Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ενα δυστυχημα, ενα συνεδριο και λιγες σκεψεις

Οταν επιστρεφαμε χθες απο Σερρες, εγινε ενα δυστυχημα και μειναμε σχεδον μιση ωρα σταματημενοι. Περνωντας διπλα απο το σημειο που συνεβει το συμβαν, ειδα τη μηχανη στην ακρη του δρομου κι ευχηθηκα σε ενα θαυμα, να καταφερει να ζησει ο οδηγος. Κι εκεινη τη στιγμη σκεφτηκα "Κατερινα σκεψου 3 πραγματα που σε προβληματιζουν και σε αγχωνουν αυτη την εποχη....τωρα θα μοιαζουν τοοοσο μικρουτσικα."
Σημερα διαβασα οτι ο οδηγος δεν τα καταφερε τελικα.
Παραλληλες ζωες.
Το Σαββατο που περασε συναντηθηκαν σε, κατι σαν συνεδριο, διαφοροι γονεις bloggers, στην Αθηνα. Πολυ ενθουσιασμος και προετοιμασια για πολλους φιλους μπλογκερς. Περασαν ενα Σαββατοκυριακο με γνωριμιες, αγκαλιες και ενημερωση. Μου θυμισε η ολη φαση, κατι απο τα συνεδρια που συμμετειχα, με θεματα του επαγγελματος μου. Και περιμενα να δω παλιους συμφοιτητες και να μαθω καινουρια πραγματα πανω στο αντικειμενο μου. Χμμμμ, τελικα ελαχιστα εμαθα απο αυτα τα συνεδρια και με τους συναδελφους, δυστυχως, υπαρχει μεγαλη υποκρισια. Παντως απολαμβανα τα μερη που επισκεπτομουν για το συνεδριο κι αν ειχα την οικονομικη ανεση, θα συμμετειχα και σε άλλα :)
Το δικο μου Σαββατοκυριακο ηταν εντελως οικογενειακο. Σερρες, στα πεθερικα μου. Να σου πω την αληθεια, ειχα λιγο ορεξη να αλητεψω για κανενα ποτακι με τον Δ το Σαββατο το βραδυ, αλλα ημουν ταπι και ψυχραιμη. Κι ολο σκεφτομουν τα εξοδα που εχω και ενιωθα ολη την εβδομαδα μεγαλη πιεση. Και την Κυριακη μου ηθρε περιοδος. Και ημουν σαν να περασε νταλικα παλι απο πανω μου. Σερνοντας εφτασα το βραδυ σπιτι. Εκανα μπανακι την μικρη και την αφεντια μου και οταν ανεβηκα να ξαπλωσω, νομιζω με πηρε ο υπνος μεσα σε δεκα δευτερολεπτα.
Και σημερα, αλλος ανθρωπος. Ειναι απιστευτο αυτο με τις ορμονες σε εμας τις γυναικες. Με την Τζενη εμαθα να προσεχω τη διαθεση μου πριν την περιοδο και μετα. Η Τζενη ειχε νευρα, εμενα με πιανει "μαυριλα". Τα βλεπω ολα απαισιοδοξα μια εβδομαδα πριν. Κι οταν βγαινει το αιμα απο μεσα μου, μεσα σε μια μερα, νιωθω να αδειασα ολη την ασχημια των σωθηκων μου. Και το βραδυ ξερω οτι παλι θα νιωθω εξαντληση απο την αιμορραγια. Αλλα και ανακουφιση. Δεν ξερω απο τι ανακουφιζομαι. Αλλά μονο ετσι μπορω να το περιγραψω.
Ποσες φορες αναρωτιεμαι τι θα γινοταν αν επελεγα την γεννετικη που τοσο μου αρεσε πριν πολλα χρονια. Θα ημουν αραγε σε καποιο ερευνητικο κεντρο καπου στο εξωτερικο ή μηπως εδω στην Ελλαδα, κατα πασα πιθανοτητα ανεργη ή στην καλυτερη περιπτωση καθηγητρια; Ειναι τοσο εντυπωσιακος ο ανθρωπινος οργανισμος και η ψυχοσυνθεση μας!
Σου ειπα; Θα ξεκινησω ψυχοθεραπεια. Το ηθελα που το ηθελα για διαφορους λογους, τωρα προστεθηκε αλλος ενας. Να με βοηθησει να βγαλω ακρη με την βουλιμια που με εχει πιασει τους τελευταιους μηνες.
Χθες με ρωτησε η κορη μου χαζευοντας εξω απο το αυτοκινητο τον ηλιο να δυει "Γιατι ο ηλιος, ο αληθινος, αυτος, οχι ο ψευτικος που ζωγραφιζουμε, δεν εχει γραμμες; "
Της εξηγησα οτι με τις γραμμες προσπαθουμε να δειξουμε το φως που σκορπαει γυρω γυρω.
Και για αλλη μια φορα σκεφτηκα οτι πρεπει να τα γραφω σε ενα τετραδιο αυτα που λεει να τα θυμαμαι να της τα αφηγουμαι οταν μεγαλωσει.
Ξεχασα να παιξω τζοκερ χθες.

10 σχόλια:

  1. Πόσο απολαμβάνω που είσαι στις αναρτήσεις σου τόσο απλή και αληθινή. Καθόλου ωραιοποιημένη. Βουτάς μέσα σου χωρίς φτιασίδια. Καλή αρχή με την ψυχοθεραπεία, πιστεύω ότι είναι υπέροχη εμπειρία όταν την κάνει κάποιος συνειδητά.Και θα σου ταιριάξει πολύ. Πιθανολογώ ότι όταν την κάνεις, μπορεί να μη γράφεις πια στο μπλογκ με τον ίδιο τρόπο, γιατί θα "έχεις ανοίξει" ήδη την ψυχή σου αλλού και δε θα το χρειάζεσαι. θα δεις πώς θα αντιδράσεις τότε.

    Και τι ωραία απάντηση αυτή για τον ήλιο που έδωσες στη μικρή!

    Για το δυστύχημα: όταν δω κάτι τέτοιο οι αντιδράσεις μου είναι ακριβώς ίδιες με τις δικές σου. Τι χαζό που είναι να αγχωνόμαστε για μικροπράγματα και πόσο συχνά το κάνουμε...

    Καλή βδομάδα!
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου
      λες να μην γραφω συχνα μετα την ψυχοθεραπεια; Δεν το εχω σκεφτει. Ισως εχεις δικιο :) Παντως να κλεισει το blog αποκλειεται,ειναι ερωτας σου λεω :):) Ισως απλα να γραφω πιο αραια.

      Με εντυπωσιαζουν πολυ οι αποριες της μικρης. Περναμε τη φαση "γιατι μαμα" και πρεπει οπωσδηποτε να αποτυπωνω καπου καποια πολυ πετυχημενα ερωτηματα της :):):)

      Για το δυστυχημα, ιδιες αντιδρασεις ναι. Δυστυχως ομως δεν μπορουν να διωξουν μια για παντα τα αγχη μας... ξαναγυρναμε θνητες στην καθημερινοτητα μας να τρομαζουμε με τα ιδια θερια..... μεχρι να τα παλεψουμε :)

      Καλη εβδομαδα!!!

      Διαγραφή
  2. Κάτι μου λέει πως εσύ κι εγώ πρέπει να κυνηγάμε λίγο παραπάνω την τύχη μας..έστω και παίζοντας τζόκερ..
    Μη σου πω περισσότερες πιθανότητες έχουμε να κερδίσουμε παρά να βρω δουλειά..
    Για το δυστύχημα τι να πω..είναι κρίμα να χάνονται ζωές έτσι..

    Αφήνω πίσω μου το δυσάρεστο και πάω στα χαρούμενα..ναι, να γράφεις αυτά που λέει η μικρή..
    Καλή εβδομάδα..φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια μου

      θα παιξω σημερα τζοκερ. Μου μπηκε αυτες τις μερες, επειδη ειχε τσακποτ την Κυριακη. Εχω να παιξω τζοκερ πανω απο μισο χρονο :) Και οπως λεει ο αντρας μου, ειναι καλο να αφηνουμε μια ανοιχτη πορτουλα στην τυχη καπου καπου (οπου "καπου-καπου" για τον Δ ισως να ειναι μια φορα τα 5 χρονια....εγω επιμενω λιγο περισσοτερο, 2-3 φορες τον χρονο)

      Θα κανω ενα blog με τα απομνημονευματα της Ισμηνουλας :):)

      Καλημερααα

      Διαγραφή
  3. Μακάρι να μπορούσες να έρθεις στο συνέδριο, ήταν όντως γεμάτο χαμόγελα και αγκαλιές, καμιά υποκρισία..δεν υπήρχε λόγος για κάτι τέτοιο..
    Τι όμορφα που τα λέει το Ισμηνάκι, να τα σημειώνεις!
    Και μην ξεχνάς το Τζόκερ σου,ε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα μου δεν το εχω εγω να βρισκομαι με πολυ κοσμο. Ισως να εχω και μια δοση αγοραφοβιας :) Παντως χαρηκα τον ενθουσιασμο σας για ολο αυτο και θα διαβασω μεσα απο εσας οσα συνεβησαν εκει :)
      Θα κανω blog με ατακες της Ισμηνης, το αποφασισα :)

      Καλημερα!!!

      Διαγραφή
  4. Κρίμα που δεν κατάφερες να έρθεις! Το συνέδριο ήταν καταπληκτικό και πολύ πολύ αληθινό! Μάθαμε πολλά, γνωρίσαμε αθρώπους που ξέραμε μόνο από τα κείμενα τους και ξανασυναντήσαμε και με bloggers που ήδη γνωρίζαμε από παλαιότερες συναντήσεις! Το καλύτερο ήταν που γνωρίσαμε ανθρώπους μη bloggers που μας διαβάζουν και ήρθαν μόνο και μόνο για να γνωρίσουν όλους εμάς.
    Αξέχαστη εμπειρία!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα φανταζομαι ποσο το απολαυσατε. Εγω δεν το εχω με αυτες τις καταστασεις βρε :) Ευχομαι να ειναι μονο η αρχη αυτη και να απολαυσετε πολλες τετοιες εμπειριες !!!

      Καλο μεσημερακι!!

      Διαγραφή
  5. Ψυχοθεραπεία; Ελπίζω να έχεις βρει έναν καλό ειδικό. Μιλούσα μόλις πριν με μια φίλη, η οποία τυχαίνει να είναι ψυχίατρος, και μου έλεγε τα απίστευτα του τι συμβαίνει με τις ψυχαναλύσεις. Προσοχή. :) Να είσαι και να περνάς όμορφα.

    ΥΓ την υποκρισία πλέον την συναντάς παντού, συνήθως. Μόνο με τους αγαπημένους κ οικείους έχεις στάνταρ σίγουρα αμοιβαία ειλικρινή συναισθήματα.
    Καλό σκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αρτιστακι μου

      θα παω σε μια γυναικα που μου τονισαν οτι ειναι γεματη αγαπη για ολα. Εμενα αυτο μου εκανε κλικ και σκεφτομαι να τη δοκιμασω :)

      Η ψυχοθεραπεια θελει να πετυχεις ανθρωπο να σου ταιριαζει. Και νομιζω κατανοεις οτι δεν εννοω οτι πρεπει να συμφωνει με οσα λεω. Αλλα να με ηρεμει. Να μπορω να συζηταω με ανακουφιση :)

      Δεν με ενοχλει η υποκρισια των ξενων. Δινει εμφαση στην ειλικρινεια των οικειων :)

      Ενα ομορφο Σαββατοκυριακο να εχεις αρτιστακι μου!

      Διαγραφή