Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

μου λειψες

Την Κυριακη το πρωι ηταν τοσο προκλητικη η συννεφια που μας τραβηξε και τις δυο απο το χερι και περπατησαμε ως τη θαλασσα για βολτα . Σχεδον με τις πιτζαμες, οπως ημασταν. Με κρατουσες απο το χερι κι ενιωθα οτι μου ανηκει ο κοσμος. Τα παντα μπορω να κανω μαζι σου. Πολλοι ξυπνησαν πρωι πρωι οπως εμεις κι εκαναν κι εκεινοι την βολτα τους στη θαλασσα. Λιγος κοσμος στις μικρες αυλες, με ζεστα καφεδακια και τυλιγμενοι με ρομπες. Σε ενα σπιτι υπηρχε κι ενα ραδιοφωνο ανοιχτο εξω στην αυλη. Μα δεν ηταν κανενας εξω· ουτε οταν πηγαιναμε, ουτε οταν επιστρεφαμε. Στη επιστροφη σταση στις κουνιες μπελες.
Μου εμειναν εκεινοι οι μικροι κηποι στον δρομο για τη θαλασσα. Ονειρευτηκα τη δικη μας αυλη στη θαλασσα. Μπαινοντας απο την αναγλυφη σιδερενια πορτα, θα εχει ενα σιντριβανακι χαμηλο και στρογγυλο. Σε ωρες αναγκης, θα πεταμε κερματα και θα κανουμε ευχες. Δεξια ενα μονοπατακι με ξεβαμμενα κεραμικα τουβλακια θα οδηγει στην υπερυψωμενη βεραντα, με κεραμμοσκεπη απο πανω. Ενα σκουρο ξυλινο μακροστενο τραπεζι και τιρκουαζ σιδερενιες καρεκλες τριγυρω με ενα χτιστο μεγαλο μπαρμπεκιου πισω στη γωνια και μια βρυσουλα διπλα με σκαλιστη πλατη. Μικρες γλαστρουλες με βασιλικους και λουλουδια με κοκκινα, πορτοκαλι και μωβ ανθη θα οριοθετουν τον διαδρομο που οδηγει στην βεραντα και θα τον ξεχωριζουν απο τον μικρο παιδοτοπο στο πλαι. Αναμεσα στα δυο δεντρα θα ειναι κρεμασμενη η μπεζ αιωρα με τα κροσσια και η κουνια σου. Δυο ξαπλωστρες πιο μπροστα οταν διψαμε για ηλιο. Το σπιτι δεν θα ειναι πολυ μεγαλο, να καθαριζετε ευκολα. Θα εχει ομως μεγαλο καθιστικο να μπορουμε να κοιμομαστε στρωματσαδα με φιλους καποιες βραδιες.
Οταν μεγαλωσεις λιγο ακομη, θα κανουμε μαζι ονειρα για το σπιτι των ονειρων μας. Στο δικο μας πλανητη θα εχουμε πολλα σπιτια. Σε βουνο, σε νησι, οπου λαχταραει η ψυχη μας καθε στιγμη.
Σε λιγες μερες θα ειμαι παλι κοντα σου. Και οταν με ρωτας πριν κοιμηθεις "Μαμα θα φυγεις να πας στη δουλιτσα σου;" "Οχι" θα σου απανταω μωρο μου. Καθε μερα "Οχι"

10 σχόλια:

  1. Δάκρυσα βρε ντιντι. Συγκινητικό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αρτιστακι μου

      δεν ειχα καταλαβει οτι ηταν συγκινητικο το αποτελεσμα :) Το Σαββατο θα παμε να τη βρουμε και θα μεινουμε μαζι της δυο εβδομαδες :):):) Μετα θα επιστρεψουμε ολοι μαζι σπιτι μας.

      καλη εβδομαδα :)

      xxxx

      Διαγραφή
  2. Με το καλό να αρχίσετε τις κοινές σας διακοπές... και μόνο στις διακοπές να είστε χώρια... ποτέ ξανά. Callie by Antohmeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλλυ μου

      σε ευχαριστω :):):) 3 μερουλες εμειναν :)

      καλο απογευμα!!

      Διαγραφή
  3. 3 μερούλες δεν είναι τίποτα! Να, η 1η έφυγε σχεδόν! Θα ευχαριστηθείτε βόλτες και βουτιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα μου

      μεθαυριο φευγουμε κι εγω εχω ενα βουνο ασιδερωτα :):) Θα περασει ο χρονος χωρις να το καταλαβω χαχαχα :)

      καλημερααα

      Διαγραφή
  4. Πόσο γλυκό μου φαίνεται όταν τα κοριτσάκια κρατάνε ένα κουκλάκι μαζί τους στη βόλτα!
    Να περάσετε ονειρικά και αξέχαστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει σχεδον ενα μηνα που εχει δεθει με αυτο το μωρακι. Ειναι η μαμα του και κοιμουνται μαζι :) Ουτε ονομα δεν του εχει δωσει, οπως στις αλλες κουκλιτσες. Αυτο λεγεται απλα "μωρακι" και η Ισμηνη ειναι η μαμα του :):)
      Κι εγω το βρισκω πολυ γλυκο :)

      Ευχαριστω Λενα μου. Ευχομαι να περνας κι εσυ εξισου ομορφα!!

      Διαγραφή