει η λιστα με οσα θα ηθελα να κανω και θα ξεκινησω.

Οσο σκεφτομαι εκεινο το ντουλαπι με τα ταπερ, το αλλο με τους λογαριασμους και το γραφειο του Δ, με πιανει πονοκεφαλος. Απο αυτα θα αρχισω. Εχω το συνδρομο του "ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου". Αφηνω για λιγο τη γαστρα πανω απο το ψυγειο και ειναι ακομη εκει απο τα χριστουγεννα. :)



Πριν λιγο αστραφτε και μπουμπουνιζε και τωρα παλι βγηκε ο ηλιος και μου φαινεται οτι μου βγαζει και τη γλωσσα που με κοροιδεψε, οπως χθες.



Πηγε κιολας 8 η ωρα. Σε λιγοτερο απο μια ωρα θα παω στην μικρη. Θα κανουμε πατινι και μετα ντουζακι και υπνο. Χθες ειδα οτι εχει σε επαναληψη τη σειρα "αληθινοι ερωτες" στον ALPHA και μου αρεσει.  Ετοιμη για ενα βραδυ Τριτης. Θα ονειρευτω λιγακι πως θα γινει το κατω μερος στην κουζινα, που θα το μετατρεψουμε και σε ενα μινι, στριμωγμενο, καθιστικο σε λιγο καιρο. Να βλεπουμε τηλεοραση τα βραδυα σαν ανθρωποι (πολυ με εκνευριζε αυτη η εκφραση οταν την ελεγε η μαμα μου και ειναι ακομη πιο εκνευριστικο να την χρησιμοποιω κι εγω).



Αντε να οργανωθουμε σιγα σιγα. Ειναι ολα τακτοποιημενα στο μυαλο μου. Κανε κουμαντο με την ζεστη εσυ κι αρχιζω αμεσως τα ξεκαθαρισματα!

13 σχόλια:

  1. To καλό είναι ότι αρχίζεις να μπαίνεις σε mood συμμαζέματος, το κακό είναι ότι αυτή η ζέστη δεν βλέπω να σε βοηθάει!!! Οπως και να χει ωραίες ιδεούλες μας έδωσες. Οσο για την Αμερική... ο τολμών νικά! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ετσι ειναι. Χαιρομαι και μονο που οργανωνω την εβδομαδα οργανωσης :)
      Σημερα εχει ενα ωραιο αερακι. Αν ειναι ετσι και την αλλη εβδομαδα, θα κανω το σπιτι κουκλιστικο :):):)


      Καλημερα!!!

      υ.γ. Η Αμερικη ειναι πολυυυυ μακρυα. Δειλιαζω πολυ ακομη :)

      Διαγραφή
  2. Μακάρι να μπορούσα να φύγω τώρα...χρειάζομαι επειγόντως προοπτικές...κι ελπίδα!
    Από την άλλη θεωρητικά όλοι έχουμε φύγει ήδη...
    αναρωτιέμαι...
    αν μου τηλεφωνούσαν σήμερα και μου έλεγαν "έλα", θα τους απαντούσα το ίδιο?..μάλλον ναι.....
    Θέλουμε να φύγουμε, αλλά κάτι μας κρατάει..κάτι δυνατό!

    Η ζέστη δεν παλεύεται..αλλά έχει δίκιο η Callie....όταν αρχίζεις να μπαίνεις στο mood έχεις κάνει την αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια το εθεσες...προοπτικη, αυτο εχουμε αναγκη!!
      Δεν θελω να λεω μεγαλες κουβεντες, αλλα υποπτευομαι οτι αν δεν υπηρχε η Ισμηνη, θα ειχα ηδη φυγει. Οχι Αμερικη, αλλα καπου στην Ευρωπη.

      Σημερα εχει δροσουλα. Ας ευχηθουμε να κρατησει αυτο το αερακι ! Η Καλλυ οντως εχει δικιο. Η αρχη ειναι το ημισι του παντος :)

      Καλημεραα

      Διαγραφή
  3. xaxa γεια σου deedee μου.. ευχαριστώ για την ανάφορά.. αχ.. κι εγώ θα το διασκέδαζα.. αλλά καλήτερα να με ντύνεις παρά να μεταίζεις.. :) :)
    αχ ωραίες οι ιδέες.. χαζεύω κι εγώ :) :)
    καλή επιτυχία στο συμμάζεμα.. :) :)
    καληνυχτούδιααα :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουλπακι μου

      αφου καταφερουμε να συννενοηθουμε για την αλλη κατασκευη, μετα θα σου ζητησω την παπουτσοθηκη μαλλον :) Τελεια δεν ειναι; :):)


      Καλημερααααα xxxx

      Διαγραφή
    2. xaxa η περιστρεφόμενη; ναι! είχα φτιάξει κάτι μικρότρο για ψυλοπράγματα στη γωνία του πάγκου κάπου το 93.. μου περίσσευε μια περιστρεφόμενη βάση τηλεόρασης.. ότι θέλει η deedee μας :) :)
      καλησπέρα και καλό μήνα :) :)

      Διαγραφή
    3. http://weheartit.com/entry/19616202/via/deedeegr

      ειχα δει κι αυτο, που ειναι μικροτερο, για μικροπραγματα. Αλλα η παπουτσοθηκη ειναι ακρως πρακτικο να ειναι περοστρεφομενη!!

      φιλια κουλπακι μου!

      Διαγραφή
    4. χαχα ακρίβώς έτσι 6γωνο.. αλλά σε ένα γκρι μεταλικό που ταίριαζε σε μια φουτουριστική κουζίνα που έκανα.. :) :)
      χαχαχα αφου διάβασα τα παραπάνω.. γκούγκλισα δουλειές στην οξφόρδη.. :) :)
      πέρσι το καλοκαίρι σκεφτόμουν αμερική.. αλλά αρώστησε η μάνα μου.. και μου φάνηκε ξαφνικά πολύ μακριά.. :) :)
      ξαναμανακαλησπερούδιααα :) :)

      Διαγραφή
  4. Πάντα όταν σκεφτόμουν το πώς θα ήθελα να είναι το σπίτι μου έλεγα ένα μόνο πράγμα... Πολλά ντουλάπια και συρτάρια, να χωράνε όλα τα πράγματα μέσα. Δεν μπορώ να τα βλέπω σκόρπια στο σπίτι και με το ζόρι κάνω το ξεσκόνισμα. Οπότε αυτό με απασχολούσε και το έχω καταφέρει προς το παρόν.
    Όσο για την Αμερική ή για όποια μετανάστευση πρέπει να το θέλετε απόλυτα και χωρίς περιστροφές κι εσύ και ο σύζυγός σου. Μοιάζει να μην το έχετε αποφασίσει, γι' αυτό ίσως έκανες πίσω στο τηλεφώνημα. Οργάνωση θέλει κι αυτό και πολλή μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λενα μου

      εεεετσι εεεετσι κι εγω ενα σπιτι με πολλους αποθηκευτικους χωρους ονειρευομαι παντα :)

      Για Αμερικη φοβαμαι. Για Ευρωπη...... η Ισμηνη ειναι αυτο που με κανει να φοβαμαι το ρισκο. Δεν ξερω Λενα μου. Το θελω πολυ νομιζω. Ποσο πολυ, θα φανει στην πορεια :)

      Καλημεραααααααααα

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Dee Dee μου. H περιστρεφόμενη παπουτσοθήκη μέσα στο ντουλάπι λέει πολλά!
    Για τις διαστάσεις του ντουλαπιού βέβαια, υπάρχει ένα θέμα... Εκτός αν βάλουμε μόνο τα παπούτσια της εποχής, για να τη χωράει το ντουλάπι.
    :))
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε ναι βρε φιλεναδα, τα παπουτσια εποχης μονο. Ετσι το φανταζομουν κι εγω. Ωραια ιδεα ε;

      καλο Σ-Κ!!

      Διαγραφή