Τρίτη 16 Απριλίου 2013

δημιουργωντας χωρο

Απομονωνω φρασεις και τις χωραω στη δικη μου ζωη.

"Γιατι ειναι καλο να τα εχουμε καλα με τον εαυτο μας;"
"Για να μην ξανακανουμε επανειλημμενα τα ιδια λαθη. Συχνα ελκυουμε τους ιδιους τυπους ανθρωπων κοντα μας, βιωνοντας ξανα και ξανα καταστασεις που δεν μας αρεσουν" απαντησε ο Παντελης Γιαννακοπουλος στη δημοσιογραφο.

Και να, πριν λιγο, ελεγα στην Στελλα οτι αποχωρω οταν ζω καταστασεις που θεωρω οτι δεν μου κανουν καλο. Και ακουγεται τοσο αυστηρο, ισως και γοητευτικο για καποιους. Μα ξερω καλα ποσο εκλαψα για να τα καταφερω, αλλα και ποσο ανανεωμενη βγαινω μετα απο μια τετοια αποφαση. Εχω μαθει το μαθημα. Αν θελω κατι καινουριο να χωρεσω πρεπει να κανω χωρο.

"Δεν αλλαζει κανεις επειδη καταλαβαινει. Αλλαζει οταν συναισθηματικα ειναι ετοιμος και αρκετα σιγουρος και προσφορος να δεχτει το διαφορετικο"  ειπε ο Παντελης Γιαννακοπουλος, στην χθεσινη συνεντευξη στην ετ1 , στην εκπομπη "Ωραιοι ως ελληνες"

Εδω η εκπομπη απο την ετ1 με τον Παντελη Γιαννακοπουλο

Εμαθα να κατεβαζω ταινιες απο το ιντερνετ και να βαζω υποτιτλους. Κατεβαζω ταινιες, τραγουδια.... κι ανεβαζω αυτοπεποιθηση, ελπιδα.
Ηρθε η ανοιξη παντου. Αυτη ειναι η ανοιξη. Ο ηλιος και οι λιγες βροχες. Η ζεστη και η ψυχρα οσο περναει η ωρα και νυχτωνει. 
Νομιζω σε εκεινον τον πλανητη που λεγαμε καποτε, θα επαιρνα και τον Παντελη Γιαννακοπουλο και τη Γωγω. Και την Χριστινα. Επειδη φανταζομαι θα ειναι ωραια να ζεις κοντα τους.

Το βιβλιο του Καραγιαννη εμεινε στη μεση. Με προλαβε η διαθεση και εχω τοσα πολλα στο μυαλο μου να καταπιαστω που , μη ξεροντας απο που ν' αρχισω, μενω αδρανης και ολο σκεφτομαι, σκεφτομαι, σκεφτομαι...
 Σημερα εχω δουλειες στο σπιτι να κανω. Θα συμμαζεψω ολη την κουζινα. Και το βραδυ θα δω την ταινια που κατεβασα (He loves me...he loves me not)  με την  γλυκια Audrey Tautou. Θελεις να ερθεις να με βοηθησεις; Εχουμε πολυ συμμαζεμα και ανακαταταξεις σε συρταρια. Θα κερασω τοστ το βραδυ με ενα ποτηρι γαλα (μονο εμενα με τρελλαινει αυτος ο συνδιασμος;). Θα φτιαξουμε και ποπ κορν αν θελεις.

Πρεπει να κανω χωρο. Με καταλαβαινεις; Να αδειασω....

------------------------------

update:  Βιντεακια εμαθα να κατεβαζω διαβαζοντας αυτο το κειμενο

Πως να βαζουμε υποτιτλους στις ταινιες

Πολυ απλες οδηγιες και σε λιγα βηματα!


20 σχόλια:

  1. οχι δε θελω να συμμαζεψω, θελω να μου μαθεις να κατεβαζω ταινιες χχχ

    φυσικα και πρεπει να εισαι ετοιμος για την αλλαγη, αυτη ερχεται και σε βρισκει

    μου εστειλε προχθες η αδερφη μου ενα απο αυτα τα γνωστα κειμενα του τυπου, πως να γινεται δημοφιλης, ή πως να ειστε περιζητητη στους φιλους σας

    και της απαντησα πως ηταν γνωστα εδω και παααρα πολλα χρονια τα οσα εγραφε, σημερα ομως τα βλεπω με ενα ματι παραπανω.. ξερω τι εννοει, ξερω τι εχω δωσει, ξερω τι δεν εχω δωσει και τι μπορω να δωσω

    το ιδιο κειμενο, χρονια και χρονια αλλα σημερα σε τριδιαστατη μορφη..

    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στελλα μου

      αυτη τη στιγμη ξεπαγωνω κιμα για να κανω κατι σαν "τεμπελοπαστιτσιο". Το συμμαζεμα αρχιζει εντος ολιγου :)
      Θα βαλω λινκ της σελιδας που διαβασα και εμαθα να κατεβαζω ταινιες. Τα λεει πολυ απλα, σε πολυ λιγα βηματα!!

      Καταλαβαινω αυτο που λες για την τρισδιαστατη μορφη καποιων "κλισε" εκφρασεων. Θυμαμαι την ομπρελιτσα, που μου ειχε προτεινει να διαβασω το βιβλιο "το μυστικο" . Με ειχε προετοιμασει "Αμερικανια ειναι Κατερινακι. Αλλά διαβασε το. Θα βρεις εκφρασεις που θα κρατησεις!" Κι ετσι εγινε :) Μερικα πραγματα ακουγονται πολυ κοινοτυπα αλλα δεν ειναι τυχαιο που λεγονται ξανα και ξανα ανα τους αιωνες :)

      Καλο απογευματακι!!!

      Διαγραφή
  2. Και γω θέλω να μάθω να κατεβάζω ταινίες! Μέχρι τώρα βασίζομαι σε άλλους γι'αυτό...
    Κρίμα που μια τέτοια πληροφορία δε μοιράζεται δημοσίως..(χι,χι). Κάνε μας κριτική για τις ταινίες που βλέπεις, αν σου άρεσαν, τι σου άρεσε και τι όχι κτλ.

    Μου αρέσουν και μένα τα λόγια του Παντελή Γιαννακόπουλου.Θα είναι ωραία η συνέντευξή του,να την ψάξουμε στο webtv. Και γω μερικές φορές σκέφτομαι πολύ και ψάχνω τρόπους να αλλάξω τα πράγματα ή να αδειάσω. Όσο για το συμμάζεμα, χρειάζεται κι αυτό, είναι κι αυτό μια μορφή κάθαρσης.

    Μου άρεσε πολύ το σημερινό ποστ!

    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου

      λοιπον, ειναι πολυ απλο να κατεβαζεις ταινιες τελικα!! Θα συμπληρωσω στην αναρτηση το λινκ της σελιδας που διαβασα εγω κι εμαθα. Τα λεει απλα και σε λιγα βηματα!!

      Θα ψαξω κι εγω αυριο για το βιντεακι της εκπομπης με τον Παντελη Γιαννακοπουλο, μηπως υπαρχει καπου ολοκληρη στο διαδυκτιο. Αν το βρω θα το βαλω κι αυτο εδω.

      Χαιρομαι που σου αρεσε η αναρτηση :):)

      καλο απογευματακι!!

      Διαγραφή
  3. το μυστικο το διαβασα κι εγω, και μου αρεσε ακριβως γιατι την κεντρικη του ιδεα μπορουσα να την ''κρατησω''..

    φανταζομαι οτι οσο περνουν τα χρονια και οι σκεψεις γινονται ολο και πιο ωριμες απο τις εμπειριες μας πιστευω, φιλτραρουμε με διαφορετικο τροπο και σε διαφορετικο βαθος :)

    *το λινκ !!!

    (ολο καλο σ/κ παω να πω σημερα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα και ειναι ακομη Τριτη :):):) Μεγαλη σου φανηκε η Δευτερα φαινεται :)

      Οσο μεγαλωνουμε σκεφτομαστε με πιο λιγες "λεξεις" n'est pas??

      φιλια φεγγαρενια μου

      Διαγραφή
  4. Αυτή σου η ανάρτηση είναι σαν να διαβάζεις το μυαλό μου,σαν να είμαι εγώ που το έγραψα..και εγώ αποχωρώ όταν κάτι δεν μου κάνει καλό όσο μου επιτρέπεται ωστόσο κι εγώ έχω καταλάβει αλλά δεν έχω κάνει χώρο...θέλω να αδειάσω ...
    Αχ πόσο σε καταλαβαίνω ..φιλιά πολλά..

    τρομερή η ιδέα για ταινία τοστ και γάλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευη μου... μηπως θα κανεις κι εσυ παστιτσιο σημερα;; χαχαχα :)

      Χαιρομαι που ταυτιστηκαμε. Να κανεις χωρο. Παντου! στο σπιτι σου, στην καρδια σου, στο μυαλο σου. Προσπαθησε οχι στριμωχνοντας αυτα που ηδη εχεις. Αλλα χαριζοντας και πετωντας!

      Καλο απογευματακι!!

      Διαγραφή
  5. Τι σωστά τα λες Dee Dee, μπράβο απόφαση χρειάζεται. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε αυτήν την δυνατότητα, είναι να κάνουμε και εμείς ΧΡΗΣΗ της ΣΩΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ. Μακάρι να μπορούσαν κι άλλοι να φιλοσοφήσουν για κάθαρση ψυχής από τοξικότητες φιλίας, αισθηματικών σχέσεων, συγγένειας, επαγγέλματος κτλ κτλ.
    Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστω για τα ομορφα λογια. Η αρχη εχει γινει πριν καποια χρονια. Αλλα ειναι οπως το σπιτι μας , ποτε δεν μενει για πολυ συμμαζεμενο :) Που και που πρεπει να κανουμε ενα ξεσκαρταρισμα, να ξεχωριζουμε τα χρησιμα απο τα αχρηστα που μαζεψαμε :) Και μην ξεχναμε οτι τα αχρηστα για μας, ισως ειναι χρησιμα για λλους. Ας τα δωρισουμε :) Και δεν μιλαω μονο για φιλιες και σχεσεις. Για ολα. Απο αντικειμενα μεχρι συναισθηματα :)


      Καλο βραδακι!!!

      Διαγραφή
  6. Θα την ψάξω τη συνέντευξή του, ακούγεται ενδιαφέρουσα!
    Όσο για το τοστ+γάλα κι εγώ τρελαίνομαι..χεχε! Σαν παιδιά είμαστε καμιά φορά,ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα μου, θα την ψαξω κι εγω. Αν τη βρω θα την προσθεσω στην αναρτηση :)

      Το απολαυσα το τοστακι με το γαλα χθες....τσιμπησα και λιγο απο το παστιτσιο που ετρωγε ο Δημητρης :):)

      καλημεραα

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Ενταξει, το καταλαβα, δεν ειμαι η μονη fun χαχαχα :):):)

      καλημερααα

      Διαγραφή
  8. Kατερινάκι μου, καλησπέρα
    ΄Εχω μέρες να περάσω, γιατί αδειάζω...χαρίζω...πετάω...έτσι για ν΄απασχολώ τα χέρια και να βάζω σε σειρά τις σκέψεις...

    Αχ!..και να βλέπαμε παρέα την ταινία, ωραία που θα΄ταν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αδειαζεις και να γεμιζεις παντα ευχομαι Αννιω μου :)

      Ωραια η ταινιουλα τελικα. Γυρισε νωρις και ο αντρας μου και την απολαυσα ακομη περισσοτερο :)


      καλο απογευματακι

      Διαγραφή
  9. Ακριβως τα ιδια κι εγω, στον πλανητη που λεγαμε αν ηταν ενας ανθρωπος ας ηταν καλυτερα ο Παντελης Γιαννακοπουλος, τι ηρεμη φωνη και ποσο μας κανει ολους περιφανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Melissani μου

      απο αυτο το βιντεακι γνωρισα τον Π. Γιαννακοπουλο. Εξαιρετικος. Αυτη η ηρεμια θελει πολυ γνωση για να κατακτηθει. Και με ηρεμει κι εμενα οταν τον ακουω :)

      Καλη σου μερα!!

      Διαγραφή
  10. τα ιδια κι εγω, κολλησα με τον Παντελη Γιαννακοπουλο, εχω βαλει ολη τη συνεντευξη στο μπλογκ μου, σε εκεινο τον πλανητη που λεγαμε κι εγω θα ηθελα να υπαρχουν ανθρωποι σαν τον Παντελη Γιαννακοπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, διαβασα τις αναρτησεις με εκεινη τη συνεντευξη. Εξαιρετικος :)

      Διαγραφή