Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Αυτο που θελουν οι γυναικες.... και ιδιαιτερα εγω

Νατασσα Μαν. θυμασαι που λεγαμε να γραψουμε και τι μας ελκυει στους αντρες, στον αντιποδα της παλιοτερης αναρτησης; Σημερα ειδα οτι η Διονυσια εκανε μια τετοια αναρτηση, που με βρισκει πολυ συμφωνη και ειπα να γραψω κι εγω ολα αυτα τα ομορφα που με κανουν να θαυμασω και να γοητευτω απο εναν αντρα.

1. Να ειναι φιλοζωος. Και λεγοντας φιλοζωος δεν εννοω να εχει κατοικιδιο. Ειδικα αν εχει κατοικιδιο ρατσας, θα δυσκολευτω ακομη περισσοτερο να τον συμπαθησω. Φιλοζωο εννοω αυτον που αγαπαει τα ζωα. Ειναι πολυ γοητευτικο να δω εναν αντρα να φροντιζει ενα πληγωμενο αδεσποτο γατακι για παραδειγμα, να το χαιδευει, να το ταιζει κτλ Νομιζω ενας ανρθωπος που ειναι τοσο τρυφερος με τα ζωα, θα ειναι και υπεροχος μπαμπας. Κατι που με τρελλαινει εμενα προσωπικα.

2. Να ειναι χουβαρδας (και πιες κυριε Σκουντρη). Μου αρεσει να ξοδευει ο αντρας. Τα λεφτα τα δουλευουμε για να τα ζουμε και την αποταμιευση την δεχομαι ευχαριστως αν ειναι να μου κανει δωρο ενα ταξιδι :) Μου αρεσουν πολυ τα δωρα. Δεν ειναι αναγκη να ειναι κατι ακριβο. Ο αντρας που θα μου κανει συχνα δωρακια παιρνει εξτρα ποντους....ψεματα να πω;

3. Να ειναι υπευθυνος και συνεπης. Ποσο γοητευτικο ειναι να νιωθεις οτι μπορεις να στηριχτεις πανω σε εναν υπευθυνο αντρα. Να λεει ασπρο και να εννοει ασπρο. Να εχει βαρος ο λογος του. Χωρις αυτο να ειναι δεσμευτικο να μην μπορει ποτε να αλλαξει γνωμη ο ανθρωπος. Αλλο αλλαζω γνωμη εκτοτε κι άλλο, ζητημα να πεσω και μια φορα μεσα και να γινει αυτο που λεω.

4. Να εχει χιουμορ. Ο αντρας που με κανει να γελαω εχει κερδισει ηδη το πιο απλο. Να θελω να βρισκομαι συχνα μαζι του. Το χιουμορ εξαλλου, οπως ειπε και η Διονυσια, δηλωνει ευφυια. Αντιστεκεσαι σε κατι τετοιο;;

5. Ο ευδιαθετος αντρας. Φυσικα και καποιες μερες εχουμε τις μαυρες μας, δεν μπορει να ειναι ολα παντα ροδινα. Αλλα διαφερει απο το να ψαχνεις να πετυχεις μερα να εχει καλη διαθεση. Δεν μπορω τους αντρες που πρεπει να τους πετυχεις στα κεφια τους για να τους πεις κατι. Και φαντασου ποσο δυσκολη γινεται η ζωη με εναν τετοιο αντρα, οταν εχει σπανια τα κεφια του :) Τι πιο ομορφο να σε καλημεριζει το πρωι ενας προσχαρος ανθρωπος.

6. Ο αυτοδημιουργητος. Οταν γνωριζω οτι δεν βρηκε κανενα γραφειακι ετοιμο απο τους γονεις του (οπως εγω για παραδειγμα), αλλα ο,τι εχει καταφερει, το εχει καταφερει μονος του, ε ειναι κατι που με κανει να τον θαυμασω ακομη περισσοτερο. Βεβαια δεν μπορω τους εργασιομανεις. Εχουμε ταυτισει το να ειναι καποιος σωστος στη δουλεια του, με το ποσες ωρες περισσοτερο θα μεινει εκει. Μεγα λαθος. Η δουλεια ειναι δουλεια κι αν κλεβει χρονο απο την προσωπικη σου ζωη, ειναι επειδη καπου πασχεις εκει....για κοιταξε το λιγακι . (δεν μιλαω για αναγκαιες υπερωριες, μιλαω για τους εργασιομανεις που δεν ξεκολλανε απο τα γραφεια τους, ακομη κι αν αυτο επιτρεπεται απο τυχον ανωτερους τους)

7. ο Καλοντυμενος. Μου αρεσει ο αντρας με καζουαλ ντυσιμο. Ενας τυπος στυλ massimo duty ή με λινες παντελονες και λινα πουκαμισα το καλοκαιρι. Μου αρεσει ο αντρας που εμπιστευεται το γουστο της γυναικας του. Δεν εχω πει ΠΟΤΕ στον Δημητρη τι να φορεσει. Ποτε, ποτε!! Αλλα θα μου αρεσε να ηταν λιγακι πιο ανετος με καποια στυλ ντυσιματος. Βλεπω κατι υπεροχα ρουχαλακια και δεν του τα παιρνω επειδη ξερω οτι δεν θα τα φορεσει.

8. ο καλογυναικας. Ειναι κατηγορια αντρων. Τους διακρινεις εξω που συχνα εχουν το χερι πισω απο την πλατη της συντροφου τους, ή την εχουν αγκαλια. Ο αντρας που θα ζητησει σε μια γυναικα να χορεψουν, που θα της κανει δωρα, που θα ασχοληθει να κανει την βραδια της ή την ζωη της πιο ενδιαφερον. Με λιγα λογια ο αντρας που αγαπαει την γυναικα κι απολαμβανει να της το δειχνει. Αυτοι που δεν τα καταφερνουν σε αυτο, εχουν βαφτισει αυτους που το καταφερνουν "οι μαλακες που κανουν ολα τα χατηρια στις γυναικες".

9. ο σεφ. Μπορει η κουζινα να ειναι μετα σαν την Χιροσιμα. Αλλα ειναι απιστευτα σεξυ ενας αντρας με ποδια κουζινας πισω απο τηγανια και κατσαρολες. Βιτσια ειναι αυτα, τι να πω! Ασε που συνηθως ειναι καλυτεροι στο μαγειρεμα απο τις γυναικες. Ο Δ μου κανει πεντανοστιμα φαγητα. Εγω...χμμμ ε, στα αυγα και στα μακαρονια ειμαι πολυ καλη ;)

10. ο απελευθερομενος. Να βγαινω εγω με τους φιλους μου, εκεινος με τους δικους του. Να απολαμβανουμε την ζωη μαζι και να σεβομαστε τις στιγμες που εχει ο καθενας μας αναγκη για προσωπικες ανασες. Να εχει ενδιαφεροντα. Να μην κρινεται η αποψη του απο το τι θα πουν οι φιλοι του κι ακομη χειροτερα, απο το τι θα πουν οι γονεις του. Διευκρινιζω ξανα, οτι ειναι πολυ ομορφο να ακουμε τι μας λενε και οι γονεις και οι φιλοι. Αλλα φιλτραροντας να καταλληγουμε σε μια προσωπικη μας αποψη που ενδεχεται να διαφερει εντελως απο των οικειων μας.


Αν ειχα λιγο χρονο ακομη, θα σκεφτομουν κανα-δυο ακομη και παλι θα εκανα ζαβολια. Πρεπει να φυγω ομως. Ειμαι ξενυχτισμενη και με περιμενει ενα δυσκολο απογευμα. Οποιος θελει παιρνει πασα και παιζει. Ή απλα μπορειτε να μου αναπτυξετε τις σκεψεις σας στα σχολια. I'll be waiting...



14 σχόλια:

  1. Τελικά, την έκανες την ανάρτηση σήμερα! :-)
    Συμφωνώ με τα χαρακτηριστικά που περιέλαβες στη λίστα σου, αν και μερικά από αυτά δεν ήταν στη δική μου. Σίγουρα θα τα είχα στο Top 20 μου, πάντως! Για παράδειγμα, βρίσκω κι εγώ πολύ γοητευτικούς τους άντρες που μαγειρεύουν! Όσο για τους ευδιάθετους ... έχω κοντά μου έναν άνθρωπο που γελάει συχνά και με την καρδιά του, οπότε ξέρω από πρώτο χέρι πόσο αυτό σου φτιάχνει τη διάθεση. Είναι λοιπόν να μην εκτιμώ τέτοια άτομα;
    Καλό Σ/Κ κι από εδώ, Dee Dee! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο Σαββατοκυριακο Διονυσια μου. Να περασεις πολυ ομορφα και χουχουλιαρικα (χαλαει ο καιρος παλι) και τα ξαναλεμε απο Δευτερα :)

      Διαγραφή
  2. μωρε δεν δυσκολευτηκα να αποφασισω σιγουρη ειμαι θελω να σε δω απο κοντα ... ολα αυτα τα πιο πανω τα εχει ο αντρας σου η θες εναν ακομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλλους πεντε αντρες θελω για να τα μαζεψω ολα αυτα Ιωαννα :) :)
      Καποια τα εχει ο γλυκος μου :)

      Καλο Σαββατοκυριακο

      Διαγραφή
    2. αυτα να βγαζεις στην επιφανεια του καθημερινα να του θυμιζεις τα καλα του

      Διαγραφή
    3. Εχεις δικιο. Πρεπει να βγαζουμε τον καλυτερο εαυτο του συντροφου μας, να φροντιζουμε γι'αυτο!

      Διαγραφή
  3. Νομίζω πως αυτό θέλουν όλες οι γυναίκες...ή έστω οι περισσότερες...
    Πόσο δίκιο έχεις στο 8..!!...είμαι μερικοί που για να δικαιολογήσουν τη γαϊδουριά τους βγάζουν τους άλλους τελείως άχρηστους!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πολύ σωστά τα είπες! Συμφωνώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Βερα μου. Τωρα χαζευα το e-περιοδικο σας. Πολυ ωραιο ειναι. Τα χρωματα απο το στεφανι σου μου αρεσουν πολυ!!! Ευχομαι καλη επιτυχια!!!

      Διαγραφή
  5. Dee Dee μου,
    ήρθε η ώρα για το δικό μου τοπ 10!
    Θα γράψω για τον άντρα που θα μπορούσε να είναι σύντροφος ζωής, γιατί πχ διαφορετικά κριτήρια έχω για τον άντρα που θα κοιτάξω στο δρόμο.

    Όσον αφορά τον άντρα- σύντροφο, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου:
    1) Πρέπει να τον θέλεις και να σε θέλει. Να υπάρχει σεξουαλική έλξη ισχυρή, η οποία, ακόμη κι αν κάπου χαθεί (φυσιολογικό να συμβεί στο πέρασμα των χρόνων), να μην αργήσει να ξαναβρεθεί. Αλλιώς μιλάμε για άντρα αδερφό ή απλό φίλο.

    2) Ο άντρας να δηλώνει ξεκάθαρα την επιθυμία του. Δε θέλω να μαντεύω αν με θέλεις, αυτό το στάδιο το περνούσα στα 15 μου.

    3) Τα κεφάλια μας να κοιτούν προς την ίδια κατεύθυνση. Με άλλα λόγια,να θέλουμε τα ίδια πράγματα από τη ζωή. Είναι πχ η οικογειακή ζωή για μας κοινή προτεραιότητα; Ή μήπως η απόκτηση υλικών αγαθών; κτλ. Διευκρινίζω λοιπόν ότι μιλώ για πρακτικές προτεραιότητες, όχι για κοινή πχ ιδεολογία που μπορεί να έχουμε.

    4) Να είναι καλογυναικάς. Αυτό, Dee Dee μου, εσύ το ανέπτυξες πολύ καλά. Και η λέξη αυτή είναι υπέροχη, βρίσκω. Μου αρέσει τόσο να νιώθω τη διακριτική του περιποίηση. Και την ανταποδίδω και γω ακόμη πιο πολύ.

    5) Να είναι ισορροπημένος και μετριοπαθής. Δεν εκτιμώ το φανατισμό, ούτε τους υψηλούς τόνους,αντιθέτως, εκτιμώ την ήπια στάση και την ήρεμη δύναμη. Και μου αρέσει η ισορροπία πχ να μην είμαστε κάθε βράδυ έξω, ούτε όμως να ριζώνουμε στον καναπέ.

    6) Να τον θαυμάζω. Για το χαρακτήρα του, τις αξίες του, τον τρόπο που ξέρει να χειρίζεται τις καταστάσεις και.... εμένα.

    7) Να με συμπληρώνει και να με γειώνει. Θέλω την αντρική του θέση στη ζωή μου, που θα είναι συνήθως διαφορετική από τη δική μου θηλυκή. Δε θέλω να ακούω μόνο τη γνώμη των φιλενάδων μου. Θέλω και τη δική του.

    8) Να ξέρει ότι η οικογένειά του είμαστε εγώ/ εμείς (αν υπάρχουν παιδιά). Και όλες οι άλλες οικογένειες,πχ πατρική οικογένεια, παρέες, όμιλοι ανθρώπων κτλ έπονται. Αυτό δηλώνει ανάληψη νέας θέσης στη ζωή και ωριμότητα.

    9) Να έχουμε κοινούς κώδικες. Να μπορούμε να επικοινωνήσουμε με διαφορετικούς τρόπους: με τις λέξεις, το βλέμμα, το χιούμορ μας. Προσωπικά, λατρεύω τη βλεμματική παιχνιδιάρικη επαφή.

    10) Να περνάμε καλά ακόμη και αν είμαστε μόνο οι δυο μας.

    Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό αυθόρμητα.Τα έγραψα πρόχειρα πρώτα σε ένα τετράδιο, για να είμαι ειλικρινής, αλλά δεν τα άλλαξα καθόλου, ούτε τα επεξεργάστηκα.

    Περιμένω να μου πεις τη γνώμη σου!
    Φιλιά,
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου

      συμφωνω σε ολα.

      Για το 1 θα συμπληρωνα μονο οτι δεν ειναι καποιο συγκεκριμενο χαρακτηριστικο καποιου αντρα αυτο. Ειναι η χημεια μεταξυ σας και η απο κοινου προσπαθεια να διατηρησετε την ομορφια στα ματια σας. Γιατι ολα στο μυαλο ειναι φιλεναδα. Με κινδυνο να ακουστω γλυκαναλατη, θα σου πω οτι τον Δ τον βλεπω εξισου ομορφο και πολυ ελκυστικο, ενω εχει παρει 20 κιλα απο τοτε που γνωριστηκαμε. Τα ματια βλεπουν οσα εκπεμπει ο αλλος....γι'αυτο ας επενδυσουμε σε αυτη τη σκεψη...να εκπεμπουμε ερωτισμο :)

      Το 2 ειναι πολυ σημαντικο!!! Κι εγω δεν εχω πια την υπομονη να αποκρυπτογραφω!

      Οπως επισης και το 9. Οχι τοσο με το βλεμμα (οχι οτι δεν το απολαμβανω αν συμβει) αλλα θα εστιασω περισσοτερο στις λεξεις. Η πετυχημενη επικοινωνια με τον συντροφο ειναι το Α και το Ω για μενα σε μια σχεση!!!

      Πολυ ωραια τα εγραψες Νατασσα μου. Καθολου προχειρα. Εμπαινες κατευθειαν στο ζουμι του καθε χαρακτηριστικου :)

      Μια υπεροχη μερα ευχομαι!!
      xxx

      Διαγραφή
  6. Dee Dee μου,
    συμφωνώ με αυτά που γράφεις για το 1, αλλά το έβαλα στη λίστα μου, γιατί το θεωρώ σημαντικό.

    Και για την επικοινωνία με λέξεις δες πώς το σκέφτομαι: οι λέξεις σημαντικές είναι βέβαια, το περιεχόμενο του λόγου μας είναι που μετράει. Κάποιες φορές όμως δε μιλάμε (εγώ, αν είμαι κουρασμένη και ειδικά το χ χρονικό διάστημα που έχω μόλις σχολάσει από τη δουλειά), αλλά τα μάτια μας παίζουν...

    Ενδιαφέρον το θέμα, ανεξάντλητο! :-)))

    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει και η επικοινωνια με τα ματια τη δικια της γλυκα, εχεις δικιο φιλεναδα. Απλα εχω καταλαβει, και απο προσωπικη εμπειρια και απο ζευγαρια κοντινα μου, οτι πολλες φορες, ακομη και με τις λεξεις, υπαρχουν παρεξηγησεις. 'Αλλα λεει ο ενας και άλλα καταλαβαινει ο αλλος. Με τα ματια απολαμβανω γλυκες συνωμοσιες, δεν θα το βαφτιζα επικοινωνια αυτο. Αυτο ηθελα να διευκρινησω πριν.

      Οντως ανεξαντλητο θεμα. Απολαμβανω πολυ να το αναλυω ομως :)

      Καλημερα!!

      Διαγραφή