Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

πραγματοποιωντας


Αν ερθει καποιος σημερα Θεσσαλονικη και του πεις οτι προχθες χιονιζε, δεν θα σε πιστεψει. Το μεσημερι που ξαπλωσα, χτυπουσε ο ηλιος την κρεβατοκαμαρα μου και το θερμομετρο εδειχνει 19 βαθμους μεσα στο δωματιο χωρις καποια άλλη πηγη θερμανσης. Κοιμηθηκα μια ωρα (παρα κατι λεπτακια) τοσο βαθυα που με το ζορι σηκωθηκα να παω να παρω την μικρη μου και να ξαναερθω στη δουλεια. Χουζουρεψα πεντα λεπτα και σκεφτομουν τι ωραια που θα ηταν αν επαιρνα την μικρη και γυρνουσαμε στο σπιτι μαζι και παιζαμε ή βλεπαμε καμια ταινια. Και μετα με μαλωσα. Και σκεφτηκα ποσοι δεν εχουν δουλεια πλεον. Κι αποφασισα να ονειρευτω αυτο ακριβως που εχω να κανω. Ονειρευτηκα λοιπον οτι πηγα και πηρα την μικρη μου, την πηγα στη γιαγια της κι εγω ηρθα στο ωραιο μου γραφειο, ανοιξα τις κουρτινες και με ενα ζεστο καφε στο χερι χαζεψα το ομορφο παρκο που ειναι απεξω, τον καθαρο ουρανο και τα δεντρα. Εβαλα την λιστα με τα ιταλικα-γαλλικα κομματια να παιζει και χαζεψα λιγακι τις αγαπημενες μου εικονες στο we heart it.

 Και μετα σηκωθηκα κι εκανα πραγματικοτητα το ονειρο μου.

4 σχόλια:

  1. Τελικά το "περνάω καλά" πόσο εξαρτάται από το δικό μας το μυαλό..

    Μια τόοοοσο ωραία μέρα να έχεις και σήμερα!
    Φιλιά,
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου

      οταν γκρινιαζω, θυμαμαι πολλες φορες εναν παιδικο μου φιλο απο το χωριο. Ειχα παει Σαββατοκυριακο στην Αρναια, μονη (πρεπει να ημουν μαθητρια Λυκειου) και ειχα παει στο μαγαζι του φιλου μου του Στεφανου και γκρινιαζα για κατι, νομιζω γιατι δεν περνουσε η ωρα μεχρι το βραδυ και δεν ηξερα τι να κανω. Και μου λεει ο Στεφανος "Ξερεις ποσα κοριτσια σε ζηλευουν, που μπορεις κι ερχεσαι μονη σου με τις φιλες σου τα Σαββατοκυριακα στο χωριο κι εχεις την ελευθερια να φας οποτε θελεις, να ξυπνησεις ο,τι ωρα θελεις και να γυριζεις ο,τι ωρα θελεις εσυ;"
      Κι οντως. Ηταν πολυ ευκολο να σκεφτω οτι ημουν ισως το ονειρο πολλων κοριτσιων. Πολλες στιγμες τις ζουμε χωρις συνειδηση. Αν καθισουμε και σκεφτουμε ποσα πραγματα μπορουμε να κανουμε για να ομορφυνουμε τη ζωη μας, θα δουμε οτι τα περισσοτερα απο αυτα ειναι πολυ απλα πραγματα. Τοσο απλα και μικρα που δεν τα σκεφτομαστε καν στους γρηγορους ρυθμους της καθημερινοτητας μας :) Χαζο ε; :) Ποσο χαζουληδες ειμαστε τελικα!

      Καλημερα Νατασσα μου

      Διαγραφή
  2. Καλά έκανες και σε μάλωσες :) Να πραγματοποιείς κάθε μέρα. Αυτό σου εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφακι μου

      δεν καταφερνω να ειμαι καθε μερα συγκεντρωμενη και αποφασισμενη. Αλλα προσπαθω να το κανω συχνα πυκνα :):):)

      Καλημερααααα

      Διαγραφή