Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ολα μαζι...

Εχω πει πολλες φορες οτι η μαμα μου και η αδερφη μου εχουν υπεροχο γουστο και καταπληκτικο ταλεντο στη διακοσμηση. Ενα ακομη ταλεντο που εχουν ειναι στην οργανωση. Οποια στιγμη κι αν πας σπιτι τους, ειναι λες και ειναι ετοιμο να δεχτει κοσμο. Τα ρουχα στις ντουλαπες παντα διπλωμενα, σαν να βρισκεσαι σε καταστημα (κι εχουν απειρα ρουχα!!) και ολα ειναι λες και ασχολουνται ολη την ημερα με το συμμαζεμα, ενω δεν ισχυει αυτο. Προχθες ημουν εκει με την μικρη μου, που της αρεσει να κανει παρεα στη νονα της οσο ετοιμαζεται (η αδερφη μου ειναι η νονα). Ηταν πολυ προκλητικα συμμαζεμενα ολα και δεν αντεξα να μη φωτογραφισω. Ισως το συγκρινω με το δικο μου μονιμο αχουρι και μου κανει εντυπωση :)













Κι αφου ετοιμαστηκε η νονα κατεβηκαμε Ναυαρινο να κουρευτουν νονα, γιαγια και Ισμηνακι. Το κομμωτηριο ηταν τοσο τρελλιαρικο που μου εβαλε σκεψεις στιγμιαια να τα κοψω κι εγω κοντα, να κανω κατι τρελλο. Αλλα νικησε η αδυναμια μου στα μακρυα μαλλια.
Θα μου πεις, τοτε για εκοψες τοσο κοντα τα μαλλακια της Ισμηνης; Επειδη ειναι κοριτσακι που δεν θελει καθολου να τη χτενιζουν και να της κανουν κοτσιδακια και να της βαζουν κοκκαλακια και εβγαζε και συνεχεια ιδρωτηρια στο λαιμουδακι της αυτες τις μερες. Φοβομουν πολυ την αντιδραση της. Πως θα νιωθει που ξαφνικα δεν θα ειχε μαλλακια να ακουμπουν στην πλατη της. Τα παιδακια μερικες φορες στενοχωριουνται απλα επειδη χανουν την ασφαλεια του συνηθισμενου. Ευτυχως ομως της αρεσαν πολυ. Εκτοτε δειχνει σε ολους τα μαλλακια της (δις, τρις....πολλακις τελοσπαντων) και λεει "Δεστε τι ωραια μαλλακια. Δεν εγινα πολυ ομορφη;" :)

Στο γραφειο υπαρχουν συνηθως λιστες με υποχρεωσεις και δυστυχως τα αναβαλλω απο τη μια μερα στην αλλη και μετα τρεχω τελευταια στιγμη. Αυτη η εβδομαδα αρχισε δυναμικα. Πηρα τη λιστα κι αρχισα τα τηλεφωνα και μου εχει μεινει μονο μια εξουσιοδοτηση να κανω. Το Σαββατο θα παει η μικρη μου στα πεθερικα μου να μεινει να κανει μπανακια. Μου μπηκε η ιδεα να μαθω κλασσικη κιθαρα απο Σεπτεμβρη. Αφου κανει μαθηματα ο κουνιαδος μου...γιατι οχι. Δεν θα ειναι ωραια να υπαρχει καποιος να γρατσουναει μια κιθαρα στις συναντησεις με την παρεα και να πιανουμε το τραγουδι ολοι μαζι στο τελος; Ναι, αυτος ειναι ο μονος λογος που θελω να μαθω κιθαρα. Και γελα οσο θες. Ειναι τελειος λογος.
Εστειλα και το πρωτο μου βιογραφικο στην Νορβηγια. Γιατι μονο προφορικα το "κυνηγαμε" ως τωρα το ονειρο. Ολα μαζεμενα.
Ρωτησα και για τατουαζ το Σαββατο. Απο Σεπτεμβρη μαλλον θα δρομολογηθει κι αυτο. Κι ενα στρασακι στη μυτη και κλεισαμε.
Εχω μια υποψια, οτι ο ψευτοφθινοπωρινος καιρος τις προηγουμενες μερες με εφερε στα ισια μου. Ηδη ονειρευομαι τα πρωτοβροχια κι ακομη δεν εχω εχω νιωσει καν καυσωνα.

Αλλαγη θεματος.
Το Σαββατο ετυχε να σχολιασουμε με τον Δημητρη 3 γυναικες. Ξεχωρισαμε ακριβως τις ιδιες γυναικες και καναμε ακριβως τα ιδια σχολια. Οχι μεταξυ μας. Σε εναν φιλο κοινο. Εκεινος το σχολιασε, επειδη του εκανε εντυπωση. Ισως το θεωρησε και λιγακι λογικο, μετα απο 8μιση χρονια με τον Δημητρη, να εχουμε τα ιδια γουστα. Εγω, επειδη γνωριζω ποσο διαφορετικοι ειμαστε, εντυπωσιαστηκα ισως περισσοτερο απο το γεγονος :)






Σημερα νομιζω, αν δεν ειχα δουλεια, θα μπορουσα να γραφω για ωρες. Συνειρμικα και χωρις συνοχη. Πολλες σκεψεις. Πολλα ονειρα. Πολλη ενεργεια.

Καλο μηνα...

10 σχόλια:

  1. Λοιπόν..
    1) Τα μαλλιά της μικρής είναι απίθανα! (ναι,ναι, έχω και γω παρόμοιο κούρεμα, το έκανα πριν ένα μήνα!)
    2) Μου αρέσει πολύ το πράσινο χρώμα στον τοίχο.
    3) Το δικό μου σπίτι είναι πότε τακτοποιημένο, πότε όχι. Όταν το βλέπω τακτοποιημένο,το χαίρομαι πιο πολύ.
    4)Νορβηγία; Καλά να πάνε όλα. Ελπίζω η αναχώρηση όμως να είναι μετά το Σεπτέμβρη...μήπως και τα καταφέρουμε το Σεπτέμβρη να πιούμε καφεδάκι από κοντά!


    Καλές διακοπές στη μικρή σου!
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιο μαλλι Νατασσα, πολυ βολικο. Εγω εχω τρελλη αδυναμια στα μακρυα μαλλια. Μονο καμια μερα μεθυσμενη ισως κανω την τρελλα :)

      Και το δικο μου σπιτι, οταν ειναι τακτοποιημενο το απολαμβανω περισσοτερο. Ειναι σπανια ομως :) Δεν το'χω το σπορ αυτο, πως το λενε :)

      Δεν υπαρχει περιπτωση να φυγουμε μεχρι Σεπτεμβρη. Στειλε μειλ οταν ειναι να ερθεις :)

      Φιλια και καλη σου μερα :)

      Διαγραφή
  2. 1) Ένα είναι το μυστικό για τακτοποιημένο σπίτι: τακτοποιείς αυτό που το χαλάς, αμέσως μόλις το χρησιμοποιήσεις. That's it. Φυσικά, όλοι το ξέρουμε και κανείς μας δεν το κάνει! χοχοχο

    2) Είναι ωραίο συναίσθημα να τακτοποιείς τις εκκρεμότητες. Όχι της δουλειάς. Αυτές που έχεις μέσα σου. Όνειρα από τα οποία σε χωρίζει απλά μια απόφαση, να τα βάλεις μπρος!

    Καλό μεσημεράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ειναι το μυστικο, εχεις απολυτο δικιο!!! Εγω παντως δεν τα καταφερνω να το ακολουθω τις περισσοτερες φορες :)
      Ωραιο ειναι και το να υλοποιεις τα ονειρα, συφωνω :) Αλλα και τις υποχρεωσεις οταν διεκπεραιωνεις, ειναι μια ανακουφιση :) Ειχαν μαζευτει αρκετα που επρεπε να γινουν, ολο τα αφηνα και χθες τα πηρα ενα-ενα κι αρχισα να τα κανω ολα :) Και τωρα μου μενει μονο ενα πραγματακι, που περιμενω κατι στοιχεια για να το τελειωσω :)

      Καλο απογευματακι :)

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα, Dee Dee! :-)

    Γενικά θεωρώ πως, όταν ένα σπίτι έχει λίγα (και καλά) πράγματα, είναι πολύ πιο εύκολο να είναι - και όχι να δείχνει μόνο - τακτοποιημένο. Όταν έχει πολλά, και πιο δύσκολο είναι να το συμμαζέψεις, και ποτέ δε θα δείχνει απόλυτα σε τάξη, τα διάφορα αντικείμενα θα ... "ξεχειλίζουν". ;-)
    Εμένα μου αρέσουν τα κοντά μαλλιά για τον εαυτό μου (αν και πλέον έχουν μακρύνει αρκετά, επειδή βαριέμαι να πάω να τα κόψω εδώ και κάτι χρόνια :-Ρ ), αλλά για τις υπόλοιπες γυναίκες, μου αρέσουν τα μαλλιά σε όποιο μήκος τους ταιριάζει, όχι απαραίτητα τα κοντά, ούτε τα μακριά. Για τα μικρά παιδιά, πάντως, που φαντάζομαι ότι είναι κάπως κοπιαστικό να περιποιείσαι τα μαλλιά τους γιατί νομίζω δεν έχουν την υπομονή να κάθονται ήσυχα και να σε περιμένουν να τελειώσεις, ειδικά για το καλοκαίρι, τα κοντά μαλλιά είναι μια χαρά επιλογή - από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν έχουν συγκεκριμένες προτιμήσεις και άρα αντίρρηση. :-)
    Άσχετα με τη δημοσιευσή σου, τώρα, θέλω να σε ρωτήσω το εξής: γιατί δε μπορώ να δω το blog σου στα ιστολόγια που παρακολουθώ; Μου εμφανίζονται οι καινούργιες σου αναρτήσεις, μεν, αλλά δε βλέπω το ιστολόγιό σου μαζί με τα άλλα. Μήπως το έκανα κατά λάθος κρυφό; Και πώς κάνω αναίρεση, αν αυτό έγινε;
    Επίσης, θέλω να ενημερώσω, ότι τον τελευταίο καιρό, τις περισσότερες φορές που "σε" επισκέπτομαι, μου γίνεται η προειδοποίηση ότι έχει αποκλειστεί κακόβουλο url - τι συμβαίνει; Εσύ το ξέρεις αυτό; Έχει πρόβλημα ο blogger γενικά; Γιατί μια μέρα συνέβαινε αυτό με όλα τα ιστολόγια που έβλεπα (και το δικό μου, όταν το άνοιγα!), αλλά με το δικό σου γίνεται τακτικότατα.
    Καλή συνεχεια, χαιρετώ! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δινονυσια μου, φανταζομαι εχεις δικιο. Οσο λιγοτερα εχει ενα σπιτι, τοσο πιο ευκολα τακτοποιειται. Η μαμα μου και η αδερφη μου εχουν ΠΑΑΑΡΑ πολλα κι ομως τα καταφερνουν! Εγω απο την αλλη, μπορω και με λιγα να ειμαι ακαταστατη :) :)
      Οσο για τα μαλλια κι εγω ειμαι της αποψης, ο,τι αρεσει στον καθενα :) Και γενικα στο στυλ, στο ντυσιμο! Αν εσυ νιωθεις καλα με κατι, αυτο ειναι το πιο σημαντικο. Ας μην αρεσει σε κανεναν αλλον γυρω σου. Αρκει εσυ να μπορεις να το υποστηριξεις!



      Δεν ξερω γιατι δεν με βλεπεις στα ιστολογια που ακολουθεις, δεν ασχοληθηκα με αυτο το θεμα ποτε πολυ. Ρωτησε αν θελεις καποιον με περισσοτερη πειρα στο θεμα αυτο :) Οπως επισης δεν γνωριζω και γιατι σου βγαζει την προειδοποιηση που μου λες, οταν με επισκεπτεσαι. Δεν μου το εχει πει κανενας αλλος. Δεν γνωριζω! (Σε φωτισα :) )

      Καλο απογευματακι!!!

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσουν τα τακτοποιημένα σπίτια! Δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να φέρω ποτέ το δικό μου σε επίπεδο σαν της αδερφής σου..δεν με πειράζει βέβαια, αυτό είναι το κακό..χεχε!
    Και οι εκκρεμότητες να γίνονται σιγά σιγά, να φεύγουν από πάνω μας! Και το κουρεματάκι σου είπα..τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμενα μου αρεσουν. Οχι τα αποστειρωμενα, αλλα τα τακτοποιημενα. Αλλα εγω δεν το εχω στο αιμα μου φαινεται, αλλιως δεν δικαιολογειται :)

      Το κουρεματακι της μικρης καθε μερα μου αρεσει και πιο πολυ :) Μη σου πω οτι κι αυτα που αφησαμε μακρυα μπροστα νομιζω οτι την ενοχλουν και ενα αγορε θα της αρμοζε καλυτερα :) Κουκλιτσα ειναι (δεν εισαι μονο εσυ κουκουβαγια βλεπεις χαχα)

      Καλημερα Βερα μου

      Διαγραφή
  5. Καθομαι και διαβάζω τις αναρτησεις σου στη σειρά αλλα σε αυτη πρέπει να σχολιάσω οπωσδήποτε! Με το Γιάννη τον καλό μου ειμαστε μάζι 25 χρόνια (απο τα 16 μου!) . Δε μοιάζουμε καθόλου μα καθολου, η μερα με τη νυχτα σου λέω, ασπρο μαυρο κοκ. Αλλα σκεφτομαστε ακριβώς τα ιδια πραγματα και υπαρχουν φορές που ο ενας κάνει το σχόλιο του άλλου ! φοβερό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 25 χρονια;;;;;;;!!!!!!!!!!!!! Φτου να μη σας ματιαξω Αννα μου :) Να τα χιλιασετε!!

      Ειναι εντυπωσιακο οταν δυο τοσο διαφορετικοι ανθρωποι εχουμε τοσο ιδιες σκεψεις. Ετσι δεν ειναι;; :)

      Καλη σου μερα!!

      Διαγραφή