Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

chalet

Η ζωη ειναι ενα αγριο ποταμι. Σε αλλα σημεια κυλαει ηρεμα, σε αλλα πεφτει εντυπωσιακα και σχηματιζει μικρους καταρραχτες, σε αλλα σημεια στροβιλιζεται επειδη εχει εγκλβωβιστει σε δινες. Ποσες ζωες χωρανε μεσα σε μια; Οσες επιλεξεις, μου ψυθιριζεις. Στεκομαι μπροστα στην τζαμαρια και αναρωτιεμαι ποσες αντεχω. Αυτη την εβδομαδα ημουν περισσοτερο μαμα. Παντα ενας εαυτος μου προηγειται, ποτε δεν καταφερα να τους βαλω ολους σε μια ευθεια. Θα ηταν και αχαρο μαλλον. Ως μαμα λοιπον εφαγα ωρες και ωρες ψαχνοντας στο youtube για βιντεακια με χριστουγεννιατικα παιδικα τραγουδια για την μικρη μου. Ειδα απειρες συνταγες για χριστουγεννιατικα κουλουρακια για να κανουμε μαζι καθε χρονο και να εχουν και μυρωδια οι χριστουγεννιατικες αναμνησεις της.
Επισημαινω δουλειες που πρεπει να γινουν στο σπιτι και δεν ξερω που να τις χωρεσω.Ντουλαπια που πρεπει να βγουν και να συμμαζευτουν, πλυντηρια, κουρτινες..... Μενουν αιωνες καποια πραγματα στις λαθος θεσεις. Δεν μπορουσα να ειχα παρει λιγο απο τη μανα μου σε αυτο; Μονο στα κουσουρια την αντεγραψα; Ξερω οτι μολις μεγαλωσει λιγο ακομα η μικρη, θα μπορω να κανω πιο ευκολα καποιες δουλειες στο σπιτι. Δεν βιαζομαι ομως. Ας μεινουν αλλες δυο ζωες σε λαθος θεση τα πραγματα. Κι ας συγχιζομαι για λιγα λεπτα οταν τα βλεπω.
Μπηκε ο Δεκεμβρης. Με αυτο το μηνα αποχαιρεταμε μια χρονια κι ελπιζουμε παντα σε μια καλυτερη. Να θυμηθω να κανω την λιστα με τα νεα μου ονειρα και τον απολογισμο μου για τα παλια. Μ'αρεσει αυτη η εποχη. Με γλυκαινει, με γεμιζει λαμπιονια, με κανει να ονειρευομαι. Περσι δεν μου ειχε φερει το δωρο που ζητησα ο Αγιος Βασιλης, δεν ημουν καλο κοριτσι μαλλον. Φετος δεν ξερω τι να ζητησω , ας κανω τους απολογισμους μου πρωτα. Και θα ειμαι πολυ προσεχτικη στην κριση μου. Ισως να εχω γινει λιγο περισσοτερο αυστηρη μαζι μου απο ο,τι θα επρεπε. Ισως οι αλλοι να εγιναν μαζι μου. Νιωθω τη ζυγαρια να γερνει και θα βαλω το ενα ποδι και στην αλλη πλαστιγγα να δω αν καταφερω την ισορροπια.
Εχω βδομαδες να βγω στο μπαλκονι του πανω οροφου να χαζεψω τα αεροπλανα που βουτανε στη θαλασσα. Ουτε στο καθιστικο δεν πηγαινω να αναψω τα φωτακια του δεντρου. Γυρναω σπιτι μετα τις 9 και μεχρι να ταισω και να κοιμησω την μικρη περναει πανω απο μια ωρα. Την περισσοτερη ωρα τις καθημερινες την περναω στην κουζινα. Γι'αυτο και σκεφτομαι να επενδυσω και καποια χρηματα σε αυτην την χρονια που ερχεται. (αισιοδοξη με βρισκω). Παντα ζηλευα τις τραπεζαριες με διαφορετικς καρεκλες. Το ειχα αναφερει και στον Δ μου οταν λεγαμε να παρουμε τραπεζαρια για το σαλονι. Δεν ενθουσιαστηκε, ειναι πιο παραδοσιακος σ'αυτα. Ισως να δεχτει για την κουζινα, ειναι πιο "καθημερινο", δεν χρειαζεται να ειναι ομοιομορφα ολα. Ας βρουμε λεφτα και παρε ο,τι θελεις, θα μου πει.
Ταξιδι του μελιτος ακομη δεν εχουμε παει. Εχει περασει πανω απο ενας χρονος, αλλα ακομη πιστευω οτι θα τα καταφερουμε καποια στιγμη. Καπου οι δυο μας, με κρυο, με τζακι, με χιονια ισως. Φετος θα ειναι; σε ενα χρονο θα ειναι; σε πεντε χρονια; θα τα καταφερουμε. Και θα γελανε οταν θα λεμε εκει στον ξενωνα οτι ειναι ταξιδι του μελλιτος ενω εχουμε τοσα χρονια παντρεμενοι. Και θα γελαμε κι εμεις. Ετσι θα κλεισω τις σκεψεις μου. Με ονειρο το αναμενο τζακι και θεα τα χιονια σε καποιο βουνο.


20 σχόλια:

  1. Ονειρικό τοπίο, ήσυχο και τόσο μακριά από τη δική μας πραγματικότητα, το δικό μας πόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δειμο μου

    γι'αυτο ειμαστε εδω, να ζουμε εικονικα οσα δεν μπορουμε να πιασουμε in vivo :):)

    καλημεραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα με ταξιδεύεις.....

    Να είσαι καλά.

    Εύχομαι κι εγώ να αποκτήσω κάποια στιγμή ένα σπίτι σαν αυτό στην πρώτη φωτογραφία.... που να το μοιράζομαι με την πιο ζεστή αγκαλιά του κόσμου... (όταν την βρω)

    Φιλιά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τομμυ μου

    σου ευχομαι να βρεις την πιο ζεστη αγκαλια του κοσμου συντομα.... και οσο για το σπιτι ειναι εξισου απολαυστικο και να το ονειρευομαστε :)

    χαιρομαι που ταξιδευουμε μαζι
    Καλο απογευμα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. E, μα είσαι υπέροχη!
    :) :) :) :)
    Μου άρεσε πολύ το τέλος στο ποστ σου. Να είστε πάντα τόσο όμορφα ευτυχισμένοι από τη ζωή σας! Ξέρεις πόσοι πάνε συνέχεια ταξίδια και είναι στην βαρεμάρα κ στην δυστυχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αρτιστακι μου

    ξερω ξερω, δεν ζηλευω τα ταξιδια. Απολαμβανω να τα ονειρευομαι :)

    Σε φιλω πολυ πολυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ας ονειρευόμαστε λοιπόν.. :) :)
    καλό μήνα και καλησπέρα :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Dee Dee μου
    * μην ανησυχεις για οσα δεν γίνονται. Θα έρθει η ώρα τους.
    * γιατι πρέπει να είναι όλα σε τάξη άραγε ... η δική μου μαμά επίσης τα έχει ολα σε τάξη και δεν αντέχει την αταξία του δικού μου σπιτού, αλλά εγώ βλέπω κάτι που εκείνη δεν βλέπει ... πόσο πιο πιεσμένη και αγχωμένη απο μένα ειναι για να είναι ολα σε τάξη
    * όσο για το ταξίδι του μέλητος, άντε μη γράψω γιατι θα θεωρηθώ πεζη

    καλο βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα στην ώρα τους θα γίνουν. Δες τη μικρή σου πώς μεγαλώνει μέρα με τη μέρα!
    Και ναι, είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου! χιχιχι
    Άμα ήξερα οτι θα κάνεις τη σούπερ μαμά θα σου είχα στείλει εγώ πέρσι που δεν πήρες το τέλειο δώρο, μια μπέρτα για να της μοιάζεις κιόλας!
    Εγώ βλέπω οτι πολύ ωραία τα κάνεις όλα και έχεις άπειρη αγάπη να δώσεις.
    Καρέκλες κι εμένα μου αρέσουν διαφορετικές αλλά καλύτερα στην κουζίνα που έτσι κι αλλιώς είναι πιο πρόχειρη και παιχνιδιάρα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όμορφες, αληθινές σκέψεις... από μια γυναίκα που αγωνίζεται! Αγωνίζεται και τα καταφέρνει! Πάντα κάποιος από τους πολλούς εαυτούς μας υπερέχει κι έπειτα δίνει τη θέση του στον "άλλον" κι όλοι μαζί φτιάχνουν το όλον!

    Καλά η φάση με τα κουλουράκια είναι το ωραιότερο, ιδιαίτερα αν βάλεις στο κόλπο και την μικρή σου!

    Όσο για την κουζίνα... κι εγώ για διάφορους λόγους πιστεύω ότι οι οικογένειες περνούν τον πιο πολύ χρόνο τους εκεί!

    Διότι μη μου πεις ότι δε σε έχει "ψάλλει" η μάνα σου την ώρα που πλένει κάτι στο νεροχύτη κι εσύ μπορεί να τρως..χα χα χα (κι άλλα πολλά καθημερινά... που συμβαίνουν ακόμη και στα σπίτια της "Λάμψης" χα χα χα)

    Το ταξίδι εύχομαι να το πατε σύντομα και να είναι το πιο όμορφο που θα έχετε κάμνει!

    Καλό μήνα

    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυρια Βασω

    * ναι ολα θα γινουν, αν οχι στην ωρα τους, θα γινουν καθυστερημενα...και τι εγινε;; :)
    * Πως καταφερνει να ειναι τοοοοοοοσο οργανωμενη (η μαμα μου) και με τοοοοοοοοσο ελευθερο χρονο , δεν εχω καταλαβει. Εννοω οτι δεν την βλεπω συνεχεια να κανει δουλειες, αντιθετως. Αλλα κανει μαγικα και ειναι ολα τα ντουλαπια της σαν ντουλαπια καταστηματος :):) Εχει μαγικα ξωτικα το βραδυ που την βοηθανε, ειμαι σιγουρη :):):):)(κι αυτα τα ξωτικα τα στελνει και στην αδελφη μου που ειναι ακριβως ετσι!!)
    * το ταξιδι του μελιτος μου αρεσει πολυ ως ιδεα. Βεβαια δεν εχω κανενα προβλημα που δεν πηγα. Αν και ηταν ενα μικρο χωριουδακι στην Γαλλια που μου ειχε κλεισει το ματι πριν πολυ καιρο κι εκτοτε το ονειρευομαι, αλλα θα ερθει και γι'αυτο η σωστη στιγμη :) Η μεγαλυτερη δυστυχια ειναι να μην εχεις να περιμενεις κατι, οχι το αντιθετο, σωστα; :)

    καλημερααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. AnD μου

    εεετσι, εεετσι... ολα θα γινουν στην ωρα τους. Δε χαλιεμαι , μη μου στενοχωριεσαι. Μου αρεσει να μοιραζομαι ονειρα μαζι σας :):):)
    Μια μπερτα θα μου ταιριαζε πολυ, αλλα νομιζω δεν θα φανω ανταξια της. Ειμαι τσαπατσουλα παιδι μου, απο μικρη :)
    Αυτο με τις καρεκλες πολυ το σκεφτομαι. Επειδη καθομαστε εκει και βλεπουμε και τηλεοραση τα βραδια, εχουμε πιαστει. Απλα σκεφτομαι να παιρνω απο μια καθε μηνα για να μη μου φανουν τα εξοδα :)

    καλημερες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σειριακι μου

    ναι πολλα κομματια μας κανουν το ολον! Και σιγουρα δεν γινεται να υπερισχυουν ολα καθε στιγμη :) Αρκει να μην αφηνουμε καποια κομματια πισω για πολυ καιρο (κινδυνος αραχνων, μουχλας, κατσαριδες κτλ χαχα)
    Οι ελληνικες οικογενειες περνουν το πιο πολυ χρονο στην κουζινα. Δεν εχω αποφασισει αν αυτο ειναι καλο η κακο. Αλλη συζητηση αυτη :) Αλλα ναι, σκεφτομαι να την εχω βοηθο μου για τα κουλουρακια :)
    Ταξιδι δεν προβλεπεται να πηγαινουμε συντομα (οσο μακρυα κι αν βλεπω, εισητηρια δεν βλεπω πουθενα χιχι). Δεν πειραζει, καποτε θα γινει και θα ειναι μαγικο :):)

    καλημερααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα ίδια ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ για την μαμά μου... πόσο θα θελα να τα 'χα όλα τελειωμένα και απλά να παίζω και να απολαμβάνω... Χαίρομαι όμως που δεν είμαι η μόνη, αλήθεια στο λέω!
    Αχ, όσο για τα σαλέ... Πόσο θα θελα να είμαι τώρα βουλιαγμένη σε μια πολυθρόνα, σ' ένα τεράστιο κι ονειρεμένο σαλέ, μπροστά στο πέτρινο τζάκι, με μια μεγάάάλη καυτή σοκολάτα στο χέρι, με όμορφη παρέα και να λέμε, να λέμε, να γελάμε σαν να μην υπάρχει αύριο! Έτσι δεν πρέπει να ζούμε τις μέρες μας βρε DeeDee; Ως το μεδούλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μπορω να διακτινιστω στην πρωτη φωτο τωρα?? και να μη βγω απο κει μεσα ως τον Ιουλιο??

    Χριστουγεννα μπροστα!! χχχχχχχχχχχχχχχ χαμογελα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λιτσα μου

    ως το μεδουλι πρεπει να τις ζουμε τις μερες,ναι.
    Αυτη η αλαζονεια μας να θεωρουμε τα παντα δεδομενα μου τη δινει πολυ :):)

    καλημερααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ταλι μου

    χαμογελω χαμογελω και που με χανεις που με βρισκεις ολο με λαμπιονια μπερδευομαι στο σπιτι :):):)

    Καλημερααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Tί όμορφα γράφεις και τι τρυφερή που είσαι; Με συγκίνησες τόσο πολύ με αυτά τα υπέροχα που μου γράφεις...κι όσο για την φωτογραφία...δάκρυα και χαμόγελα μαζί!! Την έκανα κοινοποίηση στο fcb...τη λάτρεψα!
    Το όνειρο για το ταξίδι του μέλιτος και το σαλέ...ονειρέψου κοριτσάκι.Δεν κοστίζει τίποτε, ονειρέψου μα μην σταματάς στιγμή να κάνεις σχέδια για να κάνεις αλήθεια το όνειρο...το ίδιο άλλωστε θα έλεγες και εσύ σε εμένα...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατερινα μου

    τα ονειρα μερικες φορες τα απολαμβανουμε περισσοτερο απο την πραξη. Ειδες που υπαρχει δικαιοσυνη;; :) Γιατι παντα κανουμε πολλα περισσοτερα απο οσα εκπληρωνουμε. Αυτα που επιθυμουμε πολυ δεν τα ξεχναμε. Επενδυουμε πιστη πανω τους και γινονται αληθινα ;)
    Χριστουγεννα ερχονται... ας ριξουμε λιγη χρυσοσκονη και στα λογια μας :):):):)

    Χαιρομαι που σου αρεσε η φωτογραφια σου :)

    Καλο βραδακι και καλη αρχη :)
    Πως ηταν αυτη η αλλιωτικη Δευτερα σου; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή