Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

"Αν..."

Εδω και τρια βραδια ξυπναω ανα μια-δυο ωρες και βαζω θερμομετρο στο βατραχακι μου. Μου ειπαν οτι αυτη η ιωση κραταει 4 μερες, η διορια ληγει αυριο και θελω να ειναι απυρετη συνεχεια και να κοιμηθω οχτω ωρες σερι. Η αρρωστια ειναι περισσοτερο στο μυαλο μας, το εχω επιβεβαιωσει πολλακις. Απο συνηθεια τη λυπαμαι που ειναι αρρωστουλα. Τρωει τραχανα με κοτοπουλο που της αρεσει, βλεπει παιδικα και παιζει ολη μερα. Με λιγη λογικη δεν βρισκεις τιποτα αξιολυπητο.
Κατεβαζω τα τραγουδια απο την ταινια "Αν" του Παπακαλιατη. Ανυπομωνω να δω αν θα προλαβω να τα κατεβασω ολα σημερα, για να τα ακουσω στα mp3 μου κατεβαινοντας στο κεντρο της Θεσσαλονικης σημερα το βραδυ για δουλεια. Αποφασισα να αγορασω κι ενα μικρο cd player για το δωματιο της Ισμηνης να της βαζω νανουρισματα. Υπαρχουν τοσο υπεροχα νανουρισματα.
Η Κατερινα μας προτεινει να κανουμε μια λιστα με οσα θελουμε να κανουμε και να τα διεκδικισουμε. Κι εγω το θελω πολυ. Αλλα πολυ φοβαμαι οτι τα δικα μου θελω δεν συμπιπτουν με της υπολοιπης οικογενειας. Θα το προσπαθησω παντως. Γιατι προσφατα διαβασα οτι  :
"Ο δρομος για την απωλεια ειναι στρωμενος απο ημιτελεις αγονες προσπαθειες"

Η αδικια που πληγωνει - Δημητρης Φ. Καραγιαννης
Εχει απιστευτο αερα κι εγω εβαψα τα νυχια μου κιτρινα και ντυθηκα ανοιξιατικα. Αν αρρωστησω, θα πω οτι με κολλησε η Ισμηνη. Αυριο εχουμε ραντεβου με την ελπιδα και μετα θα βαλω μουσικη και θα φτιαξω τουρτα με παντεσπανι απο φουντουκια και αμυγδαλα. Ειναι πεντε παρα εικοσι το απογευμα κι εγω ακομη δεν εχω πιει καφε απο το πρωι. Θα ηθελα εναν cafe crema απο την tassimo της μαμας μου.
Χθες το βραδυ πλυμμηρισε το πανω μπανιο. Ο μπαμπας μου που ηρθε να το δει αγανακτουσε με τα εργολαυικα υδραυλικα και θυμωνε κι εγω αναρωτιομουν τι ειναι αυτο που με κανει να μη θυμωνω ενω σφουγγαριζω επι μιση ωρα ενα πατωμα που γεμιζει συνεχεια και η Ισμηνη με φωναζει να παιξουμε και να διαβασουμε παραμυθια. Μα τι ανοητη που ειμαι. Εγω ειμαι 36 κι εκεινος κοντα στα 70. Τι αδικα που κρινουμε πολλες φορες απο εγρηγορση. Παντως το εχω παρατηρησει. Δεν θυμωνω τελευταια. Ουτε με τη μαμα μου οταν με ειπε χαζο μπροστα στην μικρη. Ουτε με τον εαυτο που μου ειναι ο βασικος υποπτος για να με κανει εξαλλη καθε φορα που απογοητευομαι και προσπαθω να θυμηθω με τι ειχα γοητευτει.
Οι μουσικες με ποτισαν και δεν αφησαν κανενα κυτταρο ελευθερο να κυριευτει απο κατι αλλο περα απο τη γλυκια μελαγχολια της εποχης. Ενας ερωτας αιωρειται και δεν ξερω που να τον ακουμπησω, μια και στο σπιτι δεν υπαρχει ουτε μια γωνια συμμαζεμενη να φιλοξενησει κατι τοσο ακριβο. Το αφηνω εκει, σαν μπαλονι απο ηλιο που με ακολουθει.
Και ναι, το αλμπουμ με ολα τα τραγουδια απο την ταινια "Αν..." ειναι πλεον στον υπολογιστη μου. Μα δεν εχει μπαταρια στο mp3 μου. Ετσι, να συμβαινει και καμια αναποδια να μοιαζει η μαγεια με πραγματικοτητα.


Ενα υπεροχο τριημερο να εχεις!

14 σχόλια:

  1. Περαστικούλια στο Ισμηνάκι!... Να' χα λίγο από τη διάθεσή σου... Έχω τόσα νεύρα αυτές τις μέρες, και έχω πει τόσες βλακείες στους δικούς μου πάνω στη φόρτισή μου και έχω σκεφτεί άλλες τόσες που με το ζόρι συγκράτησα... Να' χα λίγο χρόνο παραπάνω, να ασχοληθώ με το μέσα μου, και μετά μου τους γύρω μου... πφφφ... Γύρω γύρω από την ουρά μου... Και μόλις συνειδητοποίησα ότι έγραψα τόσες γραμμές για μένα ο εαυτούλιακας, κάτω από την ανάρτηση τη δικιά σου! Τι ψυχολογικά Θεέ μου!!! :P
    Είναι που πάντα μου προκαλείς σκέψεις με αυτά που γράφεις... Εσύ φταίς! χοχοχο!
    Να έχεις ένα όμορφο ανοιξιάτικο τριήμερο! Λέω να βάψω τα νύχια μου πορτοκαλί ή κοραλλί, μιας και το ανέφερες... ;)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριαννα μου κατι σχολια σαν το δικο σου τα απολαμβανω περισσοτερο! Να κανεις κι εσυ αυτη τη λιστα που προτεινει η KaPa και να βαλεις πρωτο πρωτο στοχο "βαθυες αναπνοες πριν μιλησω" κι ας ερχονται δακρυα στα ματια απο νευρα και απογοητευση. Το κανω κι εγω συχνα τελευταια ;)
      Αλλα να, κατι τετοιες στιγμες ερχεται κατι μπροστα σου κι εστιαζεις εκει για να ξεχνας τα ασχημα. Βρισκεις κι εναν ανθρωπο εμπιστοσυνης να μιλησεις κι εκεινος μαγικα υπογραμμιζει που εχεις δικιο και που αδικο. Κι ενταξει, δεν ειναι καλο να πληγωνουμε τους αλλους με αυτα που λεμε εν βρασμω, μα ειναι και δικη μας αναγκη η ανακουφιση κι αν δεν εκτονωθουμε θα γυρισει σαν δηλητηριο μεσα μας ολη η σκεψη. Εξαλλου σκεψου, οτι και οι δικοι μας , μας ξερουν καλα και δεν παιρνουν τις μετροιτις ο,τι λεμε πανω στα νευρα μας.

      Σου ευχομαι να περασεις ομορφα το τριημερο και να δεις την ταινια "Αν" :)

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχαχα πάλι καλά που μας καταλαβαίνουν και μας ανέχονται, γιατί αλλιώς όλοι θα μέναμε μόνοι μας! χοχοχο! Αυτό βέβαια πολλές φορές με κάνει να αισθάνομαι ακόμη πιο άσχημα, γιατί εγώ τις περισσότερες φορές δε δείχνω υπομονή και κατανόηση ούτε στην μαμά μου ή στον άντρα μου ή στην αδερφή μου ή στην κολλητή μου! Και μετά συνειδητοποιώ πόσες φορές με έχουν υπομείνει εκείνοι και αισθάνομαι το πιο απαίσιο άτομο του κόσμου!!! Ωωω... Απελπισία!!!

      Πέρασα όντως ένα όμορφο τριήμερο, προσπαθώντας να κάνω αυτό ακριβώς που αισθανόμουν ότι πρέπει:πράγματα για τους γύρω μου! :)

      Το "Ἁν" ακόμη δεν αξιώθηκα να το δω, αν και όλοι λένε ότι είναι καλό! :)

      Ελπίζω το μικρό σου αγγελάκι να είναι καλύτερα! :)

      Διαγραφή
    3. κουκλιτσα μου, ποτε δεν ειναι αργα για να εκπαιδευσεις τον εαυτο σου να εισαι πιο υπομονετικη στις συμπεριφορες των αλλων :) Δουλεψε το και θα δεις οτι θα καταφερεις να αντιδρας μονο 3 φορες στις 5 που θα σε προκαλει μια συμπεριφορα!

      Χαιρομαι που περασες ομορφα :) Καλημερα βροχερη απο την Θεσσαλονικη :)

      Διαγραφή
  2. ax περαστικά μωρέ στο μικρούλιιιι :) :)
    καλά εγώ απο νεύρα δε πολυέχω.. κάποιο έζυμο μου λείπει.. κάτι η σεροτονίνη υπερπαράγεται αυτοφυώς.. δε ξέρω.. κι απο στόχους.. έχω τόσο ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων.. που ότι και να κάνω.. το πιθανότερον θα το ήθελα χωρίς κάν να το ξέρω.. αλλα αντι άλλων.. :) :)
    καλημέρα deedee μου καλά να περάσετε :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα κουλπακι μου μ'αρεσεις πολυ! Μακαρι να σου μοιαζα λιγακι :)

      Καλημερα και καλη εβδομαδα!!!

      Διαγραφή
  3. Περαστικά στο Ισμηνάκι! Άντε 1 μέρα έμεινε!
    Πώς το κατάφερες αυτό με το θυμό; Εγώ όλο θυμώνω τελευταία, με μένα, με τους άλλους..Θα την βρούμε την ισορροπία, πού θα πάει!
    Καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βαθυες αναπνοες :) μηπως να αρχιζαμε και τη γιογκα;; :):):)

      καλη εβδομαδα!!

      Διαγραφή
  4. Περαστικά στο κοριτσάκι σου! Και η δική μου ήταν άρρωστη την περασμένη εβδομάδα, πάθαμε και την πρώτη μας ωτίτιδα! Αλλά δεν πτοούνται, παιχνίδι και μια χαρά! Αχ αυτά τα νεύρα, συνέχεια έχω...τον τελευταίο καιρό όμως το παλεύω πολύ...τουλάχιστον να μην ξεσπάω μπροστά σε άλλους. Καλά να περάσετε το τριήμερο Κατερινάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινα μου

      ευχομαι να ειναι καλα τωρα η μικρουλα σου. Και η δικη μου καλυτερα ειναι, σχεδον εντελως καλα. Σημερα θα παμε στον γιατρο για επιβεβαιωση :):)

      Τα νευρα πρεπει να εκτονωνονται που και που. Ειδαλλως συσσωρευονται εντος μας ως αρρωστιες!! Προσοχη λοιπον ποσο δεν θελουμε να επιβαρυνουμε τους αλλους, εχουμε κι εμεις αναγκες :)

      καλη εβδομαδαααα

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Dee Dee, εύχομαι να πέρασε η ιωσούλα και να είστε όλοι σας χαμογελαστοί!
    Φιλάκια
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον περασε τελικα :) Σημερα θα παμε στο γιατρο το απογευμα, να το σιγουρεψουμε :)

      Καλη εβδομαδα :)

      Διαγραφή
  6. Τι ομορφα που γραφεις γλυκια μου....με παρασερνεις σαν ενα "μηνυμα σε μπουκαλι" που βρεθηκε τυχαι αστα χερια μου1
    Καθε σου αναρτηση εχει τοοοσο απο σενα και τοοοσο απο ολους μεσα της.... με κανεις να ταυτιζομαι σε πολλα σημεια!
    περαστικουλια στο μικρακι σου! κι εγω τις αρρωστιες τις βλεπω σαν αναγκη του οργανισμου για λιγο κανακεμα κια χαδια... δεν δινω πολλα φαρμακα (σπανια αρρωσταινουν ουτως ή αλλως οι μικρες μου)μα μπορει να περασουμε ωρες αγκαλια με χαδια και φιλια!
    συνηθως βοηθαει και πιο πολυ στη διαθεση...(μορφη ψυχοθεραπειας ειναι κι αυτη!)
    φιλακι κι αγκαλιτσα!!! επειδη εισαι εσυ! και εισαι πολυτιμη... ;ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικο σου σχολιο κι αν ειναι γεματο αγαπη :)
      Σε ευχαριστω που απορροφας με τοση αγαπη οσα γραφω :):)
      Η μικρουλα ειναι μια χαρα, πηγαμε και στον παιδικο σημερα :)
      Ναι, ωραια οπτικη. Ειναι μορφη ψυχοθεραπειας αυτο το κανακεμα :) Και η ψυχοθεραπεια ειναι πολυ πολυ αναγκαια για μενα :)

      Σε ευχαριστω και παλι για τα ομορφα λογια σου!

      Καλο απογευματακι!

      Διαγραφή