Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ο δικος μου Σεπτεμβρης

Θα μπορουσε κανεις να ισχυριστει οτι ο Σεπτεμβρης εχει το κλειδι μου. Απο τις πρωτες κιολας ημερες, νιωθω να ανοιγει μια κερκοπορτα και να καλπαζουν ασπρα αλογα μεσα μου. Προς τα μεσα; Προς τα εξω; Δεν εχω καταλαβει. Αλλα νιωθω να αδειαζω τα αχρηστα και να κανω χωρο για φρεσκα βιωματα. Θα μπορουσα να ευχομαι "καλη χρονια" ολο τον μηνα. Μετραω ακαδημαικα τις χρονιες.
Εχει δυο μερες που ετοιμαζω ζεστο καφεδακι τα πρωινα. Παντα βιαζομουνα να φερω το φθινοπωρο κατω απο τα ποδια μου και να χοροπηδαω πανω του με τα λερωμενα αρβιλακια μου. Καθε τετοια εποχη μου λειπει το μεγαλο παρκο που περπατουσα στην Constanta για να παω στο μαθημα μου καποια πρωινα. Ή τα παρκα που διεσχιζα με το τρολευ 137 απο το Kohoutovice μεχρι το πανεπιστημιο. Υπεροχες διαδρομες.
Εφτιαξα, που λες, ζεστο καφεδακι και δεν μπορω να πετυχω μουσικη να μου ταιριαζει. Ο,τι βαζω μου φαινεται φτωχο. Πριν 2 μερες μου εφεραν δυο κλωναρακια αγιορειτικο βασιλικο και τα ξεχασα χωρις να τα βαλω σε λιγο νερακι. Χθες τα ειδα μαραμενα πανω στον παγκο της κουζινας, στο γραφειο μου και στενοχωρεθηκα. Τα εβαλα σ'ενα αδειο τενεκεδενιο κουτακι του καφε, με λιγο νερακι. Και σημερα με υποδεχτηκαν φουντωτα και καμαρωτα. Καλο σημαδι, σκεφτηκα, επειδη εχω αναγκη να τα βλεπω ολα ως οιωνους. Κραταω στις χουφτες μου το ζεστο καφεδακι και ονειρευομαι τις αλλαγες που επονται. Στο σπιτι πρεπει να γινουν επειγοντως αλλαγες. Τα σχεδιαγραμματα ειναι ετοιμα. Αρκει να πετυχω τον Δ με κεφια για να πει το "οκ, ξεκιναμε".
Ξεκιναμε! Ξεκιναμε γυμναστηριο, αλλαγες, βαζουμε νεους στοχους. Ενα υπεροχο φθινοπωρο σταθηκε μπροστα στα ματια μου. Ξεθωριαζουν ολες οι ασχημιες αυτη την εποχη. Φθινοπωρο!
Εχω τη διαθεση να οργανωσω τη σοφιτα, την αποθηκη, τα παταρια του μυαλου μου. Και σκεφτομαι συνεχεια με μια ροζ-σομον αποχρωση, ισως και λιγακι με κιτρινωπες πιτσιλιες. Η βροχουλα λεει οτι μου ταιριαζει πολυ αυτο το στυλ. Η αληθεια ειναι οτι καποιες στιγμες θελησα να το αποφυγω , μηπως εδειχνε γλυκαναλατο, πανω μου, το αποτελεσμα. Μα οταν κατι εχει βαθος μεσα σου, δεν ξεριζωνεται ευκολα. Ετσι κι εγω του ανοιγω δρομους και το απολαμβανω.
Με ολη αυτη τη διαθεση που σταζει μελι σε καθε κινηση των χεριων μου σου ευχομαι εναν υπεροχο Σεπτεμβρη! Περιμενω τωρα να βαλω το πρωτο μου μακρυμανικο...

υ.γ.1 στα γεννεθλια μου τελικα δεν εκανα τιποτα, στο ειπα;
υ.γ.2  τι λουλουδι να φυτεψω αυτη την εποχη;

24 σχόλια:

  1. Τί να φυτέψεις δεν ξέρω..
    Ξέρω όμως ότι "φύτεψες" ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μου με αυτή σου την ανάρτηση!

    Να έχεις ένα όμορφο φθινόπωρο, ακριβώς όπως το φαντάζεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χαμογελο ειναι το ωραιοτερο λουλουδι :):) Χαιρομαι που φυτρωσε στο προσωπακι σου!!! Καλη λευτερια σου ευχομαι!!!

      Διαγραφή
  2. Α ρε σαλονικιά μου με την ενέργεια σου...Να τη θυμάσαι αυτή την ζωή που σου δίνει ο Σεπτέμβρης τους μήνες του χειμώνα που θα σε μελαγχολούν, ναι?? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προσπαθησω να τη θυμαμαι, δεν υποσχομαι τιποτα ομως :):):)

      Διαγραφή
  3. γι' αυτό μ' αρέσει το φθινόπωρο! γιατί είναι σαν το καλοκαίρι σαν σφουγγάρι να τα έσβησε όλα και να έκανε χώρο για νέους στόχους, για όνειρα πώς θα τα κάνεις όλα όπως πρέπει, πως θα τ' αρχίσεις όλα από την αρχή!
    κι αν δεν τα καταφέρεις θα έρθει ο επόμενος σεπτέβρης :P
    καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι , καπως ετσι το βιωνω κι εγω. Αρχιζουμε με καθαρα τετραδια και υποσχεσεις να τα διατηρησουμε περιποιημενα :):)

      Διαγραφή
  4. Μααα...γι'αυτό αλλάζουν οι εποχές, για να έχουμε πάντα κάτι να περιμένουμε, κάτι να μας θυμίζει την ελπίδα, τις ευκαιρίες, οτι πάντα μπορούμε να αλλάξουμε και να κάνουμε σχέδια. Να μην βουλιάζουμε... γιατί η φύση δεν το κάνει κι εμείς, πλάσματά της θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες της. Κι ας μας φαίνονται καμιά φορά όλα δύσκολα κι ακατόρθωτα.
    Τι να φυτέψεις; Εγώ πέρσι τέτοια εποχή νομίζω ή λίγο εργότερα έβαλα τουλίπες αλλά δεν βγήκανε... Τις έφαγε το μαύρο χώμα. χιχιχι
    Καλημέρα κούκλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απολυτο δικιο σαλονικια μου. Μαθαινουμε παντα απο την φυση!
      Τουλιπες;;; Μπααα. Θελω κατι με πολλα ανθακια, θαμνωειδες.... υπαρχει;; :):):)

      Διαγραφή
    2. Να δώσω μια πληροφορία; Τις τουλίπες τις φυτεύουμε τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη. Και παίρνουμε άνθος τον Απρίλιο και Μάιο. Μετά τίποτα... περιμένουμε την επόμενη χρονιά!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστουμε Λενα για τις πληροφοριες. Δεν εχω ιδεα απο τουλιπες :)

      Διαγραφή
  5. Καλό φθινόπωρο με μακρυμάνικα μπλουζάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω για την ομορφη ευχη. Ανταποδιδω αν απολαμβανεις κι εσυ την φθινοπωρινη δροσια :)

      Διαγραφή
  6. Σπανια βρισκεις καποιον που να εκτιμα τον Σεπτεμβρη.Ειναι ωραιο να τον βλεπει κανεις θετικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτιμαω πολυ και τις Δευτερες..... ειμαι καλα γιατρε μου; :):):)
      Μακαρι να ψαχνουμε παντα την θετικη πλευρα των πραγματων, εχεις δικιο!

      Διαγραφή
  7. Καλό φθινοπωράκι DeeDee μου. Ξέρω ότι εσύ την εκτιμάς ιδιαίτερα αυτή την ευχή! Δύσκολο μου φαίνεται πως θα είναι, αλλά η δροσιά που μας χαρίζει δίνει πολύ κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, την εκτιμαω πολυ την ευχη σου :)
      Ευχομαι και σε σενα ενα υπεροχο φθινοπωρο και ολα να πηγαινουν προς το καλυτερο!!

      Διαγραφή
  8. Καλό φθινόπωρο... Εγώ το φθινόπωρο δε φυτεύω λουλούδια πάντως... Μόνο την άνοιξη όταν βγαίνω στο μπαλκόνι για να βλέπω λίγο χρώμα μέσα στα γκρι τσιμέντα της γειτονιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και την ανοιξη πηρα, με λιγη βοηθεια απο τη μαμα μου, εχουν σωθει ολα :)
      Αλλα θα ηθελα και τωρα κατι κιτρινο να μου κανει παρεα :)

      Διαγραφή
  9. Τι όμορφα τα έγραψες.. Κι εγώ έτσι νιώθω με το Σεπτέμβρη. Η καλύτερη εποχή για ανανέωση σε όλα, εσωτερικά κι εξωτερικά.. Ζεστό καφέ είπαμε, έκανα κι εγώ!
    Τώρα ανυπομονώ για την πρώτη ψύχρα, για μακρυμάνικο..τι ωραία,ε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα μου, ετσι ακριβως! Σημερα εχει συννεφια, μολις εκαναν εναν ζεστο καφε και χαζευω φωτογραφιες :)

      καλημερα:)

      Διαγραφή
  10. Καλό μήνα Κατερινάκι μου, έχω μέρες να σε επισκεφτώ! Δεν έχουν άδικο λοιπόν που λένε ότι ο Σεπτέμβρης θα έπρεπε να είναι η αρχή του χρόνου! Παλιά δεν εκτιμούσα αυτή την εποχή, τα τελευταία χρόνια άλλαξα γνώμη. Σήμερα είχε ένα δροσερό αεράκι φθινοπωρινό, το απόλαυσα! Εμείς φυσικά φορέσαμε ήδη μακρυμάνικα...λογικό ε? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα αρχιζε απο τον Σεπτεμβρη η χρονια, εμεις θα λεγαμε "καλη χρονια" τον Ιανουαριο :) Ειμαστε και λιγακι ανικανοποιητοι παντα :)
      Φορατε ηδη μακρυμανικα; Ωραια... να απολαυσετε τις δροσιες :)



      Διαγραφή
  11. Καλημέρα, Join to the club, είναι ανακούφιση να ξέρω οτι υπάρχουν και άλλοι που γιορτάζουν τον Σεπτέμβρη έτσι, υπέροχο το κείμενο σου πραγματικά...

    Καλή συνέχεια, φιλιά, Βικτώρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικτωρια μου
      ειναι υπεροχο και για μενα να ξερω οτι δεν ειμαι η μονη :)

      καλημερα

      Διαγραφή