Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

χαζευοντας τα αστρα στην κουζινα...

Περνανε οι μερες, συμβαινουν πραγματα και μολις πριν λιγα δευτερολεπτα συνειδητοποιησα οτι εδω κι ενα μηνα σχεδον, ισως λιγο παραπανω, μας συμβαινει συνεχεια κατι. Λιποθυμιες της μικρης, μια σειρα εξετασεων, πλυμμυρισε το γραφειο μου, ο Δ εχει καποιον ελεγχο στη δουλεια και επιστρεφει πλεον μετα τι 3 τα ξημερωματα και πριν λιγο διεπιστωσα βλαβη στον εξοπλισμο του γραφειου μου και δεν μπορω να δουλεψω.
Προσπαθω να σκεφτω αν αδικησα κανεναν. Εαν εκανα κακο σε καποιον. Δεν μπορει τοσες "αναποδιες" μαζεμενες.
Επιπλεον συνειδητοποιησα οτι ολα αυτα τα εζησα με πολυ καλη ψυχολογια. Ζαλισμενη απο τα γεγονοτα τα βιωνω λιγακι επιφανειακα ισως.
 Περιμενα πως και πως να ερθει το καλοκαιρι να παει η μικρη στη γιαγια και στον παππου στη θαλασσα και να εχω χρονο να συμμαζεψω το σπιτι. Μεγαλα συμμαζεματα, απο αυτα που δεν μπορεις να κανεις με το παιδι μαζι. Επιστρεψαμε την Κυριακη το πρωι κι ενω ειχα τοσα στο μυαλο μου να κανω, καταφερα μονο να φτιαξω μια μακαροναδα, ενα σπιτικο παγωτο και την υπολοιπη μερα να μην κανω απολυτως τιποτα. Αυτο που απολαυσα περισσοτερο ηταν η απογευματινη μπορα. Καθομουν στο τραπεζακι των γονιων μου, πισω απο το κλημα και τα πολυχρωμα λουλουδια και σκεφτομουν ποσο να ποσο τυχερη ειμαι που υπαρχει αυτο το μερος. Μου αρεσει πολυ η μικρη αυλη των γονιων μου.












Το βραδυ εφερε ο Δ γυρους και φαγαμε και μετα εστησε το τηλεσκοπιο του. Μετα απο αρκετους μηνες αναμονης το παρελαβε πριν λιγες μερες και ειχε μερακι χθες να ανεβουμε στην πλαγια να το στησουμε για πρωτη φορα και να παρατηρησουμε τους αστερισμους. Ο καιρος ομως δεν του εκανε τη χαρη. Ετσι το τηλεσκοπιο στηθηκε καταμεσις της κουζινας μας και καθισαμε στο τραπεζι και το θαυμαζαμε.







Η σημερινη μερα δεν αρχισε καλα. Απο το πρωι που πηγα για την επικυρωση μιας εξουσιοδοτησης και ο ατυνομικος γκρινιαξε "Ωχ, αυτα θα εχουμε σημερα; Εξουσιοδοτησεις επειδη απεργουν στα ΚΕΠ;". Λες να μου συνεβει η αναποδια με το μηχανημα επειδη σκεφτηκα ασχημα γι'αυτον τον ανθρωπο; Μα ηταν τοσο προκλητικα αραχτος εν ωρα "εργασιας" και τοσο προκλητικα αγενης που του ζητησα να κανει τη δουλεια του!
Αυριο κανονισα θερινο σινεμα με δυο αγαπημενες φιλες. Μονο μια ευχη...να εχω χρηματα μεχρι αυριο βραδυ. Αν δεν καταφερω να δουλεψω, ουτε ψωμι για το σπιτι δεν θα εχω χρηματα να παρω. Παλι καλα που λειπει η μικρη.


 Λες να καταφερουμε σημερα να δουμε το φεγγαρι;


6 σχόλια:

  1. Διάβασα το ποστ αυτό και δεν ήξερα πώς να σου πω αυτά που θέλω να σου πω. Να σου έγραφα μέιλ άραγε; Ή να τα πω δημόσια, μήπως και με την αλληλεπίδραση των σχολίων συζητηθεί το θέμα ευρύτερα; Προτίμησα το δεύτερο.

    Την πρώτη και δεύτερη παράγραφο θέλω να σχολιάσω. Φυσικό δεν είναι να μας συμβαίνουν κάποια στιγμή αναποδιές; Βλάβες και αδιαθεσίες;Και ναι, κάποιες στιγμές δε συμβαίνει τίποτα και πάνε όλα καλά, άλλοτε όμως πέφτουν μαζεμένα. Αυτά τα μαζεμένα καταλαβαίνω ότι μπορεί να δοκιμάσουν τις αντοχές μας (και τις δικές μου επίσης, δε με εξαιρώ). Γιατί όμως να το παίρνεις τόσο βαριά και να αισθάνεσαι ότι αδίκησες κάποιον ή φταις για κάτι;

    Συμφωνείς;

    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου

      ναι, το ιδιο μου ειπε και η φιλη μου η Μαρια που μου εστειλε τα "ματζουνια" :) Αρχισε να μου φωναζει να μην το γυρισω στον εαυτο μου κι αρχισω τις κατηγοριες. Ενταξει, δεν ημουν τοσο αυστηρη με μενα οσο ισως φανηκε. Απλα αναρωτηθηκα. Μηπως εκανα κατι. Επειδη πιστευω οτι οταν κανεις κατι καλο σου ερχεται πισω και το ιδιο ισχυει αν κανεις κατι ασχημο.

      Ετσι ειναι η ζωη οντως Νατασσα μου. Καποιες φορες σου ερχονται μαζεμενες οι αναποδιες. Κι ευτυχως σε εμας, ολες οι αναποδιες ηταν απο αυτες που δεν αφηνουν πληγες πισω. Ολα περαστηκα ηταν. Τα ξεπερασαμε λοιπον τα ασχημα και ειμαστε ετοιμοι για σερι επιτυχιες :):)

      Καλημερα :)

      Διαγραφή
    2. Dee Dee μου,
      για την τελευταία σημερινή σου παράγραφο ως απάντησή μου, πολύ χαίρομαι. Έτσι μπράβο!

      Ζέστη...Πίνω παγωμένο γαλοκαφέ (καφέ με πολύ γάλα) στο μπαλκόνι...Στην υγειά σου!

      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή
    3. Κι εγω γαλοκαφε πινω συνηθως. Μια φιλη μου λεει οτι πινω σκετο φραπε με μια αγελαδα :) :) :)

      Ενα ομορφο Σ-Κ σου ευχομαι

      υ.γ. Σε ποιο μερος μενεις; Δεν θυμαμαι αν σε εχω ρωτησει παλιοτερα. Εδω συννεφιασε και φυσαει παλι. Αλλά μ'αρεσει :)

      Διαγραφή
    4. Τέλειος είναι ο γαλοκαφές και για το δικό μου γούστο! Τον απολαμβάνω πολύ το καλοκαίρι σε ένα μεγάλο ποτήρι.

      Μένω στην Κρήτη, στο Ηράκλειο,δε θυμάμαι και γω αν στο είχα πει. Εδώ σήμερα έχουμε 29 βαθμούς και φυσά λιγάκι (χτες είχαμε 32). Πήγα όμως πρωινό μπάνιο στη θάλασσα και δροσέρεψα...

      Καλό Σαββ/κο και σε σένα!

      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή
    5. Α ωραια. Μεχρι περσι ηταν στο Ηρακλειο ενας φιλος μου οδοντιατρος. Τωρα ειναι ΑΘηνα. Ειχα περασει μονο απο το Ηρακλειο πριν αρκετα χρονια, οταν πηγα σε μια φιλη στο Τυμπακι.

      Καλη εβδομαδα με πολλα δροσιστικα μπανακια ευχομαι :)

      Διαγραφή