Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

να μην ξεχασω

Αντε, πολυ εμεινε αυτη η αναρτηση και ειναι και προκλητικη στις μερες μας. Σκεφτομαι οτι μαλλον θα παρω μια "φθηνη" φωτογραφικη τσεπης, οπως μου προτειναν 1-2 φιλες, για να εχω για τις γιορτες και οταν, φασουλι φασουλι γεμισει ξανα ο κουμπαρας μου, θα παρω και τη μεγαλη που αγαπησα :) Ωραια, εκλεισε το θεμα.
Μπηκε και ο Νοεμβρης λοιπον. Φορτωμενος φθινοπωρο και με χαμογελα βροχινα. Την Κυριακη μου ειπαν θα εχει καλο καιρο. Θελω να παω σε μια γιορτη καστανου εδω κοντα, στο Λιβαδι, Δημου Θερμης. Μου αρεσουν πολυ τετοιες καταστασεις. Καποτε αγοραζα το περιοδικο ICONS και ειχε μια μονιμη στηλη, με ημερολογιο του καθε μηνα και διαφορα φεστιβαλ που γινονται σε διαφορα μερη του κοσμου. Τοτε, εκοβα σελιδες και τα κρατουσα, αυτα που μου αρεσαν, σε ενα ντοσσιε. Φεστιβαλ σοκολατας στην Νοτια Ιταλια, φεστιβαλ μπυρας στην επαρχια της Γερμανιας, φεστιβαλ καλαμποκιου σε χωρια της Γαλλιας. ... μακαρι να μπορουσα να ταξιδευω και να πηγαινω σε οσα χαρτακια ειχα κοψει και ειχα κρατησει στο ντοσσιε μου. Παντα ζηλευα τη δουλεια του Τασου Δουση και της Μαγιας Τσοκλη.
Αυριο θα ερθει και η σομπιτσα μας. Σαββατοκυριακο θα την αναψουμε δοκιμαστικα κι ανυπομωνω να ερθει η στιγμη. Θα ερθει κι ενας φιλος του αντρα μου που αγαπω πολυ το Σαββατο και πιουμε καφεδακι γυρω απο την σομπιτσα. Μετα θα τους αφησω μονους να τα πουνε και θα παω επιτελους να φτιαξω τα χειμωνιατικα-καλοκαιρινα.Την Κυριακη θα παμε οικογενειακως στο "φεστιβαλ" καστανου και ισως μαζεψω λιγα διακοσμητικα ξυλα που χρειαζομαι απο ενα καταπληκτικο μερος που εδειξε η Λιτσα πριν λιγο καιρο.
Ολο απο κατι πιανομαι να ξεφυγω. Φωτογραφικες, πανηγυρακια, καφεδακια με φιλους. Ολο κατι θα βρισκω, με κοπο πλεον, μα να μην ξεχασω να το ψαχνω. Να μην ξεχασω να σκαβω να βρω τα χαμογελα που μου σκεπασαν με βρωμιες και φοβο. Να μην ξεχασω.

11 σχόλια:

  1. Το καλό που σου θέλω να μη ξεχάσεις, ει...;)
    Εννοείται ότι δεν θα τους κάνουμε το χατήρι.
    Το διάβασα και εγώ γι'αυτή τη γιορτή κάστανου. Μου έρχονται ήδη οι ευωδιές απο το ψήσιμο τους. Και μου'ρθε μια ιδέα. Μόλις πάρεις τη μηχανή σου (με το καλό), έλα να φωτογραφήσουμε καστανάδες στο νησί. Ε? Περιμένω απο σένα να μου πεις πότε...Τι λες? ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρεσει η ιδεα σου! Υπαρχουν ακομη στην Αριστοτελους; Εχω την μικρη και ειναι δυσκολο, αλλα μπορουμε, αν βρουμε καποιο αλλο "θεμα" να το κανονισουμε και να εχω και την μικρη :) Ξερω και καποια αλλη κοινη γνωστη μας που θα ακολουθησει σιγουρα, την φεγγαρενια :)
      Μηπως στο παζαρι βιβλιου;;;
      Χμμμμ κατι θα σκεφτω :)

      Μου εφτιαξες τη διαθεση:) Σε φιλω. Καλημερα!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απολύτως. Και φυσικά το "φεγγαράκι" θα είναι παρέα. Έχει και εξαιρετική ματιά στις φωτογραφίες εξάλλου...;)

      Διαγραφή
  2. Ζηλεύω αυτήν την ξεγνοιασιάς που εχεις , μου χρειάζονται οι στιγμες γαλήνης και ηρεμίας να περάσεις καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι και μονο στη σκεψη οτι καποιος εξακολουθει να βλεπει "ξεγνοιασια" σε οσα γραφω. Πολλοι, ακομη και σε μια "χαρουμενη" αναρτηση μυριζονται οτι ειμαι σφιγμενη και αγχωμενη, μονιμως πλεον. Να ξερεις ποσο προσπαθω να ξε-νοιαζω!!! :)

      Σου ευχομαι ενα ηρεμο και ομορφο Σαββατοκυριακο:)

      Διαγραφή
  3. αχ μη ξεχνάς.. μη χρειάζεται να θυμάσαι βασικά.. είναι σαν την ανάσα.. αμα "ξεχάσεις" θα σκάσεις.. κι εμείς μαζί σου.. εξάλλου αυτό είναι η ζωή.. να ασχολήσαι με όμορφα και να δημιουργείς.. να μπορείς να δίνεις.. και να μην περιμένεις να σου δίνουν.. :) :)
    καλησπέραααα :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουλπα μου

      ωραια τα λες επειδη εσενα σου βγαινουν αυθορμητα. Ετσι θα επρεπε να συμβαινει με ολους. Με καποιους απο εμας θελει λιγακι δουλεια:)

      Καλη εβδομαδα φιλε μου!

      Διαγραφή
  4. Αχ DeeDee μου να πάμε, να πάμε. Κι εγώ ελπίζω ο καιρός να' ναι αύριο καταπληκτικός, για να το απολαύσουμε. Οι ΚαΠα μάλλον δεν θα είναι, αλλά εμείς το σκεφτόμαστε σοβαρά! Ε ρε και να πέσω επάνω σας, τι καλά! Λένε ότι θα γίνεται πανικός, βρε λες;
    Όσο για τα ταξίδια... άστα. Λέγε μου για φεστιβάλ, λέγε μου λέγε μου!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσα μου πηγαμε αλλα δεν ηταν οπως το φανταζομουν τελικα. Κακη συννενοηση :)
      Αλλη φορα ελπιζω να βρεθουμε :)

      καλη εβδομαδα!!

      Διαγραφή
  5. Με τόση φτώχεια και τέτοια τιμή η βενζίνη πού να ξεκινήσω από δυτικά να πάω Λιβάδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο εσας ειναι λιγακι μακρυα, απο εμας ηταν ενα τεταρτακι μονο :):) Κι εγω την δυτικη Θεσσαλονικη εχω να την επισκεφτω πολυ καιρο, σε καταλαβαινω :)

      καλη εβδομαδα!

      Διαγραφή