Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

κατι

Επιθυμω να κανω κατι για τον εαυτο μου. Κατι να με ενθουσιασει. Ξεκινησα να ψαχνω για μαθηματα γερμανικων. Σκεφτομουν γαλλικων ή σουηδικων στην αρχη. Μα ειναι πιο δεσμευτικες γλωσσες. Μαλλον τα γερμανικα θα ειναι καλυτερο εισητηριο για να φυγω. Θα ξεσηκωσω και τον Δ. Ηδη καταφερα την αδερφη μου και τον γαμπρο μου. Αλυσιδα ειμαστε. Εμενα με ξεσηκωσε το κοριτσι της βροχης και εχουμε υποσχεθει η μια στην αλλη, πως αν καταφερει μια απο τις δυο μας να φυγει εξωτερικο θα τραβηξει και την αλλη :)  Η μιση ευχαριστηση ειναι σε αυτες τις συζητησεις, στα σχεδια υλοποιησης ονειρων.
Κατι θελω σημερα. Κατι. Μια υποσχεση. Ενα ονειρο. Μια σπιθα. Κατι


17 σχόλια:

  1. Επιτρέπεις να σε ρωτήσω περισσότερα και να σου πω και τη γνώμη μου;
    Γιατί θέλεις να φύγεις; Για λόγους που έχουν να κάνουν με επαγγελματική και οικονομική αποκατάσταση, όπως υποπτεύομαι; Τότε ξεκίνα να ψάχνεις σε ειδικά γραφεία σε ποια χώρα μπορείς να βρεις δουλειά στον τομέα σου (αλήθεια,τι έχεις σπουδάσει;) και με ποιες συνθήκες (μισθός, νοίκι κτλ). Και μετά θα αποφασίσεις ποια γλώσσα θα μάθεις, αν χρειαστεί να μάθεις (σε κάποιες χώρες είσαι ΟΚ με τα αγγλικά).

    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου

      σπουδασα στην Ρουμανια και ηθελα να φυγω απο Ελλαδα απο τον πρωτο χρονο που επεστρεψα. Θελω να φυγω για μια πιο ανθρωπινη ζωη. Για να μεγαλωσει η Ισμηνη σε μια χωρα που θα σεβονται περισσοτερο τα ζωα, τους ανθρωπους, την φυση. Γι'αυτο :) Ξερω καλα οτι πουθενα δεν ειναι παραδεισος. Θελω να διεκδικησω αυτο που ονειρευομαι. Λιγο περισσοτερο πολιτισμο!

      Σπουδασα οδοντιατρικη και σκεφτομαι σοβαρα να παω σε καποιο γραφειο απο αυτα που λες. Οι χωρες που με ενδιαφερουν ειναι Σουηδια, Ελβετια και τωρα μπηκε και η Γερμανια στο σχεδιο :) Μακαρι να τα καταφερω!

      Σου ευχομαι ενα υπεροχο Σαββατοκυριακο!!

      Διαγραφή
    2. Dee Dee μου,
      έχεις ένα δυνατό πτυχίο, που σου επιτρέπει να βρεις δουλειά στο εξωτερικό. Να το κάνεις, αν αυτό πραγματικά επιθυμείς.
      Η κολλητή μου ήταν πρόσφατα στη γαλλόφωνη Ελβετία, κάνοντας ειδικότητα παθολογίας. Επέστρεψε πριν 15 μήνες.Το σκέφτεται για να ξαναφύγει.Ήταν πολύ ευχαριστημένη με τη δουλειά και το μισθό, αλλά καθόλου ικανοποιημένη από την ψυχρότητα και την τυπικότητα των ανθρώπων.Εσείς βέβαια θα πάτε πολλοί μαζί από την ίδια οικογένεια, δε θα είναι το ίδιο. Εγώ δε θα μπορούσα να φύγω, θα μου έλειπε πολύ ο ήλιος, η θέα της θάλασσας και τα ανθρώπινα δικά μας ωράρια.

      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή
    3. Στην Γενευη μενει μια καλη μου φιλη. Καποτε το σκεφτοταν να επιστρεψει. Τωρα νομιζω δεν περναει καν απο το μυαλο της μια τετοια σκεψη :)
      Μου αρεσει η Ελλαδα. Μα σκεφτομαι οτι εγω που μενω εδω δεν βλεπω τις ομορφιες της πια. Ενω η φιλη μου, καθε φορα που ερχεται (2-3 φορες τον χρονο) τριγυριζει σε ολη την Ελλαδα.
      Οπως και να εχει, θα ρισκαρα ακομη και να εφευγα καπου μακρυα για μια ποιοτικοτερη ζωη. Ειναι πολυ ομορφη η Ελλαδα, αλλα ειναι κριμα να σπαταλαω τη ζωη μου σε ενα σαπιο συστημα και να μην διεκδικησω κι ενα καλυτερο περιβαλλον για την μικρη μου. Θα μου λειψουν παρα πολλα αν φυγω. Μα δεν γινεται να τα εχουμε ολα. Υπαρχουν προτεραιοτητες :)

      καλη εβδομαδα!!!

      Διαγραφή
  2. Οδοντιάτρους μου έχουν πει ότι χρειάζονται στην Αγγλία...για κοίτα και προς τα εκεί...
    Πάντως έχει καταντήσει όνειρο όλων η φυγή για να καταφέρουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι...
    Καλό Σαββατοκύριακο...φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγλια δεν θα πηγαινα ευκολα. Σκωτια ισως. Δεν φευγω μονο για την κριση. Η κριση απλα με σπρωχνει στην πλατη να κανω κατι που ηδη λαχταραω χρονια.

      καλη εβδομαδα!!

      Διαγραφή
  3. Kαλημέρα!!! Στην Γερμανία έχω συγγενείς και πολλούς φίλους και όλοι μου λένε το ίδιο, ότι τα πράματα έχουν δυσκολέψει και εκεί πάρα πολύ.. Δουλειές δεν έχει και τα ενοίκια είναι φωτιά.... Επίσης πολλοί γιατροί για να βγάλουν extra χρήματα κάθε Παρασκευή πηγαίνουν για δουλειά στην Νορβηγία και στη Σουηδία και γυρίζουν πίσω την Δευτέρα...Γνώμη μου είναι να το ψάξεις για Σκανδιναβία( άλλο επίπεδο ζωής πωε λέμε Ελλάδα καμμία σχέση)..Και εμένα ο άνδρας μου θέλει να φύγουμε στο εξωτερικό, δουλευει μόνο αυτός (εγώ καμαρώνω τα πτυχία μου) και με ένα μισθό δεν βγαίνει... Πάντως όπου και τελικά αποφασίσετε να πάτε, σου εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου καλή επιτυχία.
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια μου ακουσα κι εγω τα ιδια για Γερμανια. Θα το ψαξουμε καλυτερα. Παντως τα γερμανικα χρειαζονται και σε αλλες χωρες. Θα δειξει! Μακαρι να τα καταφερουμε!

      καλη εβδομαδα !!

      Διαγραφή
  4. Ξαφνιάστηκα λίγο. Δεν περίμενα τέτοια ανάρτηση...
    Εύχομαι Dee Dee μου, να γίνει το καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρα δεν περιμενες τετοια αναρτηση; Εχω ξανακανει παρομοιες παλιοτερα. Μαλλον δεν θα τις ειχες πετυχει :) Με ειχες για ανθρωπο που θελω να μεινω εδω να "το παλεψω"; :) Μπα, δεν ειμαι.

      Καλη εβδομαδα!!!

      Διαγραφή
  5. Να φυγεις:)
    Τι κανεις σε μια πεθαμενη -δυστυχως- Ελλαδα;
    Εγω μαζι σου!
    Σου ευχομαι ολοψυχα τα καλυτερα!!
    φιλια:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kwnnie μου, κοιτα να βγαλεις ριζες εσυ εκει κουκλιτσα μου κι αν ακουσεις να ψαχνουν για οδοντιατρους πες μου χαχα :):):)
      Εκει μενουν οι κουμπαροι μας. Ποσο θα ηθελα να ζω κι εγω στο Παρισι. Μα δεν ειναι πολυ ευκολος προορισμος για μας.

      Καλη εβδομαδα !!

      Διαγραφή
  6. Το έχω δει απ την Παρασκευή και δεν σχολιάζω...
    "θα της περάσει είπα" αλλά εσύ εκεί!
    Θες να μάθεις και γερμανικά!!!
    Δεν μαθαίνονται, στο λέω, μπαίνει το ρήμα στο τέλος της πρότασης και μπερδεύεσαι!!

    Τι να πω ... ότι καλύτερο για σένα, για σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα Αννιω μου, ετσι λεει και ο αντρας μου μεσα του νομιζω. Θα της περασει! :):):)

      Θα μαθω θα μαθω θα μαθω :):):)

      καλη εβδομαδα κουκλα!

      Διαγραφή
  7. Τώρα το είδα, έχω να κάνω βόλτα στα blogs πολύ καιρό! Κατερινάκι μου την ξέρεις την γνώμη μου και τα δικά μας! Με την ειδικότητα σου πολλές πόρτες είναι ανοιχτές και χωρίς απαραίτητα την γλώσσα...θέλουν σαν τρελοί γιατρούς στο εξωτερικό, κι από ότι ξέρω κι εδώ, Σουηδία! Μπορεί να παλεύουμε ακόμα 15 μήνες μετά, αλλά τελείως άλλη ποιότητα ζωής!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινα μου, το ξερω. Σε χρησιμοποιω συχνα ως παραδειγμα σε συζητησεις :) Μακαρι να τα καταφερουμε. Αν γινει το θαυμα και κανουμε ενα βημα προς Σουηδια θα σου ζητησω πολλες πληροφοριες :)

      Φιλια πολλα!!!!

      Διαγραφή
    2. Εδώ είμαι για ότι χρειαστείς!! Αν θέλεις κάτι πολύ, θα τα καταφέρεις και πραγματικά στο εύχομαι, αυτό ισχύει και στην περίπτωση μας! φιλιά πολλά!

      Διαγραφή