Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

αναποδιες

Αυτη η εβδομαδα ηταν λιγακι αναποδη.
Κρεμοταν ενα σιδερο κατω απο την εξατμιση του αυτοκινητου και με ακουγαν απο οπου περνουσα. Μετα απο μερες πηρα την Βικυ στο συνεργειο και της λεω "Βικυ περναω και κανω σαματα, θα το φτιαξουμε;" "Φερ'το απο 'δω" μου λεει η γυναικα. Διαγνωση απο το τηλεφωνο θα κανουμε; Το πηγε ευτυχως ο μπαμπακας μου και σε λιγη ωρα ερχεται πισω. Ενα μικρο κολληματακι ηταν, μου ειπε. Ουτε χρηματα δεν μου πηραν οι ανθρωποι. Ωραια. Παει κι αυτο που με εγχωνε. Παω να παρω το μεσημερι την μικρη, στριβω απο το στενο και το πενταλ του γκαζιου πατιεται τερμα κατω. Δεν ειχα γκαζι ! Παρκαρω με τα χιλια ζορια σε μια ακρη και παω με τα ποδια στον παιδικο. Κουβαλωντας κατι σακουλες που χρειαζομουν, την τσαντουλα της μικρης, τα μπουφαν μας επειδη ειχε ζεστη και την μικρη που ηθελε να με κραταει απο το χερακι και χοροπηδουσε. Σημερα ηρθε η οδικη βοηθεια, το πηγε στο συνεργειο και με παιρνει η Βικυ...."Κατερινα, 70 € ειναι η ντιζα του γκαζιου".  Ωραια. Πριν λιγο καιρο, ουτε μηνα δεν εχει, αλλαξα συμπλεκτη κια μου ειχαν φυγει άλλα 250€. Και περσι αλλαξαμε φρενα και εξατμιση. Μου φαινεται πρεπει να αρχισω να βλεπω για κανενα καινουριο μεταχειρισμενο. Αυτο το καημενο απο το 97, ποσο ακομη να αντεξει. Απο ο,τι μου λενε, μονο εξοδα θα ειναι απο δω και περα.
Επιχειρηση ενδοεπικοινωνια. Ειχε χαλασει κι επρεπε να ειμαι συνεχεια πανω στον οροφο, να ακουω την μικρη. Νυσταζα και κοιμομουν κι εγω απο τις 10 αυτες τις μερες. Βρισκω μια της phillips. Βαρεθηκα να αλλαζω καθε εναμιση χρονο. Τουλαχιστον αυτη ελπιζω να κρατησει. Εχει κι επιπλεον λειτουργιες που βοηθουνε πολυ. Την ελαβα χθες και την δοκιμασα. Σουπερ. Καθισα επιτελους στο καθιστικο χωρις αγχος. Παει κι αυτο. Άλλα 82 ευρω (κρατας λογαριασμο ως τωρα;; Εγω οχι.)
Ερχομαι στο γραφειο κι ετοιμαζομαι να εκτυπωσω κατι που πρεπει να δωσω σε εναν πελατη. Παπαλα το εκτυπωτικο. Εκανε νερα τελευταια και τελικα κατελληξε! Ουφ. Δεν ειναι δυνατον. Πανω που μου ειχε δωσει ο Δ ενα εξωτερικο cdplayer για να βλεπω ακτινογραφιες επειδη ειχε χαλασει αυτο που ειχε ο υπολογιστης. Αλλα εξοδα για τον εκτυπωτη!
Μη σου πω οτι αρχισε να εχει προσωπικοτητα και το ξυπνητηρι στο σπιτι. Οποτε εχει διαθεση με ξυπναει τελευταια. Αυτο δεν με ανησυχει. Βρηκα ενα παρομοιο πολυ φθηνο. Ηταν κι αυτο πολυ φθηνο (2 € απο το IKEA) και κρατησε τοσα χρονια.
Ευτυχως προλαβα κι εκανα καποια ψωνια χθες απο το σουπερ μαρκετ. Με βλεπω εντελως ταπι το τριημερο. Μηπως να αρχισω παλι τα αλατια ημαλαΐων και τα συναφή; Και με ολα αυτα εγω ειμαι σαν την καλη χαρα. Ειμαστε παραξενα οντα τελικα. Αντε σ'αφηνω. Κανε μια προσευχουλα για μενα να μη με βρουνε άλλα, ενταξει; Ευχαριστω. Καλο τριημερο.

υ.γ. Αυριο στη Θεσσαλονικη ειναι αργια, του Αγιου Δημητριου ντε. Αραγε και για τις λαϊκες ισχυει; Την λαϊκη της Θερμης; Ουφ, με εβαλε σε σκεψεις η αδερφη μου.

14 σχόλια:

  1. Πολύ μου άρεσε αυτό το "άρχισε να έχει προσωπικότητα και το ξυπνητήρι", χαχα!
    Να έχεις ένα πολύ όμορφο τριήμερο, Dee Dee! Και χρόνια πολλά και καλά στον Δημήτρη σου για αύριο, να τον χαίρεσαι! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διονυσια μου σ'ευχαριστω :)
      Καλη κουτσοεβδομαδα :)

      Διαγραφή
  2. Συμπλέκτης, γκάζι, εξάτμιση, εκτυπωτής, ενδοεπικοινωνία; Δεν τρίτωσε μόνο, πέμπτωσε...ΟΚ, έδεσε το πράμα, ας σταματήσουν εδώ οι μικροζημιές...(τέτοιες τις λογαριάζουμε, δεν είναι κάτι σοβαρό, συμφωνείς Dee Dee μου;)
    Μάλλον είναι ώρα να αλλάξεις αυτοκίνητο, συμφωνώ και γω. Πιο πολύ για να νιώθεις σιγουριά για τη ζωή και την ασφάλεια τη δική σου και όσων αγαπημένων μεταφέρεις. Το αυτοκίνητο το φροντίζω και γω ευλαβικά στα σέρβις του κι ό,τι χρειάζεται, έχοντας αυτό ακριβώς υπόψη.

    Να χαίρεσαι τον καλό σου και να σε χαίρεται κι αυτός! 'Οσο γίνεται και όσο σας επιτρέπουν οι συνθήκες, να βρίσκετε χρόνο και διάθεση να περνάτε καλά!

    Καλό τετραήμερο και φιλιά,
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικροζημιες ειναι Νατασσα μου, εχεις δικιο. Ερχονται συνηθως μαζεμενες και μας βρισκουν απροετοιμαστους :)

      Ευχαριστω για τις ευχες!! Μια ομορφη κουτσοεβδομαδα ευχομαι :)

      Διαγραφή
  3. αφου διατηρείς την καλή σου διάθεση όλα καλά.. καλά να περάσετε και χρόνια πολλά.. :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουλπακι μου

      η καλη διαθεση υπηρχε , επειδη κουτσα στραβα πληρωθηκαν σχεδον ολα. Αν τυχει κατι ακομη, δεν ξερω αν θα εξακολουθω να χαμογελω :)

      Καλη κουτσοεβδομαδα!!

      Διαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά στον Δ. σου!!
    Να τον χαίρεσαι!!

    Εύχομαι...κάπου εδώ να σταματήσουν οι αναποδιές γιατί το παράκαναν!!
    Πολλά φιλιά...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιω μου, σ'ευχαριστω για τις ευχες!
      Ας ελπισουμε να σταματησουν εδω οι μικροαναποδιες :)

      Καλη κουτσοεβδομαδα

      Διαγραφή
  5. Πώς γίνεται και οι αναποδιές έρχονται πάντοτε ως παρέα? Νόμος της φύσης? Ποιός ξέρει. Μικρές να'ναι και περαστικές. Να χαίρεσαι τον Δημήτρη σου και να χαμογελάτε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι, σαλονικια μου. Περαστικες να ειναι και θα αντεξουμε :)

      Ευχαριστω για τις ευχες!!

      Καλη κουτσοεβδομαδα!

      Διαγραφή
  6. Πάντα μα πάντα οι αναποδιές έρχονται μαζεμένες...ελπίζω αυτές να ήταν οι τελευταίες...
    Χρόνια πολλά!!!...να χαίρεσαι το Δημήτρη σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστω Μαρια μου. Ναι μαζεμενες ερχονατι παναθεμα τες :) Ας ελπισουμε να ξοφλησαμε, να μην εχουν μεινει αλλες :)

      Καλη κουτσοεβδομαδα!

      Διαγραφή
  7. να πάρεις μερσεντεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή