Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

το δεντρακι μας και οι υφαντικες μου ικανοτητες


Μου αρεσε παντα να στολιζω νωρις για Χριστουγεννα. Στολιζω απο τους πρωτους αλλα και ξεστολιζω απο τους πρωτους. Αν μπορουσα στις 2 Ιανουαριου θα τα μαζευα ολα. Η μαγεια ειναι μαζι με την αναμονη των γιορτων :)
Τωρα με το μπαρμπαδελακι μας θελω να κανω ο,τι περναει απο το χερι μου για να της μεινει η μαγεια των γιορτων. Οπως ειπε και η φιλη Λιτσα στο μπλογκ της, τα παιδια δεν ξερουν τι ειναι οικονομικη κριση, ουτε χρειαζεται να μαθουν.
Ετσι κι εμεις , την Κυριακη, αναψε ο Δ μου απο το πρωι το τζακι και  κατεβασαμε το δεντρακι μας και ολα τα χριστουγενιατικα μπιχλιμπιδια μας. Ειχα αγορασει περσι με 20 ευρω μπαλες απο φελιζολ. Καθε χρονο μπορω να τις τυλιγω με διαφορετικα υλικα και να ανανεωνω το δεντρακι μου. Φετος αγορασα ενα ροζ μεταλλικο χαρτι περιτυλιγματος με 4 ευρω και οριστε οι "καινουριες" μας μπαλες!!!


Τωρα μενει να ξεκολλησει ο σκληρος δισκος μου για να μπορω να ξαναβρω τα χριστουγεννιατικα τραγουδακια μου και να γεμισει και γιορτινες μουσικες το σπιτακι μας :) Δεν εχω στολισει ακομη την εξωπορτα και δεν εχω βαλει ολα τα λαμπακια. Θα επιστρεψω με καινουριες φωτογραφιες απο βδομαδα. Ειναι πολυτιμο να εχουμε ανθρωπους γυρω μας να περναμε αυτες τις μερες. Εχω και τα πεθερικα μου εδω και το στολισαμε ολοι μαζι το δεντρο.
Ας μη λειψει ποτε η μαγεια απο τις ζωες μας. Μπορουμε να πασπαλισουμε με χρυσοσκονη τις μερες μας. Να αρχισουμε να σκεφτομαστε λιγακι θετικα. Να πιστεψουμε οτι μπορουμε να τα καταφερουμε με οσα εχουμε. Εχω αρχισει να υποψιαζομαι οτι στους περισσοτερους απο εμας, η κριση μονο καλο μας κανει τελικα. Να μαθουμε να εκτιμαμαι οσα εχουμε. Να διακρινουμε τι ειναι αναγκη και τι πολυτελεια!

Το Σαββατο ειχα και το πρωτο μου μαθημα μικρουφαντικης. Περασαν 3 ολοκληρες ωρες διχως να το καταλαβω. Η χαρα μου που μαθαινα επιτελους να υφαινω αυτα τα απιστευτα κομματια που εβλεπα απο την Φαραονα τοσα χρονια ηταν απεριγραπτη. 6 γυναικες γυρω απο ενα τραπεζι με ζεστασια και μερακι. Νιωθω πολυ τυχερη οταν καταφερνω να ζω κατι που ονειρευομουν. Καινουριες γνωσεις, καινουτιοι ανθρωποι στη ζωη μου, καινουριες στιγμες παρακαταθηκη!
Ιδου η αρχη απο το πρωτο μου "θαυμα". Ηδη μου φαινεται υπεροχο και ειμαι μονο στην αρχη :):):)

Οταν νιωθεις οτι τα βηματα που κανεις ειναι στον σωστο δρομο, δεν σε νοιαζει αν γινονται αργα. Αυτη η υπομονη ειναι μαθημα που πηρα απο τον αντρα μου. Εγω ειμαι πολυ παρορμητικη και με δικη του βοηθεια εμαθα να κανω υπομονη και να χαιρομαι με την αργη εξελιξη.

Σας ευχαριστω αλλη μια φορα ολους για τις ευχες :) Ευχομαι και σε σας τα καλυτερα!!!

24 σχόλια:

  1. πολυ όμορφα όλα
    μου αρέσει το κέφι σου!
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυρια Βασω καλημερα

    χαιρομαι που σου αρεσαν ολα :)

    καλη εβδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πραγματικα ομορφα..
    οι γεματες ψυχες εχουν παντα κεφι ειναι γεγονος αυτο!

    ωραια και τα μαθηματα.. αυτες οι ''παρεουλες'' ειναι εκπληκτικες που δημιουργουνται με κοινο γνωμονα τη δημιουργια-μια χαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στελλα μου

    οταν δημιουργουνται δημιουργικες ομαδες γεματες μερακι και καλη διαθεση ολα ομορφαινουν :)

    Οταν εχεις και την υποστηριξη που χρειαζεσαι απο το σπιτι, ολα εχουν ακομη ωραιοτερη γευση :)

    καλημερααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βγάλαμε κι εμείς το δεντράκι μας την Κυριακή και θέλω αυτές τις μέρες να φτιάξω τα στολίδια που θα του βάλουμε, μιας και φέτος θα είναι οι πρώτες μας γιορτές στο καινούριο μας σπίτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειρηνη μου

    Χριστουγεννα σε καινουριο σπιτι;;; Διπλος ο ενθουςσιασμος :):):)
    Να το φτιαξεις υπεροχο και να το απολαυσετε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίο το δέντρο σας!
    Καλές γιορτές να ΄χουμε, με χαρά κι αγάπη!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πανέμορφο δεντράκι!όσο γ την αξία της υπομονής, ακόμη να τη μάθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσο όμορφο είναι το δέντρο σας!!!!
    Το φτιάξατε υπέροχο και με πολύ αρμονικά χρώματα για το υπόλοιπο σπίτι!!! Και του χρόνου με υγεία και πολύ-πολύ αγάπη!! Καλώς σε βρήκα!!Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και του χρόνου!!!πολύ ωραία ιδέα οι μπάλες σου!!Να περάσετε τέλεια τις γιορτές!!Μύρισε Χριστούγεννα με την ανάρτηση σου!!εμείς φέτος δεν θα στολίσουμε,είμαστε σε φάση μετακόμισης και τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε ή στο νέο μας σπίτι(αν προλάβουμε να έχουμε βρει μέχρι τότε) ή σε ξενοδοχείο... πάντως σε άλλη χώρα σίγουρα!!φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί δεν βρίσκω τους αναγνώστες?? (μπορεί να είναι και μπροστά μου και εγώ να μην τους βλέπω!!! αλλά έψαξα αρκετά!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αααα! Τι όμορφο δέντρο, τι ζεστή γωνίτσα...!
    Αυτό με τις μπάλες είναι πανέξυπνο και πανεύκολο!
    Από πού τις πήρες;
    Πολύ όμορφες γιορτές θα έχουμε όσο κρατάμε στην καρδιά μας όμορφα συναισθήματα και αισιόδοξες σκέψεις σαν τις δικές σου.
    Πρέπει να νιώθεις υπέροχα αυτό τον καιρό, φαίνεται, κάνει μπαμ.
    Καμιά φορά τα λέμε, λέμε τα σωστά πράγματα αλλά δεν τα κάνουμε πράξη. Δεν είναι οτι κοροιδευόμαστε είναι οτι γνωρίζουμε το δρόμο αλλά δεν έχουμε ακόμα ανοίξει την πόρτα για να τον ακολουθήσουμε.
    Εσύ φαίνεται οτι την άνοιξες και τον ακολουθείς.
    Με αργά ή γρήγορα βήματα, δεν έχει σημασία. Το ταξίδι δε λέμε πάντα οτι μετράει;

    Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να σου προτείνω και ένα αγαπημένο μου μπλογκ που φαντάζομαι πως θα σου αρέσει. Μου μεταδίδει πολλή θετική ενέργεια και γλύκα.

    http://www.aspaonline.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εμείς δεν πρόκειται να στολίσουμε όπως άλλοτε. Με δύο τέκνα και τη μεγάλη ζωηρούλα είναι δύσκολο κι επικίνδυνο πια. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε την επιλογή μας να στολίζουμε χειροποίητα τους τοίχους του παιδικού με σκηνές της κάθε εποχής. Τώρα θα κάνουμε και μερικές κάρτες για παππουδογιαγιάδες και νονούς. Θα κάνουμε καμία φάτνη, κανένα Βασίλη με δώρα για τα καλά παιδάκια... Τι να κάνουμε... Να φέρουμε λίγο κλίμα χωρίς να ξοδέψουμε και πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Deee Deeeeeee (με τσιριχτή φωνή) τι όμορφα που είναι όλα καλέέέέέ! Λοιπόν, τι έξυπνη ιδέα αυτή με τις μπάλες, που τις ντύνεις όπως θέλεις. Φανταστικό! Ροζ φέτος λοιπόν... χμμ μ'αρέσει!
    Κι αυτά που φτιάχνεις τι καταπληκτικά! Μπήκα και είδα: σκέτα έργα τέχνης! Μπράβο.
    Άντε περιμένω και τα υπόλοιπα!!
    Αχ και ευχαριστώ και πάλι για την αναφορά κοπελιά μου. Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. new μου


    καλες γιορτες να εχουμε με υγεια, δουλεια και αγαπη :):):)

    καλημεραααααααααααα





    Μαγδαληνη μου

    μη νομιζεις οτι κι εγω ειμαι τερας υπομονης, παρορμητικη παραμενω. Αλλα λιγο λιγο εμαθα να περιμενω που και που :):):):)

    καλημεραααα




    annettaspace

    καλως ηρθες :):) Χαιρομαι που σου αρεσε το δεντρακι μας!!

    καλη μου μερα και καλες γιορτες με υγεια, αγαπη και δουλεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. annettaspace 2

    εισαι η δευτερη που με ρωταει για τους "αναγνωστες. Επειδη δεν το χρησιμοποιω εγω, δεν το εχω στην επιφανεια του ιστολογιου. Ισως το βαλω κατω κατω αν σας βολευει τοσο. :)



    Χριστινα μου

    καλη προσαρμογη εκει κι ευχομαι γρηγορα στο σπιτακι σας να κανετε χουχουλιαρικες οικογενειακες γιορτες κι ας μην υπαρχει ουτε ενα στολιδι. :)

    καλημεραααα




    AnD μου


    ναι κι εγω νομιζω οτι εχω ανοιξει μια πορτα που απο καιρο στεκομουν απο πισω της και την χαζευα κλειστη. Δεν ειναι ευκολο να την ανοιξεις, χρειαζεται υποστηριξη και απο το σπιτι. Ευτυχως την εχω!!

    Τις μπαλες φελιζολ δεν θυμαμαι απο που τις ειχα παραγγειλει. Απο το ιντερνετ παντως. Ειχα βαλει στο google, τις λεξεις "μπαλες φελιζολ" και μου εβγαλες διαφορα e-shop. Απο ενα μαγαζι με ειδη χομπυ ηταν νομιζω. Επιλεγεις το μεγεθος και ποσες θελεις και κανεις την παραγγελια σου.

    Αν δεν βρεις, πες μου να ψαξω να σου τις βρω εγω :) Βολευουν πολυ!

    καλημεραααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. AnD μου 2

    μολις βρω χρονο θα παω να χαζεψω το μπλογκ που προτεινες :)
    ευχαριστω!




    δειμο μου

    οι προσωπικες κατασκευες ειναι ο,τι πολυτιμοτερο. Ειτε ειναι στολιδια για δεντρο, ειτε χειροτεχνιες για τοιχους παιδικων δωματιων, ειτε ευχετηριες καρτες :) Ευχομαι να απολαυσετε τις στιγμες δημιουργιας!!!!!!
    Και να σας ζησει και το δευτερο μπαρμπαδελακι!!! Τι ευτυχια που ειναι τα παιδια!!!!

    καλημερααα




    Λιτσα μου

    να παρετε κι εσεις τετοιες μπαλες. Με το μερακι που εχετε εσυ και η αδερφη σου θα κανετε θαυματα καθε χρονο :) Εγω τις ειχα παραγγειλει απο μαγαζι με ειδη χομπυ, ψαξε και θα βρεις :)
    Χαιρομαι που σου αρεσε το δεντρακι μας και τα κοσμηματα που μαθαινω να φτιαχνω. Αυτα που ειδες στο λινκ, δεν τα εκανα εγω, αλλα η Φαραονα, η δασκαλα και φιλη μου :) Εγω ευελπιστω να μαθω να τα φτιαχνω :):):)

    φιλια πολλα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ ωραία ιδέα αυτή με τις μπάλες! Το σημείωμα στον Αγιο Βασίλη το έχουμε κι εμείς στην πόρτα μας! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαμα κουκουβαγια

    ηρθα και ειδα τον ομορφο στολισμο σας!!! Να τα απολαυσετε ολα ευχομαι! καλες γιορτες :)

    καλο απογευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπέροχο Dee dee μου το δέντρο σου !! Ζηλεύω...οι καλλιτεχνικές μου δεξιότητες δεν είναι ανάλογες αλλά σε χαίρομαι πολύ! Όμορφες γιορτές να έχεις γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ευχαριστώ πολύ πολύ!!!εύχομαι φέτο1 να είναι ξεχωριστά τα Χριστούγεννα για όλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μ μου

    χαιρομαι που σου αρεσαν :)
    καλες γιορτες να εχουμε!!!

    καλο βραδακι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χριστινα μου

    θα υποστηριξω κι εγω την ευχη σου για να βγει αληθινη :)

    καλο βραδακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή