Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

λιγο λιγο στολιζουμε (advent calendar και δεντρακι)

Πηγαμε το Σαββατο Σερρες και γυρισαμε το βραδυ με την μικρη μας. Παιδευτηκαμε να ζεστανουμε το σπιτι, μια και ηταν το πρωτο τσουχτερο κρυο και μεχρι πριν, δεν αναβαμε πολυ την σομπα. Επιτελους ομως. Στο σπιτι και οι τρεις μας, δεν ελειπε κανεις. Η οικογενεια μου και το Φλαππακι μας. Το βραδυ του Σαββατου ηταν απο τα πιο γλυκα. Και μονο για την αισθηση οτι ειμαστε ολοι στο σπιτι μας.
Την Κυριακη το πρωι πηγαμε στο παρτυ της γλυκιας Ισιδωρας. Παιξαμε, χοροπηδηξαμε με το καταπληκτικο Νικο απο τα ανεμοσκορπισματα και γυρισαμε σπιτι ψοφιες. Το μπαρμπαδελακι μου κοιμηθηκε εξαντλημενο απο την καλοπεραση κι εγω κατεβηκα να αναψω την σομπα να καταφερω να κανω το 15.8 που εδειχνε το θερμομετρο, τουλαχιστον 20.0 βαθμους . Τα καταφερα κι οταν ξυπνησε η μικρη ειχε σχεδον 21 βαθμους κατω. Βαλαμε "Τα χριστουγεννα του ασχημοπαπου" και φαγαμε τοστακι κι ενα αυγο βραστο , για πρωτη φορα σε αυγοθηκη, μισοκαθαρισμενο. Μας ενθουσιασε ο νεος τροπος.....αν και δεν υποσχομαι οτι δεν θα τρωμε και τσοφλια μεχρι να μεγαλωσουμε λιγο ακομη.

Το απιθανο advent calendar που μας εκανε η αδερφη μου ενθουσιασε την μικρη. Στολισμος με βαμμενα κλαδακια και στολιδια απο χαρτονια πλαστικοποιημενα και το ημερολογιο αντιστροφης μετρησης απο μικρα κονσερβοκουτια της γατουλας που προσεχει η αδερφη μου.












Χθες στησαμε και το δεντρακι μας. Νομιζα οτι δεν θα χωραει ολοκληρο, αλλα τελικα ειναι αρκετα μικρο και με λιγο διπλωμα των φυλλων προς τα εξω, μια χαρα το βολεψαμε.  Πηρε τη θεση της Φλαππυς, αλλα βαλαμε την μαξιλαρα της πιο κοντα στην σομπα και δεν εδειξε να την χαλαει καθολου.Η Ισμηνη επιασε δουλεια! Η νονα της εδειχνε πως να βαζει τα γατζακια στις μπαλες και τα κρεμουσε στα κλαδακια συμμετεχοντας ετσι στην ολη διαδικασια.
Εβαλα και χριστουγεννιατικα τραγουδια να ακουγονται κι εβγαζα φωτογραφιες. Εγω δεν εβαλα ουτε μια μπαλα :)

Το βραδυ, μετα τα συμμαζεματα, τα μπανιαρισματα και τα χριστουγεννιατικα παραμυθια, καθισα στον καναπε και απολαμβανα αυτο το θεαμα.
Απο περσι που βαλαμε την σομπα, μπορει να "στριμωχτηκαμε" λιγακι σ'αυτο το καθιστικο, αλλά τελικα ειναι το αγαπημενο μερος μου στο σπιτι. Αν εξαφανιστουν κι εκεινα τα ραφια που εμειναν απο την εποχη που ηταν γραφειο του Δ (πειτε του κι εσεις να τα μαζεψει πλιιιζ ) και παει απεναντι ο παγκος με την τηλεοραση, θα γινει ακομη πιο κουκλιστικο.

Απο χθες 01 Δεκεμβριου η Ισμηνουλα καθε πρωι ανοιγει ενα κουτακι στο δωματιο της.....
....βρισκει ενα διπλωμενο χαρτακι με μια χρωματιστη ζωγραφια και στοχος μας ειναι ....
να κατεβουμε στο καθιστικο και να ψαξουμε τα δεματα να βρουμε που ειναι αυτο που πετυχαμε στο χαρτακι.... Να το το πρασινο αστερακι!
Ενα μικρο βιβλιο με αυτοκολλητα, στρασακια και μπογιες για να διακοσμησουμε τα σκυλακια του τετραδιου :) Μεχρι τα χριστουγεννα, χαρη στη νονα μας, η μικρη μου θα εχει μια γλυκια αναμονη καθε πρωι. Σημερα ετυχε μια κουπα με τον Αγιο Βασιλη :) Μικρα δωρακια τοσο πελωρια στα ματια των παιδιων.
Εμεινε να στολισω τις εξωπορτες και τα καγκελα εξω. Οχι πολλα πραγματα, εναν φωτοσωληνα που δεν θυμαμαι που στο καλο τον εχω βαλει και δυο μικροι στολισμοι στις πορτες.

Δεκεμβρης λοιπον. Δυσκολοι καιροι για θερμανση, μα αν δεν νιωσεις και λιγακι το κρυο, αν δεν χουχουλιασεις μεσα στο σπιτι χαζευοντας την ομιχλη εξω, αν δεν παγωσουν τα δαχτυλα προσπαθωντας να καθαρισεις το παρμπριζ απο τον παγο τα πρωινα κι αν δεν αγκαλιασεις την ζεστη κουπα με τον καφε μεχρι να ζεσταθει το γραφειο, δεν εχει γλυκα ο χειμωνας.

Εναν μαγικο Δεκεμβρη ευχομαι σε ολους. Φετος ας μην κρινουμε αυτους που καθε τετοια εποχη θυμουνται να βοηθανε τους συνανθρωπους τους με οποιον τροπο. Ας γινουμε σαν αυτους για αρχη και μακαρι η δραση μας να κρατησει ολο το 2014.

14 σχόλια:

  1. Πόσο μ' αρέσει η ατμόσφαιρα που φτιάχνουν τα φωτάκια στο σπίτι!
    Καλές γιορτές κοριτσάκι μου, με Υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα φωτακια κι εμενα με μαγευουν :) Αν μπορουσα θα γεμιζα ολο το σπιτι :)

      Καλημερα!!

      Διαγραφή
  2. Πόσο ωραίο έχει γίνει το καθιστικό σας!
    Και ναι, αγαπητέ Δ, τα ράφια δεν ταιριάζουν! Μήπως να το σκεφτείς; (πρόταση είναι, δεν κανονίζουν οι ξένοι στο σπίτι του νοικοκύρη...:-))))

    Πόσο πολύ χαίρονται τα μικρά με τέτοιες εκπλήξεις σαν αυτές που της έχετε ετοιμάσει. Και που περιλαμβάνουν και ψάξιμο, κάτι σαν κυνήγι θησαυρού δηλαδή. Τι τέλεια που είναι όλα τα πακετάκια!

    Και πόσο συμφωνώ με όόλα όσα γράφεις!
    Σήμερα εδώ 20 βαθμοί το μεσημέρι, μου έχει λείψει ο χειμώνας.

    Φιλάκια!
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο αυριο Νατασσα μου κατεβαινει ο χειμωνας στα μερη σας, ετσι ακουσα χθες στον καιρο στον ΣΚΑΙ :) Να χουχουλιασετε κι εσεις λιγακι πισω απο αχνισμενα τζαμια απο τις ζεστες ανασες σας :)

      Ευχαριστω για την ομορφη παρακληση στον Δημητρη :)

      Η μικρη το απολαμβανει πολυ οντως το να ψαχνει να βρει την ζωγραφια που ετυχε. Σημερα τυχαμε κατι ποτηρακια-κουζινικα :)

      καλημεραααααα

      Διαγραφή
    2. Ναι, ήρθε ο χειμώνας και σε μας, καλά τα έλεγες!
      Πολύ το απολαμβάνω! Το ημερολόγιο και οι θερμοκρασίες συμβαδίζουν επιτέλους. Ήπια τσάι και κάθομαι χαλαρά στο σπίτι...

      Τι ωραία η σόμπα σας! Τι σου αρέσει να κάνεις στο καθιστικό, όταν είσαι δίπλα στη σόμπα; Να διαβάζεις τα βιβλία σου, να παίζεις με την Ισμήνη ή τι άλλο;

      Σήμερα ήρθαν οι ανηψούλες και για απογευματινό ήπιαν γάλα και έφαγαν μπισκότα γεμιστά, της γνωστής εταιρείας που αρχίζει από Π και έχει το πιο γνωστό ελληνικό επώνυμο. Τα βρήκαμε στο σούπερμαρκετ σε ένα ωραίο μεταλλικό κουτί και σε διάφορες εντυπωσιακές μεταλλικές μπάλες (με εικόνες Χριστουγεννιάτικες) και ενθουσιάστηκαν.

      Καλό χουχουλιάρικο βράδυ
      (δε θα πάω στη φωτογραφία με αυτό το κρύο...)
      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή
    3. Αυτη τη συσκευασια απο τα μπισκοτα παπαδοπουλου (μπορεις να λες εταιρειες, δεν απαγορευεται εδω) την λιμπιζομουν κι εγω πολυ. Και οι μπαλες μου αρεσαν, αλλα το μεταλλικο κουτι το λατρεψα. Σκεφτομουν να παρω απο ενα τετοιο για τις δασκαλες της Ισμηνουλας στον παιδικο. Μετα μου φανηκαν ακριβες. Μετα σκεφτομουν οτι 3 χρονια τωρα προσεχουν το κοριτσακι μου και δεν τους εχω παρει αλλη φορα τιποτα, ενω το σκεφτομουν. Και μαλλον θα τους παρω απο ενα κουτι :) Ελπιζω να τους αρεσει οπως αρεσε σε μας Νατασσα μου :)

      Κοντα στη σομπα μου αρεσει να βλεπω την σειρα μου (Hawaii 5-0) και να διαβαζω λιγο. Εκει διπλα στον καναπε ειναι παντα το βιβλιο μου (αν κι εχω καιρο να το ανοιξω). Μου αρεσει να ειναι και ο Δημητρης σπιτι και να τον βλεπω να παιζει με την μικρη κανοντας τα ζωα :)

      Αντε απολαυσε τον χειμωνα, επειδη δεν ξερω ποσο θα κρατησει σε σας :) :)

      Πολλα φιλια φιλεναδα

      Διαγραφή
    4. Οι μεταλλικές μπάλες κατά τη γνώμη μου δεν αξίζουν: κοστίζουν κοντά 3 Ε και τα μπισκοτάκια μέσα είναι μικρά και ελάχιστα.
      Το μεταλλικό κουτί, όμως, έχει πιο πολλά μπισκότα (και γεμιστά με φράουλα, που τους αρέσουν) . Κοστίζει γύρω στα 4 Ε, αλλά το θέλουν για να βάλουν μέσα αυτοκόλλητα, πιάστρες και δεν ξέρω τι άλλο στο δωμάτιό τους η καθεμιά...Κι έτσι το πήραμε. :-)))

      Τις έχουμε μάθει να ζητούν στο σουπερμάρκετ από μια λιχουδίτσα κάθε φορά, χρόνια τώρα, από τότε που ήταν δύο χρονών και άρχισαν να καταλαβαίνουν. Φαντάσου, πολλές φορές δε μου ζητάνε τίποτα, για να μην ξοδευτώ, ενώ επιμένω να πάρουν κάτι. Οπότε, τώρα που έκαναν χαρά με το κουτί, το πήραμε ασυζητητί. Καλά να είναι και να είμαστε και μεις καλά να τις φροντίζουμε.

      Φιλιά κι από μένα,
      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή
    5. Σκεφτόμουν τώρα ότι στη δική σας, περίπτωση, δεν αξίζει να αγοράσεις το κουτί...Έχοντας τη χρυσοχέρα αδερφή σου, θα μπορέσεις ίσως να χαρίσεις στις δασκάλες κάτι με κόστος όχι υψηλό μεν, αλλά πολύ πολύ καλύτερο από το μεταλλικό κουτί αυτό...και μάλιστα χειροποίητο και μοναδικό...πχ κάποιο στολίδι για δέντρο κτλ.

      (Θα ήθελα να ήμουν δασκάλα της Ισμήνης που έχει τέτοια θεία και μαμά...)

      Η ίδια

      Διαγραφή
    6. Νατασσα μου

      η αδερφη μου εφτιαξε ενα τελειο ημερολογιο και ολη τη διακοσμηση του δωματιου της. Επιδης εχει ετοιμασει διαφορα για καποια bazaar που θελει να στηριξει. Ε δεν θελω να την χωσω να φτιαχνει και δωρα για τις δασκαλες της Ισμηνης.
      Τα μεγαλα μεταλλικα κουτια , μπλε αν θυμαμαι καλα, κοστιζαν γυρω στα 7 ευρω. Ή τοσο λαθος θυμαμαι;;; Κυλινδρικα μεγαλα, μπλε-χρυσο, με τον αγιο Βασιλη νομιζω επανω.

      Δεν ξερω, ακομη το σκεφτομαι. Πηγα εδω στον Μασουτη και δεν τα ειχε, πρεπει να ξανατρεχω στο carrefour και βαριεμαι λιγακι. Εχουμε μερες ακομη. Θα δω που θα καταλληξω :)

      Μπραβο που μαθατε ετσι τις ανηψιες σου και ειναι εγκρατεις. Πολυ δυσκολο πραγμα η εγκρατεια στα παιδια (και στους μεγαλους μη σου πω). :)

      καλο μεσημερι!!

      Διαγραφή
    7. Dee Dee μου,
      τα κουτιά που πήραμε εμείς δεν είναι μπλε, αλλά καφέ και γύρω γύρω στο καπάκι σχηματίζουν ζωγραφισμένο ένα σχήμα μπισκότου. Αυτά κάνουν 4,33 Ε εδώ σε μας (κοίταξα την απόδειξη να σιγουρευτώ).

      Κι ένα κέικ (ή ό,τι άλλο γλυκό φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα) να φτιάξεις για δωράκι, καλό δε θα είναι; Με ένα ωραίο αμπαλάζ και κορδέλα...Κάτι χειροποίητο, απλό και χαρισμένο από καρδιάς. Μερικές φορές πολυνοιαζόμαστε για πράγματα απλά (αυτό το λέω σε μένα, όχι σε σένα).

      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή
  3. Μα τι ομορφιά! τα ημερολόγια είναι τέλεια και ειδικά τα καραμελοκλαδιά και τα κονσερβάκια, όνειρο! Σκέτη γλύκα! Φαντάζομαι χαρά το Ισμηνάκι!
    Α, Δ. πάρε σε παρακαλώ τα ραφάκια από το καθιστικό, άντε κάνε το σαν χριστουγεννιάτικο δώρο στο γυναικάκι σου! (κορίτσι έκανα ό,τι μπορούσα...)
    Να περνάτε όμορφα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Ισμηνακι εχει μεγαλη χαρα καθε πρωι μεχρι να ανοιξουμε το κουτακι και να παμε να ψαξουμε το δωρακι :) Να ειναι καλα η αδερφη μου, κανει μαγικες τις μερες της μικρης :)
      Και τα δικα σου ηταν υπεροχα και περισσοτερο μου αρεσε αυτο της Κατερινας χαχα :):)

      Ευχαριστω για την ευγενικη παρακληση στον Δημητρη μου :) Τοσες ομορφες γυναικες τον παρακαλανε, που θα παει θα μας λυπηθει :)

      Καλημερα Λιτσακι!

      Διαγραφή
  4. αχ βρε deedee μου σε διαβάζω χρόνια! πριν παντρευτείς! πώς μεγάλωσε έτσι η κορούλα σου; κοπελάρα! μα πώς περνάει ο χρόνος έτσι; να είσαι καλα να την χαίρεσαι! καλές εορτές να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε φιλεη Ισμηνουλα ειναι 4 χρονων πια. Μαλλον εσυ "εζησες" μεσα απο εδω και την εγκυμοσυνη μου γι'αυτο σου φαινεται οτι μεγαλωσε πολυ :) Σ'ευχαριστω που περνας! Ευχομαι και σε σενα να εισαι καλα και καλες γιορτες!
      υ.γ. Αν αφησεις την επομενη φορα και το ονοματακι ή καποιο παρατσουκλι σου θα ειναι πιο "ζεστη" η επικοινωνια μας :) Αν θελεις βεβαια

      Διαγραφή