Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

λογαριασμοι

Ξερω. Συνηθιζουμε να κανουμε λιστες και να οργανωνουμε τη ζωη μας συνηθως τον Γεναρη, με τη νεα χρονια. Εγω πολλακις το εκανα Σεπτεμβρη, με τη "νεα" σχολικη χρονια. Τωρα θα το κανω Ιουλιο. Νταλα Καλοκαιρι, ναι.
Με εβαλε κατω ο Δ την Δευτερα που λες και μου τα 'χωσε κανονικα. Ειπα κι εγω τα δικα μου. Ξεροκαταπια, αλλα τα δεχτηκα τα λαθη μου. Και τα κανω κατ επαναληψιν. Τοσο χρονων γυναικα, με παιδι, τοσο ανευθυνη με τους λογαριασμους. Δικαιως βγαινει απο τα ρουχα του ο Δ. Ε λοιπον θα το αλλαξω. Σε μεγαλο ποσοστο τουλαχιστον. Βουνο μου φαινεται, αλλά θα το παλεψω. Και ειναι και τα οικονομικα χαλια καθε τετοια εποχη και δεν βοηθαει καθολου στην ψυχολογια μου αυτο. Και τι μου ζηταει ο ανθρωπος; Να πηγαινω τους λογαριασμους σπιτι, ετσι ωστε αν δεν εχω να τους πληρωσω, να τους αναλαμβανει αυτος, χωρις να κοβεται το τηλεφωνο και μετα να τον ενημερωνω. Απλα πραγματα σου ακουγονται ε; Για μενα ειναι μεγαααλο θεμα αυτο. Που πρεπει να το καταφερω. Ειναι θεμα αυτοεκτιμησης.
Τωρα λειπουμε τα Σαββατοκυριακα. Απο Σεπτεμβρη Θα παλεψουμε κι αλλες αλλαγες. Οχι καθε Σ-Κ φαγητο στους δικους μου. Δεν τρωμε ποτε εμεις σπιτι, οι 3 μας. Και οχι τοσο για να μην τους κουραζουμε, ειμαι σχεδον βεβαιη οτι το απολαμβανουν και θα τους κακοφανει και οταν θα κανω την αλλαγη. Αλλα τουλαχιστον 2 Σαββατοκυριακα τον μηνα θα τρωμε σπιτι μας μονοι. Τα αλλα ισως τα μοιρασουμε, μια φορα σε εμας ολοι μαζι και μια σ'αυτους. Μονο που σ'αυτο το θεμα θα πρεπει ο Δ να βρει χρονο για μαγειρεμα, αλλιως το βλεπω να βουλιαζει το σχεδιο. Αυτο θα το στιμωξουμε απο Σεπτεμβρη στο προγραμμα. Ως τοτε εγω δεν θα αφησω ουτε εναν απληρωτο λογαριασμο χωρις να γνωριζει ο Δ. Ναι βρε, στο υποσχομαι σου λεω. Αυτη η ψευδαισθηση να τον απαλλαξω απο λογαριασμους και στο τελος να βρισκεται με κομμενο τηλεφωνο ειναι ματαιη.
Ενταξει. Τωρα κανε μια ευχη να με πληρωσει κανεις, γιατι αυτη η εβδομαδα τελειωνει κι εγω εξακολουθω να ειμαι ταπι.
Αυτη η εβδομαδα περασε χωρις να το καταλαβω. Λεω να κανω ακομη ενα καφεδακι. Μηπως να εκανα και καμια καινουρια λιστα με τραγουδια για το αυτοκινητο; Εχεις να προτεινεις κατι καλοκαιρινο;

16 σχόλια:

  1. Dee Dee μου,
    όλοι οι μήνες είναι κατάλληλοι για τις λίστες μας! Αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε να αλλάξουμε.

    Στα οικονομικά εγώ είμαι πολύ καλή: έχω πλάνο από την αρχή του μήνα για τα πάγια, τα έκτακτα κτλ. Και επιπλέον, είμαι αυστηρή πχ λέω "χρειαζόμαστε το τάδε;"// "Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα αυτά;" Αυτό από τη μία είναι καλό, γιατί κάπου βρίσκονται χρήματα για ψυχαγωγία (πχ εξοικονομούνται για διακοπές,για ταβερνάκια, κλείνονται εγκαίρως φτηνά εισιτήρια κτλ), από την άλλη νιώθεις και ότι συνεχώς είσαι υπό προυπολογισμό. Για τα τελευταία δύο χρόνια, πάντως, ήταν αναγκαίο...

    Φιλιά!
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια, ξέχασα να πω ότι έχω έναν σταθερό μισθό, κάτι βασικό. Μειωμένο μεν, αλλά σταθερό. Κάτι που δεν είναι καθόλου δεδομένο και το εκτιμώ πολύ.

      Η ίδια

      Διαγραφή
    2. Ο σταθερος μισθος παιζει πολυυυ μεγαλο ρολο. Αλλα ο χαρακτηρας μας ακομη μεγαλυτερο :):):) Εγω νομιζω και με σταθερο μισθο, θα ειχα μια ταση προς της ασυνεπεια στους λογαριασμους :) Ας ειμαι συνεχως σε προυπολογισμο, δεν με ενοχλει. Αρκει να νιωθω οτι ειναι τακτοποιημενα τα οικονομικα μου!!

      Μπραβο σου που εισαι ετσι. Ισως να σε κουραζει η αισθηση, αλλα ειναι πιο κουραστικο να νιωθεις ενα μονιμο χαος , πιστεψε με :)

      Καλημερααααα

      Διαγραφή
    3. Dee Dee μου,
      αυτό το έμαθα από τη μαμά μου, ασυνείδητα. Είχε την ευθύνη του προυπολογισμού στο σπίτι μας και με 2 μισθούς γονιών και όχι άλλα εισοδήματα, ενώ ήμασταν 3 παιδιά, δε μας έλειψε κάτι.
      Να σου πω λίγες λεπτομέρειες ακόμη,σα να μοιράζομαι μαζί σου tips: Έχω στο νου μου ποιους μήνες είναι η ασφάλεια αυτοκινήτου, τα τέλη κυκλοφορίας κτλ (και ξεχωρίζω χρήματα από πριν γι΄αυτά). Τα τελευταία χρόνια έμαθα και να μην αγοράζω πράγματα που δεν είναι αναγκαία πχ επιπλέον ρούχα, παπούτσια, διακοσμητικά. Προκρίνω όμως τις ανάγκες ψυχαγωγίας, όπως σου ξαναείπα, γιατί θεωρώ ότι συντελούν στην ισορροπία μας και στην αισιοδοξία που έχουμε ανάγκη.
      Θα σου έλεγα να βάλεις μικρούς στόχους και να προχωράς σιγά σιγά. Αυτό κάνω εγώ με τα δικά μου δύσκολα:-))): τη βαθιά νοικοκυροσύνη (είπαμε: τζάμια κτλ) και το βάρος μου (πήρα 8 κιλά τα τελευταία δύο χρόνια,κάτι πρέπει να κάνω..)

      Φιλιά πολλά πολλά
      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή
    4. Νατασσα μου

      και η δικη μου η μαμα, αν και σπαταλη γυναικα, στους λογαριασμους ηταν παντα ενταξει. Ολα πληρωμενα στην ωρα τους!! Τα ασχημα της πηρα μονο. Τα καλα της ουτε ξωφαλτσα δεν της εμοιασα :) :)

      Φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  2. Καλή μου όλα ενα συνηθειο είναι! Μη τρομάζεις!
    Να σου πω ένα κόλπο παλιό και κλασσικό: τεφτεράκι! Τα γράφεις σε ένα τεφτερακι, ένα ημερολόγιο, ... οτι θες. Και δεν τα γραφεις και το ξεχνας αλλα το συμβουλεύεσαι κι ετσι δεν ξεχνιέσαι! Να μην σου πω πως κι οταν το συνηθησεις αδειάζεις το μυαλό σου απο τις εγνοιες!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μου, αυτο ακριβως. Ετσι οπως το ειπες! Να αδειασει το κεφαλι μου θελω απο αυτα. Γιατι οσο κι αν προσπαθω να τα απωθησω με τη μεθοδο τους στρουθοκαμηλισμου, υπαρχει μια μονιμη σκια στο μυαλο μου επειδη υπαρχουν εκκρεμοτητες! Θα προσπαθησω αυτο με το τεφτερακι :)

      Καλη σου μερα!!

      Διαγραφή
  3. Κι εγώ κάθε Σεπτέβριο αναδιοργανώνω..και άλλη μία τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο συνήθως..μετά..ότι να'ναι. Να το κάνεις πάντως, θα είστε και οι 2 καλύτερα.
    Α! Βάλε και λίγο Harry Belafonte! Εγώ τρελαίνομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε να βαλω κι εγω λιγη ταξη. Ειμαι εντελως αστατη σ'αυτα!
      Belafonte ε; Δεν ειναι κακη ιδεα :) (αν δεχτει ο σκληρος με τα τραγουδια να ανοιξει, γιατι κολλαει απο χθες). Αν σου ερθουν κι αλλες ιδες με τραγουδια πες μου :)

      Καλημερα :)

      Διαγραφή
  4. σε διαβαζω καιρο!!συμπεραίνω οτι πρέπει να περνάς πολύ δυσκολα ως αφορητα στο γάμο σου!Μου φαινεσαι και βολεμένη κάπου!δεν τα βλεπω απο αυτο το κειμενο αλλα γενικα και ηθελα να στο πω!κουραγιο και φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι ένα εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα. Θα πω και γω τη γνώμη μου ως αναγνώστρια: και γω διαβάζω το μπλογκ καιρό και δεν έχω καθόλου καταλάβει κάτι τέτοιο!

      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε φιλε,

      βολεμενη ειμαι ναι, δυστυχως. Εχω ανθρωπους που με αγαπουν και με ανεχονται με μεγαλη υπομονη :) Οσο για τον γαμο μου, εχει τα πανω και τα κατω του, τα καλα και τα ασχημα του. Αλλά τουλαχιστον ακομη μαλωνουμε με τον αντρα μου. Που σημαινει οτι μας απασχολει, μας νοιαζει και παλευουμε να γινομαστε καλυτεροι συντροφοι στον χρονο. Ο χρονος θα δειξει τι καταφεραμε :)

      Ενα ομορφο Σαββατοκυριακο σου ευχομαι!

      Διαγραφή
    3. Νατασσα μου, ευχαριστω για την αναγκη σου να με υποστηριξεις :)

      Διαγραφή
    4. Dee Dee μου,
      αυτό το "πολύ δύσκολα ως αφόρητα" με έκανε να γράψω. Όλες οι σχέσεις μας έχουν καλές, μέτριες και κακές στιγμές. Όλη μας η ζωή αποτελείται από τέτοιες στιγμές.ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ. Και συ στο μπλογκ σου τις αποτυπώνεις όλες, και τις καλές, και τις μέτριες και τις κακές. Όχι όμως και να βγάζουμε τέτοια ισοπεδωτικά συμπεράσματα...Ή έστω, ας βγάλει κάποιος, δικαίωμά του. Ας υπάρχει όμως και ο αντίλογος!:-))

      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή
    5. Νατασσα μου

      εχω blog απο το 2007. Οταν ενας ανωνυμος φιλος ερχεται και σχολιαζει σε μενα με μια μικρη εμπαθεια ισως, σκεφτομαι οτι ειχε, για καποιο λογο, αναγκη να βγαλει αυτη την πλευρα του χαρακτηρα του σημερα κι ενιωσε καλα να το κανει εδω. Απαντω οσο γινεται πιο ειλικρινα, χωρις ειρωνιες και αμυνα. Δεν εχω τιποτα να αποδειξω σε κανεναν :) Και να θυμασαι οτι ερμηνευουμε αυτα που διαβαζουμε με πολυ προσωπικα κριτηρια. Αλλιως ερμηνευεις εσυ αυτα γραφω, αλλιως καποιος αλλος :) Στος τελος, την ιδια αποψη θα εχει για μενα ο ανωνυμος φιλος. Ο,τι κι αν πεις εσυ, ο,τι κι αν πω κι εγω :)

      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
    6. Dee Dee, έχεις πολύ δίκιο σε όσα γράφεις.

      Εγώ είπα να απαντήσω στον ανώνυμο φίλο/φίλη, γιατί εκτιμώ ιδιαίτερα το εξής στοιχείο στο μπλογκ σου: δεν ωραιοποιεί την καθημερινότητά σου. Είναι αληθινό. Άλλοι μπλόγκερς αποτυπώνουν μόνο τις ωραίες τους στιγμές/πλευρές. Εσύ όχι.

      Και μου αρέσει το μπλογκ σου πολύ και μπαίνω και στον κόπο να σου σχολιάζω, γιατί και γω καταγράφω στο προσωπικό μου ηλεκτρονικό ημερολόγιο τις δυσκολίες/ τις προόδους μου: πχ σήμερα θύμωσα με το τάδε θέμα και δεν άξιζε...σήμερα αγχώθηκα παραπάνω από όσο χρειαζόταν σχετικά με το τάδε...σήμερα κατάφερα το τάδε, μπράβο μου! Εμένα αυτό με βοηθά, με κάνει καλύτερη. Και χαίρομαι που κάτι τέτοιο, αυτή δηλαδή την ειλικρίνεια προς τον εαυτό, τη βλέπω και σε σένα. Με τη διαφορά ότι εγώ δε γράφω σε μπλογκ, να διαβάζουν κι άλλοι.

      Και όλα αυτά τα γράφω για να δει ο ανώνυμος φίλος/φίλη μια άλλη όψη αυτού του νομίσματος.

      Φτάνουν τα σχόλια, όμως...Καλό βράδυ και..
      Καλό Σαββ/κο σε όλους μας!
      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή