Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

μαγεια χριστουγεννων στην Βικυ


Ακουω οτι καποιοι δεν θα στολισουν πολυ, για να "προσαρμοστουν" τα παιδια στα νεα δεδομενα. Μα χριστουγεννα χωρις στολιδια γινεται; Παιδικα μυαλουδακια χωρις μαγεια; Ας μη στερησουμε απο τα παιδια μας την ομορφια των χριστουγεννων!
Το μυαλο μου καταφερνει και σκεφτεται τα χριστουγεννα και δεν φανταζεσαι φιλε μου ποσα με απασχολουν τελευταια. Τον αντρα μου δεν θυμαμαι απο ποτε εχω να τον δω μονο του για να συζητησουμε. Χθες το βραδυ καταλαβα οτι ετρεμαν τα χερια μου απο την υπερενταση κι αν δεν ηταν τα πεθερικα μου, θα εφερνα τον κοσμο αναποδα για να βρω να κανω ενα τσιγαρο με ενα ποτηρι ουισκι να φυγει ολη η ενταση.
Ενταση, υπερενταση, φορτιση, κορεσμος, απογοητευση, μοναξια..... και χριστουγεννα :)


Λιγη απο την χριστουγεννιατικη διαθεση του περασμενου Σαββατου. Ο καταπληκτικος στολισμος ειναι απο το σπιτι της αδερφης μου. Οι παλιοι φιλοι ξερετε τι μαγικα κανουν τα χερακια της.







Χρυσα - Μαρια - Βικυ - Κατερινα









20 σχόλια:

  1. Eisai idia me tin aderfi sou...!!

    Oti kai an exeis linetai, bathies anases kai linetai... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας το λενε κι αλλοι, αλλα εγω μονο σε καποιες φωτογραφιες το αναγνωριζω :):)
      Καλο απογευματακι :)

      Διαγραφή
  2. Ω τι ομορφιά! Δεν υπάρχει αστόλιστη γωνιά και έτσι πρέπει! Εγώ είμαι μαζί σου σε αυτό! Η μαγεία δεν είναι μόνο για τα παιδιά, αλλά ανεβάζει και τη δική μας πεσμένη διάθεση!
    Μπράβο σας κορίτσια και να περνάτε όμορφα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσα μου
      ετσι ειναι. Κι αν ειναι να μαθω στην κορη μου να προσαρμοζεται στα νεα δεδομενα, θα το κανω με καθημερινη σταδιακη αλλαγη. Οχι, ενω τρωμε καθε μερα κρεας και μπισκοτα, να μη βαλω φωτακια :)

      Καλο απογευμα Λιτσακι μου

      Διαγραφή
  3. Δεν το έχω ξανακούσει αυτό, άκου να μην στολίσουμε αρκετά! Δεν συμφωνώ καθόλου, σιγά μην στερήσουμε από τα πιτσιρίκια μας αυτή τη μαγεία, τι δουλειά έχουν τα μικρά με τις μιζέριες των μεγάλων;
    Και μην σκας πια! Σιγά! Ότι κι αν είναι! Και δεν άφηνες τα πεθερικά να βγεις λίγο στο μπαλκόνι να καλμάρεις..
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα μου συμφωνω μαζι σου :)
      Καθε εμποδιο για καλο λενε , ετσι το βλεπω και σκεφτομαι οτι θα περασει , αργα ή γρηγορα θα περασει :)

      καλο απογευμα!

      Διαγραφή
  4. ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙ ΑΚΡΩΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΚΕΨΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κλαδί που κρέμεται είναι φοβερό όπως και οι λάμπες στη σκάλα! Μπράβο στην αδερφή!
    Και ...λίγη "μαγεία" χρειαζόμαστε πάντα στη ζωή μας για να μπορούμε να συνεχίσουμε.. αυτή δεν μπορούν να μας τη στερήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μεταβιβασω τα μπραβο σας :) Αν και , επειδη με διαβαζει, θα της πω απλα να δει και τα σχολια που την αφορουν :)

      Χωρις μαγεια χανομαστε :)

      καλημερααα

      Διαγραφή
  6. τι ομορφος στολισμος...ρομαντικος,μοντερνος,υπεροχος και στα χρωματα που μ αρεσουν....τι φοβερη η ιδεα με το κλαδι...μεταβιβασε τα συγχαρητηρια μου στην αδερφουλα σου .....χαλαρα...που λεει κ το τραγουδι...χαλαρα και ολα θα ερθουν οπως πρεπει ....δεν θελει αγχος η ζωη(τα λεω σε σενα για να τ ακουσω εγω....)ουτε ουισκι κ τσιγαρα(εχω 2 χροναι να καπνισω κ το τελευταιο διαστημα ολο το σκεφτομαι κ ολο κ πιο συχνα το αναζητω....).....αν δεν τα ξαναπουμε καλες γιορτες με υγεια....φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λευκοθεα μου, χαζομαμακα :)

      θα μεταφερω τα συγχαρητηρια στην αδερφουλα. Ειχα τυχαια ανακαλυψει οτι εχουμε κοινη φιλη στο facebook, μια οδοντιατρο Ελενη Λ.. Ειναι πολυ φιλη μου, να της δωσεις φιλια αν την βλεπεις κι απο κοντα στην Δραμα !
      Ευχομαι να αντισταθεις στο τσιγαρο. Εγω, εχει 4 χρονια που το "εκοψα" αλλα απο περσι το καλοκαιρι, οταν πισω αλκοολ αναβω και 2-3 τσιγαρα. Τουλαχιστον, εδω και πανω απο ενα χρονο ,το εχω κρατησει ετσι και δεν κανω παραπανω, καθημερινα δηλαδη.

      Καλες γιορτες , να χαιρεσαι την μπουμπουκιτσα σου! Και υπομονη, μετα τα 2 θα μπορει ανετα να πηγαινεις μαζι της παντου, πρωτος εναμισι χρονος ειναι ο "δυσκολος" :)

      καλημερααα

      Διαγραφή
  7. Μα όντως είναι μαγικά!

    Και τα παιδιά έχουν κάθε δικαίωμα στη μαγεία των Χριστουγέννων. Όλοι λέμε ότι πρέπει να διαφυλάξουμε τα όνειρά τους και το μέλλον που σε έναν μεγάλο βαθμό περνάει από το χέρι μας. Πώς θα γίνει αυτό αν τους στερούμε τα απλά λόγω της δικής μας διάθεσης; Πάω να κρεμάσω τις χριστουγεννιάτικες μπότες... δεν έχω άλλα στολίδια!

    Καλημέραααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λενα μου

      που ξερεις... οταν ξυπνησεις τα χριστουγεννα ισως να εχει δωρακι μεσα στην μποτα. Μην ξεχασεις να αφησεις γαλα και μπισκοτα ;)

      καλημεραααα

      Διαγραφή
  8. Στη Σέρρες άλλες χρονιές από τα τέλη Νοεμβρίου τα σπίτια ήταν σχεδόν όλα στολισμένα..Χτες το βράδυ καθώς επέστρεφα στο σπίτι μου είδα ότι τα στολισμένα σπίτια ήταν ελάχιστα..Αρκετοί γνωστοί μου, μου λένε ότι δεν έχουν διάθεση να στολίσουν (συν τα έξοδα)...Γενικά επικρατεί μια θλίψη στην πόλη ...Παντού βλέπεις πρόσωπα σκυθρωπά και μια μιζέρια μας έχει τυλίξει..

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια μου

      καταλαβαινω τι λες. Σερρες ερχομαι συχνα, ειναι ο αντρας μου απο την πολη σου :) Καταλαβαινω επισης να μην υπαρχει διαθεση. Κι εγω ακομη δεν στολισα οσο και οπως ηθελα. Αλλα προσπαθησα να βαλω τουλαχιστον φωτακια εδω κι εκει κι ενα μικρουτσικο χριστουγεννιατικο δεντρακι, για να μαγευονται τα ματακια της μικρης μου. Ειναι αναγκη να τα τρεφουμε τα παιδια με μαγεια. Οι ομορφες αναμνησεις δημιουργουν ομορφους ανθρωπους λενε. Κι εξαλλου δεν βρισκω καμια λογικη αιτια να μην το κανω :) Οσο και να βαριεμαι αυτο το Σ-Κ θα στολισω και την εισοδο του σπιτιου λοιπον.

      Χωρις πολλα εξοδα. Μονο 10 ευρω εδωσα για ενα μικρο δεντρακι και λιγες μικρες μπαλιτσες να το στολισω. Στριμωχτηκαμε σε ενα μερος του σπιτιου για να ζεσταινομαστε πιο οικονομικα κι εκει δεν χωραει το μεγαλο χριστουγεννιατικο δεντρο που ειχαμε . Ολα γινονται ομως, η μικρη δεν θα στερηθει ουτε μια σταγονα μαγειας. Δεν χρειαζονται χρηματα για το χριστουγεννιατικο κλιμα. Μπορουμε με ο,τι εχουμε να δημιουργησουμε φανταστικες εικονες.
      Καλο απογευματακι!!!

      Διαγραφή
  9. Υπέροχος ο στολισμός!
    Δε γίνονται Χριστούγεννα χωρίς στολίδια.ας αφήσουμε την κρίση για τις άλλες εποχές.
    Χαμογελαστά πρόσωπα:)) πάντα έτσι να είστε:))
    Φιλιά πολλά!*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μολις διαβασα οτι θα μας ερθεις κι εσυ για τις γιορτες. Ευχομαι να ειναι με πολλη χρυσοσκονη οι μερες σου εδω και να περασεις υπεροχα. Ειδα τα καταπληκτικα αμπαλαζ που εχεις κανει για δωρακια και τον υπεροχο στολισμο με τις γαλοτσες που μου αρεσε πολυ!!

      Καλημερα :)

      Διαγραφή
  10. Υπερπαραγωγή!!!Μπράβο Βίκυ!! Είδα και το κλαδί που μου έγραψε σε ένα ποστ!! Την θυμάμαι κι από τον γάμο σου Κατερινάκι, τι θαύματα είχε κάνει!!! Και του χρόνου! Κι εγώ δεν συμφωνώ, να μην στολίσουμε...κρίμα είναι για τα παιδάκια μας και για μας τους ίδιους...εμείς το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν αυτό... τι κι αν είμαστε μέσα στις κούτες ή με ένα τραπέζι κι έναν καναπέ...δεν πτοούμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι Χριστινα μου, σωμφωνω μαζι σου. Και ειδα το ομορφο δεντρακι σας :)
      Να περασετε υπεροχες γιορτες ευχομαι !!!!

      Διαγραφή