Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

σε περιμενα...

Ααααχ Ιουνης
κι ομως το πρωι βαλαμε μπουφανακι επειδη φυσαει πολυ. Ενας Ιουνης που μοιαζει με τελη Σεπτεμβρη. Περασε κι αυτο το Σαββατοκυριακο. Το Σαββατο ειχαμε εξοδο και η Κυριακη με βρηκε λιγακι αφυδατωμενη και με διαθεση σπιτογατου. Εκανα δουλιτσες εδω κι εκει με ρουχα, με καλοκαιρινα, με χειμωνιατικα, με τακτοποιηση συρταριων, με αποθηκευση παπλωματων, με πανω κατω σε σκαλες και μεσα-εξω σε δωματια. Ειχα στο μυαλο μου συνεχεια κατι. "Να απλωσω το πλυντηριο και να καθισω" σκεφτομουν. Μετα το απλωμα ομως..."Α, να κατεβασω και τα τραπεζομαντηλα και τις πετσετες κατω πριν καθισω"....τα κατεβαζα κι αυτα και θυμομουν οτι δεν ειχα μαζεψει τα ρουχα απο το μπαλκονι της Ισμηνης και ειπαν μπορει να βρεξει το βραδυ....μια και ειμαι στο δωματιο της ας τακτοποιησω τα καλοκαιρινα κολαν να εχει να φοραει τωρα που ζεστανε λιγακι ο καιρος....ας αφησω και τα μακρυμανικα ομως γιατι φυσαει......μια και ειμαι εδω δεν αλλαζω θεση και στις πετσετες του μπανιου να ειναι πιο ευκολα προσβασιμες.......
Και οπως καταλαβαινεις υπηρχαν ακομη πολλες σκεψεις απο τις οποιες παραιτηθηκα καποια στιγμη. Και το ονειρο για ενα καφεδακι στο ωραιο μας μπαλκονακι που βλεπει κατω στον Θερμαικο ναυαγησε προς το παρον.
Καπως καπως αυτο το καλοκαιρακι με σκουνταει πισω στην πλατη απο τη στιγμη που ηταν ακομη σκεψη και ο ηλιος κρυμμενος για τα καλα. Ειναι το πρωτο καλοκαιρι που δεν υπαρχουν σχεδια διακοπων. Συνηθως τα πεθερικα μου, μας παραχωρουσαν το εξοχικο τους για τις 2 τελευταιες εβδομαδες του Αυγουστου και πηγαιναμε οι 3 μας εκει. Φετος ομως μπορει να λειπει ο Δ επαγγελματικο ταξιδι και να ειμαι μονο εγω και η μικρη. Και φυσικα δεν υπαρχει κανενας ενδοιασμος για τον προορισμο. Θα παμε στο χωριο μου κι εχω πελωρια χαρα που θα καταφερω να κανω διακοπες στην Αρναια μετα απο τοσα πολλα χρονια.
Αυτος ο μηνας ειναι ζορικος. Η μικρη εχει γινει 4μιση κι ακομη φοραει πανες το βραδυ. Και απο την άλλη εβδομαδα σκεφτομαι να τις σταματησω και προβλεπονται δυσκολα τα βραδυα. Θα την αφησω να κατουραει πανω της και δεν ξερω ποσες φορες θα πρεπει να αλλαζω σεντονια καθε βραδυ. Βουνο μου φαινεται αλλά πρεπει να γινει. Εχουμε ηδη αργησει.
Παρολα αυτα εχω μια πολυ καλη αισθηση γι'αυτο τον μηνα. Καλοκαιρακι. Θυμαμαι τα μεταλλικα κρεβατια στο παλιο πανδοχειο στο χωριο και τον αερα να ακουγεται στα πλατανοφυλλα. Ειχα καταπιει μια ευτυχια και με μεγαλη απολαυση εφτυνα λιγο λιγο το καλοκαιρι σαν κουκουτσια ζαχαρωμενου καρπουζιου μεχρι να 'ρθει ο Σεπτεμβρης.
Καλο Ιουνη φιλε μου. Σου χαμογελω και εχω αναγκη και τη δικη σου αισιοδοξια και καλη διαθεση. Να μην κοιτας πισω απο τις λεξεις μου. Να κοιτιομαστε στα ματια και να συνυπαρχουμε εκουσια. Αντε παμε, πιασε το χερι μου...

4 σχόλια:

  1. Καλό καλοκαίρι Dee dee.Σιγά σιγά οι δουλειές .Μην αγχώνεσαι.Οσο για τις πάνες της μικρής ,και η εγγονή μου τόσο ήταν όταν η μάνα της απηυδυσμένη της έβγαλε τις πάνες την νύχτα.Μόνο που δεν της άλλαξε σεντόνια και η μικρή δεν άντεξε πάνω από δύο νύχτες τα βρεμένα.Την τρίτη βραδυά σηκώθηκε και πήγε τουαλέττα.Εσείς οι καινούριες μαμάδες έχετε την λόξα να μην πιέσετε τα παιδάκια σας.Τα δικά μας τι έπαθαν που από 6 μηνών έκατσαν στο καρεκλι και έκαναν ψιλά και χοντρά?Αλλα ξέρω οι ψυχολόγοι λένε ότι δεν είναι έτοιμοι οι σφικτήρες τους.Τέλως πάντων .Όλα γίνονται γιατί να βιαζόμαστε αλλωστε .Καλό ξημέρωμα και καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εριεττα μου
      δικιο εχεις μωρε, ειμαστε λιγακι πιο υπερβολικες τωρα οι μανουλες :) Μου το εχουν πει κι αλλοι να την αφησω στα κατουρημενα μεχρι να μην το αντεχει. Φοβαμαι μονο μη μου κρυωσει που θα κοιμαται σε υγρασια :) :) Θα το προσπαθησω παντως.
      Που θα παει, θα τα καταφερουμε :)

      Μια ομορφη μερα σου ευχομαι!!

      Διαγραφή
  2. Καλό μήνα Κατερινιώ μου...
    Μη στενοχωριέσαι για την Ισμήνη, όλα θα βρουν το δρόμο τους...Τα ίδια πέρασα κι εγώ με την μικρή, και το απέδιδα σε αλλαγές που συνέβαιναν και νόμιζα πως την πισωγύριζαν...Τελικά, με λίγη αυστηρότητα παράλληλα με extra δόσεις "Μπράβο" όταν τα κατάφερνε κι έμενε στεγνή, όλα πήραν το δρόμο τους...
    Τι όμορφα που κάνεις σχέδια για το καλοκαίρι σου...Εγώ δεν τολμώ ακόμη. Αν δεν τακτοποιηθούν κάποια οικονομικά( ουφ!) είμαι συγκρατημένη...
    Πολλά φιλιά γλυκιά μου...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιω μου
      ειχα προσπαθησει και περσι να κοψω την πανα αλλά μετα, πηγε στην πεθερα μου και δεν γινοταν η γυναικα να ασχολειται καλοκαιριατικα με κατουρημενα σεντονια :) Αμελησα ομως τον Σεπτεμβρη να προσπαθησω ξανα. Anyway. Θα ξεκινησουμε τωρα , υπομονη και επιμονη θελει :)
      Οσο για διακοπες, να 'ναι καλα οι γονεις μας, που παντα υπαρχει η επιλογη για ενα σπιτακι κοντα στη θαλασσα. Ελπιζω να καταφερετε κι εσεις να πατε καπου λιγες μερες να ξεκουραστειτε !

      Μια ομορφη μερα ευχομαι Αννιω μου

      Διαγραφή