Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

closer

Εκανα φραπεδακι. Ξυπνησα μεσα σε ενα πυκνο τοπιο ομιχλης και το μεσημερι πρεπει να ειχε κοντα στους 20°. Κλαδεψα τα φυτα μου και σκεφτομουν ποσα θα καταφερω να σωσω. Μαζι με μενα. Θα μου αλλαξω γλαστρα, ισως χρειαστω λιγο λιπασμα και πολυ φροντιδα και αγαπη.
Μου λειπει η ενεργεια. Η γυμναστικη. Η κινηση. Η υγιεινη διατροφη. Μου λειπει η υγεια. Γεμισα αρρωστιες μεσα κι εξω μου. Και ειναι τοσο μα τοσο δυσκολο να καθαρισω. Ξερω κι εγω τι εχω αναγκη. Ακουω αρκετα "πρεπει να κανεις αυτο", "πρεπει να κανεις εκεινο". Και θελω να κουλουριαστω, να βαλω τα κλαματα, να παραπονεθω σαν μικρο παιδι οτι δεν μπορω.
Μα δεν ειναι λυση αυτο Κατερινα, το ξερεις. Αυριο λεω να παω στο φυτωριο. Μια ενεση ανοιξης στον κηπο θα βοηθησει ειμαι σιγουρη. Μια ανεξοδη χαρα.
Ισως και λιγο περπατημα το πρωι ως τη δουλεια τωρα που εφτιαξε οκαιρος. Λιγα χαμογελα παραπανω. Λιγη θετικη σκεψη. Λιγη πιστη οτι οι αρρωστιες μας τελειωσαν. Λιγο πεισμα. Λιγο μονο...οπως λεει και η Ισμηνη. "Λιγο λιγο μονο μαμα"
Εψαχνα παρεα για οικογενειακη πεζοπορια στο ιντερνετ αλλα δεν βρηκα κατι να βολευει. Ισως εγω με την Ισμηνη να ειμαστε αρκετοι.
Αυριο θελω να σκεφτομαι ετσι...


32 σχόλια:

  1. Κατερίνα? κοιτα να δεις δεν το ηξερα ...

    Λοιπόν έλα ... κερνάω καφέ ... νομίζω ότι κατοικούμε σε κοντινές γειτονιές ... όποτε αποφασίσεις στείλε μήνυμα και θα σε περιμένω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ηξερες οτι με λενε Κατερινα; Παραξενο, νομιζα το ειχα αναφερει αρκετες φορες :)

      Καφεδακι θα πιουμε τωρα που ανοιξε ο καιρος, οχι ακομη ομως γιατι εχω πολλες υποχρεωσεις αυτες τις μερες. Αν σου αρεσει κι εσενα το φραγμα ισως βρεθουμε εκει :)

      καλημεραααα

      Διαγραφή
    2. αχ μη μου ζητας συγνωμη, δεν το ειπα για να νιωσεις ασχημα :):)


      καλημερα :):)
      xxx

      Διαγραφή
  2. Καλά βρε σαλονικιά μου, τέτοιο χαμόγελο όμορφο και το βασανίζεις με σκέψεις?? Απόλαυσε τον ήλιο και άστον να ζεστάνει όλα τα λίγα όμορφα και να τα κάνει πολλά μικρή μου...Μακριά οι άσχημες σκέψεις και η κατήφεια είπαμε...Προχωράμε με πείσμα και θα δεις, όλα θα κυλήσουν αλλιώς...;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοβω βολτες μου

      ετσι πρεπει αλλα μερικες φορες οσο κι αν φυσαω οι σκεψεις δεν φευγουν μακρυα :)

      καλημερααα

      Διαγραφή
  3. Πείσμα... έτσι ακριβώς.... ΠΕΙΣΜΑ!!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, περιττό να σου πω πόσο πολύ μου έφτιαξε τη διάθεση το τραγούδι της ανάρτησης που το δίχως άλλο το έχω συνδυάσει με μυστική παραλία (ναι ναι υπάρχουν και τέτοιες...χε χε) και με υπέροχα όμορφες στιγμές!

    Σε ΠΕΙΣΜΑ των άχαρων σκέψεων που έχουν κατσικωθεί μέσα μου, σε πείσμα των διάφορων φοβιών που προβάλουν, σε πείσμα όλων το φωτεινό χαμόγελο σου... τι δροσιά που έχει η όψη σου...

    Ψιτ, το καλοκαίρι ζυγώνει... μα σήμερα άρχισε η άνοιξη κι επίσημα! Έλα να όποτε θες, κερνάω καφεδάκι και βολτούλες με ατελείωτες συζητήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο το τραγουδακι με χαλαρωνει. Μου αρεσει ο συγκεκριμενος χορος αλλα δεν μου θυμιζει μονο καλοκαιρακι. Χαιρομαι που υπαρχουν μυστικες παραλιες κι ευχομαι να παραμεινουν μυστικες για παντα :):)

      Το καλοκαιρακι θα ερθει χωρις να το καταλαβουμε :)

      καλημερααα

      Διαγραφή
  5. Αχ βρε Dee Dee...πως καταλαβαίνω...φιλί μεγαααάλο!

    υ.γ.: όλο και πιο κοντά έρχεται :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχουν και χειρότερα βρε deedeeka, πίστεψε με όμως :)
    Καλά εσύ είσαι έτοιμη για Χαβάη :)))
    Καλό βράδυ,
    ήρθε επιτέλους η άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πιστευω αρτιστακι μου, τα βλεπω κι εγω τα χειροτερα. Προσπαθω να μαθω να διαχειριζομαι τα δικα μου πρωτα, για να μπορω να ειμαι παρηγορητικος παραγοντας στα χειροτερα των αλλων :) Μερικες φορες, οπως εχω ξαναπει, η δυστυχια καποιου αλλου ερχεται μπροστα σου για να σου υπογραμμισει τη δικη σου ευτυχια.

      Καλημερα κουκλιτσα μου

      Διαγραφή
  7. Λίγο ο ήλιος, λίγο η αλλαγή της ώρας, λίγο το πείσμα σου, λίγο κι η Ισμήνη..και θα φτιάξουν όλα σιγά σιγά..Μην αφήνεις να σε πιέζουν με "πρέπει", κάνε ότι νομίζεις εσύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα μου κι εγω αυτα που λενε τα "πρεπει" νομιζω οτι πρεπει να γινουν. Αλλα πως βρισκουμε τη δυναμη να τα κανουμε :):)
      Λιγο απο οσα ειπες και κατι θα καταφερουμε ελπιζω :)

      καλημεραα

      Διαγραφή
  8. Μου αρέσει αυτό το τραγουδάκι,είναι σε μια γλώσσα που πολύ αγαπάω και το έχω συνδυάσει με διακοπές, στο αυτοκίνητο το ακούγαμε...στο repeat το είχα.
    θα κρατήσω αυτούς τους στίχους "una ilusion en tu pensamiento, que te hace hacer cosas, asi
    funciona el corazon."..."an illusion in your mind that makes you do things, so the heart works."!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραιο αποσπασμα διαλεξες Χριστινα μου και δεν το ειχα παρατηρησει :)
      Δεν σε χαλαρωνει αυτη η μουσικουλα;

      καλημερααα

      Διαγραφή
  9. καλημεραα!!πεσμενη σε βρισκω!!!βαλε ενα μεγαλο χαμογελο οπως εσυ ξερεις τις φορμες σου ,τα αθλητικα σου και περπατα!!! η ασκηση ειναι το φαρμακο dee dee μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στελλα μου εχεις πολυ δικιο. Η ασκηση ειναι το φαρμακο. Θα νιωσω αμεσως καλυτερα αν βρω ενα τροπο να ασκουμαι καθημερινα.

      καλημεραααα

      Διαγραφή
  10. Φραπέ, τώρα που καλοκαίριασε, στη δουλειά μετά το ντύσιμο των παιδιών και την άφιξη στον παιδικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φραπεδακι κι εσυ. Κι εγω μολις ετοιμαζομαι να κανω....αν κι εχω λιγο βηχαλακι. Δεν κρατιεμαι ομως, φραπε θα κανω κι ας βηχω ολο το βραδυ :)

      καλημεραααα

      Διαγραφή
    2. Μπα καλέ, φραπέ με νερό βρύσης, όχι κρύο νερό...

      Διαγραφή
    3. :) ειναι μια καλη αρχη κι αυτη :)

      Διαγραφή
  11. Πολλά έχω να σου πω αλλά θα προσπαθήσω να περιοριστώ σε λίγα για να μη γίνω κουραστική.
    Πρώτον είναι ωραίο οτι έχεις ακόμα δουλειά. Επίσης είναι πραγματικά πολύ ωραίο το οτι μπορείς να πηγαίνεις με τα πόδια στη δουλειά. Αν είναι και λίγο μακριά αυτό είναι πολύ καλή άσκηση και αν αποφασίσεις να το κάνεις καθημερινά τότε θα δεις τεράστια διαφορά στη φυσική σου κατάσταση και γιατί όχι ακόμα και το χειμώνα μπορείς να πηγαίνεις ποδαράτη.
    Στη φωτογραφία είσαι μια σκέτη κούκλα. Μπορείς να φτάσεις κοντά και να ξεπεράσεις την κοπέλα της φωτογραφίας γιατί τώρα έχεις και μια μικρή κουκλίτσα και τόση σοφία επιπλέον.
    Μη σε αγχώνουν τα κιλά. Θα φύγουν, δεν είναι στο χέρι τους. Να πίνεις πολύ νεράκι, είναι το πιο σημαντικό νομίζω.
    Και είναι πολύ φυσιολογικό να θες να κουλουριαστείς και να ξυπνήσεις σε ένα δίμηνο. Μου συμβαίνει συνέχεια και νομίζω σε όλους. Αυτές τις στιγμές πρέπει να τις αποδεχόμαστε και να τις ζούμε. Δε χρειάζεται πάντα να είμαστε δυνατοί. Γιατί βάζουμε συνέχεια τον εαυτό μας σ'αυτή τη λογική; Άνθρωποι είμαστε και έχουμε ανασφάλειες. Το στήριγμά μας τότε είναι αυτοί που μας αγαπούν και κάνουν υπομονή όταν έχουμε τέτοια διάθεση. Και κάνουμε κι εμείς το ίδιο όταν έρθει η σειρά τους να μπλοκάρουν. Φοβίες είναι και περνούν την άλλη μέρα που ξυπνάς και βλέπεις να έχει ανθίσει ένα όμορφο λουλουδάκι στη γλάστρα σου. Αλλά αν αρνείσαι να τις νιώσεις σε χτυπούν αλύπητα.
    Βουρ λοιπόν! Κι αυτά θα τα ζήσουμε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AnD μου

      μερικες φορες νομιζω οτι εισαι μεσα στο μυαλο μου και τοποθετεις τις σκεψεις μου σε λεξεις :) Το εχω ξανανιωσει αυτο μαζι σου :)
      Εχεις δικιο σε ολα. Και ναι, σημερα που ειδα τις γαρδενιες μου να βγαζουν καινουρια κλαδακια, ενιωσα οτι ολα μπορουν να ζωντανεψουν ξανα.
      Ναι ειμαι τυχερη για οσα ανεφερες και πολλα ακομη.

      Αυτος ο χειμωνας ηταν πολυ δυσκολος! Και με φοβιζει οτι οσο παει γινονται δυσκολοτερα ολα. Μου ρουφαει τη δυναμη αυτη η απελπισια συχνα πια.
      Ευχαριστω για τα ομορφα λογια σου :)

      καλο απογευμα!!

      Διαγραφή
  12. :) To μόνο που έχω να σου πω είναι ότι εγώ διαβάζω για μια κοπέλα που πήρε μόνη της το...κλαδευτήρι κι άρχισε να ομορφαίνει τις μέρες της. Μετά το κλάδεμα, η γλάστρα δεν ανθίζει και φουντώνει σε μια μέρα. Αλλά ξεκινά εκείνη τη στιγμή που κόβει το πρώτο κλαδάκι :)
    To χαμόγελό σου στη φωτογραφία υπέροχο! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφια μου

      σωστα, θελει χρονο η αναγεννηση. Ειμαι λιγακι ανυπομωνος χαρακτηρας με αποτελεσμα να αποθαρρυνομαι ευκολα. Σημερα νιωθω πολυ καλυτερα :) Ισως βοηθησε οτι αγορασα λουλουδακια :)

      Σε φιλω και σ'ευχαριστω

      καλο απογευμααα

      Διαγραφή
  13. ώρα γι αυτοπαρατήρηση λοιπόν... ενδοσκόπηση σε βάθος!!!

    παρακολούθησε τις κινήσεις σου και μέσω αυτών, εντόπισε τα κρυμμένα συναισθήματα σου... φτάσε στις ανομολόγητες σκέψεις και τις πεποιθήσεις σου... στα θέλω σου!!! να τα βλέπεις πλέον κυριολεκτικά... όχι να τα υποθέτεις, να τα παρατηρείς... έτσι θ' ανακαλύψεις τι σου γίνεται... τι κάνεις...

    ενδεχομένως το σοκ να 'ναι μεγάλο... όμως είναι η αλήθεια και μόνο αυτή έχει τη δύναμη να σ' ελευθερώσει... όσο μεγαλύτερο το τείχος που την περιβάλει τόσο μεγαλύτερος κι ο πόνος της κατεδάφισης του... κι αυτό, επειδή δε θα κάνεις μια ανιαρή αυτοπαρατήρηση - αυτοανάλυση... δεν έχει άλλωστε κανένα νόημα αυτό! αλλά θα πιάσεις τον εαυτό σου επ' αυτοφώρω, μαζί μ' όλα αυτά, που πηγάζουν απ' τα βάθη του ενδότερου εαυτού σου... αν υπερβείς την αντίσταση της όποιας ανειλικρίνειας σου προς αυτόν, οι αποκαλύψεις θα 'ρχονται η μια πίσω απ' την άλλη και θα σε λυτρώσουν απ' τις εσωτερικές σου συγκρούσεις...

    επιλέγεις...κρατάς... απορρίπτεις... προσπερνάς... θετικές κι αρνητικές πτυχές σου, θα τ' ανακαλύψεις όλα εδώ... καλή δύναμη Dee2 μου!!!... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυτταρο μου, απο την πολυ συμπαθεια με υπερεκτιμησες. Δεν ειμαι ετοιμη για τιποτα απο αυτα που λες. Και πως γινεται πριν 1-2 μηνες να σου ελεγα "ναι, καταλαβαινω και θελω να βαδισω προς την αληθεια μου" και τωρα να σου λεω "ασε με, δεν ειμαι ετοιμη ακομη" ;;
      Ειναι μια διαδρομη που θελω να κανω, αυτη που προτεινεις. Οχι ομως τωρα. Κι ας φαινεται να ειναι η πιο καταλληλη στιγμη. Νιωθω ξενη μεσα σ'αυτο.
      Ακουγεται τοσο δελεστικο να φτασω να βλεπω τα θελω μου και να μην τα υποθετω :)

      Καλο Σαββατοκυριακο φιλε μου

      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

      Διαγραφή
  14. τίποτα δεν υπερεκτίμησα... ξέρω πολύ καλά εδώ και χρόνια με ποιον συνομιλώ... το χρόνο... την έναρξη της διαδικασίας αυτής, για ποικίλους λόγους, φυσικά και θα τον επιλέξεις εσύ και μόνο εσύ!!! δίχως τούτο όμως να σημαίνει, πως δεν μπορεί να σε προτρέψει - παρακινήσει κάποιος... :)

    καλο σαββατοκυριακο Dee2 μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι όμορφη φωτογραφία...τι κούκλα!!!!Θα σε βρεις...είναι δύσκολο, μα θα βρεις..συνέχισε να ψάχνεις το πέρασα κι εγώ με τη μητρότητα πολύ έντονα και το ξαναπερνάω με την πρώτη χαλάρωση...κύκλος είναι κι είσαι στην καμπή!! Κουράγιο.... Είσαι Θεά στη φωτογραφία...υπέροχη, ξέγνοιαστη, ευτυχισμένη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή