Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

αναμονη

Μπηκαμε λιγακι σε ρυθμους καλοκαιριου κι ας ειμαστε εδω, στην ιδια καθημερινοτητα μας. Τα παιδια στον πεζοδρομο το βραδυ δεν μαζευονται ευκολα. Βαζουμε την μικρη για υπνο και εχει αρκετες μερες που ερχεται και ο Δ λιγακι πιο νωρις και πινουμε κανενα κρασακι ή μπυριτσα στην μικρη αυλιτσα.
Καποια νεα δεδομενα με κανουν να σκεφτομαι πολυ διαφορετικα. Προσπαθω να συγκεντρωθω στα ομορφα, τα καταφερνω και μετα νιωθω ενοχη μηπως υπερεβαλλα. Ξαναφευγει το μυαλο στα ομορφα. Προσπαθουμε να προσαρμοστουμε σε μια διαφορετικη καθημερινοτητα κι ενω ειναι λιγακι πιο κουραστικη, με γεμιζει αυτοπεποιθηση. Θα τα καταφερουμε. Μαζι θα τα καταφερουμε. Ετσι ειπαμε χθες. Εδω, εκει, παραπερα.
Μου κανει εντυπωση ποσο διαφορετικα ζει ο ανθρωπος σε διαφορετικες γωνιες του πλανητη. Τοσο εντυπωση, που στιγμες στιγμες τεινω να πιστεψω οτι ολα ειναι ενα ψεμα, περα απο τη δικη μου πραγματικοτητα. Δεν υπαρχουν οσα μου δειχνουν σε φωτογραφιες και σε βιντεακια.
Αυτη η αναμονη φετος το καλοκαιρι με εχει κυριευσει. Με πανικο στην αρχη, με ενα ειδος καταθλιψης μετα και τωρα, νιωθω αγωνια μην την αποχωριστω και δεν εχω κατι να αναμενω, οταν παρω απο παντου απαντησεις.
Οταν σου προσφερεται η προοπτικη μιας καλυτερης ζωης κι εσυ την εξεταζεις με καχυποψια πως λεγεσαι; Πρεπει να βρω ενα ονομα.

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Κατερινιώ μου
    Είχα πρόβλημα με τον υπολογιστή κι έχω χάσει πολλές αναρτήσεις σου...
    Διάβασα τα νέα σου μαζεμένα κι έφτασα εδώ στη σημερινή ανάρτηση και σκάλωσα στην τελευταία σου ερώτηση...
    Μάλλον εκεί, θα έχει σκαλώσει και η σκέψη σου φαντάζομαι...
    Το παθαίνω σε οτιδήποτε καινούριο και πολλά υποσχόμενο, σκαλώνει το μυαλό και δημιουργείται αυτόματα ένας κόμπος στο λαιμό μέχρι να πάρω τις αποφάσεις μου...
    Εγώ πάντως με χαρακτηρίζω "συγκρατημένη" γιατί το "καχύποπτη" δεν μου πάει...
    Μπορεί να είναι αυτή, η λέξη που ψάχνεις...
    Καλό μήνα Κατερινιώ μου, με δροσιές και ξεγνοιασιά...
    Κι αν οι ακρογιαλιές φαντάζουν μακριά, θα αρκεστούμε στην αυλή, στην βεράντα, σ΄οτι του βρίσκεται του καθενός... γιατί αν μένουμε σ΄ αυτά που μας λείπουν, θα είμαστε μονίμως ανικανοποίητοι και θλιμμένοι...
    Σου στέλνω φιλιά...♥
    **Aννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο δικιο εχεις Αννιω μου. Πολυ σωστο αυτο που ειπες!!!!
      Αν μεινουμε σ' αυτα που μας λειπουν, θα ειμαστε μονιμως ανικανοποιητοι και θλιμμενοι!!!!

      Καλο μηνα Αννιω μου

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα καλή μου Deedee.Ομολογώ όυι με μπέρδεψες.Δεν πειράζει όμως .Έχω και κάποια ηλικία και ασφαλώς δεν μπορώ να τα καταλάω όλα.Μόνο να ανησυχήσω μπορώ.Παρ'όλα ταύτα νομίζω ότι τίποτα δεν συμβαίνει απλά το μυαλό μου ,είναι άλλης εποχής.Πολλά φιλάκια και την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερριεττα μου δεν υπαρχει κατι κακο, μη μου ανησυχεις για μενα. Απλα σκεφτομαι ολες αυτες τις προοπτικες που ανοιγονται μπροστα μου και μερικες φορες φοβαμαι να πιστεψω στο ομορφο :) Τιποτα δεν συμβαινει λοιπον που να χρειαζεται την ανησυχια σου :)

      Καλημερα και ενα ομορφο Ιουλη να εχουμε!

      Διαγραφή
  3. Χαίρομαι Ντιντι μου αλλά πρέπει να πιστέψεις στο όμορφο και να το επιδιώξεις γιατί αυτό που περιμένουμε συνήθως αυτό μας συμβαίνει.Εσύ έχεις τόση ζωντάνια και τόση ενέργεια που μπορεί να έρθει και καλλίτερο από αυτό που ελπιζεις.Να έχεις ένα όμορφο βράδυ και να ονειρεύεσαι και μέρα και νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το θυμαμαι αυτο. ΑΥτο που περιμενουμε, αυτο μας συμβαινει :)

      Καλο απογευματακι :)

      Διαγραφή