Τρίτη 8 Μαΐου 2012

μικρα βηματα

Ν:  «Τι θα γινει; Θα ξεκινησουμε γυμναστηριο τελικα;; Εγω αρχισα»
Κ:  «Δεν τα μπορω αυτα, ειδικα τα μηχανηματα. Ισως αν καναμε αερομπικ...»


Κι αν βρω 50 ευρω τον μηνα, γιατι να μην ξεκινησω χορο και να παω γυμναστηριο; Ισως και περπατημα τα πρωινα. Χαζευω τις φωτογραφιες του Αντρεα με το ποδηλατο και ξεσηκωνομαι. Δεν μπορει, θα μπω σε προγραμμα. Δεν γινεται να ειμαι ασυνεπης για παντα.



Υφαινω στον μικρο αργαλειο μου μαζι με τις κλωστες τις σκεψεις και τους στοχους μου κι ευχομαι να μπορεσω να τους δεσω κομπο στο τελος να μην ξεφτισουν ξανα. Βαζω ολα τα χρωματα της ανοιξης στο υφαντο μου. Κοιταζω το λοφακι του Αγιου Παντελεημωνα οσο η μικρη ζωγραφιζει και χαμογελαω για τη φυση που μου χαριζεται. Υποσχομαι να βρω χρονο για εκεινη.

Η βιγονια ολοενα βγαζει πρασινα φυλλαρακια κι ας μου ελεγε η μαμα μου να την πεταξω επειδη ξεραθηκε. Διπλα της φυτεψα κι ενα μαραμενο ονειρο, να ρουφηξει φρεσκο νερακι να ξεπεταχτει κι αυτο.
Εχω χαθει σε θελω και δεν μπορω. Παλευουν τα θελω μου να σβησουν το "δεν" και να αρχισω να υποδεχομαι απενεχοποιημενη οσα αρχιζω να επιθυμω τοσο.


10 σχόλια:

  1. Κράτα το λουλούδι. Ποτίζοντάς το μπορεί να κλέψει και το όνειρο λίγο νερό και να ανθίσει κι εκείνο. Όνειρο είναι μην το φοβάσαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δειμο μου

      εχεις δικιο, ονειρο ειναι, δεν πρεπει να το φοβαμαι. Μου αφυδατωθηκε τον χειμωνα επειδη το παραμελησα πολυ :)

      Καλο απογευμα!!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα!
    Μην πας γυμναστήριο τώρα, καλοκαίριασε. Τώρα μπορείς να κολυμπάς στη θάλασσα ή σε κάποια πισίνα του δήμου σχεδόν δωρεάν, να βγαίνεις βόλτες, να παίζεις ρακέτες και βόλεϊ.
    Για το χειμώνα μπορείς να πας και γυμναστήριο με περίπου 20-25 ευρώ το μήνα πια. Τα όργανα στο γυμανστήρο που πάω έχουν κάρτα με το πρόγραμμά και την επίδοσή σου και μετρούν τις επαναλήψεις σου δείχνοντάς σου σε οθόνη την πορεία της ασκήσης. Δεν είναι καθόλου βαρετό έτσι, πίστεψέ με.
    Είναι ωραίο να μπεις σε πρόγραμμα αλλά να βρεις το πρόγραμμα που σου ταιριάζει γιατί αλλιώς και θα βαρεθείς εύκολα και θα καταπιεστείς. Πάντως σίγουρα ο αθλητισμός βοηθάει και στο σώμα και στη διάθεση.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θελεις δωρεαν γυμναστικη εχουμε και τον χειμωνα και το καλοκαιρι τροπο να την κανουμε. Το γυμναστηριο βοηθαει στο να μπορουμε να αθληθουμε κοντα στο σπιτι μας και να λυπομαστε τα λεφτα που δινουμε για να μην το αναβαλουμε συνεχεια :):)
      Το κακο ειναι οτι οι σχολες χορου εχουν πολυ περιορισμενες ωρες μαθηματα. Ενω στο γυμναστηριο βρισκεις πιο ευκολα κατι να σε βολευει. Θα το ψαξω, ισως εχεις δικιο. Αν μπω σε ενα προγραμμα να μην ειναι τοσο βαρετα τελικα. Το αερομπικ εχει και λιγακι χορο και νομιζω θα μου παει περισσοτερο :) Θα το ψαξω :)
      Θα παρω σβαρνα τα γυμναστηρια της Θερμης και θα δω.

      Καλο απογευματακι!!

      Διαγραφή
  3. υπέροχο...η βιγονια που τελικά άνθισε και το νεαρό φυτεμένο όνειρο δίπλα της...αχ βρε Dee Dee είσαι ποιήτρια....
    Μπορείς να μπεις σε πρόγραμμα...και βέβαια μπορείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινα μου ποσο θα ηθελα να εχω χρονο να σε εβλεπα απο κοντα καποια στιγμη. Ειμαι σιγουρη οτι θα με ξεσηκωνες :) Θα τα καταφερω, που θα μου παει :)

      Καλο απογευματακι!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ καλά έκανες και δεν πέταξες τη βιγόνια. Γιατί τα φυτά μόλις τα περιποιηθείς κ ασχοληθείς μαζί τους, πάιρνουν ζωή. Κ εγώ γλίτωσα κάτι δικά μου που πήγε να μου πετάξει ο πεθερός μου κ ένιωσα σα σωτήρας :) Τα γλυκούλικα!
    Το όνειρό σου θα ανθίσει κι αυτό, λίγη περιποίηση από σενα ζητάει μάλλον κι αυτό. Όλοι και όλα τελικά έχουν απαιτήσεις, αλλά είναι για να σου προσφέρουν στο τέλος χαρά που σου ανήκει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικιο εχεις, την προσοχη μου θελει και το ονειρο μου. Αν δεν πιστεψω εγω σ'αυτο, τοτε ποιος; :)
      Και ναι, ειναι μεγαλυτερη η απολαυση αν προσπαθησεις για να καταφερεις κατι απο το να γινει ευκολα χωρις την δικη σου βοηθεια !

      καλο απογευματακι!!!

      Διαγραφή
  5. Το γυμναστήριο το καλοκαίρι είναι δύσκολο...
    Πήγα τον Μάρτιο, δεν πήγα καθόλου τον Απρίλιο (έπεσε κ το πάσχα) τώρα σκέφτομαι μήπως να συνεχίζω με ποδήλατο για μάιο... γρρρ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποδηλατο ειναι πολυ καλη γυμναστικη αρτιστακι μου. Εγω απογοητευομαι ευκολα απο τις ανηφορες που εχει ο δρομος για το σπιτι μου, για την ακριβεια απο το γραφειο ως το σπιτι ειναι μονο ανηφορα χαχα :):) Ισως με λιγη γυμναστικη μου φανει πιο ευκολο και το ποδηλατο. Αρκει να το παρω αποφαση!! :)

      Φιλια πολλα
      Καλο απογευματακι!!

      Διαγραφή