Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

blogging



Πανε πια πανω απο 4 χρονια που βρισκομαι σ'αυτη τη γειτονια.Ενα μικρο χωριο, που δεν ειναι και τοσο μικρο τελικα.
Ειμαι ερωτευμενη με την ιδεα του blogging. Μικρα μικρα παραθυρα με τις ζωες μας στριμωγμενες μεσα.Εικονικες πραγματικοτητες, πιο αληθινες απο απο την in vivo επαφη, καποιες σπανιες στιγμες.
Κι ας κανει κατι χαζα τελευταια και δειχνει οτι ανεβαζω μια αναρτηση την επομενη μερα απο αυτη που πραγματικα γινεται:)
Μου εχουν πει οτι εδω μεσα ειμαι διαφορετικη απο την πραγματικη ζωη.
Για κακο μου το ειπαν, αλλα οσο κι αν εψαξα, τιποτα κακο δεν βρηκα σ'αυτο. Κομματια μου κι εδω κι εκει.
Και ειναι κι αυτη η ελευθερια εδω που με μαγευει.
Ανυπαρκτα συνορα. Μπορεις να "αγγιξεις" ανθρωπους απο την Θεσσαλονικη και το ιδιο ευκολα να σταθεις διπλα σε καποιον στην Καβαλα, στην Πατρα, στον νομο Ηλειας, στην Σαμο και ακομη ακομη και στην Γαλλια και ακομη πιο μακρια καποτε.
Ανθρωποι λογιων λογιων. Μικροι , μεγαλοι, ομορφοι, ασχημοι, επιστημονες, ανεργοι, ετεροφυλοφιλοι, ομοφυλοφιλοι, αντρες, γυναικες. Ο καθενας στο δικο του μετεριζι να παλευει με τους δαιμονες του.
Με εντυπωσιαζει η ζωη.
Με εντυπωσιαζει η ποικιλομορφια μας.
Και ειναι τοσο μεθυστικο οταν μεσα απο σχολια αλλων, κανεις ενα κλικ και βρισκεσαι σε ενα αλλο blog που ξεχωριζεις δικα σου κομματια εκει. Τι ενθουσιασμος. Μια e-φιλια to be. Εν δυναμει φιλοι!
Και εν δυναμει κουφιοι, καποιοι αλλοι. Αν δεν υπηρχε η απογοητευση, δεν θα υπηρχε η γοητεια. Και τι θα καναμε, αλλοιμονο, διχως αυτη;
Βαλιτσες και φυγαμε. Εικονικα ταξιδια στις ζωες μας.

Σε λιγες εβδομαδες κανονιζετε συνευρεση κορασιδων, σε φιλικο σπιτι, με μυρωδια γαλλικου καφε, μπισκοτων και κεικ...και ισως εντελως τυχαια βρεθει και καποιο μπρουσκο εκει, με μπουρεκακια και πιατελα τυριων. Τι ομορφες υποσχεσεις!

Το Σαββατοκυριακο θα μεινω σπιτι. Και θα πρεπει να μου ριξεις υπνωτικο στον καφε μου και να με μεταφερεις κρυφα, αν θελησεις να βρεθω καπου αλλου! Εχω 3 αιωνες να μεινω σπιτι μια ολοκληρη μερα, μη μου το χαλασεις. Στρωσαμε και τα χαλια, θα ξαπλωνουμε πανω με την ελπιδα καποιο να πεταξει τελικα, για ενα ταξιδι πανω απο τον κοσμο.

Η ωρα στο μπλογκοχωριο λεει πως ειναι Παρασκευη απογευμα. Ετοιμαζομαι να εξαφανιστω για αλλη μια φορα ως την Δευτερα. Η πορτα ειναι παντα ανοιχτη. Και τι ζεστη αισθηση να επιστρεψω και να αρχισει η εβδομαδα με ομορφα σχολια για το blogging.



19 σχόλια:

  1. ax τι ωραία.. ΣΚχαλάρωση.. θαλπορή και ξάπλα στα χαλιά.. :) :)
    καληνυχτούδιααα :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Blogging for the win δηλαδή,ε;...
    Η αλήθεια να λέγεται, είναι παράθυρο στον κόσμο... Αρκεί να ξέρεις να ξεχωρίζεις τους ανθώπους... Δεν αξίζουν όλοι. Μα μήπως και live ετσι δεν είναι;... :)

    Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι, καλή ξεκούραση, και μακάρι κάποιο απ' τα χαλιά σας να σας πάει ένα ταξιδάκι σαν κι αυτό...

    http://www.youtube.com/watch?v=T4qsNvvdzYs

    χιχιχι! Φιλιά! -^^-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφο το μπλόγκινγκ. Πιστεύω πως εδώ είμαστε πιο αληθινοί απ'ό,τι έξω. Όχι οτι είμαστε ντροπαλοί ή εσωστρεφείς ή υποκριτές...
    Δε θυμάμαι πολλές φορές να ένιωθα τόσο ελεύθερη να εκφραστώ. Δε θυμάμαι πολλές φορές να είχα απέναντί μου κάποιον που να μπορεί να ακούσει ή να ενδιαφέρεται γι'αυτά που έχω να πω.
    Εδώ τα λέω στο ανοιχτό μου παράθυρο κι όποιος 8έλει ακούει...
    Όταν δεν έχεις συγκεκριμένο άνθρωπο στον οποίο απευθύνεσαι η σκέψη σου αυτόματα είναι πιο ελεύθερη. Όσο ειλικρινής κι αν είσαι σαν άνθρωπος.
    Πολλές φορές αυτό που είναι ο άλλος ή αυτό που αντιπροσωπεύει για μας επηρεάζει τη σκέψη και την έκφρασή μας.
    Το παν όμως είναι η έκφραση, η εκτόνωση.
    Ένα χρόνο τώρα γνώρισα πολύ όμορφους ανθρώπους από κοντά κι από μακριά, μεγάλους και μικρότερους. Άλλοι έφυγαν και άλλοι καινούριοι ήρθαν. Αυτό που μένει είναι οι κουβέντες που λεύθερα αλλάζουμε και όχι οι προσδοκίες που έχει ο καθένας από μια γνωριμία.
    Γι'αυτό είναι γνήσια όσα λέμε.
    Καλό σαββατοκύριακο να'χεις και από Δευτέρα πάλι εδώ, ελπίζω χωρίς προβλήματα με το μπλόγκερ.
    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νόμος: Αυτός που πάντα θα είναι μαζί σου είναι μόνο ο εαυτός σου. Αυτόν μην απογοητεύσεις και από αυτόν μην απογοητευτείς. Όλα τα άλλα "παίζουν". Άλλες φορές συμφωνείς με κάποιους, άλλες όχι. Άλλοι περνάνε, άλλοι μένουν, άλλοι δεν έρχονται ποτέ...
    Τι όμορφη βόλτα!
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάθε μορφή επικοινωνίας που περιέχει καθαρότητα είναι ιδιαίτερη. Γι'αυτό αξίζει να την φροντίζεις σαν παιδί...;)
    Να μου περάσεις ΥΠΕΡΟΧΑ....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανυπαρκτα συνορα. Μπορεις να "αγγιξεις" ανθρωπους απο την Θεσσαλονικη και το ιδιο ευκολα να σταθεις διπλα σε καποιον στην Καβαλα, στ........... αλήθεια Εγώ από Καβάλα...

    Ετσι ακριβώς νιώθω και ας χάθηκα..!!!
    Επανέρχομαι μου λείπεται όλοι η blogkoπαρέα τα φιλιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτη υπεροχη μουσικη ποτε θα αλλαξει??
    μου ρχεται να βαλω τα κλαμματα

    γιατι δεν μπαινεις τα σκ ??βαριεμαι αμα λειπεις κι εσυ!

    θα παιξω κι εγω τωρα γιατι επισης βαριεμαι και μετα ολη τη βδομαδα εχουμε και τρεξιμο, και τραπεζια και παλι με βλεπω να χαλαω τη διαιτα του αη Δημητρη γαρ!!

    τεσπα αυτα τα λιγα ετσι για να σε τσιτωσω πρωι πρωι αυριο που θα τα δεις::))καλη βδομαδα καλη δουλεια και να γιορταζουμε ολη τη βδομαδα!::)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. koulpa μου

    δεν το περασα ακριβως ετσι τελικα :)

    Δε βαριεσαι...
    καλη εβδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαριαννα μου

    σωστα τα λες, δεν ειναι ολοι καλοι. Ειτε μιλαμε για blogging, ειτε για τις επαφες in vivo. Μερικες φορες βλεπουμε και κανουμε οτι δεν βλεπουμε ε; :)

    Το βιντεακι το πιστευεις οτι ειναι αυτο που ειχα ακριβως αναγκη ; :)
    Σε ευχαριστω!

    καλη εβδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. AnD μου

    ο blogger εχει πανω απο μια εβδομαδα που μου κανει κολπα, αλλα αφου μπορω και γραφω δεν με νοιαζει και πολυ :)

    Εβαλες τις σωστες λεξεις τις σκεψεις μου. Κι εγω εδω νιωθω περισσοτερο ελευθερη να ειμαι εγω, αλλα δεν ειχα ξεκαθαρισει ακριβως γιατι συμβαινει αυτο. Και μου ελυσες την απορια :):)

    Καλη εβδομαδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μ μου

    ολη μας η ζωη γεμτη αφιξεις, αναχωρησεις και αναμονες :)
    Εχει την γλυκα του το ταξιδι.... φτανει να μην το σπαταλας

    καλη εβδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κοβω βολτες μου

    ολες οι μορφες επικοινωνιας μου αρεσουν κι εμενα κι ας υπαρχει παντα ο κινδυνος της εξαπατησης μεσα. Οπως ειπε και η Μαριαννα πιο πανω, παντου υπαρχει αυτος ο κινδυνος :)

    καλη εβδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ποντικακι μου

    τι κανεις;
    τι κανει ο πασακας σου ;

    Ελπιζω να καταφερεις να ξαναβρεθεις στην "γειτωνια" μας :)

    καλη εβδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ταλι μου

    Να σου πω και την αληθεια, μπαινω τοσο συχνα , οπως γνωριζεις, τις καθημερινες απο την δουλεια, που βαριεμαι να ειμαι μεσα και τα Σ-Κ :)

    Χαιρομαι που επαιξες το παιχνιδι. Νομιζω θα μου αρεσε να παιζω και να διαβαζω καθε χρονο αυτο το παιχνιδι :)

    Δεν μου πανε καλα οι γιορτες τελευταια :)Θα δουμε πως θα παει η εβδομαδα :)

    καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι ωραίο να γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους. Όλοι πλουτίζουν τη ζωή σου, ακόμη κι αυτοί για τους οποίους θα καταλήξεις να πεις "άνθρακες ο θησαυρός" - όλοι σε μαθαίνουν πράγματα. Μαζεύεις εμπειρίες, ωριμάζεις, πηγαίνεις όλο και πιο μακριά. Διάβαζα πρόσφατα σε μια εφημερίδα ότι, μεταξύ γάτας και σκύλου, ο σκύλος είναι εξυπνότερος. Επειδή είναι κοινωνικό ζώο και η συναναστροφή του με άλλα πλάσματα του δίνει ερεθίσματα, χάρη στα οποία αναπτύσσεται ο εγκέφαλός του. Έτσι και οι άνθρωποι, από παντού μπορούμε να πάρουμε στοιχεία για να εξελιχθούμε.
    Κι εγώ πιστεύω πως δεν έχει διαφορά ο εαυτός μας στο Internet και στην καθημερινότητα, μόνο οι συνθήκες αλλάζουν, το πλαίσιο - κι έτσι κι εμείς εκφραζόμαστε αλλιώς σε κάθε περίπτωση. Αφουγκραζόμαστε ίσως λίγο καλύτερα τον εαυτό μας όταν γράφουμε, και επεξεργαζόμαστε περισσότερο τα όσα σκεφτόμαστε, αφού δεν υπάρχουν περισπασμοί. Δε μας κάνει πιο αληθινούς αυτό, μόνο πιο συγκεντρωμένους. : )
    Μακάρι να μπορούμε όλοι, παρά τη γνώση που θα αποκτήσουμε με τα χρόνια και τα κάθε λογής παθήματα, να συνεχίζουμε να βλέπουμε με θαυμασμό και δέος τη ζωή και τις ευκαιρίες που μας δίνει - και να διατηρούμε αρκετή αθωότητα, ώστε να ενθουσιαζόμαστε με νέους ανθρώπους και καινούργιες προοπτικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανωνυμε

    συμφωνω με ολα οσα ειπες :)
    Βαζω και την υπογραφη μου κατω απο το σχολιο σου αν θελεις :)
    Μου αρεσε πολυ αυτο με τον σκυλο και την γατα, δεν το γνωριζα!

    Καλο απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωχ!!!


    τεσπα ειναι απολυτως υγιες αυτο που λες ..εγω δε στο σπιτι μου ακριβως γιατι το θεωρω απολυτως προσωπικο χωρο και οχι βιτρινα μου , βαζω ελαχιστα ατομα ..μα ελαχιστα ..θελω να το χαιρομαι μονη μου και θελω ηρεμια !! Ολα αυτα που λες τα επιδιωκω συχνα ειμαι αρρωστη χωρις αυτα...

    και τεσπα σιγα μη δεν σχολιαζα!!

    ξανα..αχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Tali mou

    εγω σ'αυτο εδω το σπιτακι εχω παντα ανοιχτες τις πορτες. Δεν χρειαζεται να "διωξω" κανεναν, γιατι ουτως η αλλως σε αυτους που δεν ταιριαζουμε, ειμαι κι εγω βαρετη στα ματια τους :)
    Βεβαια , οπως καλα ξερεις, εχω κι εγω αναγκη απομονωσης. Αυτη μου η αναγκη βρισκει αλλου ικανοποιηση :)

    καλημερααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαχα! Ο "ανώνυμος" παραπάνω, με το σκύλο και τη γάτα, ήμουν εγώ - να δω πότε θα θυμηθώ να γράφω το όνομά μου από κάτω! Τώρα το συνειδητοποίησα κι εγώ. Μου φαίνεται μάλλον πως γράφω στο facebook, όπου δε χρειάζεται να δηλώνω ταυτότητα! Διονυσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή