Τρίτη 15 Απριλίου 2014

λιγα ονειρα, λιγη πραγματικοτητα και μια ζυμη ζωης χειροπιαστης

Γυρναω απο δω, γυρναω απο 'κει...δεν εχω ορεξη και πολυ να γραψω αυτες τις μερες. Πηρα κοκκινη βαφη για αυγα και φετος θα τα βαψω ολα κοκκινα. Κανενα αλλο χρωμα. Κατακοκκινα.
Χωνομαι σε φωτογραφιες του printerest, του weheartit και σε παλια βιντεακια της Ισμηνης οταν ηταν μωρο. Κοβω και ραβω σπιτια και αυλες και χτιζω το δικο μας καλυβι στο μυαλο μου. Φτιαχνω σεναρια φαντασιας, να καναμε λεει Πασχα σε καποιο ησυχο νησι οι τρεις μας. Ενα τριημερο σε καποιο βουνο ολομοναχη. Λιγες μερες ισως διακοπες με φιλες καπου στην Χαλκιδικη. Κι ενα ρομαντικο ταξιδι στην Ευρωπη οι δυο μας. Μη ξεχασω ενα διημερο στην Τζενη κι ενα διημερο με την ομπρελιτσα στον Κεχροκαμπο. Δεν ειναι πολλα. Τα διαβασες μονοκοπανια γι'αυτο σου φανηκαν τοσα. Ακουω ξανα το Darniere Danse και καταφερνω να μην ανησυχω και πολυ για το ακυρωμενο ραντεβου και την δυσκολη χθεσινη πελατισσα.
Cover of "Nights in Rodanthe (+ BD-Live) ...
Cover via Amazon

Κραταω την ατακα της Diane Lane απο την ταινια Nights in Rodanthe. Την ειδα χθες βραδυ. Να θυμηθω να επιβεβαιωσω στην Ισμηνη καποτε οτι υπαρχει.


Adrienne Willis: ... But there's another kind of love, Amanda. One that gives you the courage to be better than you are, not less than you are. One that makes you feel that anything is possible. I want you to know that you could have that. I want you to hold out for it.
 

  Επιστρεφω στην πραγματικοτητα και βραζω το ρυζι μου, βαζω πλυντηριο και ανεβαινω να χαμηλωσω το αεροθερμο της Ισμηνης επειδη εχει αρκετη ζεστη. Ειδα και φιδι χθες λιγα μετρα κατω απο το σπιτι μου. Μαθαμε να ζουμε και μ'αυτο. Θελαμε ζωη κοντα στη φυση. Μας ανεχονται κι αυτα που χαλασαμε την ησυχια τους, προσεχουμε κι εμεις να ζουμε ασφαλεις κοντα τους. Το βραδυ θα ρυθμισω το ποτιστικο να ποτιζει καθε πρωι και θα 'θελα να εκλεινα και την βαλιτσα για Σερρες, να καθισω πανω της και να περιμενω εκει τρεις μερες. Υστερα το μετανιωνω. Εχω τοσα να κανω μεχρι τοτε. Και περα απο μερικες μικροαναποδιες, εχω τη διαθεση να ειμαι υγιης και γεματη ενεργεια. Γιατι πριν λιγο, μεσω μιας πελατισσας μου, εμαθα για άλλη μια φορα οτι η ζωη γραφει δυσβασταχτα σεναρια. Εφυγε κι αρχισα να κλαιω και να κλαιω και μονο οταν μου τηλεφωνησε η Αννα στο skype σταματησα κι ενιωσα ανακουφισμενη.

Δεν εχω πολλα να πω. Καπου καπου, η δυστυχια των αλλων μας χτυπαει την πορτα και το μονο που ζηταει ειναι να μαθουμε να κοιταμε καλυτερα. Να εκτιμαμε οσα εχουμε και να προσφερουμε οσα μας περισσευουν. Παντα μας περισσευουν.

14 σχόλια:

  1. Εγώ να δεις ποοοοοοοοοοοοσσσσσσσσοοοοοοοοοοο θα ήθελα να πάω ένα ταξίδι.. Συμπάσχω...
    Και ναι να χαίρεσαι με όλα όσα έχεις.
    Καλή Μεγάλη Εβδομάδα ντιντι, καλή ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αρτιστακι μου

      αυτο που με ενοχλει περισσοτερο ειναι οτι εχω παψει και να ονειρευομαι ταξιδια :)

      Καλη Μεγαλη Εβδομαδα ομορφη

      Διαγραφή
  2. Με συγκίνησες συμμαθήτρια...Πολύ... Κι εγώ ξέρεις πόσο θέλω να πάμε κάπου οι δυο μας. Όχι πως έχουμε αργίες εδώ για το Πάσχα, αλλά να. Ας πηγαίναμε στο ξεκάρφωτο. Κι αυτό με τις στεναχώριες.. γιατί δεν παίρνουν ένα ρεπό αυτές;
    Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα εύχομαι από τώρα, γιατί είμαι και ξεχασιάρα και μετά θα στεναχωρεθώ.
    Φιλί * μακρινό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφι μου

      ευχομαι να μπορεσετε να ξεφυγετε ενα Σ-Κ κι εσεις, ετσι στο ξεκαρφωτο, δεν χρειαζεται να ειναι αργια αν μπορειτε να παρετε ρεπο :)

      Μερικες φορες οι στενοχωριες των αλλων ερχονται για να υπογραμμισουν τη δικη μας ευτυχια. Χθες ολη την υπολοιπη ημερα ηταν σαν να μου ρουφηξε καποιος ολη την ενεργεια :) Το βραδυ διαβασα λιγο απο τις διαλεξεις του Wright και κοιμηθηκα απο τις 10 :) :)

      Καλη Ανασταση συμμαθητρια :)

      Διαγραφή
  3. εισαι καλα εισαι υγιης βγες εξω να ζησεις μην κλεγεσαι αντε αντε παιδι αντρα δουλεια σπιτι εχεις πολυτελεια για αλλους δεδομενα για σενα
    βγες να ζησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Ιωαννα μου, δεν εχεις αδικο, αλλά να, ειμαι και λιγακι καλομαθημενη και δυσκολευομαι καποιες στιγμες :) :)

      Καλη Ανασταση κουκλιτσα

      Διαγραφή
  4. Αχ, αυτά τα ταξίδια..όνειρα, ε; Πες μου ότι κάποτε θα κάνουμε τα μισά :-)
    Φτιάξε βαλίτσα, κάνε τις τελευταίες δουλίτσες και βουρ.. για λίγη χαλάρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα μου χρονια πολλα. Ακομη ταξιδια ονειρευομαι :)

      Διαγραφή
  5. αχ πώς [ερναει ο καιρός ντεεντεε; νπριν μία ολόκληρη εβδομάδα σου έλεγα να τρως και να μην αισθάνεσαι άσχημα! πόσο όμορφα μας τα λες και θα πας και ταξιδάκι! όμορφα να περάσεις κοπέλα μου! γράψε μας καλέ για τις δύστροπες πελάτισσες! κι εγώ στεναχωριέμαι πολύ σαν κι εσένα! λες μπορούμε να το αλλάξουμε ή είμαστε έτσι πλασμένες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχας αφηνε μου ενα ονομα να καταλαβαινω με ποια ομιλω :) :)
      Για τις δυστροπες πελατισσες δεν εχω διαθεση να μιλω επειδη τους δινω μεγαλυτερη υποσταση στη ζωη μου και δεν θελω :)
      Ταξιδακι εγω;; Μπα, Σερρες πηγα για Πασχα μονο. Αυτο εννοουσες ταξιδακι;

      Χρονια πολλα!

      Διαγραφή
  6. Kατερινιώ μου,
    Πέρασα να ακουμπήσω τις ευχές μου για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία, ανταμώματα και χαρές!♥
    Πολλά φιλιά...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστος Ανεστη Αννιω μου! Ευχομαι να περασατε ομορφα!!

      Διαγραφή
  7. Χριστός Ανέστη.Ευλογία στο σπιτικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθως Ανεστη Εριεττα μου. Να εισαι παντα καλα !

      Διαγραφή