Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Με τον δεξι μπηκα στη Δευτερα μου




1. Ψαρονεφρι με μουσταρδα, μελι και θυμαρι 2. κασεροπιτα με φυλλο κανταιφι και 3. γλυκακι με φρυγανιες, κρεμα και ζελε. Και ολα εγιναν υπεροχα και τα απολαυσαμε ολοι. Και το Σαββατο ηπιαμε μπυρες στον κηπακο μας και μιλουσαμε, μιλουσαμε, μιλουσαμε....
Δεν ηθελα να κοιμηθουμε.

Η μπορα χθες μας βρηκε κλεισμενους μεσα και ολο εψαχνα αφορμη να βγω. Ο ουρανος ηταν απιθανος. Πλησιαζει ο Σεπτεμβρης.
Οι μερες περνούν με αρωμα φρεσκοβρεγμενου χωματος. Τσαλακωνω σε μικρα χαρτακια τις ασχημιες και τις πεταω στην ανακυκλωση. Τις ομορφες τις πλενω και τις απλωνω καθημερινα εξω απο το μπαλκονι μου.
Σκεφτομαι πραγματα, γελαω μονη μου και προσπαθω να τα αποθηκευσω να μην ξεχασω να τα πω στην Αννα, να γελασει κι εκεινη. Εβαλα 1μισι κιλο αλλα δεν της το λεω, ντρεπομαι. Οχι αμεσα τουλαχιστον. Θα το διαβασει εδω και θα μ'αγαπα ακομη.
Αυριο θα παμε να παρουμε καινουριους μαρκαδορους για την Ισμηνη και 1-2 γλαστρουλες για μενα. Βιγονιες. Κουτσα στραβα με αντεχουν 3η χρονια οι παλιες που εχω και δινουν τοσο ομορφο χρωμα στην ματια μου μολις βγαινω απο το σπιτι καθε πρωι.
Το σπιτι ειναι παλι ανω-κατω. Την Παρασκευη θα ερθει η κυρια Αννι και θα φυγει και ο Χορτιατης απο το πισω δωματιο. Ανοιξα 2-3 φορες κλιματιστικο στο σπιτι αυτες τις μερες και νιωθω σαν να προσπαθω να κλειδωσω εξω μια εποχη. Βαδιζω τις τελευταιες μερες του 36ου ετους μου. Κλεινω τα 36 και ανοιγω τα 37. Ανοιγω πορτα σε μια χρονια που θα μου χαρισει καινουριες στιγμες. Και ξερεις εγω λατρευω τις στιγμες. Συλλογη ακριβη μετα απο τοσα χρονια περπατημα στον μικρο μας πλανητη. Και λατρευω την καθε χρονια που ερχεται. Θαυμαζω τα σημαδια του χρονου στο προσωπο μου.
Δευτερα σημερα. Η νεα αρχη της εβδομαδας μου. Με λευκες σκεψεις. Με διαθεση να κολυμπησω μεχρι την Παρασκευη σαν δελφινι μεσα κι εξω απο το νερο. Μου υποσχεθηκα πολλα αυτες τις μερες. Μου εταξα ζωη και ειλικρινεια.


5 σχόλια:

  1. Τι υπέροχο το σημερινό σου ποστ! Συλλογή ακριβών στιγμών, όπως λες και συ...Γεμάτο γεύσεις, μυρωδιές (βροχή και χώμα), χρώματα...
    Η αισιοδοξία σου και το κέφι σου έφτασαν ως εδώ! Και χάρηκα πολύ που σε διάβασα σήμερα.


    Δικά μου σύντομα νέα: προσέχω συνειδητά τη διατροφή μου εδώ και ένα μήνα περίπου και το χαίρομαι. Και κάνω υπομονή με ένα διάστρεμμα που έχω πάθει στο δεξί πόδι, ευτυχώς είναι 2ου βαθμού, πάει ήδη καλύτερα, απλά με έχει κάπως περιορίσει σε όσα κάνω...Θα είμαι όμως αρκετά καλά σε ένα μήνα περίπου, που θα ανέβω στα μέρη σας για ένα 3μερο, να μπορώ να σεργιανίσω!

    Πότε έχεις γενέθλια αλήθεια;

    Καλή καλή βδομάδα!
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου

      οταν ερθεις Θεσσαλονικη, αν εχεις χρονο για καφεδακι στειλε μου μειλ. Καλη αναρρωση με το ποδι σου, να το προσεχεις και να κανεις υπομονη οσο σου ειπαν οτι πρεπει να το προσεχεις!!

      Την Δευτερα εχω γεννεθλια, κλεινω τα 36 (19 Αυγουστου) :)

      καλημερα ομορφη!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για τις ευχές.
      Μακάρι να μας βολέψει για τον καφέ, θα ήταν πολύ ωραία!

      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή