Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Κυριακη γιορτη και σχολη


Μετα απο τοσα χρονια blogging νομιζω ειναι η πρωτη φορα που γραφω αναρτηση την Κυριακη. Τα Σαββατοκυριακα συνηθως απειχα απο το διαδυκτιο. Το μεγαλο κομπιουτερ στο σπιτι δεν με βολευε ιδιαιτερα. Τωρα ομως ο Δ μου εφτιαξε ενα μικρουλι netbook και το εχω αγαπησει πολυ. Χθες εφτιαξα μια πανευκολη τυροπιτα και σημερα λαχταριστες τηγανιτες. Μυρισε το σπιτι μυρωδιες που μου θυμιζουν αγαπη και φροντιδα. Ο Δ βγηκε για καφεδακι με εναν φιλο, η Φλαππυ εχει ενσωματωθει στο χαλι μπροστα απο την σομπα και το Ισμηνακι κρυβεται κατω απο το τραπεζι που ειναι η φωλια της παιζοντας με το τρακτερ της. Κι εγω αφου εβαλα δυο πλυντηρια (ω ναι!) κι επλυνα τον χαμο της κουζινας μετα τις τηγανιτες, καθομαι και απολαμβανω το καφεδακι μου ακουγοντας ερωτικα τραγουδια αποθηκευμενα στον λογαριασμο του youtube μου, που εχω να ακουσω καιρο.

Το σπιτι που ζω ειναι τριοροφη μεζομενα. Για οικονομια βαλαμε σομπα στο εισογειο και αχρηστεψαμε εντελως τον μεσαιο οροφο για τον χειμωνα. Στο εισογειο ειμαστε λιγακι στριμωγμενα, αλλα εχω απολαυσει πολυ την ζεστασια της σομπας. Στο μεσαιο εβαλα την απλωστρα μου και ανεβαινω μονο για να απλωσω. Ετσι εκανα και πριν λιγο. Και, αν κι εχει συννεφια, ειναι φωτεινη μερα και μου ελειψε η απλωσια του μεγαλου σαλονιου μας. Η μεγαλη τζαμαρια και η απλα που υπαρχει για να παιζει η Ισμηνη. Πεθυμησα την ανοιξη δηλαδη. Και το λεω ψυθιριστα, επειδη ειναι σαν να προδιδω τον αγαπημενο μου χειμωνα, που παρακαλαω παντα να κρατησει λιγο ακομη.
Μεσημεριασε. Ο μπαμπας μου μας εχει μαγειρεψει γκουρμε μενου. Πουρε απο αρακα και πατατες με καραμελωμενα κρεμμυδια και ψητο κοτοπουλο.  Το εχει ξανακανει και ειναι μουρλια. Ετοιμαζομαστε για οικογενιακο φαγοποτι, οπως καθε Σαββατοκυριακο.
Αυριο θα επιστρεψω με φωτογραφιες.
Σε φιλω και να ξερεις οτι ειμαι πολυ καλα σημερα ;)

πανευκολη τυροπιτα με ετοιμο φυλλο
τηγανιτες.... υπηρχαν κι αλλα θανατηφορα συνοδευτικα, αλλα η φωτογραφια βγηκε μετα τη μαχη
ζεστουλααα
το διποδο παιζει με τη φαρμα και το τετραποδο παλευει με ενα λαχιστενιο παιχνιδι
το καταπληκτικο μου netbook

20 ωρες την ημερα ειναι εδω!






8 σχόλια:

  1. Το ότι είσαι πολύ καλά μετράει. Όλα αποκτούν άλλη γεύση όταν η διάθεση έχει φως...Καλή σου μέρα σαλονικιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εεεετσι εεετσι. Δυσκολα μπορει να χαλασει η διαθεση μου σημερα. Ολα μου φαινονται ιδιατερα και λες και συνομωτουν ολα υπερ μου. Μολις βγκε και ηλιος, τον βλεπεις;; :)

      xxxx

      Διαγραφή
  2. Πόσο όμορφες μπορούμε να κάνουμε τις Κυριακές μας...με τ΄απλά, τ΄ανθρώπινα, τ΄αγαπημένα...

    Θέλω να΄σαι πάντα καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη εβδομαδα Αννιω μου, να χαιρεσαι την κουκλιτσα σου!

      Διαγραφή
  3. Σπιτικές συνταγές, μπλόγκινγκ, μουσικούλα και καφεδάκι, χαλαρότητα και ταυτόχρονα μικρές δουλειές...Η χαρά του παιδιού και του άντρα σου που περνούν κι αυτοί ωραία,το τραπέζι με αγαπημένους συγγενείς= πραγματικά μια ωραία Κυριακή!
    Πάντα τέτοια!

    Δε χρειαζόμαστε πολλά για να είμαστε ευτυχισμένοι, νομίζω η χαλαρότητα, η ζεστασιά (μεταφορικά και κυριολεκτικά) και η ωραία ατμόσφαιρα με αγαπημένα πρόσωπα αρκούν για να κάνουν μια μέρα ξεχωριστή!

    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι μερικες μερες που ολα πανε απλα καλα. Τιποτα το εντυπωσιακο. Ηρεμια και χουχουλιασμα!! :)

      καλημερα Νατασσα :)

      Διαγραφή
  4. Αχ μωρέ ο σκυλάκος!
    Φιλιά πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν προσεξεις, τα ματακια της Φλαππυς βρισκονται και πισω απο την καρεκλα στη φωτογραφια με τις τηγανιτες :):):) Αγρυπνος φρουρος χαχα :)

      καλημερααα

      Διαγραφή