Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

σφραγιζω την ομορφη εβδομαδα με γαλλικο φουντουκι στην καινουρια μου κουπα

Τελικα εμεις οι γυναικες εχουμε ενα θεματακι με τα ψωνια. Μπορει να μην ειμαι απο τις γυναικες που αγοραζουν ρουχα και παπουτσια, αλλα τρελλαινομαι να παιρνω ειδη για το σπιτι και δωρακια. Χθες λοιπον πηγα στα Hondos, ειχα ταξει στην μικρη να παμε. Αγαπαει πολυ την Ζαΐρα, την κοπελα που παιζει μαζι της στον παιδοτοπο. Ειπα αυτη τη φορα να βγω λιγακι στον ιδιο οροφο να δω για πορτοφολι στον Δ μου, που χρειαζοταν και πλησιαζει και η γιορτη του. Βρηκα ενα πολυ ομορφο καφε σκουρο.


Μετα βρηκα κι ενα ομορφο χαλακι-κουρελου σε προσφορα για την κουζινα μου και δυο υπεροχες κουπες. Οι παλιοι γνωριζουν την τρελλα μου με τις κουπες. Οχι φιλε μου, μην μου παρεις δωρο ποτε κουπα. Τις διαλεγω ΕΓΩ τις κουπες μου :) Τα τελευταια χρονια εχω ξεκινησει και μια συλλογη. Αγοραζω καθε χρονο, 2 κουπες για να εχω για το φθινοπωρο-χειμωνα.Η χαρα οταν αγκαλιαζω με τις χουφτες μου τον πρωτο ζεστο καφε στην καινουρια μου κουπα ειναι μεγαλη.Ηρθαν και τα νηματα που παρηγγειλα απο τα mallia kouvaria και ειμαι ετοιμη για φθινοπωρινη βουτια. Χθες ηπια και τον πρωτο φυσικο χυμο απο ροδια και πορτοκαλια στη μαμα μου. Κοπηκαν τα πρωτα μας ροδια.

η αυλη της μαμας με τα πρωτα μαζεμμενα ροδια


 Οι καινουριες μου κουπες με αχνιστο γαλλικο φουντουκι μεσα




Την περσινη την ειχα διαλεξει απο τα Jumbo και μου την εκανε δωρο η φιλη μου η Νικολεττα
κουπα φθινοπωρο χειμωνας 2012-13


Αυτες τις ειχα παραγγειλει απο τα PIP studio. Ειχα ζηλεψει ενα δωρακι της Λιτσας.

κουπες φθινοπωρο χειμωνας 2011-12
 Αυτες τις ειχα παρει απο τον Μασουτη αν θυμαμαι καλα. Ενα ευρω τη μια νομιζω
κουπες φθινοπωρο χειμωνας 2010-11

Μετα τα ψωνια, καθισα για ενα ακομη καφεδακι στην καφετερια του Hondos κοιταζοντας τον Θερμαϊκο και διαβαζοντας το βιβλιο του Μπουκάι. Μεσα στον επομενο μηνα εχω βαλει σκοπο να επισκεφτω την Κατερινα στου Κυκλους Ζωης. Για καποιους ανθρωπους εισαι εξαρχης σιγουρη οτι θα πετυχουν. Ειναι πολυ καλη σ'αυτο. Θα παω οπωσδηποτε. Εψησα και το Μαρακι που εχει την ιδια μουρλα με εμενα σ'αυτα και θα παμε μαζι. Καντε μια βολτα απο την ιστοσελιδα της. Ειναι απο τις ωραιοτερες σελιδες που εχω επισκεφτει. Πολυ καλη δουλεια εκαναν τα παιδια που ανελαβαν τη δουλεια αυτη).

Φευγω. Απο την Δευτερα πως εζησα τις μερες μεχρι σημερα, δεν το καταλαβα πολυ. Ειμαι δημιουργικη, νιωθω γεματη ενεργεια και οταν ειμαι ετσι νιωθω χαρουμενη. Οπως ακουσα και σε ενα τραγουδακι το πρωι "πετρα που θελει να κυλα, ποτε δεν χορταριαζει".

12 σχόλια:

  1. Κάτι μου λέει ότι η εποχή σου είναι το φθινόπωρο χοχοχοχοχοχο σώπα καλέ, πες... :P
    Αυτές οι διάφανες κούπες πολύ μου αρέσουν!...
    Μακάρι να μοιραζόμουν λίγη από την καλή σου διάθεση... Να είσαι καλά! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριαννα μου, οι κουπες αυτες απο τα Hondos ειναι. Εχει και σε άλλα χρωματα (κιτρινο, πορτοκαλι, κοκκινο...)
      Ναι, οντως αυτη ειναι η εποχη μου. Εσυ το ηξερες ηδη, αλλά νομιζω θα το καταλαβαινες ακομη κι αν δεν το ηξερες :)

      Καλο Σαββατοκυριακο με καλη διαθεση και ομορφες στιγμες!!

      Διαγραφή
  2. Να τον φχαριστιέσαι τον καφέ σου στις κούπες σου! Προσπαθώ να σκεφτώ αν έχω αγαπημένο αντικείμενο, αλλά μάλλον όχι....

    Ωραία που είσαι γεμάτη όρεξη για να κάνεις πολλά! Είδα τη σελίδα στους "Κύκλους ζωής". Θα πήγαινα ευχαρίστως στο "βιωματικό σεμινάριο της Πέμπτης" αν ήμουν κοντά. Ή όταν ξανάρθω!

    Και για μένα γεμάτη όμορφα η βδομάδα.....ωραίος μήνας ο Οκτώβρης, όντως. Μου αρέσει που σιγά σιγά αλλάζει ο καιρός και έρχονται οι πρώτες ψύχρες και οι πρώτες βροχές, που έχει ακόμα λιακάδες όμως, που έχει ρόδια αλλά και τα πρώτα φθινοπωρινά λαχανικά (σπανάκι κτλ). που είναι του 'Αι Δημήτρη και έχει και τα αγιοδημητράκια ....

    Καλό Σαββατοκύριακο και φιλιά!
    Νατάσσα Μαν.

    ΥΓ Τέλεια η αυλή της μαμάς σου! Για φαγητοσυνάξεις, για καφέ, για άραγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου
      εφυγαν οι φιλοξενουμενοι σου; Περασες ομορφα;
      Ειναι ομορφος ο Οκτωβρης. Εστρωσα και χαλια. Σημερα μου φερανε απο το συνεργειο καθαρισμου και την μεγαλη μοκετα της κουζινας και θα στρωσουμε αυριο κι εχει άλλη οψη το σπιτι. Μ'αρεσει να περπαταω ξυπολητη σε αφρατα χαλια-μοκετες :)
      Η αυλη της μαμας μου ειναι αγαπημενη μου. Ειναι το μονο μερος που επιμενω να απολαμβανω και μ'αρεσει να πινω εκει το καφεδακι μου τα πρωινα. Σπανια το προλαβαινω , οριακα στιβει ενα χυμο με πορτοκαλια και ροδια για μενα και την Ισμηνη, παω την μικρη παιδικο κι ερχομαι στη δουλεια. Αλλα καποιες φορες που προλαβαινω να πιω ενα καφεδακι, ενα τεταρτακι υποθεση το πολυ, τον απολαμβανω περισσοτερο στην αυλιτσα αυτη.

      Οι κυκλοι ζωης της Κατερινας ειναι τοσο κοντα στο στυλ μου και ολα αυτα που μ'αρεσουν. Μακαρι να ηταν πιο κοντα να πηγαινω πιο συχνα. Θα με ειχε μονιμα εκει , θα μου εκανε και καλυτερη τιμη. Με τον μηνα θα πληρωνα χαχα :)

      Ενα ομορφο Σαββατοκυριακο να εχεις!!

      Διαγραφή
    2. Σήμερα ήταν η αναχώρηση. Πέρασα/περάσαμε πολύ όμορφα, με βόλτες, φαγητά, καφέδες, κουβέντες....χαλαρά και επικοινωνιακά. Το μόνο που χρειάζομαι όμως τώρα είναι λίγο παραπάνω ύπνος! Πολλά τα ξενύχτια!
      Χαλιά...τι ωραία! Κάποτε στρώναμε και μεις χαλιά εδώ στα τέλη Οκτώβρη. Τώρα έχει 12 βαθμούς το πρωί και 22 το μεσημέρι, οπότε δε θέλει κανείς να δει χαλιά με τέτοιες θερμοκρασίες (φοράμε ακόμη κοντομάνικα). Τι ωραία η αφράτη αίσθηση που αναφέρεις! Καλόστρωτα τα χαλιά σας!

      Κι αυτός ο χυμός με τα πορτοκάλια και τα ρόδια...γιαμ γιαμ! Πώς τα στύβει η μαμά σου τα ρόδια, τα βάζει σε αποχυμωτή; Τέλεια θα είναι! Στον αποχυμωτή βαριέμαι να πλένω τόσα εξαρτήματα...και κάνω σκέτο χυμό πορτοκάλι στο στίφτη ή σμούθις με πολλά διαφορετικά φρούτα και γάλα στο μικρό μπλεντεράκι (είπαμε, στόχος να πλένουμε λίγα εξαρτήματα!)
      Και τι ωραία να ξεκινάς τη μέρα σου με χαλαρό καφεδάκι, όταν τα καταφέρνεις,σε μια τόσο περιποιημένη αυλή. Τι ωραίες που είναι αυτές οι μικρές χαρές.

      Μου αρέσουν και μένα οι "Κύκλοι" ως ιδέα. Μου αρέσει όμως πολύ ό,τι είναι βιωματικό, ό,τι μπορεί δηλαδή να σου μεταφέρει κανείς από την εμπειρία του ή τα βιώματά του. Δε θέλω θεωρίες και θεωρητικά πλαίσια. Όταν θα πας, αν επιτρέπεται από τους κανονισμούς της ομάδας κτλ, θα ήθελα πολύ να διαβάσω ένα ποστ σου σχετικό με αυτά. Είμαι σίγουρη ότι θα το χειριστείς σωστά και θα αποκρύψεις/ θα παραλλάξεις τα σημεία που θα προδώσουν προσωπικά στοιχεία κτλ, κρατώντας την ουσία αυτού που βίωσες εκεί.

      Πολλά φιλιά και καλή βδομάδα!

      Νατάσσα Μαν.

      Διαγραφή
    3. Νατασσα μου

      πανω κατω τις ιδιες θερμοκρασιες εχουμε κι εδω. Αν και σημερα δειχνει 15 βαθμους αυτη τη στιγμη κι εχει παει ηδη 10:30. Παντως εχει λιγη ζεστη. Αλλά τα χαλια τα εστρωσα επειδη η μικρη αρεσκεται να κυκλοφορει ξυπολητη :) Διαφορετικα, μετα του Αγιου Δημητριου τα στρωναμε παλιοτερα. Οπως και να εχει μου αρεσε κι εμενα και δεν ενιωσα να με ζεσταινουν περισσοτερο απο οσο χρειαζομουν :)

      Τα ροδια στον στιφτη τα κανει και η μαμα μου. Τα κοβει στη μεση σαν τα πορτοκαλια και τα στιβει :) Να το δοκιμασεις, παιρνει κι ενα ωραιο ροζ χρωμα ο χυμος :)

      Οταν παω στους κυκλους, φυσικα και θα κανω αναρτηση. Βεβαια με την αδεια της Κατερινας που θα με ενημερωσει για τα ορια που θα πρεπει να εχω :) Τον αλλον μηνα αυτα. Μη μου ανησυχεις. Θα υπαρξει αναμεταδοση :) :)

      Καλη σου μερα Νατασσα μου

      Διαγραφή
  3. Σαν κολεξιόν μόδας οι κούπες πια...χαχαχα Ψηφίζω λοιπόν τη φετινή! Αυτές οι διάφανες χρωματιστές μου βγάζουν καλή αύρα. Σαν να σου λένε -κοίτα καλά! Έχει πολλές οπτικές ένα πράγμα ;)
    Καλο φθινοπωράκι και επίσημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαλονικια μου

      κι εμενα οι φετινες μ'αρεσουν. Βεβαια εχω ενα καλο, ερωτευομαι καθε χρονο τις "φετινες" μου κουπες. Αλλα μιλαμε για ερωτα. Μη μου πεις κατι ασχημο γι'αυτες πολυ θα στενοχωρηθω :) :)
      Μου αρεσε η σκεψη σου, θα κοιταξω καλα καλα μεσα απο τις καινουριες μου κουπες !

      Ενα υπεροχο Σαββατοκυριακο σου ευχομαι!

      Διαγραφή
  4. αα.. τι ωραία! κάνω κι εγώ συλλογή με κούπες αλλά από τα μέρη που πάω και επισκέπτομαι. Μια φορά ένας φίλος μου μού έφερε από Γερμανία μια που ομολογώ πως δεν ενθουσιάστηκα από την ομορφιά της αλλά μια άλλη που μου έφεραν από την Κων/πολή ήταν καταπληκτική. Συνήθως όμως κι εγώ μόνη μου τις διαλέγω.

    Καλησπέραα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο μερη που ταξιδευα δεν εκανα καμια συλλογη. Ευτυχως επειδη θα εμενε στη μεση....δεν ταξιδευω πια :)

      Καλημερα Αντριαννα :)

      Διαγραφή
  5. Καλημερούδια και από δω.
    Μεγεία τις κούπες! Υπέροχες οι βόλτες στο Χόντος, κι εγώ τρελαίνομαι ειδικά για το β' υπόγειο με τα είδη σπιτιού. Τα Χριστούγεννα είναι εκεί τέλεια, ή καλύτερα ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα που έχει 50% σε όλα τα χριστουγεννιάτικα.
    Μμμμ...μου άνοιξες την όρεξη.. λες να κάνω καμιά βόλτα σήμερα από κει που θέλω να πάρω και κάτι ποτήρια για κρασί;
    Η αυλή της μαμάς σου φαίνεται πολύ φιλόξενη. Το τραπέζι, τα φουξ αφράτα μαξιλάρια, το χτιστό παγκάκι, το πλακάκι σε στιλ πέτρας; Όλα!
    Πάντα πρέπει να κοιτάμε να φτιάχνουμε τον κόσμο γύρω μας πιο όμορφο. Αυτό γίνεται αρχικά βελτιώνοντας τον εαυτό μας όμως κι αυτό μόνο του δεν αρκεί ή απλά δε γίνεται να επιτευχθεί. Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο πνεύμα αλλά και ύλη και έχει αισθήσεις που αντιλαμβάνονται την ύλη γύρω του.
    Το να φτιάξεις μια όμορφη αυλή για να παίρνεις το πρωινό σου, το να αγοράσεις μια όμορφη κούπα για να κλείνεις στη χούφτα ή το να φορέσεις ένα όμορφο φουστάνι για να δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη, είναι πράγματα που σε προδιαθέτουν θετικά για να προχωρήσεις με όρεξη και ζωντάνια στην αυτοβελτίωση ενώ παράλληλα εμπνέουν και τους υπόλοιπους.

    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σαλονικια μου ομορφη

      στα χοντος εχει μετα τα χριστουγεννα 50% στα χριστουγεννιατικα;; Χμμμ, δεν το ηξερα, θα το εχω υποψιν μου :) Το β υπογειο ειναι και ο δικος μου αγαπημενος οροφος :) :)
      Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Το περιβαλλον που ζουμε πρεπει να το φτιαχνουμε ετσι ωστε να το απολαμβανουμε. Το σπιτι μας, το γραφειο μας, απο τις κουπες μεχρι το χαλακι της εξωπορτας :)

      Καποιο απογευμα θα πιουμε καφεδακι πανω στο Χοντος λοιπον, χαζευοντας τα αεροπλανα :)

      Ενα ομορφο Σ-Κ να εχεις!

      Διαγραφή