Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

χρονος

Ξημερωνουν καποιες μερες που τα βλεπεις ολα αλλιως. Σηκωθηκα στις 7:30. Λειπει η μικρη και χουζουρευουμε λιγακι παραπανω τα πρωινα.
Βρηκα αυτα τα λογια, της παραπανω εικονας, απο την Μωβ μου στο facebook. Και θυμαμαι που ελεγα στη βροχουλα οτι δεν θελω να προσγειωνω τις λεξεις απο φοβο μηπως δεν τις φτασω ποτε.
Η μερα ειναι καθαρα ανοιξιατικη. Νομιζω θα επιστρεψω σπιτι το μεσημερι και θα εχουν ανθισει οι βολβοι μου.
Χωρις το παιδι ο ελευθερος χρονος μου μοιαζει ατελειωτος.
Τελευταια περναω πολυ χρονο εξω απο το σπιτι κι εχουν αρχισει να με πιανουν τα κλειστα μου παλι για αντιβαρο. Εχω αναγκη την απομονωση, το χουχουλιασμα, τη ζεστασια του σπιτιου και της οικογενειας μου.
Ενα γεματο σημερα ποθησα. Γεματο με τις ομορφοτερες σκεψεις μου. Με τις νοτες που με ακολουθουν απο το πρωι. Με τον ηλιο να πεφτει στα ματια μου και να μου θυμιζει Απριλη. Με καθε διαθεση να ζωγραφισω ομορφες τις μερες μου.
Μα ειχα τοσο ελευθερο χρονο πριν γινω μαμα;;

13 σχόλια:

  1. dee-dee εγω δεν εχω παιδακι κι ομως αισθανομαι πολλες φορες οτι δεν εχω καθλου χρονο κ αναρωτιεμαι, αν με το καλο κανω παιδι τι θα προλαβαινω!
    αυτη την περιοδο κι εγω αυτο αισθανομαι, θελω να απομονωθω κ να χουχουλιασω στο σπιτακι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα παραξενο πραγμα συμβαινει, πριν γινω μαμα κι εγω ετσι νομιζα, οτι δεν εχω χρονο. Υπαρχουν κατι μαγικα καλικατζαρακια που μας κοροιδευουν, να το ξερεις :):):)
      Οταν με το καλο κανεις παιδι, ολα θα τα προλαβαινεις, μη σκας. Εχεις δει ποτε καμια να λεει "δεν προλαβαινω λογω παιδιων".... και να το εννοει;; χαχαχα
      χουχουλιασμα, ειναι must για τους σπιτογατους σαν εμας :)

      καλο απογευμα!

      Διαγραφή
  2. Είδες; Πώς αλλάζει η αίσθηση του χρόνου; Αυτό είναι.. κάποτε δεν προλαβαίναμε και τώρα είμαστε μόνες μας για κάποιες ώρες και μας φαίνεται σαν έχουμε άπειρο χρόνο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα μου, ακριβως αυτο.... εχουμε λιγη ωρα κενη και νιωθουμε οτι μπορουμε να κανουμε θαυματα :):):)

      Καλο απογευμα!!

      Διαγραφή
  3. Βρε βρε λείπει η γάτα και χορεύουν τα ποντίκια! Θα στείλω ένα πουλάκι στην μικρή όμορφη Ισμήνη να της πω ότι η μαμά είναι χαρούμενη και την αγαπά, ακόμη κι όταν είναι μακριά της, και ότι ο χρόνος της περνάει ανοιξιάτικα! :)
    Καληνύχτα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα ναι, να το στειλεις. Στο τηλεφωνο χθες βραδυ που καληνυχτιστηκαμε της ειπα οτι θα ονειρευτουμε η μια την αλλη και να με ονειρευτει να χαμογελαω επειδη ειμαι πολυ καλα :) Και μου ειπε οτι κι εκεινη ειναι καλα και αρα να χαμογελαω πιο πολυ :) Συζητηση επιπεδου, οπως καταλαβαινεις :)
      Χωρις το παιδι ειναι πολυ ωραια. Απολαμβανω ολες τις μερες και κανω οσα δεν μπορω να κανω μαζι της. Μα η μιση μου καρδια ειναι μαζι της και μου εχει λειψει παρα πολυ. Μπερδεμενα συναισθηματα :)

      καλημερααααα

      Διαγραφή
    2. Μα αν δεν είναι αυτές συζητήσεις επιπέδου, τότε ποιες είναι;;; Θυμήθηκα μια ανάλογη συζήτηση που μου περιέγραψε μια συνάδελφος τις προάλλες: λέει στον μικρό της γιο "Σε αγαπώ ως τον ουρανό!" κι εκείνος γυρνάει και της λέει "Εγώ σε αγαπώ ως το δρόμο!", προφανώς θεωρώντας την απόσταση αυτή εξίσου σημαντική με την πρώτη!... χαχα, μικρές ψυχούλες!...

      Φυσικά και είναι δύσκολο μακριά της, είναι το πιο... κομμάτι σου απ' όλα τα κομμάτια σου!... Αλλά σίγουρα χρειάζεται και αυτή η απόσταση μεταξύ σας, για να νιώσετε τους εαυτούς σας μακριά η μια από την άλλη... Και αφού και οι δυο σας είστε καλά, ούτε γάτα ούτε ζημιά! ;)

      Καλημέρες! :D

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχα απαιχτος ο μικρος της συναδελφου σου. Ναι, στο μυαλουδακι του ειναι μακρυα ο δρομος:) Κι εμενα μια φορα μου ειπε οτι με αγαπαει μεχρι το νοσοκομειο, επειδη οταν πηγαμε στη θεια μου που ηταν στο νοσοκομειο της φανηκε μεγααααλη αποσταση :):):)
      Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Ολα χρειαζονται τις σωστες ισορροπιες. Νομιζω οτι χρειαζοταν να χωριστουμε για λιγο τωρα. Ειχε γινει και πολυ μαμακιας :) Να δω τωρα που θα επιστρεψει αν θα ξεκολλαει απο πανω μου για να παει σχολειο :):)

      Καλο απογευμααα

      Διαγραφή
    4. χαχαχαχαχαχαχα, ως το νοσοκομείο,ε;... Γι' αυτές τις ατάκες και μόνο ανυπομονώ να γίνω μητέρα, χαχααχαχα!...

      Πρόσεχε μόνο μην σε παρατάει και φεύγει για το σχολείο της, και τρέχεις μετά! χεχε! Συνήθως νομίζω τα παιδιά απογαλακτίζονται πιο εύκολα από τις μαμάδες, όχι;... :P

      Φιλιά!

      Διαγραφή
    5. θα σε γελασω φιλεναδα. Δεν ξερω. Κι εγω απο αυτη την μικρη μαθαινω. Και πανω που θα παω να το παιζω "εξυπνη" οτι ξερω, στο δευτερο παιδι,( οταν με το καλο το παρουμε αποφαση για ενα δευτερο) εκεινο θα ειναι εντελως αλλος χαρακτηρας και αντε φτου κι απο την αρχη :):)
      Οι ατακες των μικρων ειναι ολα τα λεφτα. Θα επρεπε να εκδοθουν σε βιβλια :):)

      καλημερααα

      Διαγραφή
    6. Έτσι όπως το λες... Άλλο παιδί, άλλη προσωπικότητα, φτου κι από την αρχή... Τελικά αυτοί οι γονείς είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως... χαχαχαχα να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα, καλησπέρα,
    ΄Εκανα μια βόλτα στο blog σου και διάβασα πολλές αναρτήσεις
    μονοκοπανιά..σαν σφηνάκι ένα πράμα.

    Με άγγιξε η ειλικρίνεια αλλά και ο ρομαντισμός σου..

    Σπάραξα με το χαμό της θείας σου..(έχασα κι εγώ μια θεία αγαπημένη, πάνε 3 χρόνια)

    Κι εκεί που κάνεις όνειρα για τι μικρούλα σου, βρήκα και δικά μου όνειρα..

    Χάρηκα που ανταμώσαμε..σου στέλνω τα φιλιά μου


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι πολυ που εκπεμπουμε στο ιδιο μηκος κυματος. Ειναι ωραια αισθηση να εχεις συνεπιβατες στο ταξιδι σου :)
      Τι να σε κερασω που ειχες την υπομονη να διαβασεις τοσες αναρτησεις μαζεμενες;; :):):):)
      Σου ευχομαι μια υπεροχη μερα!!!!

      Διαγραφή