Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Το πρωτο παρτυ της Ισμηνουλας

Παντα υπαρχουν πραγματα που μια μαμα κανει για πρωτη φορα. Οπως ενα παιδικο παρτυ. Η μικρη μου εγινε 4 και ομως μεχρι τωρα δεν της καναμε παρτυ. Ενιωθα οτι ειναι πολυ μικρουλα για να χαρει την πολυκοσμια. Σβηναμε κερακια οικογενειακως κι αντε και μια τουρτα στον παιδικο καθε χρονο να το γιορτασει με τους φιλους της εκει. Φετος ομως αποφασισαμε να κανουμε παρτυ. Το παρτυ ξεκινουσε στις 6 το απογευμα του Σαββατου

handmade by Vicky

Επειδη ειχαμε καλεσει πολυ κοσμο, αποφασισαμε να το κανουμε σε ενα μαγαζακι μπουγατσα-καφε απεναντι απο το γραφειο μου. Εκει πηγαμε κατα τις 2 με την αδερφη μου και τη μαμα μου για να ετοιμασουμε την διακοσμηση του μπουφε και του χωρου γενικα. Η αδερφη μου εκανε θαυματα νομιζω...

μπαλες φτιαγμενες απο φυλλα αφης και γιρλαντα απο θηκες cupcakes με καλαμακια
επισης εργο της αδερφουλας

αλογακια-σκυλακια βαμμενα απο την Βικυ, βαμμενα τενεκεδακια με φατσουλες απο αλογακια-σκυλακια

εκοψε αλογακια και σκυλακια για διακοσμητικα πανω στα καλαμακια!!

σκυλακια και αλογακια κολλημενα πανω σε βαζα και βαμμενα σε ροζ μωβ χρωματα

τα δωρακια για τα παιδια τα εφτιαξε απο χαρτινα ποτηρακια και χαρτονακια

Γιρλαντα απο χαρτονια με αλογακια -σκυλακια    

ρεσω κερακια μεσα σε χαρτοσακουλες και χαρτονενια αλογακια και σκυλακια μπιγμενα μεσα στην αμμο που ειχαν οι σακουλιτσες

αλογακια με χαιτη απο νηματα και σκυλακια απο χαρτονια


το σουπλα το ζωγραφισε η Βικυ. Το κειμενακι εξαιρετικο δωρο της φιλης μου κοκκινης ομπρελας


Ισα ισα προλαβα στις 4:30 να παω να ξυπνησω τη μικρη να ντυθουμε για να ειμαστε 6 παρα κατι στο μαγαζι να υποδεχτουμε τους φιλους μας. Αρχισαν να ερχονται κατευθειαν ολοι. Εγω ειχα την εντυπωση οτι θα αργουσαν να ερθουν. Μεχρι τις 7 ειχαμε μαζευτει ολοι, κοντα στα 60 ατομα τελικα, ηρθε και ο Γιωργος, ενας καταπληκτικος ανιματερ απο τα ανεμοσκορπισματα κι αρχισε το γλεντι. Τρελλα γελια με τον Γιωργο.

Ο Γιωργος μα τα μικρα μας


η κουκλιτσα μου αριστερα τρωει τις λιχουδιες της

ο διμετρος κουμπαρος μας κρατουσε την πινιατα επειδη δεν βρισκαμε που να τη στερεωσουμε



Ο μπουφες ηταν εκπληκτικος κι ομως τα μικρα ηταν κολλημενα στον κλοουν, στα σκετσακια που τους εβαζε με τη συμμετοχη γονεων και στα χοροπηδηχτα και τα παιχνιδια. Οταν βεβαια εκανε ενα παιδακι την αρχη μετα πλακωσαν ολα "μαμα πειναωωωω" ακουγες δεξια κι αριστερα.


φτιαγμενα απο Βικυ και σαντουιτσακια και τα καφασακια και το περιτυλιγμα

κεφτεδακια του παππου , οδοντογλυφιδες απο Βικυ φτιαγμενες


τα χωνακια για γλυκαι και αλμυρα ποπ κορν φτιαγμενα απο την Βικυ

Προσθήκη λεζάντας

cake pops απο τον νονο μας

παστα φλωρα της κυριας Αγαπης

μπανανουλες με σοκολατα απο την νονα Βικυ

μπουγατσουλα γλυκια Μπαμπης-Μαρια


Ειδα φιλους που ειχα να δω καιρο και χαρηκα πολυ, μαζευτηκε ολη η γειτονια μας και τα παιδακια παιξανε ξανα μαζι οπως το καλοκαιρι που ειχε καλο καιρο και τα αμωλουσαμε εξω μεχρι αργα. Ηταν ολα υπεροχα. Περασα τοσο μα τοσο ομορφα. Φανταζομουν οτι εγω θα ημουν συνεχεια απασχολημενη και δεν θα καταλαβω και πολυ τι γινεται. Κι ομως, οταν εχεις την Βικυ αδερφη που τα οργανωνει ολα μονη της, οταν εχεις τον Γιωργο να απασχολει τα παιδακια και το κανεις και σε μαγαζι που άλλος σερβιρει και περιποιειται τους καλεσμενους σου, απολαμβανεις την καθε στιγμη. Το μονο που μετανιωσα ειναι που δεν εβγαλα οικογενειακες φωτογραφιες. Ουτε μια φωτογραφια δεν βγαλαμε με την μικρη, με τους νονους, με γιαγιαδες και παππουδες. Δεν πειραζει. Του χρονου θα ειμαστε ακομη πιο οργανωμενοι.

Για το τελος κρατησα να σου δειξω την τουρτα. Ειδικη παραγγελια στην Ιωαννα μου, του Marche Bistro. Γευστικοτατη, με εντυπωσιακα φουξ παντεσπανι και λιλα σαντυγι. Ονειρο!!! Την διακοσμηση επανω την εφτιαξε η αδερφη μου με καλαμακια και χαρτονακια.






Πες...πες δεν ηταν εκπληκτικα ολα;;;




14 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι το καταπληκτικά είναι λίγο...Ένα μεγάλο μπράβο στην αδελφή σου και αν δεν ασχολείται με την οργάνωση εκδηλώσεων μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνει επάγγελμα..Επίσης χρόνια πολλά για την μικρούλα σου, να είναι γερή και τυχερή στη ζωή της..
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω για τις ευχες για την μικρη μου. Οσο για την αδερφη μου, της το εχουμε πει πολλοι οτι μπορει να ασχοληθει και με αυτο τον κλαδο με μεγαλη επιτυχια, αλλα επιμενει να το κανει αφιλοκερδως ως χομπυ (τυχεροι ειμαστε!!)

      καλημερα!

      Διαγραφή
  2. Kατερινιωωώ...να την χαίρεσαι και να την καμαρώνεις!!
    Χρόνια Πολλά !! !!
    Χρόνια γεμάτα υγεία, γέλια, χαρές και όνειρα ! ! !
    Τι υπέροχη νονά - αδερφή είναι αυτή??
    Τα είχε όλα σχεδιασμένα και φροντισμένα στην εντέλεια!! Δεν έλειπε τίποτα!! Μπράβο- μπράβο!!
    Η Ισμηνούλα θα το χάρηκε πολύ!!...Πως μεγάλωσε!!
    Παίρνω στα κλεφτά, ένα κομμάτι φουξ-λιλά -ονειρεμένη- τούρτα...από αυτά που βλέπω πως περίσσεψαν και πάω να το απολαύσω, ενώ θα παρακολουθώ τον κλόουν!!!
    Και του χρόνου....να είσαστε καλά να το ξανακάνετε!!!
    Πολλά φιλιά καλή μου...δώσε κι ένα στη μικρούλα σου!!
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυο ιδιες τουρτες ειχαμε παραγγειλει για να φτασει σιγουρα για ολους. Απο 8 κιλα τουρτα εμειναν μονο 2-3 κομματακια. Καθε μερα τουρτα τρωμε, ειναι απιθανη :)
      Σ'ευχαριστω για τις ευχες Αννιω μου. Η Βικυ ειναι απιστευτη οταν δημιουργει. Μπορω να στην εκθιαζω ωρες και παλι να εντυπωσιαστεις απο το αποτελεσμα, να μην το περιμενεις :)

      Καλη σου μερα!

      Διαγραφή
  3. Αυτό το πάρτυ...δεν υπάρχει! Θαύματα έκανε η αδερφή σου με το ροζ και το μωβ και τα σκυλάκια- αλογάκια. Τι ιδέες είναι αυτές! Καλά, πόσες ώρες δούλευε; Πόσες μέρες; Αχ, αυτές οι θείες! Και πόσα κάνει η δύναμη της αγάπης! Και της θείας-νονάς, και των φιλενάδων σου που σε βοήθησαν με την πρόσκληση και την τούρτα.
    Είναι απίστευτα όσα σκεφτήκατε! Ακόμα και το φόρεμα της Ισμήνης είναι στις αποχρώσεις του πάρτυ και έχει το ίδιο μοτίβο, από ό,τι βλέπω! Και ο χώρος μεγάλος και άνετος, τα παιδιά το χάρηκαν πολύ το παιχνίδι με τον κλόουν και σεις οι μεγάλοι ξεκουραστήκατε! Μπράβο, τέλεια όλα!

    Για το Ισμηνάκι:Να είναι πάντα καλά! Να μεγαλώνει με την αγάπη όλων σας και να γίνει ένα κορίτσι ευτυχισμένο, ισορροπημένο και δυνατό. Να την καμαρώνετε κρυφά κάθε μέρα για όλα όσα καταφέρνει μέσα της.

    Πολλά φιλιά,
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου, ενα μηνα δουλευε η Βικυ. Εκοβε, εραβε, κολλουσε, πλαστικοποιουσε, ζωγραφιζε, συναρμολογουσε...και ο,τι μπορεις να φανταστεις :) ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ!!
      Η προσκληση ειναι δημιουργια της Βικυς εξολοκληρου. Τα σουπλα στα τραπεζια, που εχουν την ιδια ζωγραφια με την προσκληση, εχουν την ιστοριουλα της φιλης μου απο την Καβαλα, της κοκκινης ομπρελας (δες εδω αν θελεις το μπλογκ της. Γραφει εξαιρετικα σπανια, αλλα τα κειμενα της ειναι μοναδικα.. κοκκινη ομπρελα )

      Το φορεματακι της Ισμηνης το ειδα τυχαια στο ιντερνετ και σκεφτηκα οτι ειναι ο,τι πρεπει. Ειναι μωβ κι εχει και αλογακια πανω :):) 15 ευρω απο τα H&M :) Ο

      Σ'ευχαριστω παρα πολυ για τις ομορφες ευχες Νατασσα μου!!

      Καλη σου μερα

      Διαγραφή
  4. Για τις φωτογραφίες: βλέπω πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα ανήψια μου (είναι τώρα 13// 8// 6 χρονών αντίστοιχα). Και προσπαθώ να κρατήσω κάθε στιγμή και έκφρασή τους. Τους κάνω άπειρα πορτρέτα: να γελάνε, να φαίνονται τα κουτσοδοντάκια τους, να στρώνουν τα μαλλιά τους, να κάνουν γκριμάτσες...Και από το φετινό καλοκαίρι έχω μια αγάπη στις βιντεολήψεις. Ακόμη κι όταν τρώνε τοστ και μήλα/πορτοκάλια στην κουζίνα και τσακώνονται για το τελευταίο κομμάτι...μήλο, όταν λένε τα πρώτα τους αγγλικά...σου δίνω ιδέες. Μπορείς να τραβήξεις πχ βίντεο την Ισμήνη να κάνει ποδήλατο ή να παίζει με τα άλλα παιδάκια. Δε με λέει άδικα η μεγάλη "η θεία μου η παπαράτσι" !

    Και για τις οικογενειακές φωτογραφίες/με παππούδες κτλ έχεις δίκιο, ωραίο είναι να υπάρχουν. Τέτοιες δεν έχουμε και μεις ως παιδιά; Αν και εγώ περισσότερο προτιμώ να τραβώ πόζες όχι στημένες. Έχω τραβήξει πχ τη μικρή (όταν ήταν ακόμη μικρή) να πίνει γάλα στην αγκαλιά του μπαμπά της με γλαρωμένα ματάκια και το χεράκι της να ακουμπά καθησυχαστικά πάνω του, στην αγκαλιά της γιαγιάς όταν η γιαγιά της διάβαζε παραμύθι κτλ. Μου αρέσει να έχουμε τέτοιες στιγμές. Κάποιες τελευταίες φωτό που τους άρεσαν πολύ είναι που έκαναν πήδους στον αέρα και ήθελαν να τα τραβήξω ενώ τα ποδαράκια τους δεν ήταν στη γη.

    Η ίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πιο ωραιες οι αυθορμητες φωτογραφιες, εχεις δικιο. Αλλα μου αρεσουν και καποιες στημενες εμενα. Θα ηθελα μια φωτογραφια με τις γιαγιαδες και τους παππουδες. Αυθορμητη δεν θα μπορουσε να ειναι επειδη δεν εκατσε καθολου μαζι μας η Ισμηνη :) :) :) Ειναι πολυ τυχερα τα ανηψια σου που σε εχουν να |"φυλακιζεις" τις στιγμες τους με ομορφα κλικ :)

      xxxxx

      Διαγραφή
  5. Ήταν εκπληκτικά όλα!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ντιντίκα μου, να τη χαίρεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αρτιστακι μου ομορφο σ'ευχαριστω πολυ πολυ!!! Ηταν ολα υπεροχα. Αξιζε τον κοπο νομιζω η κουραση :)

      Καλη σου μερα!!

      Διαγραφή
  6. Super το πάρτυ σας, πολλές ευχές για την μικρή σας και συγχαρητήρια στην αδελφή σου που ετοίμασε όλη αυτή την υπέροχη διακόσμηση!!
    Εύχομαι η μικρή να έχει πάντα γύρο της ανθρώπους που θα την αγαπούν και θα την λατρεύουν όπως εσείς!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστω πολυ για τις ευχες και τα ομορφα λογια :) Θα μεταφερω τα συγχαρητηρια στην αδερφη μου :)

      καλημερα :)

      Διαγραφή
  7. Καλέ τι ροζο-μωβ υπερπαραγωγή! Φανταστικά όλα!!!! Διακόσμηση, παιχνίδια, φαγητάκια! Καλέ μπράβο σας! Φαντάζομαι η Ισμήνη θα το καταευχαριστήθηκε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα μου το χαρηκε πολυ η Ισμηνιω μας ναι. Εκανε και λιγες ντροπες στην αρχη :) Η αδερφη μου ειναι αστερι σ'αυτα. Οι φωτογραφιες αδικουν το αποτελεσμα. Ηταν ολα στην εντελεια :):)

      Πολλα φιλια και καλη εβδομαδα!

      Διαγραφή