Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

γκρινια

Χθες εγινε η καλοκαιρινη γιορτη στον παιδικο της μικρης μου. Μου ανακοινωσε το πρωι οτι δεν θα πει το ποιημα της επειδη ντρεπεται. Της ειπα οτι εχει πολλες επιλογες. Η μια ειναι να το πει σιγανα. Η αλλη να κλεισει τα ματακια, να σκεφτει οτι ειμαι μονο εγω και ο μπαμπας της εκει και να το πει καθαρα και δυνατα οπως μας το ελεγε τοσες μερες. Και η τριτη επιλογη ειναι να μην το πει αν δεν θελει :) "Και δεν θα στενοχωρηθεις;" με ρωτησε η ομορφια μου. "Οχι δεν θα στενοχωρηθω. Θελω να περασεις ομορφα. Ο,τι κι αν γινει θα ερθεις μετα να σου κανω μια τεραστια αγκαλια".
Επιλεξαμε την πρωτη επιλογη. Το ειπε ψιθυριστα, κανενας δεν ακουσε τιποτα κι ας στεκοταν μπροστα σε μικροφωνο. Μονο τα χειλακια της εβλεπα να κουνιουνται.
Τωρα που το σκεφτομαι δεν της εδωσα την επιλογη να προτεινει εκεινη κατι. Next time.

Οταν μαζευτηκαν μεσα για τα παιχνιδια με τους γελωτοποιους καθισα στα σκαλακια εξω απο τον παιδικο κι εβγαλα αυτες τις φωτογραφιες.




Εγινε κατι την Κυριακη που με στενοχωρεσε. Δυο πραγματα. Ενα μικρο ατυχημα της Ισμηνουλας και μια δικη μου αδυναμια να ειμαι συνεπης. Ξαναπιασα να διαβασω το "Μια μεγαλη καρδια γεμιζει με ελαχιστα" της Βαμβουνακη. Άλλο ηταν στο προγραμμα, αλλα οταν δεν ειμαι καλα, εχω περισσοτερη αναγκη την Βαμβουνακη. Ηρθε και η Νικολεττα πριν και αποφασισαμε οτι φταιει το οτι περιμενω περιοδο που ειμαι ετσι . Ωραιο συμπερασμα. Βολικο. Αυριο θα μου ερθει περιοδος και μεθαυριο θα ειμαι καλα.

Με νυχια και με δοντια καταφερα να ειμαι συνεπης στη διαιτα μου σημερα. Παρολο που οταν νιωθω ετσι, εχω την ταση να μασουλησω κατι. Θα μασουλησω τα νυχια μου, επειδη αυριο που θα με δειξει η ζυγαρια 1 κιλο πανω λογω περιοδου θα με πιασει καινουρια καταθλιψη. Τι ανοητο να παιζεται η διαθεση μου απο την ενδειξη της ζυγαριας. Ουφ, ισως οντως να ειναι προεορτια περιοδου ολα αυτα. Τι να πω. Ειναι ανουσιο ειδαλλως.

Η μικρη περιμενει να παμε βολτα το απογευμα. Δεν εχω χρηματα ουτε διαθεση. Τι ειναι προτιμοτερο; Να ικανοποιησω εκεινη ή εμενα; Σου φαινεται χαζη η ερωτηση ε; Κι ομως, εγω δυσκολευομαι να απαντησω. Σιγουρα θα παμε σουπερ μαρκετ. Και ισως παμε στο μεγαλο, εκεινο που εχει κι ενα παιδοτοπο μικρο και παιζει πριν αρχισουμε τα ψωνια. Ωραια. Νομιζω μας βολευει και τις δυο αυτη η λυση. Ελπιζω να της αρεσει η ιδεα.

Αυτη η μερα θα περασει αχαριστα αδεια. Προσπαθωντας να τη ζησουμε κανοντας τα βασικα.Δεν εχω διαθεση για τιποτα σημαντικο. Τιποτα ασημαντο. Μονο για μια μετριοτητα. Χωρις να απολαμβανω την ομορφια της μετριοτητας αυτης.

Σταματω εδω. Δεν εχω διαθεση να γκρινιαξω αλλο.

14 σχόλια:

  1. Τι να γίνει κορίτσι έτσι ήμαστε εμείς οι γυναίκες
    με τα πάνω και τα κάτω μας ,το δικαιούμαστε να γκρινιάζουμε που και που άνθρωποι είμαστε πάνω από όλα..
    Εύχομαι να πέρασε καλά η Ισμήνη στο super market,όσο για σένα υπομονή αύριο θα ξημερώσει άλλη μέρα ..φιλάκια πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξημερωσε αλλη μερα. Καπως καλυτερα μου φαινονται τα πραγματα :)

      Καλημερααα

      Διαγραφή
  2. Η μικρη περιμενει να παμε βολτα το απογευμα. Δεν εχω χρηματα ουτε διαθεση. Τι ειναι προτιμοτερο; Να ικανοποιησω εκεινη ή εμενα;

    Dee Dee μου καλή,
    εγώ λέω να πας βόλτα με τη μικρή, γιατί έτσι θα φτιάξει και η δική σου διάθεση. "Τρώγοντας έρχεται η όρεξη". Εγώ δε θα πήγαινα βόλτα στο σούπερ μάρκετ. Δε θα ήθελα να συνδέω τη χαρά του παιδιού με έναν τόπο καταναλωτικό, που χρησιμεύει για να τραφούμε/να αγοράσουμε τα καθαριστικά για το σπίτι μας κτλ.
    Γιατί δεν πάτε μια βόλτα κάπου ωραία, με τα πόδια, έχοντας μαζί σαντουιτσάκι και νερό από το σπίτι, έτσι ώστε να μην κοστίσει;

    Φιλιά!
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου

      σεναριο επιστημονικης φαντασιας μου ακουστηκε αυτο που ειπες. Σαντουιτσακι, νερακι, βολτα με τα ποδια. Υπεροχο σεναριο, αλλά μερικες φορες δεν υπαρχει τετοια διαθεση....και κατα πασα πιθανοτητα αν το προσπαθουσα απλα θα ενιωθα οτι καταναλωνομαι, πραγμα που ισως "μυριζοταν" και το Ισμηνακι. Νομιζω καποιες φορες ειναι καλο απλα να αφηνομαστε στην κουραση μας (ειτε ψυχολογικη, ειτε σωματικη). Σουπερ μαρκετ επρεπε να παμε, χρειαζομασταν καποια πραγματα. Δεν εχω σκεφτει αυτο που ειπες. Να μην συνδιαζω την καλοπεραση της μικρης με καταναλωτισμο. Αυτη τη στιγμη δεν το νιωθω υπερβολικο, αλλά θα το ξανασκεφτω. Μπορει να εχεις και δικιο. Παντως γενικα νομιζω δεν το κανω. Αλλα οταν πηγαινουμε (λιγες φορες) στο συγκεκριμενο σουπερ μαρκετ, παντα θα παιξει στον παιδοτοπο εξω πριν μπουμε να ψωνισουμε. Καθομαι κι εγω και πινω ενα καφεδακι. Το απολαμβανω. Θα το ξανασκεφτω κι ελπιζω να εχεις αδικο για να συνεχισω να το κανω :):):)
      Χθες παντως αυτο καναμε και περασαμε ομορφα. Γυρισαμε και νωρις σπιτι και παιξαμε και καναμε μπανακι και οι δυο και απολαυσαμε και την μπορα απο το δωματιο της μετα :) Διαβασαμε και παραμυθακια και μεχρι να κοιμηθει ενιωθα καπως καλυτερα :)

      Καλημερααααα

      Διαγραφή
    2. Xαίρομαι που περάσατε όμορφα και οι δυο σας. Ετσι μπράβο!

      Φιλιά,
      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή
  3. Εγώ λέω δεν πειράζει..όλοι έχουμε τέτοιες μέρες και χειρότερες. Εγώ μετράω το χρόνο να περάσουν, κάνω μια βόλτα χωρίς όρεξη, λίγη τηλεόραση και σε λίγες ώρες αλλάζει η μέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι Βερα μου. Ειναι καποιες μερες που δεν παλευεται η διαθεση :) Κι εγω ευτυχως μεχρι το βραδακι ημουν ηδη πολυ καλυτερα. Καναμε μπανακι και οι 2, διαβασαμε παραμυθια και αφου κοιμηθηκε ειδα και το csi μου τρωγοντας πατατακια (σσσσσ μεταξυ μας αυτο ενταξει;; ) :)

      Καλημεραααα

      Διαγραφή
  4. Χμμ... κάτι μου λέει οτι δεν ξες τι θα πει γκρίνια...
    Πολύ φυσιολογικές είναι οι σκέψεις και τα άγχη σου. Μη νομίζεις οτι όλοι δεν είμαστε κάπως έτσι. Αλλά... πλάκα δεν έχει αν το καλοσκεφτείς;;
    Όταν θες να τσιμπήσεις κάτι να τρως ένα αγγουράκι. Και φυσικά να πίνεις πολύ νερό. Μπράβο που άρχισες δίαιτα. Κι εγώ θέλω να αρχίσω αλλά δεν έχω όρεξη για δίαιτα αυτή την περίοδο. Αντίθετα έχω πολλή όρεξη να με δω ξεφούσκωτη να με κάνουν τα ρούχα μου. Γιατί όμως δεν το αποφασίζω; Εδώ σε θέλω...

    Η μικρή θα πρέπει να λέει το ποίημά της. Με τρόπο μάλλον, οι γονείς και οι δάσκαλοι, θα την κάνετε να μη φοβάται. Είναι σημαντικό γιατί στη ζωή της θα χρειαστεί πολλές φορές να μιλήσει στον κόσμο κι αν ντρέπεται θα πνίγει αυτά που νιώθει. Πολύ καλά έκανες που την άφησες να επιλέξει η ίδια αν θα το πει και πώς ή όχι. Το οτι επέλεξε να το πει είναι πολύ θετικό γιατί φαίνεται πως είναι τολμηρή και παίρνει πρωτοβουλίες.
    Και η βόλτα στο σούπερ μάρκετ ωραιότατη βόλτα είναι.
    Και η περίοδος όντως μας ρίχνει τις γυναίκες. Δεν είναι δικαιολογία κι ακόμα κι αν δεν είναι λόγω περιόδου άσχημη η διάθεσή σου αυτό δε σημαίνει οτι υπάρχει κάτι σοβαρό από πίσω. Η διάθεση ανεβοκατεβαίνει πανεύκολα σε μερικούς ανθρώπους και μπορεί να οφείλεται αυτό σε πράγματα που άλλοι δεν τα αντιλαμβάνονται καν. Άλλοι χαρακτήρες; Άλλο ζώδιο; χιχιχ

    Μια χαρά σε βρίσκω, άντε μην αρχίσω τις γκρίνιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαλονικια μου

      ωραιο σχολιο. Απο που ν'αρχισω να απαντω; :)

      Αγγουρακι οταν θελω να τσιμπισω κατι; Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις; :) Το καλο ειναι ενω εκανα την αμαρτια, τα εφαγα τα πατατακια, τη διαιτα τη συνεχιζω. Ενταξει, καποιες μερες δεν παλευονται βρε παιδι μου. Αλλά μη χανουμε και τον στοχο :)

      Προσπαθω να περασω στην μικρη οτι εχει επιλογες στα παντα. Δεν θελω να πανικοβαλεται οταν της τυχαινει να μη θελει να κανει κατι ή οταν νιωθει οτι δεν μπορει. Το να πει το ποιημα της σε τοσο κοσμο μπροστα για να νιωσω εγω περηφανη, δεν το θεωρω καθολου χρησιμο στη ζωη της :). Θα στενοχωριομουν μονο αν δεν ηθελε να παει να συμμετεχει καθολου , πραγμα που θα αφηνε την υπολοιπη "ομαδα" εκτεθειμενη αν δεν ειχαν ατομο να αντικαταστησει τον ρολο της Ισμηνης. Εκει θα προσπαθουσα να βρω τροπο να μην χρεωθουν αλλοι τη δικη μας ντροπη μπροστα σε κοινο :):)
      Οταν δεν της αρεσει κατι, της ζηταω να το ανακοινωσει ευγενικα. Ειτε αυτο ειναι η αγκαλια της γιαγιας της επειδη την σφιγγει, ειτε ειναι το ζουληγμα του νονου επειδη παιζουν πολυ, ειτε ειναι οτιδηποτε. Και το κανει παντα πλεον. Και στην γιαγια της εχει πει "Θα σε παρω αγκαλιτσα, αλλα μη με σφιξεις πολυ, ενταξει;;" Και στον νονο της εχει ζητησει να μην την τσιμπαει επειδη "ποναει" :)
      Ισως εχει ενα point η Νατασσα (παραπανω σχολιο) ομως που μου ειπε να μην συνδιαζω την βολτα με τον καταναλωτισμο. Αν και αυτο που προσπαθω να κανω ειναι να μη θεωρει οτι καθε φορα που θα παμε σουπερ μαρκετ θα παρει και κατι. Αλλο με τον παππου της οταν παει στις Σερρες ή με την νονα της. Εκεινοι ειναι γλυκο να την "καλομαθαινουν" (οχι βεβαια αν γινεται μερα παρα μερα. Αλλα μια στο τοσο δεν πειραζει). Με εμενα ομως προσπαθω να μην το εχει δεδομενο οτι θα παρουμε κατι. Τελευταια βεβαια συμβαινει συχνα, επειδη μαζευουμε χαντρουλες καθε φορα που δεν κατουραει στο βρακακι της το μεσημερι και αν μαζευτουν 5 παιρνουμε playmobil. Τωρα μαλλον συνηθισε για τα καλα. Δεν κατουραει σχεδον ποτε στον μεσημεριανο υπνο, οι χαντρουλες μαζευονται πολυ γρηγορα κι ετσι πολυ συχνα πλεον παιρνουμε playmobil. Τωρα θα κοψω την βραδινη πανα και μαλλον θα μαζονται παλι με αργους ρυθμους οι χαντρουλες :) :)

      Λεων ειμαι, παιζει ρολο αυτο; Νομιζω οτι οντως λιγο πριν την περιοδο ειμαι λιγακι πιο πεσιμιστρια. Ισως να αυθυποβαλομαι, δεν εχει σημασια. Παντως μου συμβαινει :) Κι ακομη δεν μου ηρθε η ρημαδα η περιοδος κι εχω κι ενα πρηξιμο, μουρλια :)

      Τι ειναι πιο μεγαλο....η αναρτηση μου ή αυτο το σχολιο;;; :)

      Καλο απογευματακι :):) Σ'ευχαριστω για τα ενθαρρυντικα λογια!

      Διαγραφή
    2. Δεν πειράζει αν παραστρατήσεις για λίγο, αρκεί αυτό να μην καταργήσει όλη σου την προσπάθεια.
      Αυτό που κάνεις με την κορούλα σου είναι νομίζω το καλύτερο. Να μη γεμίζει προσδοκίες και βάρος και να νιώθει πως μπορεί να παίρνει η ίδια αποφάσεις.
      Κι άμα μπορεί να εκφράζει αυτό που θέλει με ευγένεια χωρίς να φοβάται μήπως αυτό πειράζει τους άλλους, σύντομα θα ει και το ποίημά της. Όχι για να την καμαρώσετε αλλά για να σπάσει από νωρίς ο πάγος και ο φόβος της ομιλίας σε κοινό.

      Το έχω καταλάβει οτι είσαι Λέων γι'αυτό και καταλαβαίνω απόλυτα τις αλλαγές στη διάθεσή σου. Κι εγώ από το ίδιο πράγμα πάσχω αλλά οι λιονταρίνες χαιρόμαστε και πολύ εύκολα, με μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να φτιάξει η διάθεσή μας.

      Ωραία παιχνίδια τα πλέιμομπιλ, τι μου θύμισες... :)

      Φιλιά!

      Διαγραφή
    3. Οντως βρε παιδι μου, μπορει κατι χαζο να μου φτιαξει τη διαθεση. Με καταλαβαινεις λοιπον! :)

      Εχει τρελλα η μικρη με τα playmobil. Τα εχουμε παρει σχεδον ολα...εκτος απο τα μεγαλα πολυ ακριβα.

      xxx

      Διαγραφή
  5. αχου μωρέ το μικρούλιιιι.. ε σιγά σιγά.. μια χαρά σε βρίσκω εγώ πάντως.. δεν έχω εμπειρία βέβαια.. εντελώς απέξω βλεποντάς το.. :) :)
    καλή είναι κι η γκρίνια deedee μου.. είναι σαν τα δέκατα όταν ξεκινά ο πυρετός.. είναι η ώρα που αρχίζει να αντιδρά ο οργανισμός.. αρκεί να μη μένεις στα δέκατα.. όπως βλέπω καλά εξελήχθηκε το θέμα.. :) :)
    την καλησπέρα μου.. :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουλπακι μου

      ναι καλα περασαμε τελικα. Οχι κατι συνταρακτικο, αλλά ειχε μια γλυκια γευση η μερα τελικα :)

      ε ναι μωρε, να εκτονωνομαστε και λιγακι. Αλλιως η γκρινια θα γινει αρρωστια εσωτερικη.

      Καλο απογευματακι φιλε μου

      Διαγραφή