Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

το ηλιακο μας συστημα

Ενημερωθηκαμε οτι στο Cosmos, εχει αλογακια, παιχνιδια σε ροδακια, που μπορουν να το καβαλανε τα παιδακια και να κανουν βολτες. Γνωστη η αδυναμια μας σε αλογα και σκυλια, δεν γινοταν να το χασουμε.

Ποση χαρα!!! Τι να σκεφτοταν αραγε το μυαλουδακι της ολη αυτη την ωρα που "καλπαζε"; :)
Να σου πω την αληθεια, φαινοντουσαν τοσο ωραια, που θα ηθελα να ειχε και για το δικο μας μεγεθος να καλπασουμε λιγακι .



Μ'αρεσει να την βλεπω να ενθουσιαζεται με τους πλανητες.
"Πως μας προστατευει ο Διας μπαμπα;"
"Απο τι ειναι η καταιγιδα στον Δια;"
"Τι χρωμα ειναι η Αφροδιτη;"
Ποιος πλανητης ειναι μετα τον Αρη;"
"Ποσα φεγγαρια εχει η Ερμης"
Και ο φωτεινος μου παντογνωστης, ο μπαμπας της, απανταει σε ολα και ειναι πολυ εκφραστικος και γουρλωνει εκεινη τα ματακια της και μετα αφου ειδαν αγκαλια λιγους κοκκινους γιγαντες και λιγους νανους πλανητες στο ταμπλετ, ετρεχε γυρω απο το τραπεζι παριστανοντας τον αγαπημενο της Πλουτωνα και ο μπαμπας ηταν ο Διας που ρουφουσε οποιο πετραδακι, μικρο ή μεγαλο, προσπαθουσε να περασει την τροχια του και να κατευθυνθει προς εμας.(Ωστε ετσι μας προστατευει ο Διας λοιπον!)

Μηπως να κανουμε ενα μομπιλε για το δωματιο της με πλανητες; Ή μηπως να ψαξω για αυτοκολλητα πλανητες. Νομιζω καποτε ειχα δει καποια, που εμοιαζαν αρκετα με τους πραγματικους, αλλα δεν θυμαμαι που τα ειχα δει. Ετσι περασε ενα πολυ διασκεδαστικο απογευμα Κυριακης για την μικρουλα Ισμηνη. Ηταν και τιμωρια και δεν ειδε ολο το απογευμα κανενα παιδικο και δεν επαιξε και στο ταμπλετ μου. Κι ομως, εχω την αισθηση οτι χθες, ηταν μια απο τις πιο αγαπημενες μερες της.


8 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά Κατερινάκι μου! Έτσι είναι, κι εγώ εχθές πέρασα ένα δύωρο με τον μικρό μου γιο στο κρεββάτι χωρίς να κάνουμε τπτ ιδίαιτερο, αγκαλιές και συζήτηση, πολύυυυ συζήτηση, κι όμως φάνηκε να το ευχαριστήθηκε πολύ παραπάνω από ότι περίμενα εγώ! :) Νομίζω πως η παρουσία των γονιών στη ζωή ενός παιδιού δεν αναπλήρωνεται ούτε με το καλύτερο ή ακριβότερο παιχνίδι! Πολλά φιλάκια στο μπουμπούκι σου!!! Καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παρουσια των γονιων ειναι η μεγαλυτερη αισθηση ασφαλειας που πανω της ακουμπουν και τη χαρα τα παιδια και τη στενοχωρια τους και τον θυμο και την φαντασια τους και ολη τους την υπαρξη με τις πεντε αισθησεις :) Ειναι πολυτιμη η υπαρξη μας στην πολυτιμη ψυχη τους!
      Εχω ζησει ομως και απογευματα που δεν εχει και η Ισμηνη πολλα κεφια, δεν εχω κι εγω και περναμε ομορφα μεν, αλλα μετρια. Χωρις γαργαρα γελια και ματια να γυαλιζουν και εντονες κινησεις εκφρασης. Την Κυριακη, καθε αλλο παρα μια τετοια μετρια μερα ηταν για την Ισμηνη :) Και απολαμβανω ακομη περισσοτερο οταν την βλεπω να περναει τοσο ομορφα με τον μπαμπα της επειδη τον βλεπει τα Σαββατοκυριακα μονο και οχι παντα.

      Μου ερχεται να πω καλη εβδομαδα σημερα, επειδη ηταν αργια χθες :)
      Καλη Τεταρτη Τζενη μου :)

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Κατερινιώ μου...
    ΄Ομορφες στιγμές πέρασε το Ισμηνάκι σου, έπαιξε, γέλασε, και ρούφηξε γνώσεις...
    Μου αρέσει πολύ να βλέπω τα κοριτσάκια να ασχολούνται και να έχουν φυσική περιέργεια για όλα αυτά γύρω τους, που από συνήθεια λέγαμε πως είναι αγορίστικα θέματα... Και η κόρη μου έτσι είναι... Στο δωμάτιο της έχει παιχνίδια, βιβλία και επιτραπέζια που συνήθως τα βλέπουμε σε αγορίστικα δωμάτια... Βοηθάει βέβαια, που κι εμείς σαν γονείς δεν κατηγοριοποιούμε την γνώση και τη διασκέδασή τους, με αποτέλεσμα να έχουμε παιδιά με πολυδιάστατα ενδιαφέροντα κι ευαισθησίες...
    Σου στέλνω τα φιλιά μου και καλό υπόλοιπο υπόλοιπο εβδομάδας να έχουμε...(Πότε πήγε Τετάρτη, αλήθεια?)
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιω μου τα κοριτσακια μας θα εκαναν καλη παρεα αν μεναμε κοντα :) Και η Ισμηνη ειναι λιγακι αγοροκοριτσο. Βεβαια, θα ελεγα οτι αυτα που επιλεγει ειναι unisex, απλα στην Ελλαδα τα εχουμε συνδιασει περισσοτερο με τα αγορακια. Αγαπαει ολα τα παιχνιδια με ζωα, εχουμε αδυναμια στα αλογα, τα σκυλια και τα λιονταρια και προσφατη αγαπη ειναι η αστρονομια :) Το αγαπημενο μας χρωμα ειναι στο πρασινο-μπλε και το μωβ. Παιζουμε καμια φορα και με σπαθια και αυτοκινητακια. Εχει αγαπημενα κουκλακια, αλλα ειναι ολα ζωακια και οχι κουκλες. Προφανως κι εμεις την απεγκλωβισαμε απο τις ταμπελες "αγοριστικο" και "κοριτσιστικο", αλλα νομιζω εχει και η ιδια μια κλιση προς αυτα.

      Κι εμενα μου φαινεται οτι ειναι Δευτερα σημερα και οταν σκεφτομαι οτι ειναι Τεταρτη αναρωτιεμαι πως περασε η εβδομαδα :)

      Καλο υπολοιπο να εχουμε :)

      Διαγραφή
  3. δυσκολο το συμπαν στο σπιτι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυσκολο φαινεται; Εχεις αποριες πολλες ακομη :)

      Καλο υπολοιπο εβδομαδας Ιωαννα μου

      Διαγραφή
  4. Η χαρά που κάλπαζε! Πόσο χαίρομαι τα μικρά παιδιά που χαίρονται με το παραμικρό και το απλό για τους μεγαλύτερους. Και εγώ χαιρόμουν απίστευτα όλα αυτά τα παιχνίδια... Και αυτά τα μικρά αεροπλανάκια ή αυτοκινητάκια στα περίπτερα, αν τα έχεις προσέξει, που βάζεις κέρματα... τα ένιωσα σαν αληθινά και δε ξεκολλούσα... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι συγκινητικη η αβιαστη χαρα των παιδιων :) Ολα αυτα με τα κερματα τα λεμε "παπακια" κι εχουμε και σ'αυτα αδυναμια :)

      Ενα ομορφο Σαββατοκυριακο να εχεις αρτιστακι μου!

      Διαγραφή