Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

σκεψεις

Πριν λιγες μερες ηρθε η παιδικη μου φιλη σπιτι, δικηγορος πια. Η κακια η ωρα τα εφερε ετσι και χρειαζομαι την επαγγελματικη της ιδιοτητα. Ειχα να τη δω πανω απο 3 χρονια, επειδη ελειπε Αθηνα ενα διαστημα, αλλά ηταν σαν να την ειχα δει μολις χθες. Δεν χορταινω να μιλαω γι'αυτα τα βιωματα οταν τα ζω. Βγηκα να την προϋπαντησω, κατεβηκε απο το αυτοκινητο και αγκαλιαστηκαμε σφιχτα, περνωντας ολα οσα νιωθαμε η μια στην αλλη.Ειναι ωραιο να συνεργαζεσαι επαγγελματικα με ανθρωπους που τους νιωθεις τοσο δικους σου.


Πρωι πρωι ειχα δουλεια σε τραπεζα στη Χαριλαου. Πρωτη φορα προσεξα οτι η Χαριλαου εχει το δικο της αρωμα. Παρκαρα, ευτυχως γρηγορα, και μολις ανοιξα την πορτα του αυτοκινητου με ρουφηξε μια χοανη μεσα στο παρελθον μου. Η μυρωδια της γειτονιας μου. Σχεδον χαμογελαστη πηγα στην ακεφη και δυστυχισμενη υπαλληλο της Αγροτικης Τραπεζας να ρωτησω κατι. Πρεπει να γινεται ακομη πιο δυστυχισμενη, η συγκεκριμενη κοπελα, οταν εξυπηρετει καποιον, γι'αυτο το αποφευγει. Δεν πειραζει, μικρο το κακο. Επεστρεψα , πηρα το παναρχαιο αυτοκινητακι μου και πηρα το δρομο της επιστροφης. Ξαφνικα εστριψα δεξια, ειχα 2 λεπτα χρονο να πω ενα καλημερα στον Μαριο και την Μαρια  κι ας ειναι να βρεθουμε ξανα μεθαυριο.

Το απογευμα θα ειμαι μονη στο σπιτι. Εχει γεμισει η ζωη μου συναντησεις και δεν θυμαμαι απο ποτε εχω να μεινω μονη. "Καθε βραδυ, οταν κοιμαται η μικρη" θα βιαστει να απαντησει ο αντρας μου αν του το ελεγα. Καποια πραγματα δεν εξηγουνται ομως. Γι'αυτο δεν λεω σε εκεινον αυτη μου τη σκεψη αλλα καθομαι εδω και κανω διαλογους μονη μου.  Κι απο τη μια, να σου πω την αληθεια, θα μου αρεσε να χουχουλιασω ολο το απογευμα στον καναπε, με τη σομπα να καιει, ενα ωραιο κρασακι κι ενα ωραιο βιβλιο ισως. Απο την αλλη, ειναι τοσα που πρεπει να γινουν τωρα που λειπει το Ισμηνακι. Εξαλλου, νομιζω το ιδιο απολαυστικο θα ειναι και να συνεφερω λιγακι το παλιο σαλονι, που εχει καταντησει αποθηκη.

Συναντησεις γεματη η ζωη μου. Αλεξανδρα, κουμπαροι, φιλοι, θειοι, Νελη.... εχθροι. Αναμπουμπουλες και συγκινησεις. Και το βραδυ μια αγκαλια. Και κοιταζω ψηλα να ψιθυρισω ενα ευχαριστω, που μεσα στην ολη ασχημια καταφερνω και εχω ομορφη ζωη στην καθημερινοτητα μου, στο σπιτι μου. Εχει λιγες μερες που θυμαμαι το ονειρο, που ακουσα τη θεια μου, πριν τα χριστουγεννα, να με παρακαλαει να παω στο σπιτι της, στην Αρναια, για τις γιορτες. Και δεν ειχα ιδεα τοτε, ολα οσα θα ερχοντουσαν μετα. Και τωρα βγαζουν ενα νοημα ή εμενα με βολευει να τα ερμηνευσω ετσι. Και το αλλο ονειρο με τα φιδια. Κοιτα να δεις με τι ασχολουμαι.

Κλεινω. Τα λεμε αυριο



10 σχόλια:

  1. Αχ αυτά τα όνειρα..μόνο να μην σε στοιχειώνουν..
    Οι όμορφες στιγμές μοναξιάς είναι απαραίτητες καμμιά φορά, όπως τα λες..να μην κάναμε δουλειές αλλά να είχαμε λίγο κρασί, μουσική κι ένα βιβλίο..ωραία,ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα μπα, δεν ασχολουμε με ονειρα Βερα μου. Ετυχε τωρα, με δυο απανωτα εντονα ονειρα που ειδα. Γι'αυτο τα σχολιαζω :)
      Χθες τελικα αντι για κρασακι και βιβλιο με χουχουλιασμα, εκανα δουλειες ως τις 11 το βραδυ. Το ευχαριστηθηκα ομως. Αγγαρεψα τον μπαμπα μου και ηρθε και μου κρεμασε καποια ραφια που χρειαζομουν και συμμαζευα τα ασυμαζευτα μετα :)

      καλημεραααα

      Διαγραφή
  2. Αχ βρε Deedaki με την μαμά σου θα σε βάλω να κάνεις παρέα, να δεις τι ωραίο νόημα θα βγάζουν τα όνειρά σου. Σκέτος προφήτης η μαμά.
    Συνάντησες κι εχθρούς ε; Εκεί έμεινε λίγο το μάτι μου. Να σου πω... αυτό έχει τρομερό ενδιαφέρον! Αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον η μέρα χεχε.
    Εγώ λέω ν'απολαύσεις την ηρεμία όσο λείπει το Ισμηνάκι και ν΄ασχοληθείς με όσα σου λείψανε. Απαραιτήτως να γεμίσεις την μπανιέρα για ένα χαλαρωτικό μπάνιο, εγώ πάντως θα το έκανα σίγουρα!
    Φιλιά κορίτσι!
    Καλή Χρονιά σου ευχήθηκα; Πάντα με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσακι μου, θα παω στο ομορφο καφε των γονιων σου να ζητησω κι εναν ελληνικο να μου πει και το φλιτζανι; :):)
      Εχθρους δεν ειδα στο ονειρο μου, ισως δω στον ξυπνιο μου :):) Δε βαριεσαι, καλα να ειμαστε και θα τα ξεπερασουμε ολα :)
      Παντως θα ηθελα να γνωρισω τη μαμα σου, οχι για το ονειρο, ετσι απλα επειδη μου φαινεται πολυ ενδιαφερον γυναικα απο οσα εχω διαβασει κατα καιρους σε σενα και στην Κατερινα.

      Την μπανιερα δεν την γεμιζω ποτε, πρεπει να εχω πανω απο δεκαεια να κανω τετοιο μπανιο :) Αν μπορουσα στο σπιτι θα εβαζα μια μεγαλη ντουζιερα με υδρομασαζ :) Οπως ειπα και στη Βετα, με δουλειες περασε το χθεσινο βραδυ τελικα. Αλλα το απολαυσα επειδη ειχα αναγκη να βαλω μια ταξη σε καποια πραγματα :)

      Καλημερα Λιτσακι μου

      Διαγραφή
  3. Από τη μια λες χεσ΄τους κι αυτούς και το κωλόσπιτο (ως ύλη)! Από την άλλη λες για το γαμώτο γιατί να πάρουν άλλοι κάτι που δε δικαιούνται! Και μάλιστα ανεμπόδιστα να πράττουν αδικίες! Γιατί είναι Dee Dee μου ο κόσμος έτσι; Και δυστυχώς είναι πολλοί έτσι! Ώρες ώρες σκέφτομαι οτι δυστυχώς δεν είμαστε εμείς έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε φιλε/η

      ναι, καπως ετσι ειναι τα συναισθηματα. Θα διαφωνισω μονο στο τελευταιο. Ευτυχως δεν ειμαστε εμεις ετσι. Γιατι, αν κοιταξεις λιγο πιο προσεκτικα τις ζωες του καθενος, θα δεις ποιος ειναι ο κερδισμενος στην ουσια :) Το σπιτι αυτο απλα εχει μεγαλη συναισθηματικη αξια. Κριμα ειναι η ολη καταλληξη, αλλα δε βαριεσαι, την υγεια μας να εχουμε. Λεω πολυ συχνα τελευταια την γνωστη, απο την διαφημιση, ατακα "Σωπα μωρε, θα τα καταφερω" :)

      Εισαι γνωστος/η μου;; Αν περνας κατι παρομοιο, ευχομαι γρηγορα και ανωδυνα ξεμπερδεματα :)

      καλησπερααα :)

      Διαγραφή
  4. Αχ το σκέφτομαι αυτό έντονα, γιατί άτομα σαν εμάς πληγωνόμαστε από τέτοιες συμπεριφορές και καταστάσεις, ενώ οι άλλοι ανεμπόδιστοι βαδίζουν...!

    Την καλησπέρα μου και να χαίρεσαι την όμορφή σου οικογένεια και τον όμορφο εαυτό σου!

    ένας απλός και σιωπηλός σου αναγνώστης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μου

      εισαι σιγουρος οτι οι αλλοι "ανεμπιδιστοι" βαδιζουν; :) Για κοιταξε ξανα. Πιστευω πολυ οτι ελκουμε ο,τι δινουμε. Αν δωσεις κουτοπονηρια, αυτο θα σου επιστρεψει σιγουρα :) Μη ξεχνας να εισαι συγκεντρωμενος στον στοχο. Ο στοχος ειναι να ξεμπερδευουμε απο αυτη την κατασταση οσο πιο ανωδυνα γινεται. Οταν τελειωσει ολη αυτη η ιστορια, εμεις θα κοιμομαστε ησυχοι τα βραδυα. Μην αφησεις κανεναν πιο κατω απο εσενα να σε κατεβασει στο επιπεδο του με τη συμπεριφορα του. Να κανεις ενα βημα πισω και να βλεπεις την εικονα πιο καθαρα.

      Σου ευχομαι τα καλυτερα :)

      Διαγραφή
    2. Τι όμορφες συμβουλές. Σε ευχαριστώ κ εγώ εκ μέρους του φίλου. Καλή εβδομάδα ντιντι :)

      Διαγραφή
  5. ολα ξεπερνιουνται αφου εχεις μια αγκαλια καθε βραδυ να σε περιμενει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή