Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

στιγμες, στιγμες, στιγμες, στιγμες....

Τι ομορφη μερα. Εβαλα σε μια ταξη τη δουλεια μου και το μεσημερι ανηφορισα στο αγαπημενο μου λοφακι στην Περαια. Πηρα ξανα φραπε με γαλα, ενω πινω τον καφε μου χωρις γαλα εδω και μηνες. Αλλα δεν με ενοιαζε. Εξαλλου ειναι η πρωτη ανοιξη, μετα απο τρια χρονια που δεν με επιασε η αλλεργια μου. Δεν ξερω αν ευθυνεται στα αληθεια, αυτο που ειχα διαβασει για τα γαλατα, αλλα εγω σε αυτο το χρεωνω και μου χτυπαω συνομωτικα το χερι, δειγμα οτι τα καταφεραμε.
Τις στιγμες που καταφερνω να ειμαι συγκεκριμενη και να ζω παρομοιως, πολυ τις απολαμβανω. Με λιγη βοηθεια απο ΄δω κι απο ΄κει, που εκπαιδευτηκα να απλωνω το χερι και να τη δεχομαι, ζω στιγμες ευτυχιας. Και γενικα νομιζω η ζωη μου ειναι ενα φιλμ γεματο διακεκομμενα ενσταντανε. Στιγμες,στιγμες,στιγμες, στιγμες, στιγμες... Τιποτα δεν ζω σε συνεχεια. Πρεπει να ειχα πολλα "cut" για να βγηκε ετσι η ταινια μου. Φανταζομαι οτι πολυ στο βαθος θα παιζει μονιμα και μουσικη, εκτος απο τις στιγμες που αναλαμβανει η φυση αυτο τον ρολο. Αραγε οι ανθρωποι που ζουν κοντα μου με βλεπουν εστω και λιγο μεσα απο τα δικα μου ματια; Αραγε θυμουνται να με παρατηρησουν, οπως συχνα κανω εγω και στιγμες στιγμες νιωθω να γινομαι και αδιακριτη, οταν απληστα τους κοιταζω;
Ενα μικρο ανθρωπακι με περιμενει να τις διαβασω παραμυθια το βραδυ και να παιξουμε με τους δυνοσαυρους που κολλησαμε στην ντουλαπα της. Ενας ωραιος αντρας περιμενει να με βρει σπιτι οταν επιστρεψει αργα το βραδυ και να ξαπλωσει διπλα μου. Μια παιδικη φιλη περιμενει το βραδυ να με ακουσει και να συζητησουμε οσα τοσα χρονια ειχαμε ξεχασει να συζηταμε. Αυριο με περιμενει η νονα μου και ο νονος μου για καφεδακι. Πεντε γυναικες περιμενουν να με αγκαλιασουν την Παρασκευη και να χαρουν μαζι μου που εχασα αλλα 800 γραμμαρια απο την τελευταια φορα που με ειδαν. Και μεσα σε ολα αυτα τα "περιμενε" των καθημερινων ημερων μου, εχει χωθει η ευτυχια μου και βγαινει πισω απο τοιχους και τουλιπες και μου κλεινει το ματι. "Μη με ξεχνας, να με επιλεγεις" μου φωναζει. "Σημερα που μπορω, στο υποσχομαι" της απανταω και τρεχω με λυμμενα τα μαλια και με ματια ετοιμα να βουρκωσουν. Με ενα δακρυ να κρεμεται αναποφασιστο να αυτοκτονησει και να πεθανει στα χειλη μου. Αναποφασιστο αν ειναι δακρυ χαρας ή θλιψης. Δακρυ με συναισθημα, αποφασιζει και κανει βουτια μεσα στο λακακι μου.

12 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ντιντι.Απόψε με έκανες ευτυχισμένη και εμένα .Έτσι είναι υπάρχουν στιγμές στην ζωή μας.Και εγώ το νιώθω και έχω μεγάλη χαρά όταν μπορώ να συναντώ τις αγαπημένες μου φίλες.Δυστυχώς εδώ και κάποια χρόνια η ζωή μου είναι πολύ δύσκολη και ακόμα αυτή η απόλαυση σπανίως επιτυγχάνεται.Πάντως χάρηκα μαζί σου και είναι σαν να ήμουν εγώ.ΖΗΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχομαι ολα να πανε καλα στη ζωη σου Εριεττα μου. Ειμαι καλα και ηρεμη απο χθες :)

      Καλη σου μερα!!

      Διαγραφή
  2. Χαίρομαι για τα τόσο όμορφα πράγματα που ζεις και που σε περιμένουν.
    Νατάσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζω σιγα σιγα, μερα με τη μερα που λενε :) Αλλιως δεν την παλευω χαχα :)

      Εισαι η Νατασσα Μαν. ή καποια άλλη Νατασσα που δεν γνωριζω; :)

      Καλη σου μερα!!

      Διαγραφή
    2. Η Νατάσσα Μαν. είμαι...έγραψα πολύ βιαστικά και μισουπέγραψα!

      Και τώρα θα σου γράψω κάτι παραπάνω: μου άρεσε πολύ η τελευταία παράγραφος. Ειδικά η φράση "η ευτυχια μου και βγαινει πισω απο τοιχους και τουλιπες και μου κλεινει το ματι. "Μη με ξεχνας, να με επιλεγεις" μου φωναζει."
      Κάποια πράγματα, στις δικές μας ασφαλείς ζωές (εννοώ ότι δε βιώνουμε πόλεμο, λιμούς, λειψυδρία κτλ, όπως άλλοι άνθρωποι στον πλανήτη) είναι επιλογή...

      Διαγραφή
    3. φιλεναδιτσα μου

      ποσο δικιο εχεις για αλλη μια φορα και προσο ωραια το περιεγραψες. Η ευτυχια στις δικες μας ασφαλεις ζωες, ειναι επιλογη. Ενταξει, ως κακομαθημενο, δεν εχω συχνα τη δυναμη να την επιλεγω. Αλλά το κανω. Ξερω οτι ειναι επιλογη και οταν μπορω την επιλεγω :)

      Καλη Μεγαλη Εβδομαδα Νατασσα μου. Εισαι καλα; Μου λειψες :)

      Διαγραφή
    4. Καλά είμαι, αλλά ο χρόνος τρέχει για μένα αυτήν την περίοδο με διάφορα που έχω να κάνω και δεν προλαβαίνω να σε επισκέπτομαι συχνά..

      Καλή Μεγαλοβδομάδα κι από μέαν και πολλά φιλιά!
      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή
    5. Αν απολαμβανεις ολα οσα κανεις, ευχομαι να αργεις να με επισκεπτεσαι :)

      φιλακια Νατασσα μου

      Διαγραφή
  3. Καιρό είχα να περάσω από δω και είχα ξεχάσει πόσο όμορφα γράφεις.
    Χαίρομαι πολύ που νιώθεις έτσι και το μεταδίδεις :)
    Σχετικά με τα γαλακτοκομικά πάντως, ναι, δεν είναι καλά. Δημιουργούν φλέμα και επιδεινώνουν το άσθμα και τις ρινικές αλεργίες. Αλλά και ούτως ή άλλως δεν είναι καλό να τα τρώμε.
    Φιλιά Dee dee μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμμαθητρια εχεις πολυ δικιο για τα γαλακτοκομικα. Πριν καποιους μηνες ειχα παθει την κριση οταν διαβασα καποια αρθρα. Να φανταστεις επινα σχεδον ενα λιτρο γαλα καθημερινα. Μου αρεσει πολυ το γαλα. Τα εκοψα ομως αυτα. Ενταξει, θα φαω και φετα, συνηθως 1 φορα την εβδομαδα, και κασερι και γιαουρτι. Αλλα εκοψα το γαλα απο τον καφε μου και δεν πινω γαλα σκετο, ως ροφημα πλεον. Βεβαια, καποιες φορες εβαλα γαλα στον καφε μου. Μ'αρεσει τοοοοοσο πολυ :) Γινεται ομως τοσο αραια, που δεν νομιζω να ειναι θεμα η τοσο λιγη καταναλωση :) (ετσι θελω να πιστευω χαχα)

      ομορφη μερα να εχεις ξανθουλα μου

      Διαγραφή
  4. Πέρασα να αφήσω τις ευχές μου για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο γεμάτο στιγμές, στιγμές, στιγμές χαράς!!
    Εύχομαι να κρατήσεις την υπόσχεσή σου στην ευτυχία και να μην την στήσεις στο ραντεβού...
    Πολλά φιλιά γλυκό μου Κατερινιώ...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιω μου

      πως να δωσεις διαρκεια στην ευτυχια; Αφηνωντας την να παιρνει ανασα που και που :) Καλα τα παμε , μεπροτιμαει κι εγω την επιλεγω καθε που εχω την δυναμη :)

      Ενα υπεροχο Σαββατοκυριακο ευχομαι Αννιω μου

      Διαγραφή