Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μια ομορφη Τεταρτη

Ανοιξε τα ματια και το ρολοι εδειχνε 8:30. Ποσες μερες εχει αραγε που δεν ξυπναει στις 6:30; Δεν θυμαται, ουτε προσπαθει να υπολογισει. Ηρθε και τρυπωσε το ξωτικο της κατω απο το παπλωμα και εκεινη το πηρε αγκαλια και ηλπιζε να κοιμηθει λιγα λεπτα ακομη.
Επεστρεψε και η Νικολεττα και ειχαν ραντεβου σπιτι της για καφεδακι αργοτερα. Ηθελε να παει ΙΚΕΑ να παρει καποια κουτια αποθηκευσης και καλαθια, αλλα εμαθε οτι ηταν κλειστο. Ολη η μερα ειχε μια αναλαφρη διαθεση. Ολα κυλουσαν ηρεμα. Εβαλε στο προγραμμα μεχρι την αλλη εβδομαδα να φτιαξει τα δυο τερλικακια για τα δυο μωρακια που "χρωσταει". Το ενα θα ταξιδεψει μεχρι Γαλλια και ευχηθηκε για μια στιγμη να χωρουσε και η ιδια στο κουτι που θα στειλει για εκει.
Δεν κερδισε το πρωτοχρονιατικο λαχειο, αλλα φετος καταφερε να παρει το τηλεσκοπιο, που ηθελε απο περσι να παρει, στον αντρα της. Ηρθε και για εκεινη ο Αγιος Βασιλης με ενα ζευγαρι μαργαριταρενια σκουλαρικια που τοσο ηθελε. Δεν τα εβγαλε απο τα αυτια της απο εκεινο το βραδυ.
Οι γιορτες περασαν σαν καποιο απο τα μυθιστορηματα που της αρεσει να διαβαζει. Ξεκουραστηκε αλλα και βγηκε με αγαπημενους φιλους. Γεματες πολυτιμες αναμνησεις οι αποθηκες.
Το βραδυ, αφου εβαλε τη μικρη για υπνο εσερνε τις παντοφλες της καθε που πηγαινε να βαλει ξυλο στη σομπα. Της αρεσει αυτη η συνηθεια και θυμαται τη μαμα της να τη μαλωνει να περπαταει "κανονικα". Κανεις ποτε δεν εδωσε την ερμηνεια του "κανονικα" ομως. Κι ετσι αυτη, ακομη σερνει τις παντοφλες οταν ειναι μονη και περπαταει κανονικα.
Λιγο μετα τα μεσανυχτα, οταν γινεται συνηθως κολοκυθα - γι'αυτο και αποφευγει αυτες τις ωρες- χωθηκε κατω απο το παπλωμα και ονειρευτηκε για αλλη μια φορα την Ελβετια. Μια απο αυτες τις μερες σκεφτεται να φτιαξει γλυκο τραχανα με μπολικη φετα. Δεν θα μοιαζει με τον σπιτικο της γιαγιας της αλλα θα τη ζεστανει εξισου.

6 σχόλια:

  1. Ηρεμία, όνειρα, σόμπα και τραχανά δηλαδή..
    Μια γαλήνη μου ήρθε!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα μου, ετσι ετσι, σομπα και τραχανα :)

      καλο απογευμα!!

      Διαγραφή
  2. Άστα φιλενάδα. Ούτε εγώ κέρδισα το κρατικό, άστα να μη στα λέω. Ουφ. Αμάν. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ και βαχ αρτιστακι μου και ο θεος βοηθος :):)

      πολλα φιλια γλυκια μου!

      Διαγραφή
  3. ax θαλπωρή.. καλή συνέχεια αγαπημένη deedee :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουλπακι μου
      η οικογενεια μου , μετα απο μια απωλεια που βιωσα, υπογραμμιστηκε με χρυσο μαρκαδορο :) Θαλπωρη μεσα σε κλιμα αγαπης.... ανεκτιμητο ;)

      καλο απογευματακι!!!

      Διαγραφή