Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

φθινπωρο, βελονακι και λιγα ονειρα

Εβαλα την λιστα με τα γαλλικα-ιταλικα τραγουδακια μου. Καθε φθινοπωρο την ακουω. Εκανα κι ενα ζεστο νες, μερικες φορες πετυχαινει πιο πολυ απο αλλες και οι πρωτες γουλιες μπορουν να συγκριθουν με ερωτικη απολαυση.

Τελος η δουλεια για σημερα. Καθομαι στο γραφειο και σκεφτομαι οτι ακομη δεν εχω αποφασισει τι θα βαλω αυριο στο παρτυ της μικρης. Θυμηθηκα οτι για τον πολιτικο γαμο μου ειχα ψωνισει ενα φορεμα, μεσα σε 20 λεπτα δυο μερες πριν τον γαμο. Δεν ειμαι πολυ κοκετα γενικα. Περισσοτερο μ'αρεσει να ψωνιζω ειδη για το σπιτι. Αποφασισα και τι θα μαγειρεψω για την Κυριακη. Μοσαχαρακι με φασολακια. Ευκολο, γρηγορο και νοστιμο.

Πηρα αποφαση να πλεξω ενα σαλι για μενα, στο ειπα; Δεν εχω καταληξει ακομη στο χρωμα.

 Ή βαθυ πορτοκαλι ή σομον, σαν το χρωμα του σολωμου. Ειπα να ξαναπιασω το βελονακι. Μου ελειψε πολυ. Ειναι ακριβα και τα νηματα πλεον. Πρεπει να ξεθαψω εκεινο το τουρκικο σαιτ με τα φθηνα νηματα. Εχω ορεξη να φτιαξω πραγματα φετος. Θα κανω κι αλλα σουβερακια σαν αυτα που ειχα κανει πριν χρονια. Πολυ με βολεψαν που πλενονται και ειναι απορροφητικα.

Θα φτιαξω πολλα. Ισως και κανενα βραχιολακια σαν αυτο που ειχα κανει για την βροχουλα μου καποτε.


Ισως ξαναπιασω και τις βελονες. Μολις εμαθα τις παρατησα για το βελονακι και ειμαι σιγουρη οτι θα χρειαστει να μαθω απο την αρχη. Με επιασε παλι εκεινο το ονειρο να εφτιαχνα ενα μερος για τα νηματα μου και τις χαντρες μου. Και να φανταστεις καποια στιγμη ειχα καταφερει να κλεψω μια γωνια στην αποθηκουλα.
μετα ομως ηρθε στη ζωη μας η σομπα και ολα στριμωχτηκαν παλι εκει μεσα. Εχω ομως και για εκει σχεδια. Θα περιορισω την παπουτσοθηκη να μπορω να εχω παλι τη δικη μου γωνια εκει μεσα. Ολο σχεδια ειμαι γι'αυτο το φθινοπωρο. Μη σου πω ηδη σκεφτομαι τα χριστουγεννα και πως να στολισω το δεντρο εξω απο το σπιτι, μια και στο μικρο μας καθιστικο δεν χωραει πια δεντρακι. Τοσα πολλα σχεδια, τοσα πολλα ονειρα.

Περασε η ωρα. Φευγω για σουπερ μαρκετ και να γυρισω να παραλαβω το βατραχακι μου που μεγαλωσε και γινεται 4 μεθαυριο. Απο Δευτερα ετοιμασου, θα σε τρελλανω με φωτογραφιες του παρτυ. Ωραιοτερα γεννεθλια δεν θα εχεις δει. Ξεκουρασου και για μενα το Σαββατοκυριακο. Εχω μια χαρα, δεν περιγραφεται. Το μονο μου αγχος ειναι να χωρεσουμε ολοι. Φευγω. Εχω να κανω και μωβ γλυκα ποπ κορν σημερα. Σε προϊδεασα λιγακι;

6 σχόλια:

  1. Πόσα σχέδια για χόμπυ για τη χρονιά που έρχεται...Τα σχέδια του Σεπτέβρη.

    Τι ωραία...τα χόμπυ μας κρατούν σε εγρήγορση και μας χαρίζουν όμορφες στιγμές με τον εαυτό μας ή με άλλους. Εγώ θέλω να κάνω φωτογραφία φέτος και πολλή σωματική άσκηση. Για τη φωτογραφία δεν έχω ψάξει ακόμα το πού. Για την άσκηση ξέρω το πού (έχω δύο επιλογές γυμναστηρίου).Δεν ξέρω όμως αν θέλω να είναι εκτός σπιτιού. Θέλω πολύ να χαρώ το σπίτι φέτος και να έχω λίγες μετακινήσεις τα απογεύματα.

    Το πάρτυ της Ισμήνης είναι σήμερα... Καλές τελευταίες ετοιμασίες! Να περάσετε τέλεια!!!!
    Κάτι σκέφτομαι για μωβ θέμα...Θα μας τα πεις εσύ όμως, όταν θα είναι η ώρα.

    Τα γενέθλιά της είναι επισήμως αύριο, από ό,τι κατάλαβα..(στις 6/10). Ευχές λοιπόν στο επόμενο μήνυμα!

    Φιλιά πολλά!
    Νατάσσα Μαν.

    ΥΓ Σήμερα εδώ η θερμοκρασία έπεσε στους 16 βαθμούς. Σκεφτόμουν πόσο θα χαίρεσαι που άλλαξε ο καιρός. Έχω και γω μια γλυκιά προσμονή για το φθινόπωρο και το χειμώνα φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου

      το παρτυ ηταν καταπληκτικο. Μεγαλη επιτυχια! Και το λεω εγω που δεν ειμαι πολυ φαν των παιδικων παρτυ :) Η αδερφη μου εκανε για άλλη μια φορα εξαιρετικη δουλεια, ο ανιματερ που ηρθε ηταν υπεροχος!!! και ο χωρος αποδειχτηκε οτι ειναι ιδανικος για τετοιες εκδηλωσεις!! Ολα πηγαν σουπερ. Μολις βρω την φωτογραφικη μου, μια απο αυτες τις μερες, θα σας βαλω φωτογραφιες :) Οσο για τον καιρο, εχει ψυχρανει οπως μου αρεσει αλλα το Σαββατο που ηταν το παρτυ μας εκανε πολυ καλο καιρο!!

      Ακομη με νηματα δεν ασχοληθηκα. Θα προσπαθησω να συνεφερω το σπιτι και να βαλω κανενα πλυντηριο επειδη εγιναν βουνο παλι τα απλυτα και μετα θα αρχισω τα πλεξιματα :) Η φωτογραφια μου αρεσει κι εμενα πολυ. Ευχομαι να καταφερεις να κανεις και τις 2 επιθυμιες σου!


      Σε φιλω!
      Καλη εβδομαδα :)

      Διαγραφή
    2. Τι καλά! Όλα πήγαν πρίμα και οι επιλογές (χώρου, ανιματέρ κτλ) ήταν οι κατάλληλες. Ακόμη κι καιρός ήταν με το μέρος σας. Χαίρομαι που το περιγράφεις ως καταπληκτικό και που ενθουσιάστηκες και συ που, όπως και γω, δεν τρελαινόμαστε για πάρτυ και διακοσμήσεις. Αυτό σημαίνει ότι ήταν πραγματικά ξεχωριστό!

      Μπράβο και στη Βίκυ και τα μαγικά της χέρια. Κρίμα που είναι μακριά, έχω και γω 2 ανηψούλες/ 1 ανηψιό και κάποια ιδέα ίσως να μπορούσα να ξεσηκώσω από τη Βίκυ για τα γενέθλιά τους με κάποια ίσως καθοδήγηση. Θα το ήθελα με την καρδιά μου να τους δώσω χαρά με τις διακοσμήσεις, αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν με ακολουθήσουν τα χέρια μου. Για την ώρα είμαι η φωτογράφος θεία.

      Να ξεκουραστείς τώρα και να χαρείς τις κουβεντούλες με την Ισμήνη για τις εντυπώσεις της από το πάρτυ. Άντε να βάλεις και κανένα πλυντήριο.-:))) Για μένα είναι ΟΚ το να βάζω πλυντήριο και να σιδερώνω. Δε σου λέω ότι τρελαίνομαι από χαρά όταν τα κάνω, αλλά δε βαρυγκομώ τουλάχιστον (ενώ βαρυγκομώ με τα τζάμια). Το πλυντήριο έχει να κάνει με νερό (που στο μυαλό μου σημαίνει κάθαρση, καθαρότητα) και το σιδέρωμα με ..χαλαρώνει, γιατί πάντα σιδερώνω με μουσική ή παρακολουθώντας web TV. Για τα νήματα έχεις καιρό...κάθε πράγμα στην ώρα του.

      Φιλιά κι από μένα!
      Νατάσσα Μαν.

      ΥΓ Ακόμα οι ευχές μου για την Ισμηνούλα. Θα ταιριάξουν με το γενέθλιο ποστ!

      Διαγραφή
    3. Νατασσα μου, νομιζω ηταν οντως ξεχωριστο παρτυ! Στα δικα μου ματια ηταν και στης Ισμηνουλας κι αυτο εχει σημασια :) Ενας φωτογραφος ειναι εξισου απαραιτητος. Το πιστευεις οτι συνηθως εγω βγαζω φωτογραφιες, εχω ελαχιστες να ειμαι εγω με την μικρη (5-6 συνολο απο ολα τα χρονια) και απο το παρτυ δεν εχουμε ουτε μια μαζι ως οικογενεια ή με τη νονα και τον νονο ή με τους παππουδες :( Δεν το σκεφτηκα μεσα στον πανικο και δεν εβγαλα οικογενειακες φωτογραφιες.. Θα χαιρομουν πολυ να ειχα αλλη μια θεια σαν εσενα, φωτογραφο :) Θα μεταφερω τα συγχαρητηρια σου στην αδερφη μου, αν και νομιζω τα διαβαζει :)

      Ξεκουραστηκα μια χαρα. Μεχρι προχθες ειχα ενα βηχα που με ταλαιπωρουσε, αλλα χθες κοιμηθηκα σαν πουλακι....ή σαν ζωο...ειναι καλυτερη περιγραφη νομιζω :) Πλυντηριο μ'αρεσει κι εμενα να βαζω. Αρκει να ειναι καλος ο καιρος για να τα απλωνω εξω. Επειδη βαζω 2-3 μαζεμμενα και δεν χωρανε στην απλωστρα μεσα. Τωρα με τις ετοιμασιες ειχαμε και λιγες βροχουλες και ολο το ανεβαλα για να εχει καλυτερο καιρο και μαζευτηκανε. Σιδερωμα δεν μπορω καθολου. Ευτυχως μπορω κι εχω μια κοπελα που μας σιδερωνει!!

      Για τα νηματα εχω καιρο ναι. Θελω να προμηθευτω και νηματα για να αρχισω τις δημιουργιες :) Νιωθω λες και σου στελνω μειλ οταν σου απανταω χαχα

      Καλημερα Νατασσα μου!

      Διαγραφή
  2. Σήμερα γενεθλιάζετε;;;; Χρόνια Πολλάαααα στο Ισμηνάκι σας! Να είναι πάντα γερή, όμορφη, γελαστή και τυχερή! Φαντάζομαι θα περάσατε τέλεια στο παρτάκι!!! Αναμένουμε τις φωτογραφίες!!!
    Φιλάκιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω για τις ευχες Βερα μου. Μεχρι αυριο ελπιζω να βρω τη φωτογραφικη μου να σας δειξω την καθε λεπτομερια. Ηταν ολα πολυ ομορφα!! Η αδερφη μου τα εφτιαξε ολα με τα χερακια της!!

      Καλη εβδομαδα!!

      Διαγραφή