Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

τι δεν αντεχω σε εναν αντρα....μπλογκοπαιχνιδο

Πρωι πρωι ετυχε παλι μια αναποδια στο γραφειο, αλλα ευτυχως το διορθωσαμε γρηγορα και ολα καλα τωρα. Ενα παιχνιδακι θα ηταν ο,τι πρεπει τωρα για να ξεχαστουμε και να ξεκινησει τσαχπινικα η εβδομαδα. Με καλεσε η ομορφη Διονυσια και πολυ την ευχαριστω. Τα εγραψε τοσο πετυχημενα στην δικη της αναρτηση που δεν ξερω τι να προσθεσω. Αλλά θα κανω την προσπαθεια μου. Αντιγραφω λοιπον τους κανονες

Κανόνες
-Γράφουμε τα 10 πράγματα που αν κάποιος άντρας έκανε δε θα τον βάζαμε ποτέ στη ζωή μας
- Καλούμε 10 φίλες να μοιραστούν το δικό τους Down (thumbs down)
- Μεταφέρουμε το παιχνίδι με την εικόνα του
- Αναφέρουμε ποιος μας έδωσε πάσα.

Αρχιζω αντιδραστικα επειδη δεν μου αρεσε η φωτογραφια του παιχνιδιου :) Μπορειτε να την δειτε εδω . Μου αρεσουν πολυ οι αντρες που κανουν δουλειες στο σπιτι. Αλλα δεν καταλαβαινω το point αυτης της φωτογραφιας. Ελπιζω να μην πειραζει η ζαβολια που εκανα στους κανονες.

Κι αρχιζω

1. Ο ψευτης αντρας. Δεν ξερω αν χρειαζεται να διευκρινησω κατι σ'αυτην την κατηγορια. Δεν μπορω τα ψεματα γενικα. Τοσο που μερικες φορες πλησιαζω την αντιθετη ακροτητα. Να δινω αναφορα για ολα. Ακομη και για οσα δεν ειναι αναγκη να γνωριζει ο αλλος. Ο Δ γνωριζει ολη μου την προσωπικη ζωη πριν τον γνωρισω. Νομιζω δεν ξεχασα ουτε ενα κομμα στις περιγραφες μου :)

 2. ο μισογυνης ...πως αλλιως λεγεται αυτος που εξεπιτουτου δυσκολευει τη ζωη της γυναικας που εχει διπλα του. Που δεν της συμπεριφερεται σαν ξεχωριστη. Που δεν της κανει δωρα. Και μη μου πει κανεις για κριση, γιατι το να παιρνεις ενα λουλουδι στην γυναικα σου δεν κοστιζει, ετσι; Οχι σε γιορτες...καθε μηνα θα επρεπε!

3. ο ασυνεπης ειναι απιστευτα απογοητευτικο να μην ειναι συνεπης ο αντρας που εχεις διπλα σου. Ασυνεπης στον λογο και στις πραξεις του. Ενταξει, μια φορα θα τυχει και θα πεσεις εξω βρε αδερφε. Οταν ομως κατανταει να γινει μονιμο, ειναι πολυ δυσκολο να ζεις με καποιον που δεν δινεις καμια βαση στον λογο του.

 4. φανατικος οπαδος Βλεπω αντρες να παθιαζονται με διαφορα αθληματα. Δεν εννοω να παρακολουθουν απλως καποιες φορες αθλητικα. Εννοω αυτους που παρακολουθουνε ΠΑΝΤΑ τα αθλητικα, ακουνε αθλητικο ραδιοφωνο, αγοραζουν αφρολουτρο και χαρτι υγειας της ομαδας τους και μιλανε οπου σταθουν και οπου βρεθουν για αθλητικα. Με τιποτα λεμε.

5. οι ψευτομαγκες που ο ανδρισμος τους στηριζεται στο οτι δεν κανουν δουλειες στο σπιτι, δεν φορανε ροζ και μωβ και αεριζονται και ρευονται ολη μερα. Οκ, θα γινω λεσβια αν αυτοι ειναι οι "αληθινοι" αντρες. Τυλιξτε μου εναν μη αντρα παρακαλω.

 6. ο μυστηριος (αντιγραφω ακριβως ο,τι εγραψε η Διονυσια, δεν υπαρχει περιπτωση να το διατυπωσω καλυτερα μονη μου)
Ο "μυστήριος". Είναι ο τύπος που χωρίς μισόλογα και υπονοούμενα δε μπορεί να κάνει κουβέντα (διευκρινίζω ότι δεν αναφέρομαι στην αρχική φάση ενός φλερτ -στην οποία τα παραπάνω είναι από γοητευτικά έως και απαραίτητο συστατικό-, αλλά στις περιπτώσεις που αυτή είναι η κυρίαρχη τάση του ατόμου να σχετίζεται με τους άλλους). Πρέπει πάντα να υπάρχει κάτι ασαφές γύρω από το άτομό του, το παρελθόν του, το πρόγραμμά του, το πώς σε βλέπει - για να βάζεις κι εσύ το μυαλό σου να δουλεύει, να κάνει σενάρια και υποθέσεις, να δίνει ερμηνείες για το τι θέλει να πει ο "ποιητής". Συνήθως, τέτοιοι άντρες είναι πουκάμισα αδειανά - για να μην αναφέρω πως πια δεν είμαι έφηβη, για να εντυπωσιάζομαι όταν κάποιος είναι ανίκανος να πάρει την ευθύνη να δηλώσει κάτι ξεκάθαρα. Η ζωή είναι μικρή, για να την περνάω στην ... αποκρυπτογράφηση!  
..να συμπληρωσω μονο, οτι εμενα ουτε στην περιοδο του φλερτ με γοητευει το μυστηριο πλεον

7. ο απαισιοδοξος και ανευθυνος ποσο να αντεξεις με εναν αντρα που νιωθει οτι βουλιαζει συνεχεια. Ε πιασε πατο να τελειωνουμε να εχουμε ανοδο μετα. Αυτοι οι αντρες που γκρινιαζουν συνεχως και τους φταινε παντα οι αλλοι. Καμια παραδοχη για προσωπικες ευθυνες.

8. ο αντρας της οικογενειας... οχι της δικιας μας οικογενειας...της αλλης, της μαμας του και του μπαμπα του. Αυτο ισως να ειναι δικια μου παραξενια. Ο αντρας μ'αρεσει να εχει την γυναικα του κορωνα στο κεφαλι του. Με γοητευουν πολυ οι αντρες που εκπεμπουν αγαπη για την γυναικα τους. Το Οιδιποδειο δεν το αντεχω.

9. ο αδικος δεν μπορω τους αδικους ανθρωπους γενικα. Αυτους που δεν εκτιμουν, που ποτε δεν παραδεχονται, που δεν ζητουν ειλικρινη συγγνωμη. Ποσο μαλλον σε συντροφο.

10. ....... πως λενε τον αντρα που βλεπει παντου συνωμοσιες, που παντα νιωθει οτι πας να τον ξεγελασεις, που προσπαθει να καταλαβει τι κρυβεται πισω απο τα λογια σου; Αυτος που αρνειται να χαλαρωσει και να σε εμπιστευτει. Οχι, δεν νομιζω οτι τετοιοι αντρες ειναι που εχουν εξαπατηθει απο καποια και μετα προσεχουν διπλά. Πιστευω οτι ειναι ετσι μεγαλωμενοι.
11. ο μονιμως λιγωμενος-πεινασμενος που το μυαλο του ειναι συνεχεια σ'αυτο το κατι που εχουμε αναμεσα απο τα ποδια μας και σερνει καραβι. Και το χειροτερο, φαινεται στο βλεμμα του ακομη κι οταν σου λεει καλημερα αν τον πετυχεις στον φουρνο. Που παει σε μπατσελορ φιλου και τριβεται με περισσοτερες γκομενες απο τον μελλοντα γαμπρο

 (παλι εκλεψα...ε αυτο το ενδεκατο μου ηρθε τελευταια στιγμη)

ουφ, δυσκολο ηταν τελικα. Αλλα πρεπει να σημειωσω κατι σημαντικο. Αυτα ειναι τα χαρακτηριστικα που σκεφτηκα οτι με ενοχλουν πολυ σε εναν αντρα. Μεγαλη κουβεντα το δεν θα τον εβαζα ποτε στην ζωη μου. Σε καποιες γραμμες παραπανω διακρινω και τον αντρα μου μεσα :) Κι εξακολουθω να τον θελω στη ζωη μου :)

Δεν θα καλεσω προσωπικα κανεναν, οποιος ενδιαφερεται μπορει να παρει πασα και να παιξει. Καλη εβδομαδα σε ολους σας...

4 σχόλια:

  1. Μια χαρά τα είπες, Dee Dee =μου.
    Εγώ θα προσθέσω και τον άντρα νάρκισσο, που θέλει πάντα να τραβά την προσοχή. Κουραστικό.

    Μήπως να κάνουμε κι ένα τοπ 10 με τα στοιχεία που μας αρέσουν σε έναν άντρα; πχ το να έχει μπέσα, να είναι αρρενωπός, να εκφράζει ξεκάθαρα την επιθυμία του κτλ ....ήδη το ξεκίνησα το παιχνίδι αυτό...:-)))

    Καλή βδομάδα!
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο μυαλο μου εισαι Νατασσα :) Κι εγω αυτο σκεφτομου. Μου ερχοταν συνεχεια στο μυαλο οσα μου αρεσουν σε εναν αντρα και ελεγα να τα κανω αναρτηση καποια στιγμη. χμμμ ισως...και στα σχολια εσεις θα γραψετε τα δικα σας likes για το αντιθετο φυλο :)

      Καλο βραδακι φιλεναδα

      Διαγραφή
  2. Χαχα, διάβασα το 4 και θυμήθηκα ένα άρθρο της Μυρτώς Κοντοβά στην Athens Voice ( www.athensvoice.gr/article/fashion-look/πλανήτης-γυναίκα/η-μυρτώ-κοντοβά-συμβιώνει-μ-ένα-…«γαύρο» ). Οι "φανατικοί οπαδοί" μου δίνουν την εντύπωση μονοδιάστατων ανθρώπων και αυτό σίγουρα δεν θεωρείται προσόν!
    Συμφωνώ με την κατηγορία "άδικος άντρας/άνθρωπος". Η αδικία απογοητεύει και αποξενώνει. Προσωπικά, μπορεί να με σκάσει. Από την άλλη, σκέφτομαι και τις σχέσεις αγαπομίσους που λειτουργούν ανταγωνιστικά, με όρους "δύναμης", επιβολής, "πάνω χεριού". Στο πλαίσιό τους, το να παραδεχτείς πως έκανες λάθος και να ζητήσεις συγνώμη ισοδυναμεί με ήττα. Και υπάρχει τόση υπερηφάνεια, εγωισμός, φόβος της γνώμης του άλλου για εμάς, που η αναγνώριση του σφάλματος απλά δεν αποτελεί επιλογή. Αλλά αυτό είναι το δικό σου top 10 down και ώρα να επιστρέψω σε αυτό, γιατί ξέφυγα! :-)
    Χμ, πώς λένε τον νούμερο 10 ... παρανοϊκό; Χαχα!
    Έχεις δίκιο που διευκρινίζεις ότι υπάρχουν χαρακτηριστικά που μας ενοχλούν στους άντρες (και γενικά στους άλλους), αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι deal breakers, μπορούμε να τα ανεχτούμε. Στην υπερβολή τους, όμως, γίνονται ανυπόφορα - αυτό ήταν το δικό μου σκεπτικό, τουλάχιστον.
    Σε ευχαριστώ που συμμετείχες στο παιχνίδι και μάλιστα ανταποκρίθηκες τόσο άμεσα!
    Καλή συνέχεια! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διονυσια μου

      ας ξεφευγεις απο το θεμα, μ'αρεσουν οι σκεψεις σου :)

      Εχεις δικιο, στην υπερβολη του δεν μπορουμε να ανεχτουμε ο,τι δεν μας αρεσει. Αργα ή γρηγορα θα αντιδρασουμε. Άλλα αντεχουμε εμεις στους αντρες, άλλα εκεινοι σε μας. Ο καθενας μας βαζει τα ορια του και αλλος ζει μεσα σε αυτα, αλλος ζει στα ορια τους, αλλος συνεχεια θελει να επεκτεινεται και να βαζει νεα ορια. Επιλογες δικες μας ειναι ολα :)

      Καλημερα ομορφη

      Διαγραφή