Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

θελω και εχω

Καποιες φορες οι μερες γινονται κινηματογραφικες.

Η βολτα στο αδειο εμπορικο κεντρο με την κορη μου ηταν υπεροχη. Περπατησαμε πανω στα παγκακια, χαζεψαμε τις τουρτες στον Αγαπητο και μετα καθησαμε στον παγκο μπροστα απο αυτη την βιτρινα και της ελεγα ποσο ερωτευτηκα αυτη την πολυθρονα. Κι εκεινη την εδειχνε κι ελεγε "Μαμα κατσει" Νομιζει οτι ειναι δικια μου. Αυτα καταλαβε απο οσα ελεγα. Και καλα καταλαβε δηλαδη. Ειναι δικια μου πια. Ως εικονα μονο στο μυαλο. Λιγο σουρεαλ οπτικη. Αιχμαλωτισα την εικονα και η πολυθρονα αυτη ειναι πια δικη μου. Ας παραμενει στην βιτρινα, ας την αγορασει καποιος αλλος. Δεν εχει σημασια. Σημασια εχει οτι εγω την αγαπησα και εχω κλεψει την ουσια της. Και η μικρη το καταλαβαινει οταν συμβαινει αυτο. Το καταλαβαινει πριν απο μενα και μου το λεει στην δικη της γλωσσα να το καταλαβω κι εγω.
Εμεις εξαλλου ξερουμε και αλλη γλωσσα. Μιλαμε και την νεραιδο-γλωσσα μεταξυ μας. Εχουμε την νεραιδα των ονειρων στον τοιχο μας και πολλες φορες της διηγουμαι τι εκανε ολη την ημερα η Ισμηνη και γελαμε και οι 3 μαζι. Κοριτσιστικα γελια, γαργαρα.
Την Παρασκευη ηρθε η νεραιδα των πιπιλων και της δωσαμε ολες τις πιπιλες μας. Πολυ κλαψαμε. περισσοτερο πανικοβληθηκε παρα στενοχωρηθηκε. Σαν  να της εκοψαν ενα κομματι απο το σωμα της. Το εψαχνε σε ολο το δωματιο. Ακομη και σε μερη που ποτε δεν βαζαμε πιπιλες εψαχνε. Κι εμενα σφιχτηκε το στομαχι μου απο την στενοχωρια. Δεν πανικοβληθηκα. Ειμαι μεγαλη βλεπεις εγω και ξερω οτι η πιπιλα δεν ειναι κομματι απο το σωμα της. Αλλα στενοχωριομουν τοσο πολυ που δεν το γνωριζε και η Ισμηνη αυτο και ενιωσε ετσι ξεκρεμαστη. Ουτε η αγκαλια μου δεν την παρηγορουσε στην αρχη. Αλλο παλι και τουτο. Στην αγκαλια μου ηρεμει μεσα σε λιγα λεπτα. Τωρα τα λιγα λεπτα εγιναν 80, για να ηρεμησει και να κοιμηθει. Οταν ξυπνησαμε βρηκαμε το δωρο που μας ειχε αφησει η νεραιδα και γλυκαθηκαμε λιγακι. Εκτοτε ριξαμε μονο 2-3 τσιγγουνικα δακρυα και το ξεχασαμε το θεμα.
Το σαββατοκυριακο παιξαμε με παιδακια και συνειδητοποιησα οτι την απολαμβανω εγωιστικα λαιμαργα μονη και της εχω στερησει την παρεα απο ανθρωπακια μικρα που τοσο ευχαριστιεται. Υποσχεθηκα στον εαυτο μου να ειμαι λιγοτερο εγωιστρια.
Μεχρι χθες βραδυ. Την κοιμησα και μετα εμεινα μονο εγω με μενα. Πηγα στην αποθηκουλα, εκανα "φουυυ" να φυγουν οι τυψεις και η ασυνεπεια πανω απο το υφαντο μου και καθησα κατω απο την λαμπα της κουζινας. Θα προσποιηθω οτι ειναι ψεματα οτι χρειαζομαι καλο φωτισμο για να υφανω. Και ραβε-ξηλωνε περασε η ωρα, απλωσα και το τελευταιο πλυντηριο και ανεβηκα στο κρεβατι ως κολοκυθα λιγο μετα τις δωδεκα για να κοιμηθω.
Ερχεται μια Δευτερα με καινουριο ημερολογιο και ορεξη.
Δεν εχει ξυλινο εξωφυλλο, απο σουπερ μαρκετ το πηρα. Αλλα μου εκλεισε πολυ εντονα το ματι καθως χαζεβα τα ψωμακια του τοστ. Με κοιτουσε τοσο εντονα που ντραπηκα να μην το παρω.
Εκει διπλα απο την καρδια ακουω σιγα σιγα ρυθμους λατιν που με φωναζουν για χορο το Σαββατο. Κραταω ακομη την γευση απο το Midnight in Paris που με πλημμυρισε το Σαββατο το βραδυ. Ηταν ακριβως η ταινια που ειχα αναγκη να δω. Σπανια συμβαινει τετοια συνεπεια του "θελω" και του "εχω" και λεω να το γιορτασω αυτη την εβδομαδα.
Θελω και εχω

24 σχόλια:

  1. Κι εμένα με πιάνουν τέτοιοι εγωισμοί με τη μικρή..δεν πειράζει καμμιά φορά, ε?
    Αν θες, έλα να παίξεις το Top 10!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι έτσι μαθαίνει κανείς σε αποχωρισμούς .... της πιπίλας νομίζω ότι είναι σημαντικός για κάθε παιδί

    την ταινία εγώ την είδα μέσα στις γιορτές ... ξαναθυμήθηκα τα μέρη που είχα πιει καφέ και συγκινήθηκα

    καλη εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρεις γιατί μου αρέσουν οι αναρτήσεις σου; Είναι ανθρώπινες, κρύβουν μέσα τους την κούραση της μέρας και το αίσθημα που σου αφήνουν είναι ότι αύριο συνεχίζουμε!

    Όσο για τη μικρή γρήγορα θα ξεχάσει κάτι που δεν είναι πραγματικά απαραίτητο για εκείνη!

    Το φιλμ Midnight In Paris είναι από εκείνες τις ταινίες που θες να ξαναδείς, ύστερα από λίγο καιρό! Μου άρεσε κι εμένα...

    Το κομμάτι για σένα, για την Ισμήνη σου...
    http://youtu.be/QslaCRPuprA

    Όμορφη Βδομάδα
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και προχθές την είδα στο ίντερνετ αυτή τη ταινία και σκεφτόμουν να την κατεβάσω.λες?
    κι εμείς την περάσαμε τη φάση αυτή με την πιπίλα...27 μηνών. ξέχασε γρήγορα την πιπίλα,όχι όμως ότι την δώσαμε σε μία μπέμπα που έκλαιγε!! σε ένα κουτάκι το βάλαμε με πολλά αυτοκόλητα και η μπέμπα έστειλε δωράκι!χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κουκουβαγια μου

    θα το παιξω το παιχνιδακι. Μου αρεσουν πολυ τετοια παιχνιδια :) Ευχαριστω για την προσκληση!!!

    Καλη εβδομαδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασω μου

    νομιζω ηταν η μεγαλυτερη στενοχωρια που ειχε η μικρη μου απο τοτε που γεννηθηκε :):) Ευτυχως το ξεπερασαμε μεσα σε 2 μερουλες :)

    Οι εικονες του Παρισιου στην αρχη της ταινιας με ταξιδεψαν κι εμενα. Στο Παρισι εχω παει μονο μια φορα με αφορμη τον γαμο του κουμπαρου μας που ζει εκει. Και να σου πω την αληθεια δεν το ειχα σε μεγαλη εκτιμηση μεχρι τοτε. Οχι οτι ελεγα οτι δεν μου αρεσει, αλλα ισως να ηταν 37 στην λιστα του μυαλου μου :):):) Ειναι μαγεια ομως! Και το εζησα ελαχιστα. Θα ηθελα να παω για εναν ολοκληρο μηνα να το περπατησω ολο! Τωρα ξαναθυμηθηκα τοσο ωραια στιγμιοτυπα απο εκει...ισως τα κανω αναρτηση :)

    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σειριε μου

    το ξερεις οτι με αγαπας πολυ και τα βλεπεις ολα ομορφα σε μενα ε; ε; Για να μην νομιζεις οτι εισαι αντικειμενικος κριτης :):):)

    Καθε φορα που βλεπω σχολιο σου αγωνιω για το τραγουδι που θα μου βαλεις και παντα πετυχαινεις να ειναι τοσο του γουστου μου!
    σε φιλω :)
    καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστινα μου

    να μη σε παρω στο λαιμο μου για την ταινια :) Εχω διαβασει και ασχημα σχολια γι'αυτην. Ειναι του Woody Alen. Αυτο λεει πολλα. Μην περιμενεις να ειναι μια ρομαντικη ταινια. Ειναι λιγακι ξεσηκωτικη, νοσταλγικη και με το ιδιαιτερο χιουμορ του Woody.

    Τις πιπιλες η νεραιδα της παει σε μικρα μωρακια που δεν εχουν. Ειναι ωραιο να μαθαινουν τα παιδια απο μικρα να "προσφερουν" :) Ηταν δυσκολος ο αποχωρισμος :):):)

    Καλη εβδομαδα ....βαλε φωτο απο την νεα πατριδα να δουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτό με προβληματίζει,ότι είναι του γούντι!!δεν μου πολυαρέσει...
    δεν χάνω και τίποτα να την κατεβάσω όμως.
    το κορίτσι μου,8 μήνες μετά θυμάται ακόμα ότι τις έδωσε τις πιπίλες!!
    η φωτογραφική καπούτ,χάλασε,ελπίζω σύντομα να καταφέρω να αγοράσω μία...κι εγώ θέλω να βάλω φώτο,είναι πολύ ωραία!!
    have a nice week!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό με τη νεράιδα των πιπιλων, πολύ μου άρεσε. Εμείς δε χρειαστήκαμε τη νεράιδα, αλλά θα ήταν ωραία να τη φωνάζαμε, πιο γραφικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χριστινα μου

    νομιζω τη δικη μου φωτογραφικη την εκλαψα οσο η μικρη τις πιπιλες της. Εχει πανω απο ενα χρονο που χαλασε και τα οικονομικα δεν μας επιτρεπουν να παρουμε αλλη. Βολευομαι με μια παλια. Ευχομαι εσυ να μπορεσεις να την αντικαταστησεις γρηγορα!!

    φιλια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δειμε μου

    ε ναι κι εμενα σαν ιδεα μου αρεσε το concept με την νεραιδα :) Το ιδιο θα εκλαιγε και αν τις εξαφανιζα απλα και τις ελεγα οτι τις χασαμε-ξεχασαμε καπου :) Αλλα με την νεραιδα νομιζω γλυκαινει λιγο ο πονος :):)

    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρώτον, θέλω να σου πω ότι έχω το ίδιο ημερολόγιο σε μπεζ! χαχα! :D

    Δεύτερον, πολύ μου άρεσε αυτό που είπες για την πολυθρόνα που την αγάπησες κι έτσι έκανες δικιά σου την ουσία της... Θέλω να το σκεφτώ λίγο παραπάνω με την ησυχία μου το βράδυ όταν ξαπλώσω να ξεκουραστώ...

    Τρίτον, πόσο όμορφα είναι αυτά τα νεραϊδο- κόλπα που κάνουν οι νεράΐδες και παίρνουν πιπίλες και φέρνουν δωράκιααα!!! Σε λίγο καιρό θα παίρνουν δοντάκια κάτω από το μαξιλάρι και άλλα τέτοια πολλά!... Το γλυκό σου το παιζάκι εύχομαι να έχει πάντα συντροφιά μια νεραϊδούλα σταλμένη από τη μαμά να τη φυλάει... ^_^

    Καλό απόγευμααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κι εγώ dee dee με μια φθηνή θα βολευτώ...υπάρχουν άλλες προτεραιότητες!! περίμενα να την φέρει ο Άη Βασίλης αλλά έχασε την διεύθυνση μάλλον!!χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαριαννα μου

    δεν ειναι υπεροχο αυτο το ημερολογιακι;; Στην αρχη ελεγα να το "ντυσω" με φωτογραφιες της μικρης απεξω, αλλα οσο το κοιταζω τοσο περισσοτερο μ'αρεσει και λεω να μην το πειραξω καθολου :) Κι εγω μεταξυ του μπεζ και του γκρι ημουν :):)

    Οι νεραιδες ριχνουν χρυσοσκονη στη ζωη μας και θα προσπαθησω να λουζω την μικρη με χρυσοσκονη για πολλα χρονια :):)

    Καλη εβδομαδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα κορίτσι!
    Μια όμορφη χρονιά ξεκίνησε και σε βλέπω στα καλύτερά σου.
    Θα έχεις δει φαντάζομαι ήδη αποτελέσματα της δίαιτας και είμαι σίγουρη οτι αυτό θα σου έχει δώσει δύναμη για τη συνέχεια.
    Την ταινία νομίζω οτι δεν την έχω δει και είναι μια πολύ ωραία πρόταση για απόψε.
    χιχι
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χριστινα μου

    κι εμενα περσι ο Αγιος Βασιλης ειχε χασει την διευθυνση γι'αυτο φροντισα να ειμαι πιο σαφης φετος :):):):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. AnD μου


    καλη χρονια με υγεια και οσα ονειρευεσαι σαλονικια μου!!!

    Ζυγιστηκα στις 15 Δεκεμβριου και μετα τις γιορτες ειχα χασει 200 ολοκληρα γραμμαρια χαχαχαχαχαχαχα. Να σου την αληθεια χαρηκα πολυ γιατι περισσοτερο ηθελα να μην βαλω. Εφαγα απο ολα και τα ευχαριστηθηκα, απλα προσπαθησα να μην τρωω ποσοτητες (οπως γουρουνιαζα συνηθως)

    Η ταινια εμενα μου αρεσε πολυ. Ημουν και στο καταλληλο mood οταν την ειδα, παιζει κι αυτο ρολο. Ελπιζω να σου αρεσει!

    καλη εβδομαδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μμμμμμ Υπέροχα υπέροχα υπέροχα....Η πολυθρόνα σου ονειρεμένη....τι τυχερή που την έχεις!!!!Θα αποκτήσω και εγώ μια!!!Θα αποκτήσω την ουσία της....και θα είναι μόνο δική μου! Με την πιπίλα με συγκίνησες...δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ημέρες που αυτή η πιπιλονεράιδα ήρθε και σε εμάς....Ο ένας έκλαιγε μέρες...μέρες, ο άλλος έκανε το γενναίο και έκλαιγε από μέσα του!! Εγώ έκλαιγα κρυφά και στους δύο.Ακόμη κλαίω όταν το θυμάμαι...έχεις τόσο δίκιο σε αυτό που λες....δεν ήξερε ότι δεν ήταν μέρος του σώματος της.."αποκοπή"!!! Με συγκίνησες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κατερινα μου

    η πολυθρονα ειναι στο DOMUS HOMUS στο Cosmos. Μπορεις να κανεις την ιδια πολυθρονα δικη σου αν θελεις. Θα ειναι ξεχωριστα δικη σου γιατι εσυ θα επενδυσεις διαφορετικα συναισθηματα πανω της, θα φανταστεις αλλες στιγμες στην αγκαλια της :)

    Ουφ, παει περασε η στενοχωρια με τις πιπιλες :) Τωρα να δουμε πως θα τις κοψω τις πανες την ανοιξη :):):)

    φιλακιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρόνια πολλά Dee Dee μου! Έσύ έχεις το κοριτσάκι σου, τις νεραιδούλες σας, τον δικό σας κόσμο και κώδικα και δεν έχεις ανάγκη από καμμία πολυθρόνα...! Η ταινία είναι πραγματικά πολύ ωραία! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. butterfly art μου

    καποτε καταφερνα καλυτερα να κρυβομαι στον μικροκοσμο μου. Τωρα ολο με σκουντανε και με ξυπνανε :):):)
    Αλλα δεν παραπονιεμαι, εχω ακομα παρα πολλα :):)

    Καλο βραδακι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @@ Dee Dee

    Μια χαρά αντικειμενικός είμαι, απλά τυγχάνει όσα έχω διαβάσει εδώ να με εκφράζουν και να μου αρέσουν... αντικειμενική δεν είναι η Όλγα Τρέμη.. μη τα μπερδεύουμε αυτά...χα χαχα

    Αυτό με τα τραγούδια δεν έπρεπε να μου το πεις... με άγχωσες τώρα! Κι αν δε σου αρέσει η επόμενη επιλογή μου; ε;;; Ορίστε θα μου δημιουργήσεις τραύμα... κι είμαστε για τραύματα κι έπειτα για ψυχαναλυτές.... καιρός κρίσης λέμεεεε...

    Και προς απόδειξη του πόσο αντικειμενικός είμαι... με είδες να σου λέω οτι ΤΕΛΕΙΟ το καρώ σου ημερολόγιο(;;;)... που ξέρεις τη λατρεία μου στα καρώ! :))))

    Αυτό για σένα και το Δ.
    http://youtu.be/fajsrvrzy1Q

    Πολλά φιλιά στη ζουζούνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. σειριε μου

    ξερεις κατι; Ειμαι εγω υποκειμενικη στην κριση μου. Κι επειδη εχω αποφασισει οτι οι δικες σου μουσικες μου ταιριαζουν πολυ, θα ακουγα ο,τι κι αν μου προτεινες :):) Εχω ακουσει τοσες μουσικες απο σενα, ταυτιζομαστε πολυ, δεν υπαρχει περιπτωση να πεφτω εξω :):)
    Λες να γινομαι σαν την Τρεμη τελικα με αυτους που εχω αδυναμια;;; :):):)

    Φιλακια και καλημερα :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή