Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

-3








-3 λεει το θερμομετρο!


Επιτελους χειμωνας!




Ακουσα στις ειδησεις οτι στην Ρουμανια εφτασε -25 βαθμους η θερμοκρασια! Εγω ειχα πετυχει μεχρι -15 εως -18 και ειχε παγωσει η θαλασσα. Ποσο θα θελα να ξαναβρισκομουν εκει για λιγο! Θα ηθελα να παμε καπου με χιονια με την μπεμπα, αλλα ο Δ μου ειναι λιγακι υπερπροστατευτικος σ' αυτα και δεν προβλεπεται μια τετοια εκδρομη.




Περασα ενα ομορφο Σαββατοκυριακο. Το Σαββατο πηγαμε και ειδαμε μια αιθουσα για τον γαμο. Μου αρεσε πολυ και επειδη ειμαι λιγακι ανυπομονη σ' αυτα, ημουν ετοιμη να την κλεισω αμεσως. Ο Δημητρης ομως επεμενε να παμε να δουμε 1-2 ακομα και μετα να αποφασισουμε. Παλι καλα που παντρευτηκα εγκρατη αντρα γιατι εγω ειμαι γιουχου :)



Την Κυριακη ηρθε στο σπιτι η συγκατοικος μου απο τα φοιτητικα μου χρονια, η Τζενη. Πηρε αγκαλια την μπεμπα κι εβαλε τα κλαματα. Και ξαφνικα , μεσα σε δευτερολεπτα, περασε σαν φιλμ η ζωη μας στην Ρουμανια, οσα περασαμε μαζι ! Και να τωρα, που περασαν τα χρονια και η Τζενη κραταει αγκαλια την κορουλα μου! Ηταν πολυ ιδιαιτερη στιγμη. Ετσι ενιωσα και οταν ηρθε η παιδικη μου φιλη, η Μαρια. Ειναι καποια ατομα, που εχουμε περασει τοσα πολλα μαζι και το καταλαβαινεις περισσοτερο οταν μοιραζεσαι τετοιες στιγμες. Ετσι ειχα νιωσει οταν ειχα παει να δω κι εγω τον γιο της κουμπαρας μου. Τι ομορφο που ειναι να μενουν στη ζωη σου τοσα πολλα χρονια οι αγαπημενοι σου ανθρωποι! Υπαρχουν κι αλλοι που εχουν "φυγει" και λυπαμαι γι' αυτο. Θα ηθελα πολυ να μοιραζομουν και μαζι τους αυτο το τοσο σημαντικο γεγονος στη ζωη μου. Ξερω ομως οτι ολα γινονται για καλο, αρκει να εχεις τη διαθεση να δεις την καλη πλευρα των πραγματων.




Θυμαστε που ειχα αρχισει ισπανικα με τα dvd απο το 7ημερεςTV ; Ο Δημητρης μου εκανε δωρο ενα κυκλο μαθηματων με καθηγητη μεσω ιντερνετ στο Ινστιτουτο Θερβαντες της Αθηνας (Instituto Cervantes de Atenas) !! Στις 15 Φεβρουαριου θα αρχισω τα μαθηματα !!!!!!!!! Τον Ιουνιο ισως καταφερω να παρω και το πρωτο μου πτυχιο στα ισπανικα, το DELE 1.
Να δω ποτε θα διαβαζω που τα Σαββατοκυριακα θα τρεχω για τις ετοιμασιες του γαμου!



-3 βαθμοι Κελσιου!


Ο,τι πρεπει για ζεστα καφεδακια, για χουχουλιασμα και ... πλεξιμο. Με επιασε μια μανια, (επειδη μου ετοιμαζει ο Δ μου ενα λαπτοπακι να εχω δικο μου στο σπιτι, για να βλεπω τα βιντεακια μου για πλεξιμο) να βρω μια γωνια στο σπιτι οπου θα βαλω ενα μικρο παλιο γραφειακι που εχω , για να ειναι η γωνια μου. Ακομα δεν εχω βρει λυση αλλα θα βρω :) Κι αν βρω, σιγα σιγα θα βαλω και ραφακια και θα μπορω να ραβω και να ξηλωνω με την ησυχια μου :) Ειναι προκλητικο να υπαρχουν τοσο ομορφα, ευκολα και εμπνευσμενα πραγματα που να μπορεις να κανεις και να το αποφευγεις, επειδη μεσα σε ενα σπιτι 120 τετραγωνικων, νιωθεις οτι δεν εχεις χωρο !



Βιντεακι για ευκολες γκαιτες απο την ομαδα του ftiaxto.gr








Καλη εβδομαδα δημιουργικη και χουχουλιαρικη!!!!




12 σχόλια:

  1. Εγω θα έλεγα να πάρετε τη μπέμπα σας και να πάτε στα χιόνια, εκει ειναι πραγματικα καθαρός ο αέρας, όζι στις παλιο - βρωμο πολεις!!!

    Πολυ συγκινητικο αυτο με τη συγκάτοικο σου! Μερικοι ανθρωποι δεν φευγουν ποτέ!

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολγα μου

    να σου δωσω το τηλεφωνο του αντρα μου να του το πεις;; :)

    Να σου πω την αληθεια δεν υπαρχει και πολυ χρονος γιατι αρχισαμε και τα τρεξιματα με τις ετοιμασιες του γαμου. Θα παμε καμια εκδρομουλα ομως, που θα παει :)

    Καλο απογευματακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ¨Εχουν πέσει όλα μαζί ε?? Που θα πάει θα βρεθεί χρόνος.. Και τότε θα πάτε στα χιονάκια!
    Πάντως μιας και είσαι στα βόρεια (τυχερούυυυυλα) θα πρότεινα Φλώρινα ή Νάουσα!! Αγαπώωωωω τα βουνά μας!!

    Υγ. Πες στον άντρα σου ότι περσι που η αφεντιά μου είχε πάει Άλπεις για το καθιερωμένο - ετήσιο σκι ταξίδι ΟΛΟΙ οι Γερμανοί και οι Ελβετοί κυκλοφορούσαν με τα νεογεννητα μπεμπεκια τους στους -14 βαθμούς και μάλιστα ήταν και πολύ ευτυχείς...

    Σε φιλώωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -3 ε;
    Εμείς εδώ -7 , χθές χιόνισε αλλά δεν το έστρωσε ακόμα.. πού θα πάει όμως...
    Και πως μου αρέσει το χιόνι!!! :)))))
    Σου χρωστάω κάτι...
    Δεν σε ξέχασα.. αλλά είχα πολύ τρέξιμο αυτές τις μέρες..
    Wedding cinematography MOMENTS
    Πολλά παγωμένα φιλάκια.. μπρρρρρρρρρρ :))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Παλι καλα που παντρευτηκα εγκρατη αντρα γιατι εγω ειμαι γιουχου :)"

    χαχαχαχα, πολυ σωστο.

    Καλημερα, επιτελους κρυο!!!

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολγα μου

    εγω του τα λεω, αλλα αν εχεις την φοβια ειναι δυσκολο να την καταπολεμισεις :)

    Καλημεραααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατερινα μου

    κι εδω χιονιζε και χθες , χιονιζει και σημερα. Αλλα ειναι τοσο αραιο που λιγο το στρωνει και μετα δεν υπαρχει τιποτα :)

    Αντε να δουμε μια ασπρη μερα :):)

    Thanks για το λινκ, θα το κοιταξω αργοτερα!

    Καλημεραααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντωνη μου

    επιτελους κρυο, οπως τα λες :)

    Εδω χιονιζει λιγο, ο,τι πρεπει να χουχουλιασμα!

    Τι κανει το παλικαρακι σας;;;!!!!

    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άντε σιγά σιγά να φτιάξεις το χώρο σου για τις δημιουργίες σου.
    Οι γκέτες μου αρέσουν αλλά δεν φοράω. Νομίζω ο σωματότυπός μου δεν τις σηκώνει! Έχω κοντά πόδια και γεμάτες γάμπες γενικά.
    Κάνει κι εδώ πολύ κρύο. Και όσο σκέφτομαι έναν ποδαρόδρομο που έχω για σήμεραααα!!!!
    Καλό μεσημεράκι Ντιντίκα. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Lena μου

    κι εγω εχω να βαλω γκαιτες απο τοτε που πηγαινα σχολειο..... αλλα λεω να ξαναπροσπαθησω :) Εχω βαλει πολλα κιλα τον τελευταιο χρονο και ισως με κανουν κι εμενα να φαινομαι κοντοχοντρη..... θα δοκιμασω και βλεπουμε :)

    Ελπιζω να τελειωσες με τον ποδαροδρομο!

    Φιλακιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑ ΓΙΑΤΙ να κανετε κ α ι θρησκευτικο φαγωθηκες πια!!!!!!!!


    δεν ξερω
    θεωρω τοσο ματαιη ολη αυτη τη φιεστα...
    ειδικα οταν ζεις τοσο ευτυχισμενα ..
    δεν εχω διαβασει παρακατω -θα παω να δω-
    αλλα ελπιζω να κανεις κατι διακριτικο για σας μονο και τους αγαπημενους σας

    αυτο το νοημα πρεπει να εχει ο γαμος

    συγγνωμη αν ακουγομαι καπως αλλωστε αυτο το τσιρκο το εχω κανει κι εγω

    αλλα αν ξαναπαντρευομουν
    θα εκανα κατι απλο λιτο και απολυτως επιλεκτικα κοινωνικο

    ενα ξωκλησσι και δεκα δικοι ..
    ολα τα αλλα ειναι για το θεαθηναι
    και ..για τους αλλους

    τοσο χρημα και τοσος κοπος για δυο ωρες ..ανευ ουσιας τελικα!!η ουσια του γαμου ειναι η κοινη ζωη!

    αλλα ολα αυτα τα καταλαβαινεις μετα απο χρονια γαμου οταν ζεις την ουσια και ειδικα οταν βλεπεις διπλα σου πολλους τετοιους γαμους να διαλυονται και να μενουν οι φωτο με τις τουρτες και τα νυφικα υπερπαραγωγη!

    γιουχουυυυυυ κει στα συννεφα με ακουει κανεις??????


    -η κουκουρουκου της γειτονιας σας !(που στο γαμο της ειχε και λεωφορεια μεταφορας διαδρομης 500 χιλιομετρων για τους φιλους και συγγενεις του γαμπρου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ταλι μου

    τον θρησκευτικο θα μπορουσα ανετα να μην τον κανω, ο πολιτικος με καλυψε πληρως!

    Υπαρχουν ομως καποιοι γονεις που ονειρευονται αυτον το γαμο τοσο γλυκα που αξιζει καθε δεκαρα που θα δωσουμε και μονο γι' αυτο, για την χαρα αυτων των ανθρωπων.
    Κατα τα αλλα αυτο που λες θελω να προσπαθησω, να μην ξοδεψω πολλα λεφτα για φιγουρα. Τα ατομα δεν θα ειναι λιγα, θα ειναι γυρω στα 350 και οσο κι αν φανει χαζο θα μπορουσα να κοψω μονο 10-20 ατομα κι αυτα θα ηταν απο στενους συγγενεις :):) Υπαρχουν φιλοι που τους εχω αναγκη στο γλεντι του γαμου μου. Θελω να το γιορτασω μαζι τους και μπορει να βαλω σουβλακια και γυρο στον μπουφε αλα θα τους καλεσω ΟΛΟΥΣ του φιλους μου :)

    Κατα τα αλλα την εκκλησια θα μπορουσα να μην τη στολισω καθολου, να παω μονο για το μυστηριο. Θα δουμε Ταλι μου, δεν θελω να πω μεγαλες κουβεντες και μετα στις φωτογραφιες που θα σας δειξω να ειναι υπερπαραγωγη :):)

    Το ποσοι γαμοι χαλανε ειλικρινα δεν με επηρεαζεικαθολου. Δεν πιστοποιει, ουτε ο θρησκευτικος, ουτε ο πολιτικος γαμος, την διαρκεια του γαμου μου. Ο γαμος με καλυπτει για να στο να αναγνωριζει η πολιτεια οτι εγω και ο Δημητρης ειμαστε μια οικογενεια. Για την διαρκεια θα δουλεψω εγω και ο Δημητρης. Κι αν δεν αξιζει, ας μην υπαρχει διαρκεια, δεν εβαλα κανενα στοιχημα με τον Θεο που πρεπει να νικησω :):)

    Φιλακια πολλα πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή