Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

απιστια


Με αφορμη μια σειρα που παρακολουθησα χθες, καθομουν και σκεφτομουν το ενδεχομενο να ειχα ενα μικρο παιδι και να εβλεπα τυχαια φωτογραφιες του αντρα μου με καποια αλλη γυναικα.......τι θα εκανα;;; (υποθετικα παντα γιατι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεμε)

Αυτο που φοβαμαι περισσοτερο ειναι η πρωτη αντιδραση μου στο παιδι, αν ειναι καπου εκει γυρω και με ρωτησει με αφελεια "που ειναι ο μπαμπας;".......τι να του πω;; "στον διαολο κι αν δεν πηγε θα τον στειλω ταχυστα" ;;; Δεν πρεπει. Εξαλλου θα πρεπει να βρω ενα μαγικο τροπο (γιατι μαγικα χρειαζονται) να μεινω ψυχραιμη μεχρι να μαθω τι στ' αληθεια εχει συμβει.

- Μπορει να ερωτευτηκε ειλικρινα καποια αλλη και να ειχε σκοπο να με αφησει, απλα δεν ειχε βρει την καταλληλη στιγμη να μου το πει. Πως να θυμωσεις με καποιον επειδη ερωτευτηκε;;; Στο χερι του ειναι;

- Μπορει να φοβοταν μη χασει το παιδι και αυτο τον δυσκολευε να ξεκαθαρισει τα πραγματα μεσα του και κατ' επεκταση και μαζι μου. Κι αυτο το συγχωρω μαλλον, το να θελει να αλλαξει γυναικα δε σημαινει οτι θελει να αλλαξει και παιδι :) Ισως γι' αυτο να γινονται τα τυχαια, για να αποκαλυπτονται οσα δεν αντεχουμε εμεις να ομολογησουμε απο φοβο!

- Μπορει να ηταν μια επιπολαια σχεση καποιου Σαββατοκυριακου.Αυτο δεν μπορω να με φανταστω να το δικαιολογω ευκολα.

- Μπορει να υπηρχε καποια αλλη εξηγηση που δεν μπορω να φανταστω χωρις τη βοηθεια σεναριογραφου......μπορει....μπορει....

Ο,τι και να ειναι ομως εχω την ευθυνη του παιδιου και την αποψη που θα εχει για τον ενδεχομενο χωρισμο των γονιων του. Θα πρεπει να αντλησω απο καπου δυναμη κι αν εχω θυμο μεσα μου να μην του το περασω. Ισως η αγαπη μου για το παιδι κανει πιο ευκολη την αυτοσυγκρατηση που πρεπει να εχω. Ισως λεω γιατι, επειδη γενικα ειμαι λιγακι αυθορμητη, μου φανταζει αρκετα δυσκολο να προσποιουμαι.

Αν δεν υπηρχε παιδι.......... θα εφευγα απο το σπιτι για λιγες μερες, να τακτοποιησω οσο γινεται τις σκεψεις και τα θελω μου και μετα θα του ζητουσα να βγουμε να μου εξηγησει τι εχει συμβει. Δεν ξερω αν θα μπορουσαμε να ξαναειμαστε μαζι....οχι απο θυμο, γιατι εχω κανει και η ιδια αρκετα λαθη, αλλα επειδη κατι θα σπασει μεσα μου και μετα απο ρηξη η επανακτηση εμπιστοσυνης φανταζει γολγοθας. Θα τον ακουγα ομως και ισως του ζητουσα να μου δωσει χρονο για να μπορουμε να κρατησουμε και καποια επαφη μετα τον χωρισμο.

Μπερδεμενα τα σκεφτομαι, μπερδεμενα τα εγραψα.......ποιος ξερει;;

Ρωτησα τον φιλο μου χθες και μου απαντησε οτι :

1. σε περιπτωση που ειχαμε παιδι θα με εδιωχνε απο το σπιτι και θα κρατουσε το παιδι :)
2. Αν δεν ειχαμε παιδι, ειναι πολυ απλο, λεει "εξω απο 'δω και παμε γι' αλλα" ............................................................ μηπως να αρχισω να αναρωτιεμαι για τα αισθηματα του ;;;;; :):)

22 σχόλια:

  1. Δύσκολες καταστάσεις και οι λύσεις τους ακόμα πιο δύσκολες.

    Εξαρτάται από πολλά πράγματα η εξέλιξη της.

    Αν υπάρχει παιδί τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά(θα έχεις κάποιον δίπλα σου μόνο και μόνο για το παιδί?)

    Αν πάλι δεν υπάρχει παιδί πάλι τα πράγματα είναι δύσκολα (έχεις το κουράγιο να συγχωρήσεις?ή τη ψυχή να φύγεις?)

    Δεν ξέρω αλλά νομίζω αν δεν το έχεις βιώσει δεν μπορείς νααπαντήσεις με σιγουριά και όταν το βιώσεις(ποτέ ποτέ ποτέ)πάλι δεν είναι σίγουρο πως θα αντιδράσεις

    καλημέρα και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρτεμη μπορουμε να γραψουμε βιβλιο με αν, γιατι και ισως πανω σε αυτο το θεμα. Γι' αυτο διευκρινησα οτι λεω τη γνωμη του σημερα, αυριο μπορει να αλλαξω, ισως μεθαυριο ξανα, εξαλλου μου αρεσει να αναθεωρω με επιχειρηματα :)
    Περιμενω δικες σας φανταστικες παραμετρους.

    π.χ. δεν αναφερθηκα καθολου στο ποσο ασχημη και ανουσια θα ενιωθα ως γυναικα....για λιγο....για πολυ....ποιος ξερει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα σου 'πα;;;...δε σου 'πα! ΚΑΛΗΜΕΡΑ :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χα χα χα χα!
    αφήστε ρε τα υποθετικά.
    η ζωή κυλάει. δε μπορουμε να σκεφτομαστε τα μυρια οσα "αν".
    μακαρι να μη συμβουν τα ασχημα "αν".
    και αν συμβούν τα ελέγχουμε και τα συζηταμε τότε.
    τώρα... ζήστε! ό,τι υπάρχει!

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωνσταντινε μου,

    μου αρεσει πολυ να οικιοποιουμαι καταστασεις. Κατι σαν χομπυ:) Στο πατρικο μου χαζευα συχνα ατομα να περνανε απο τον κεντρικο δρομο πανω απο το σπιτι μου κι εκανα σεναρια για τις ζωες τους.....και μετα υπεθετα τι θα εκανα εγω αν ημουν στη θεση τους:)

    Σαχλο ακουγεται ξερω, και ειναι ισως, αλλα μου αρεσει:) Κι εχω ξεπερασει την ανασφαλεια να ντρεπομαι γι' αυτα που μου αρεσουν:) γι'αυτο και τα μοιραζομαι εδω μαζι σας.

    Σε φιλω, θα περασω αργοτερα κι απο σενα να δω αν υπαρχει συνεχεια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν είναι σαχλό, ούτε είχα διάθεση κριτική. απλώς τα λέω για να τα ακούω κι εγώ μερικές φορές!!!

    συνέχεια, θα αργήσω λιγάκι να δώσω! ασχολούμε με τα πολιτιστικά σήμερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν με πειραξε η αποψη σου καθολου Κωνσταντινε, συγνωμη αν εγω φανικα αντιδραστικη (απο συνηθεια, ισως, επειδη ειμαι συχνα).

    Χαιρομαι να περνας απο δω και να τα λεμε, ακομα κι αν διαφωνεις μαζι μου, τοτε μ' αρεσει πιο πολυ :)

    Καλο μεσημερι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συχνά απρόβλεπτες καταστάσεις, έχουν τρόπους να μας αποκαλύπτουν. Τον εαυτό μας κυρίως, όχι μόνο τις πράξεις μας. Σε ένα μικρούλι τακ του χρόνου, φανερώνονται ποικίλα και ποικιλότροπα. Με τα δεδομένα του τώρα, παντελώς άγνωστα.
    Δεν έχω απαντήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν εχεις αδικο Βικυ μου,
    ευτυχως δεν εχεις αδικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αλήθεια είναι μια
    άββυσος η ψυχή του ανθρώπου

    πόσες φορές δεν έχουμε κάνει πράγματα για τα οποία νομίζαμε οτι δεν ήμασταν ικανοί πόσες αντιδράσεις στιγμής δεν μας έχουν αποσυντωνήσει αργότερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανείς δεν ανήκει σε κανέναν καμία σύμβαση δεν μπορεί να κρατήσει μια σχέση αν σε αυτή δεν υπάρχει η αγάπη.
    Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως για την κάθε πράξη υπάρχει και ο ηθικός αυτουργός.

    Χαιρετώ σε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημητρη μου εχω σκεφτει και εχω αναλυσει πολυ τι σημαινει "ηθικος αυτουργος" γιατι εχω κρυφτει πολλες φορες πισω απο αυτη την εννοια. Με παραπλανει και με φοβιζει, οταν συμφιλιωθω μαζι με αυτη την εννοια εν καιρω, θα σε καταλαβω καλυτερα :) Ως τοτε δεν υποσχομαι ...:)
    Καλο απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ πάλι -όσο κι αν ακούγεται τρελό- θα μπορούσα να συγχωρήσω (λέμε τώρα) την απιστία της μιας βραδιάς, αλλά με τίποτα μια παράλληλη σχέση. Γιατί το "ξενοπ_ _ _ _α" μεταφράζεται σε αδυναμία της στιγμής, ενώ η παράλληλη σχέση κρύβει από πίσω πολλά περισσότερα. Ελλειψη επικοινωνίας, κάποια σοβαρή έλλειψη στη σχέση τέλος πάντων... Βέβαια ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα αντιδράσεις. Μπορεί εγώ που το λέω αυτό να σκοτώσω για ένα one night stand και να υπομείνω σιωπηρά έναν τρίτο άνθρωπο στη ζωή μου...

    Είναι να μην σου κάτσει!!!
    Καλώς σε βρήκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα milena μου

    Το "συγχωρω" εννοω να μη εχω θυμο μεσα μου, σε ολες τις περιπτωσεις νομιζω θα εφευγα...ΝΟΜΙΖΩ!

    Η φαση μιας βραδυας θα με θυμωσει γιατι ειναι κατι ασημαντο για να αφεθεις,αν δεν ειναι ασημαντο, θα ειναι 2,3....726 βραδιων.

    Αν δεν ειναι κατι περιστασιακο το σεβομαι γιατι οπως ειπε και ο Δημητρης παραπανω, "κανεις δεν ειναι κανενος" και επειδη με μαγευει ο ερωτας και του υποκλινομαι δεν μπορω να θυμωσω με καποιον που τον εχει κυριευσει.

    Λεμε τωρα..... μη σου τυχει οπως λες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πρόβλημα στην υπόθεση υφίσταται μόνο αν υπάρχουν παιδιά. αν δεν υπάρχουν η λύση ειναι απλή ''πάμε παρακάτω''. ακόμα όμως και με παιδιά νομίζω ότι πάλι ίδια είναι η λύση, ομως το πρόβλημα πλεον δε είναι το ζευγάρι αλλά τα παιδιά.τα τραυματα που θα δημιουργηθούν στα παιδιά από μια τέτοια κατάσταση είναι πολλά και η αντίδραση των παιδιών ,κυρίως μελλοντικά, άγνωστη.τα παιδιά είναι τα θύματα, που πληρώνουν τις μαλ..των γονέων,γιατι για ναφτάσει μια σχέση σε ενα τέτοιο σημείο σίγουρα προυπάρχουν προβλήματα, που για κάποιους λόγους διογκώνονται με τον καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εννοείτε πραγματικά οτι είναι σπάνιο και να μην μας τύχει ποτέ? υπάρχει αλήθεια κόσμος που πιστεύει το "για πάντα"?

    συγνώμη για το κυνικό σχόλιο. αυτό μου βγήκε τελικά μετά απ'όλα τα σχόλια.

    κάθε σχέση είναι διαφορετική. και σίγουρα δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτος για το πως θα αντιδράσει σε μία κατάσταση που δεν του έχει ακόμη συμβεί. κάθε μέρα αλλάζουμε κύτταρα. τα συναισθήματα μένουν εντελώς στάσιμα?

    φιλιά καληνύχτας
    ντίντι μου
    χχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. *kos7* καλωσηλθες στο σπιτακι μου :)

    Ειναι τοσο ευκολο αν δεν υπαρχει παιδι να παμε γι' αλλα;;; Υποθετω οτι η τελικη κινηση ειναι η ιδια, ο χωρισμος, αλλα νομιζω θα εχω μεγαλη εσωτερικη αναγκη να σκεφτω καλα και ακουσω την δικη του πλευρα πριν καταλληξω στο αντιο το οποιο δεν θελω να λεγεται με θυμο.

    Δεν εκανε εγκλημα, με κερατωσε μονο επειδη δεν με γουσταρε αλλο εντελει. Το "για παντα" το βλεπω σαν το τζοκερ "αν σου κατσει" δηλαδη :) Κι οσο για τις μαλ.... των γονιων που λες, δεν ξερω τι ακριβως εννοεις. Γιατι το, να τα φερει ετσι η ζωη, και καποιος απο τους 2 να αγαπησει καποιον αλλο....δεν θα το ελεγα μαλ...., το μυστικο ειμαι στο να μην αφησουν τον εγωισμο και τα κομπλεξ τους να τους κανουν μικροπρεπεις. Αν καταφερουν αρμονικη σχεση και ουσιαστικη μεταξυ τους, τα παιδια δεν θα εχουν κανενα προβλημα.

    Ολα αυτα θεωρητικα βεβαια, οσα χωρανε στο μικρο μου μυαλουδακι γραφω :)

    Την καλημερα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. maya μου κι εγω αναλογως πως θα ξυπνησω γινομαι συχνα κυνικη με την ζωη, την κοιταζω με ανασηκωμενο το ενα φρυδι :)
    Υπαρχει το "για παντα" αλλα ποιος το ξερει απο τωρα και το χρησιμοποιει;;;;

    Εν κατακλειδι δεν θεωρω λαθος να χρησιμοποιουμε μεγαλες εννοιες (για παντα, σ' αγαπω, ποτε....) απλα ας εχουμε συναισθηση ποσο μικροι ειμαστε μπροστα σε αυτες τις τοσο μικρες λεξουλες και να μην αναρωτιομαστε μετα απο καθε χωρισμο "πως εγινε....αφου ελεγε πως μα'αγαπαει, οτι θα ειμαστε για παντα μαζι" και να πεφτουμε με γδουπο απο τα συννεφα λες κι εμεις δεν εχουμε παραιτηθει απο καμια αγαπη μας ποτε!

    Καλημερα και σου στελνω μωβ-πορτοκαλι φιλια που παντα μου θυμιζαν το mejiko αυτα τα χρωματα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλημέρα.νομίζω ότι για να ερωτευτείς κάποιον άλλο/η σημαινει ότι για κάποιους λόγους ο/η σύντροφος σου δεν σε ικανοποιεί,κάτι που λογικά οφείλεται σε πράξεις ή παραλείψεις του.μπορεί να είμαι λάθος αλλά έτσι το βλέπω εγώ.
    επειδή τυγχάνω παιδί χωρισμένων γονιών και σε μεγάλη ηλικία, κάποια πράγματα σε σημαδευουν καλώς ή κακώς, σε κανουν κυνικό και δυσπιστο.δεν πιστευω στο πάντα,δυστυχως.θεωρώ ότι αργα ή γρηγορα θα έρθουμε στη θέση του απατημένου ή της απατημένης,απλά μπορεί να μην το μάθουμε ποτε.
    καλημέρα.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λυπαμαι αν σου θυμισα δυσαρεστα πραγματα με αυτο το post, kos7.
    Μπορει ο αλλος να ειναι οπως ηταν αλλα να αλλαξεις εσυ αθελα σου και να ερωτευτεις καποια στιγμη καποιον αλλο/αλλη. Ειναι ευκολο να μεταφερουμε την ευθυνη οτι ο αλλος δεν εκανε κατι καλα, γι' αυτο παρασυρθηκαμε σε κατι καινουριο. Μα αν εισαι ανθρωπος με τα δικα μου αλλοπροσαλα (ετσι γραφεται αυτο;;;) μυαλα, που μπορει να αλλαξει γνωμη για κατι βλεποντας απλα μια χιλιοπαιγμενη διαφημιση.......μπορει και να ερωτευτει ετσι χωρις λογο και χρονο και δικαιολογια!
    Κανεις δεν ειναι κανενος, οπως προαναφερθηκε (δις) :) κι ευτυχως για ατομα σαν εμενα, δυστυχως ισως για οσους διαφωνουν μαζι μου:)

    Καλο μεσημερακι, πειναω σαν λυκος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Αναπαραγωγή". That's the name of the game! Τα άλλα πολύ λίγο (έως καθόλου) απασχολούν τη φύση που έβαλε αυτή τη λειτουργία μέσα μας για να αναπαράγεται! Και είναι φιλολογία πανάρχαια και αιώνια. Τα ζώα το "ξέρουν" και δεν διεκδικούν αιώνιους συντρόφους. Δεν διεκδικούν τίποτε από τον "έρωτα". Εμείς νομίζουμε ότι ο έρωτας είναι η απάντηση σε όλα μας τα υπαρξιακά και μή προβλήματα. Λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Heliotypon Καλημερα,

    Ισως να εχεις δικιο, αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, θελω να πιστευω :) Ειναι επιλογη του καθενος ομως να επιδιωκει μονο την αναπαραγωγη. Ειναι τοσο πολλα αυτα που εχουμε αναγκη απο το αλλον μερικες φορες, ξεροντας οτι δεν εχουμε το δικαιωμα να τα διεκδικησουμε. Ο,τι αντεχει ο καθενας μας κανει και οτι αξιζει παιρνει :)

    Καλη εβδομαδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή