Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

τροφη για το μυαλο

Χθες εκανα δευτερο νες το μεσημερακι στο γραφειο. Δεν συνηθιζω να πινω δευτερο, αλλα διαβαζα το πρωτο e-book (η καθημερινη μαγεια των ασημαντων πραγματων) που αγορασα και ηθελα οπωσδηποτε τη συντροφια ενος δυνατου νες. Σιγουρα δεν ειναι ιδια η απολαυση με το να κρατας ενα βιβλιο και να μυριζεις τις σελιδες του. Για οικονομικους λογους προτιμησα την ηλεκτρονικη μορφη, χαλασα αρκετα σε βιβλια αυτο τον μηνα.


Ο Ψυχίατρος Δημήτρης Καραγιάννης ΣΤΑ ΑΚΡΑ from Αντίφωνο (antifono.gr) on Vimeo.
Μεχρι χθες εβλεπα αποσπασματικα και το παραπανω βιντεο, της συνεντευξης του κυριου Καραγιαννη Δημητρη (παιδοψυχιατρος). Με κερδισε κατευθειαν. Το χαμογελο του και η ηρεμια του [ειδικα στις ενοχλητικες παρεμβασεις της κυριας Φλεσσα (αληθεια, της κανουν αραγε παρατηρησεις απο το κοντρολ να μην διακοπτει, οταν πεταγεται συνεχεια;) ]. Εχει τοσο ομορφες και καθαρες αποψεις. Λες και ειναι ολα σε μια σειρα και βγαζουν νοημα ετσι απλα. Τιποτα δεν ειναι μπερδεμενο και απροσδιοριστο. Κριμα να μην ειναι στην Θεσσαλονικη. Αραγε εχουμε τετοιους επιστημονες εδω;
 (Το πρωτο 40λεπτο μιλαει κυριως για τα παιδια, μετα το 00:40 μιλαει για τα ζευγαρια και πιο γενικα αναφερεται και στα παιδια καποιες στιγμες μονο)
Τον κυριο Καραγιαννη τον βρηκα με τη βοηθεια μιας μπλογκοφιλης, της Ταλισκερ, οταν μου εγραψε τη γνωμη της για ενα αλλο βιντεακι που παρακολουθουσα με τον ψυχιατρο κυριο Γιωσαφατ Ματθαιος, για τον ακριαο ερωτα.

 Μετα απο αυτα τα βιντεακια και τα καινουρια μου βιβλια , εχω τοση τροφη για το μυαλο που με γεμιζει και μονο η ιδεα του, ποσα εχω να διαβασω και να μαθω και να επιστρεψω λιγο αλλιως μεσα απο ολα αυτα. Ειναι εξαιρετικο να μαθαινεις. Θα τελειωσω κι εγω με τα τελευταια λογια της συνεντευξης του κυριου Καραγιαννη, οταν τον ρωτησαν αν πιστευει οτι υπαρχει κατι πανω απο εμας. Κι εκεινος πολυ γλυκα απαντησε οτι ειναι ΤΟΣΗ η ομορφια τριγυρω μας και μεσα μας, που ειναι εξαιρετικα δυσκολο να ειναι τυχαια!!

Καλο Σαββατοκυριακο. Να το απολαυσετε οπως λαχταρατε!!

26 σχόλια:

  1. deedee να σαι καλα που το μοιραστηκες μαζι μας!
    η τελευταια προταση του κ.Καραγιαννη ειναι οντως συγκλονιστικη, ακομη την σκεφτομαι!
    οσο για το e-βιβλιο το ξεκιναω ευθυς αμεσως μιας και δεν εχω δουλεια στο γραφειο!
    ευχαριστω!
    να εχεις ενα ανεφελο κ ομορφο σκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγορασες κι εσυ το e-book;; Εγω ακομη δεν καταφερα να διαβασω αλλο και μαλλον θα το συνεχισω απο Δευτερα. Μεχρι εκει που διαβασα μου αρεσει. Απο βδομαδα τα νεοτερα :)

      Καλο Σαββατοκυριακο!!

      Διαγραφή
  2. Οι ακραίοι έρωτες, τα μεγάλα πάθη..οι εμμονές όπως λέω εγώ είναι σίγουρα καταστροφικά..οι "μεγάλοι" έρωτες είναι μαγεία...

    "Η αισιοδοξία δεν είναι ροζ..μπορεί να αντιμετωπίζει και το μαύρο και να μη βουλιάζει σε αυτό"....αυτό!!!!!...Ο κ. Καραγιάννης είναι κορυφή!!

    Να είσαι καλά, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι ειναι οι μεγαλοι ερωτες; Εχει μεγαλη σημασια η ερμηνεια που δινει ο καθενας μας. Καποιος μπορει να θεωρει μεγαλο ερωτα ενα εντονο παθος. Οι μεγαλοι ερωτες, κατα την προσωπικη μου αποψη, χτιζονται σιγα σιγα με αληθινα κριτηρια. Κι οχι με φαντασιωσεις των πρωτων ημερων :)

      Τον κυιρο Καραγιαννη τον ερωτευτηκα κι εγω :):)

      Καλο μηνα Μαρια μου

      Διαγραφή
    2. Οι μεγάλοι έρωτες είναι αυτοί που λες κι εσύ..αν αντέχει κάτι στο χρόνο δείχνει και τη μοναδική του αξία..
      Αυτοί που περιγράφει ως "ακραίους έρωτες" (τα έντονα και περαστικά φυσικά πάθη) ο κ. Ματθαίος Γιωσαφάτ είναι αυτοί που οι συνηθισμένοι άνθρωποι αποκαλούν ενθουσιασμό (και παραλογισμό θα έλεγα εγώ..χαχα)...
      εξηγεί και τα ανεξήγητα..ότι δηλαδή τέτοια δράματα ζουν αυτοί που δεν πήραν όσα χρειάζονταν σαν παιδιά... καταλήγουν δε συχνά σε ακραίες συμπεριφορές!!

      Διαγραφή
    3. Ναι, συμφωνω. Βεβαια, επειδη εζησα και τετοιους ερωτες, δεν ειναι και ασχημοι :) Κι ας στηριζονατι σε αναπηριες μας απο το παρελθον :) Αλλα σιγουρα οταν ερωτευεσαι "με το πασο σου" καποιον ειναι πολυ πιο εντονο εν τελει :)

      Καλη εβδομαδα!!

      Διαγραφή
  3. θα του έβαζα όμως ενα τόνο πιο σκούρο μεϊκ-απ...ε??

    ωραία τα λέει ποιος τα κάνει πράξη ειναι το θεμα?

    καλο σ/κ να εχουμε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα λες; δεν το προσεξα, ηταν χλωμος;;;; :):):):)

      Κανεις δεν ειναι τελειος. Μα το, να εχουμε υποψιν μας καποια πραγματα, βοηθαει στη βελτιωση μας. Αν τα θεωρησουμε ολα αυτα ιδανικα και απιαστα θα βαλτωσουμε στην μετριοτητα μας :)

      Ενα υπεροχο Σ-Κ ευχομαι!

      Διαγραφή
  4. ΄Ακουσα τη μισή συνέντευξη γιατί η Φλέσσα το παράκανε #@@#
    με τις επισημάνσεις και τις παρατηρήσεις της!
    Υπόσχομαι να την ολοκληρώσω άλλη φορά,γιατί πραγματικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον..Καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα κι εμενα με εκνευρισε η Φλεσσα καποιες στιγμες, αλλα ας οψεται που εχει τοσο ωραιους καλεσμενους :)

      καλη εβδομαδα!!!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα! Σε βρήκα από την me(Maria)..Το μπλογκ σου είναι πάρα πολύ αξιόλογο και κόλλησα στην φράση που ξεχώρισε και η Μαρία καθώς με αντιπροσωπεύει απόλυτα!Καλό μήνα να έχεις με δύναμη και χαμόγελο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινα μου (συννονοματες ειμαστε) χαρηκα που σου αρεσε εδω.

      Μια υπεροχη εβδομαδα ευχομαι!!

      Διαγραφή
  6. Θα τη δω την εκπομπή που προτείνεις.
    Ό,τι γνώμη και να έχουμε για τη Φλέσσα η αλήθεια είναι πως η εκπομπή της είναι από τις πιο αξιόλογες.
    Κι εμένα λίγο με εκνευρίζει ώρες-ώρες αλλά.. ο καθένας με το χαρακτήρα και κανείς δεν είναι τέλειος. χιχιχι
    Πού είναι καλέ η Τάλι;;;
    Την έχω χάσει, έχει κλείσει τα μπλογκ..πού είναι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AnD μου

      εχεις δικιο, ο καθενας με τα ελαττωματα του. Σιγουρα η εκπομπη της Φλεσσα ειναι απο αυτες που ξεχωριζω.
      Αλλα αληθινα αναρωτιεμαι αν της κανουν παρατηρησεις απο το κοντρολ:):):):)

      Η Ταλι ηταν ειχε ζοριστει λιγακι με τον ελευθερο χρονο της. Επεσαν πολλες νεες υποχρεωσεις και προτιμησε να μη το αφησει να μενει ετσι απραγο το μπλογκ. Τη βλεπω στο facebook. θα της μεταφερω το ενδιαφερον σου :)

      καλη εβδομαδααααα

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Dee Dee είχες δίκιο είναι θαυμάσιος.Πρέπει να την ξαναδώ μα απόλυτη συγκέντρωση. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινα μου
      ειναι απο τους ανθρωπους που εμπνεουν και ξερω ποσο ανοιχτη εισαι σε τετοιους ανθρωπους και ποσο εκτιμας τη γνωση :)

      καλη εβδομαδα!!

      Διαγραφή
  8. απλα συγκλονηστικός και σου μεταφερει μια αισιοδοξια ηρεμια και οτι τα πάντα λύνοντε και αντιμετωπιζονται.. (απο την ταραχη ειμαι ανορθογραφη ..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα ακριβως Λενα μου. Κριμα που ειναι Αθηνα. Του εστειλα μειλ. Θα σου πω.
      Φιλακιαααααα

      Διαγραφή
  9. Τυχαία σε ανακάλυψα - αλλά ευτυχώς μου γέμισες την ημέρα σήμερα.....διότι είδα όλη την εκπομπρή με τον κ.Καραγιάννη και πραγματικά ένοισα τόσο όμορφα...

    Σϊγουρα θα αποτελέσεις την καθημερινή μου συνήθεια.
    καλό μεσημέρι
    Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Ειρηνη και χαρηκα που σου αρεσε κι εσενα η συνεντευξη :) Να περνας οποτε θελεις :)

      Διαγραφή
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!! σχεδον θα βαλω τα κλαμματα που ξαναγραφω ως Ταλι και σχεδον με παιρνει το παραπονο που το name μου δεν εχει λινκ πια!! Κατερινακι σε ευχαριστω για την αναφορα !!Αντ εγω σε παρακολουθω απλα δεν γραφω ειμαι μια χαρα , καλυτερα απο ποτε αν εξαιρεσεις ενα τρελλο αυχενικο που εχει διακλαδωθει σε ολο μου το σωμα απο τις ατελειωτες ωρες της δουλειας στον υπολογιστη. Θα ξανανοιξω τα μπλοκ μου οταν θα εχω χρονο να τα ελεγχω και οχι να τα αφηνω αφημενα σαν βαρκακια στον ωκεανο γεματα με τις σκεψεις μου εκτεθειμενες στον καθενα (κοντρολ φρικ λεμε)!Ο κ Καραγιαννης οπως και ο Φιλοθεος Φαρος και ο Γιωσαφατ ειναι οι τρεις καλυτερες παρεες στις νυχτες μου , εχει καποια βιντεο απο την παναθλια Φλεσσα που λατρευω να ακουω πριν κοιμηθω και συχνα μονολογω για το ποσο δικαιο εχουν ! Ο καθενας εχει την προσωπικοτητα τους και οι τρεις μαζι παντως δεν καταφεραν να βαλουν στην αμετροεπεια της υπερφιαλης Φλεσσα ..το εκανε μονο ο δασκαλος Τσολακης , οταν της ειπε "κυρια Φλεσσα δεν θα πω αυτο που θελετε εσεις, θα πως αυτο που θελω εγω!" Κατα τα αλλα μου εχετε λειψει πολυ και Κατερινα μου σε χαιρομαι που βαστας και γραφεις ..φιλια πολλααααααα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουκλαρα μουυυυυυυ


      ειδες στα σχολια παραπανω που ρωτουσε η AnD για σενα; Ειναι αισθητη η απουσια σου!

      Στην νεα αναρτηση σχολιασε η Στελλα (nel Cielo) σε αυτη εσυ....επαθα ενα deja vu :):) Δεν μου αρεσει να γυριζω τον χρονο πισω, θα με ευχαριστουσε πολυ να επιστρεφατε καποτε. Μα εχω μαθει και να δεχομαι οτι ο χρονος χτιζει και γκρεμιζει πολλα :)

      Ο Φιλοθεος Φαρος μου ειναι αγνωστος. Και με χαρα θα δω εκεινο το λινκ απο την εκπομπη ΣΤΑ ΑΚΡΑ που μου εστειλες.
      Και το βιβλιο του Καραγιαννη ειναι εξαιρετικο. Αυτο το Σαββατοκυριακο διαβασα ελαχιστα απο το βιβλιο και με επιασε μια τεμπελιαση που δεν εβαλα ουτε ενα πλυντηριο στο σπιτι. Πηρα ρεπο και καθομουν συνεχεια. Και καθε φορα που το κανω αυτο την Κυριακη το βραδυ νιωθω ασχημα που δεν εγινε τιποτα απο τις υποχρεωσεις που ειχα (ενοχικα συνδρομα) :)

      Πες μου απο ποιο βιντεακι ειναι οι χρονοι 0:59 και 1:06 που εγραψες; Υποθετω του Γιωσαφατ Ματθαιου, αλλα δεν βρηκα καποιο βιντεακι που να λεει κατι τετοιο σ'αυτους τους χρονους. Και δε θυμαμαι και σε ποιο σημειο λεει για τα τηλεσκουπιδια ο Καραγιαννης. Θα το ψαξω ξανα, επειδη δεν θυμαμαι τι ειπε ακριβως και θα σου σχολιασω εδω ξανα :):)

      Σε φιλω πολυ πολυ πολυ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. επισης η γραμματοσειρα σου αυτη για τους πρεσβυωπες ειναι εγκληματικη !!χχχχχχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ταλι μου

    τωρα που παρακολουθω ξανα τη συνεντευξη αυτη του κυριου Καραγιαννη, μου αρεσε και ο διαχωρισμος αναγκης και επιθυμιας!! Ειναι στο 1:09:00 εως 1:11:00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μολις τα ειδα γμτ και κοιμαμαι αυριο , θα ερθω ορθια!! μακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μολις τα ειδα γμτ και κοιμαμαι ορθια αυριο..παντως για τον Γιωσαφατ εσυ θα με λατρεψεις κι εγω θα σε πω πνευματικο μου παιδι !! στελλα φιλιααααααααααααααααααααααα αυριο θα ανεβω να την ασπαστω δεν αντεχω τωρα σματςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή