Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

φευγω...

Τελευταια μερα στη δουλεια. Αυριο συμμαζεματα, βαλιτσες και φυγαμε. Δεκα μερες διακοπτουμε αυτο που κανουμε καθημερινα εδω, για να κανουμε κατι αλλο εκει. Εχω λαχταρα να δω την Βικυ και την Ελενη. Στην Καβαλα η μια, στην Δραμα η αλλη, δεν καταφερνουμε πια να βρεθουμε αλλες φορες τον χρονο.

Σκεφτομαι αν ηταν δικο μας το σπιτι εκει, θα ειχα κι εκει λιγες χαντρες, νηματα, κλωστες και ισως καποια μεσημερια να καταπιανομουν με μικροδημιουργιες. Ισως να ζωγραφιζα πετρες και να κολλουσα κοχυλια σε κορνιζες. Θα εβαφα τους τοιχους καταλευκους και θα εβαζα γυψινε κορνιζες στον τοιχο με διαφορετικο θεμα καθε καλοκαιρι. Το θεμα θα το διαλεγα μαζι με την Ισμηνη απο τον Μαϊο και μαζι θα μαζευαμε ο,τι υλικα χρειαζομασταν για να φτιαξουμε την διακοσμηση του εξοχικου μας ως το καλοκαιρι.
Θα επιαρνα και δυο κουνιστες πολυθρονες για την αυλη. Σε εντομα χρωματα αυτες. Μια τιρκουαζ και μια βιολετι ισως. Κι ενα ξυλινο τραπεζακι μεταξυ τους. Η πανω επιφανεια θα ηταν καλυμμενη με κολαζ απο παλιες φωτογραφιες διακοπων κι απο πανω ενα τζαμι να τις προστατευει. Στην κολωνα διπλα απο την εισοδο, θα κρεμουσα ενα θαλασσοξυλο με 2-3 μικρα καρφακια πανω που απο πανω τους θα κρεμοντουσαν ψαρακια, κοχυλια και χαϊμαλια. Θα εκλεινα και την αυλη με ξυλινο φραχτη και θα εβαζα ενα σπιτακι της Φλαππυς μεσα. Ξυλινο λευκο σπιτακι με το ονομα της γραμμενο με μωβ γραμματα. Απο δεξια θα κρεμουσα καραβοπανα για προστασια απο τον πολυ πρωινο ηλιο.
Κι αν ειχα ποτε ενα σπιτι στη θαλασσα, ισως τιποτα απο ολα αυτα δεν εκανα. Μα η μιση απολαυση ειναι το τωρα, που το ονειρευομαι.

Η νοημοσυνη της καρδιας που διαβαζω, εχει κι αρκετη ανατομια μεσα και κυλαει αργα, αλλα μαθαινω πολυ ενδιαφερον πραγματα. Μου ειπε η Αννα και για το Hold me tight και θελω να το παρω. Εχω ολο το απογευμα σημερα να μαζεψω βαλιτσες. Φετος δεν θα βαλω πολλα ρουχα και λουσα. Θα βαλω βιβλια και μουσικες και κατι μικρο δημιουργικο. Δεν ξερω τι. Θα βρω. Κατι να χωραει σε μια γωνιτσα της βαλιτσας μου. Τις δεκα μερες εκει δεν εχω αναγκη να μην κανω τιποτα. Εχω την διαθεση να κανω κατι.

Κατεβαζω ρολα. Στο διαδυκτιο θα ξαναμπω σε δεκα μερες. Το Σαββατο θα βγουν ολα απο την μπριζα. Το κινητο θα λειτουργει μονο για τηλεφωνα και ο εγκεφαλος μου θα αναγνωριζει μονο ηχους και μυρωδιες. Φευγω και θα επιστρεψω με μια αγκαλια γεματη Σεπτεμβρη, αναμνησεις, ονειρα, αλμυρα και λιγο πιο ξανθα μαλλια.

14 σχόλια:

  1. να περασεις ομορφα
    να γεμισεις μπαταριες
    και να ερθεις εδω να μας τα λες
    ξεκουραστη πια
    ναι;

    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατι παραξενο συνεβει φετος. Νιωθω ηδη ξεκουραστη. Ελπιζω να μην εχει πολυ ζεστη, επειδη το σπιτι που θα παμε δεν ειναι πολυ βολικο και ισως κουραστω λιγακι, αντι να ξεκουραστω. Στοχευω σε βολτες στην παραλια ομως και στιγμες με τον Δ και την μικρη μαζι, πραγμα σπανιο :)

      Θα γυρισω και θα υποδεχτουμε μαζι εναν αλλιωτικο Σεπτεμβρη. Θα δεις. Θα σ'αρεσει τοσο που δεν θα στενοχωριεσαι που περασε το καλοκαιρακι.

      Να περασεις κι εσυ ομορφα αυτες τις μερες φεγγαρενια μου!

      Διαγραφή
  2. Καλά να περασεις, σ' ακολουθώ :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να περάσεις υπέροχα!!!
    Καλά ε, το σπίτι το διακόσμησες τέλεια..σου εύχομαι κάποτε να το αποκτήσεις, γιατί πραγματικά θα ήθελα να το δω!!..θα με καλούσες δυο τρεις μερούλες ε?...χαχα!!
    Φιλιά πολλά και καλή ξεκούραση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε καλουσα για οσο ηθελες Μαρια μου :) Επιστρεψαμε και καλο φθινοπωρο να εχουμε :)

      Διαγραφή
  4. Καλές διακοπές!
    Διακοπές από την καθημερινότητα, διακοπές από τον υπολογιστή..:-)))
    Είμαι σίγουρη ότι θα περάσεις όμορφα, είσαι ήδη γεμάτη από καλή διάθεση.


    Νατάσσα Μαν.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου ηταν πολυ ομορφα. Σχεδον ιδανικα ολα. Ο καιρος υπεροχος, μας εκανε και 2 απιθανες μπορες. Μια εβδομαδα ξεκουραση και γεματες αισθησεις :)

      Καλο φθινοπωρο!

      Διαγραφή
  5. την ωραιότερη εποχή διάλεξες για διακοπές! Και στο σπίτι να κάτσεις με τον αντρούλη σου ξέρεις τι καλά θα περάσεις! Θα κάθεσαι όλο μέσα να ξεκουραστείς, να φτιάξεις κι ό,τι δουλειές δεν έκανες μέσα στο χρόνο με την ησυχία σου και όταν θα είχες χρόνο το απομεσήμερο θα παίρνεις την Ισμήνη και θα κάνετε κατασκευές για τη διακόσμηση του σπιτιού ενώ άνδρας σου θα φυτεύει στο μπαλκόνι ζαρζαβατικά και λελούδια τόσα που να πρασινίσει το μάτι σου και μετά φαγητό και ύπνο πολύ ύπνο τόσο που δεν έκανες τις άλλες μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανωνυμε φιλε μου
      δυστυχως αν καθομασταν σπιτι δεν θα ηταν το ιδιο. Επειδη ολο και καποιο τηλεφωνημα θα μας αναγκαζε να δουλεψουμε εστω και για λιγες ωρες καποιες ωρες. Μονο μακρυα εχουμε την πολυτελεια να πουμε "λυπαμαι αλλα λειπω, δεν μπορω να ερθω στο γραφειο" :)
      Παντως ηταν ομορφα το σεναριο σου, αν δεν ειχαμε τετοιες δουλειες :)

      Καλο φθινοπωρο

      Διαγραφή

  6. Εκεί, σε μια γωνίτσα της βαλίτσας σου βρίσκονται οι ευχές μου...
    Να τα περάσεις όμορφα, καλή μου!
    Πολλά φιλιά...
    ***Αννιώ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιασαν οι ευχες σου Αννιω μου. Περασα πολυ ομορφα :)

      Καλο φθινοπωρο!

      Διαγραφή
  7. Χαρούμενες διακοπές γλυκιά μου, καλή ξεκούραση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριαννα μου, περασα πολυ ομορφα και χαιρομαι που επεστρεψα και σας ξαναβρισκω :)

      Καλο φθινοπρωο!

      Διαγραφή